GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Jeszcze nie dojechali :( Pasja ma okropne rozwolnienie, więc co chwilę się zatrzymują na kupkę... Leki już przygotowane, niech tylko dojedzie! Quote
Donvitow Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 *Gajowa* napisał(a):Cudowna jest !!! Wygląda jak czarny seterek... Rany jaki seterek:eviltong:. Flacik tak. Seterek nie Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Melduję posłusznie, że podróż Pasji się szczęśliwie skończyła! Przelotem była u mnie w domu, wychłeptała wodę, zjadła w szynce tabletki, obwąchała kąty, a jak TZ wyszedł po coś do samochodu, płakała za nim... Potem posłusznie wsiadła do samochodu ze mną, i pojechałyśmy do dt... To pies anioł w samochodzie! Leży, ale co chwilkę wstaje wpycha łepek pomiędzy siedzenia... i całuje. Jest skrajnie wychudzona, skóra i kości powleczone skórą i włosami... Widać, że boli ją brzuch. Jutro wet i podstawowe badania. Musi być dobrze! Tu kilka zdjęć z krótkiego pobytu u nas w domu: http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/Pasja1 Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Elbląg dziekuje za tak szybką i fajną akcje i TZa jadącego tak o sobie 8 godz. :multi::multi::multi: wszystkiego dobrego dla suni. ma juz jakies imie czy cus? Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 acha:oops::oops: Ja myslalam, ze to bylo tylko tak emocjonalnie. Piekne imie. Takie jak akcja:evil_lol: Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Charly napisał(a):acha:oops::oops: Ja myslalam, ze to bylo tylko tak emocjonalnie. Piekne imie. Takie jak akcja:evil_lol: to ma byc pod postem Goni. Zawsze tak mam:mad: Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Charly napisał(a):Elbląg dziekuje za tak szybką i fajną akcje i TZa jadącego tak o sobie 8 godz. :multi::multi::multi: wszystkiego dobrego dla suni. ma juz jakies imie czy cus? Poznań dziękuje Elblągowi :loveu::loveu::loveu: A na imię ma Pasja :loveu: Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Pasja jest bardzo mlodziutka. Oczywiście jutro sprawdzimy u weta, ale dla mnie to takie wyrośnięte szczenię. W tej chwili nieproporcjonalnie długa, dopiero otwiera jej się ogon i rosną portki... Quote
bumerang Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Najważniejsze że jest juz w normalnym świecie:loveu: Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 A tu już zdjęcia z dt u Charlotty http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/Pasja2 Pasja nawet władowała się na łóżko!!! Ale jest niewykąpana i musi zadowolić się psim łóżeczkiem :) Quote
AgaiTheta Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Uwazajcie z jedzonkiem, przegłodzcie ja z dobe. Słodka sunia :loveu: A mi udalo dwa buziaki od Gosinego Micha wycyganić :multi: Pozdrawiam i życze spokojnej nocy, i Wam, i sobie :) Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 AgaiTheta napisał(a):Uwazajcie z jedzonkiem, przegłodzcie ja z dobe. Słodka sunia :loveu: A mi udalo dwa buziaki od Gosinego Micha wycyganić :multi: Pozdrawiam i życze spokojnej nocy, i Wam, i sobie :) Nie martw się, nie dopuścimy do skrętu jelit ;) A Ty wiesz, że jesteś bardzo kofffffana? bardzo, bardzo. Jeszcze raz dziękuję! Quote
GoniaP Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Nasza malutka chudzinka ma okropną biegunkę. Noc nieprzespana :-( Zaraz idziemy do weta! Quote
Rybc!a Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Jej, Gosiu, tak bardzo Ci dziękuję. Wiem, jestem wkurzająca, bo trafiam w twój czuły punkt, ale jak ją wypatrzyłam..Jak zaczęła podawać mi łapkę i lizać rączki.. To nie mogłam się powstrzymać.. Tak prędko podjęłaś się opieki nad Bakusiem, a ona jest naprawdę identyczna, nie odróżniłabym ich.. Dziękuję Ci jeszcze raz za ratowanie naszych flatkowatych psinek! :) Quote
GoniaP Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 Wróciliśmy... Nie jest dobrze Przede wszystkim wet podejrzewa u Pasji nosówkę Poza tym nasza dziewczynka ma zapalenie przewodu pokarmowego, bolesny brzuch, temperaturę 39,5 oraz jest odwodniona Wobec powyższego została natychmiast zabezpieczona surowicą (Stagloban), dostała kroplówkę (płyny + Duphalyte), Enroxil (antybiotyk), Lydium na wzmocnienie i zastrzyk przeciwzapalny. Musiałam też kupić dla niej RC Intestinal, bo żadne inne jedzenie w tej chwili nie wchodzi w grę. Rachunek jest astronomiczny: 401 zł po przysługujących mi rabatach. Ludzie błagam, wesprzyjcie malutką finansowo! Sami nie damy rady, zważywszy, że wizyty i kroplówki będą rutyna przez najbliższe dni Pasja jest bardzo niespokojna, Charlotta dopowiedziała mi, że w zasadzie calą noc chodziła i popiskiwała. Jest wygięta w kabłąk, smutna i słabiutka. Taki nasz szkielecik chorutki na długich patykowatych łapkach, bez grama tłuszczu, bez mięśni, bez życia. Będziemy o nią walczyć ze wszystkich sił... Prawda? Quote
bumerang Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Goniu! podaj nr konta gdzie wpłacać pieniądze na pomoc w leczeniu Pasjii:loveu: Quote
GoniaP Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 bumerang napisał(a):Goniu! podaj nr konta gdzie wpłacać pieniądze na pomoc w leczeniu Pasjii:loveu: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Proszę o dopisek: wolontariat Poznań - Pasja Quote
Charly Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Goniu, nie moge Was wspomoc. Moj pies taki własnie był. Kilka wlasnie takich pierwszych wizyt z małym u weta (pierwsze 2 tyg!!!) i to co sobie odłozyłam poszło w psa. To sa niewyobrazalne dla włascicieli zdrowego psa sumy. A potem regularnie cos wypada. to uszko, to dupka...to sro to tamto... Ale prosze wpisz w tytul prosbe o pomoc finansowa i wpisz konto takze w pierwszy post. Quote
Charly Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 ------------------------------------------------------------------- Quote
Recommended Posts