GoniaP Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Spójrzcie na zdjęcia... Komentarz zbędny w zasadzie. http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/FlatkaPasja Jest młodziutka, zastraszona, cierpiąca, smutna, zrezygnowana i chuda... Nie mogłam pozwolić, by klon mojej osobistej Tośki pogrążał się co dzień w głębszej depresji, postanowiłam więc wyrwać ją ze schroniskowego koszmaru. Jutro zatem Pasja przyjeżdża do Poznania, do ciepłego, pełnego miłości domu tymczasowego. Od teraz szukamy jej wspaniałego domu... EDIT: Nie jest dobrze Przede wszystkim wet podejrzewa u Pasji nosówkę Poza tym, albo w związku z tym, nasza dziewczynka ma zapalenie przewodu pokarmowego, bolesny brzuch, temperaturę 39,5 oraz jest odwodniona Wobec powyższego została natychmiast zabezpieczona surowicą (Stagloban), dostała kroplówkę (płyny + Duphalyte), Enroxil (antybiotyk), Lydium na wzmocnienie i zastrzyk przeciwzapalny. Musiałam też kupić dla niej RC Intestinal, bo żadne inne jedzenie w tej chwili nie wchodzi w grę. Rachunek jest astronomiczny: 401 zł po przysługujących mi rabatach. Ludzie błagam, wesprzyjcie malutką finansowo! Sami nie damy rady, zważywszy, że wizyty i kroplówki będą rutyną przez najbliższe dni Pasja jest bardzo niespokojna, Charlotta dopowiedziała mi, że w zasadzie calą noc chodziła i popiskiwała. Jest wygięta w kabłąk, smutna i słabiutka. Taki nasz szkielecik chorutki na długich patykowatych łapkach, bez grama tłuszczu, bez mięśni, bez życia. Będziemy o nią walczyć ze wszystkich sił... Prawda? Prosimy o wsparcie finansowe!!! Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 z dopiskiem: "WOLONARIAT POZNAŃ - PASJA" Quote
Od-Nowa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 absolutnie wspaniała :loveu: jak tylko będzie u Ciebie pisz od razu jak najwięcej o niej!! na jej okrągłe oczy mi się zrobiły równie okrągłe... Quote
madzia828 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 smutna ślicznotka:-(:-( chyba wiem z jakiego schroniska te zdjęcia:-(Gonia dobrze ze bierzesz mała na dt ;) Quote
GoniaP Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Serce mi się rozpadło na kawałeczki... Dlatego nie mogłam czekać... Dlatego uprosiłam TZ'ta... Dlatego jutro Pasja będzie u nas i zadbamy o to, by nikt już nigdy więcej jej nie skrzywdził. By wreszcie mogła cieszyć się życiem do końca swoich dni... Quote
GoniaP Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Donvitow napisał(a):Trzymam kciuki;) Za co???:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 sliczna biedna sunka. Bardzo sie ciesze, ze jedzie do domu. Jak sie ciesze, ze tak po prostu z Poznania jej osobisty ludz po nia jedzie:lol::multi:. Cudownie. Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 TZ w drodze, a cały dogomaniacki Elbląg postawiony na równe nogi! Dziękuję Wam dziewczyny kochane za pomoc. Odwdzięczymy się przy najbliższej okazji w Poznaniu i okolicach! Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 No to ackja sunia na całego. Przykro mi, ze ja w swojej osobie niestety nie wystarczam, ale mam tak pokrecona sytuacje prywatna, mieszkaniowa oraz narodosciowa:roll:, ze sama nie jestem w stanie wiele zrobic. Sciagam malemu uprzęż i mam nadzieje, ze sunia w nia wejdzie:evil_lol: Jak nie, to wcisne, lub Aga pozyczy swoja. Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Charly napisał(a):No to ackja sunia na całego. Przykro mi, ze ja w swojej osobie niestety nie wystarczam, ale mam tak pokrecona sytuacje prywatna, mieszkaniowa oraz narodosciowa:roll:, ze sama nie jestem w stanie wiele zrobic. Sciagam malemu uprzęż i mam nadzieje, ze sunia w nia wejdzie:evil_lol: Jak nie, to wcisne, lub Aga pozyczy swoja. Matko, co za akcja :crazyeye: Dziękuję, dziękuję, dziękuję!!!! A ja tu wariuję, odchodzę od zmysłów!!! Quote
madzia828 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 to czekamy na relacje super że akcja sie powiodła;) kolejna bida uratowana:multi: Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Sunia juz w drodze. Jest sliczna, błyszczaca, kochana i strasznie sie cieszyla. Nie mogla sie doczekac wejscia do auta:) Tz Goni przygotowywal auto, ja trzymałam ja na smyczy, a ona szczekała i ciągneła, bała sie zeby przypadkiem bez niej nie odjechac. Jest naprawde sliczna, kochaną sunią. cudnie, ze Aga miała czas. Ja bym suni na moje papiery nie wydobyła. Jak fajnie, ze bedzie miec dom. Zrobilam zdjecia, ale najpierw musze wyhasac mojego małego, ktory stoi i krzyczy pod drzwiami na tą bezczelnosc:evil_lol: Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 A ja przed Wami padam na kolana i jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za pomoc. Bez Was by się nie udało!!! Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Charly napisał(a): Jak fajnie, ze bedzie miec dom. Zrobilam zdjecia, ale najpierw musze wyhasac mojego małego, ktory stoi i krzyczy pod drzwiami na tą bezczelnosc:evil_lol: Charly, sunia jedzie do wspaniałego dt, ale już szykujemy domek stały! Gdyby Rybcia jej nie wypatrzyła i nie nadała mi sprawy, sunia nadal by tam tkwiła... A teraz to sie będą o nią bić! Boże, jak się cieszę!!! ZDJĘCIA!!! Please! Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Taka jestem sliczna. czekam sobie grzecznie w budynku, az mnie wypiszą:lol: położyłam się, bo taka adopcja to jednak trwa troszkę.. czekam na wymiane obróżki. Pan sie przygotowuje. Widać jego cień:lol: wymienia mi obroże:multi: już po wymianie:) taka śliczna pani poprawiała :loveu: Quote
madzia828 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 jaka ona cudna:loveu::loveu: masz rację Goniu domki bedą się biły o niunie;) Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Jesli ktos potrafi uciac głowy, to bardzo prosze. Nie wiem czy wszyscy sie zgadzaja na te zdjecia;) choc starałam sie uciac twarze:) Quote
Charly Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 madzia828 napisał(a):jaka ona cudna:loveu::loveu: masz rację Goniu domki bedą się biły o niunie;) Jest bardzo grzeczna sunią. Bardzo ładnie łapkę podaję. Nie tyle na komendę, raczej sama od siebie:loveu: Quote
GoniaP Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 Charly napisał(a):Jest bardzo grzeczna sunią. Bardzo ładnie łapkę podaję. Nie tyle na komendę, raczej sama od siebie:loveu: Tak jak moja Tośka... I do tego, tak jak moje Tośka, ma białe kłaczki na ogonie... Stawiam, ż ona nie ma jeszcze roku. Stawiam, że to siostra Bakusia, również z Elbląga... Quote
Recommended Posts