Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neris']Koperku dla Ciebie...
Dziadek utył chyba z 50%.
Jego ulubione jedzenie - coś co W OGÓLE ma ochote jeść - to sucha kocia karma rozmoczona w kozim mleku.

Lilek - nowe imię dziadka - był dzisiaj operowany. Lekarze zdecydowali się nie czekać dłużej, bo guz rośnie. Dzisiaj był takiego rozmiaru:

To jest dłoń "dużej", solidnie zbudowanej kobiety, nie żadnego podlotka.

Lilek bardzo silnie zareagował na głupiego Jasia, wszyscy się solidnie zdenerwowali, musiałam już jechać do domu bo moja sunia była po sterylce, wiem że operację zniósł nieźle i mam nadzieję że będzie żyć...[/quote]
[SIZE=4]Dziękuję [B]Neris[/B]![/SIZE]:modla::modla::modla: za dziadka [B][COLOR=red]MIŚKA[/COLOR][/B]!

Na pierwszym zdjęciu nie bardzo go rozpoznałam:oops: Gdyby nie człowiek za nim, to pomyślałabym, że wilk jakiś czy co...:loveu:

Za udaną operację:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=red]SZUKAM KOGOŚ W BLISKIEJ ODLEGŁOŚCI OD DWORCA GŁÓWNEGO W WARSZAWIE DO PRZETRZYMANIA W PONIEDZIAŁEK RANO KUDŁATKI NA KILKA GODZIN- DO ODBIORU PRZEZ NOWYCH OPIEKUNÓW![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[SIZE=3][COLOR=black]Jeżeli magda będzie jechała autem to u [B]Gajowej[/B] [B][COLOR=magenta]kudłatka[/COLOR][/B] poczeka na właścicieli.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]A jeżeli będzie jechała pociągiem to ciężko jej będzie podwieźć dużego psa do [B]Gajowej[/B], dlatego też moja prośba!:modla::modla::modla:[/COLOR][/SIZE]

Posted

Powiedzcie mi kto usypia te psy?Lekarz?Nie może obciąc uszu i ogona ,a może uśpic zdrowego psa?Ja rozumiem ,że usypia się psa nieuleczalnie chorego dla którego nie ma nadziei.Mój wet kiedyś uśpił mojego 14-letniego collie,bo czerniak przeżarł mu żuchwę no i pękła.Ok nie było ratunku.Ale np. ten jamnikopodobny,uśpiony był zdrowy.Jakim prawem oni to robią?Jesteśmy w Unii i chyba we wszystkim obowiązują nas przepisy unijne.Czy oni wymyślają tym psom przed uśpieniem jakieś choroby?

Posted

W Unii to akurat problemu nie ma, w jednym z francuskich schronów usypia się psy jeśli się przez jakiś czas nie wyadoptują i nikt z tego nie robi problemu - oglądałam o tym schronie film dokumentalny i ryczałam jak bóbr.

Posted

Niestety to jest nieetyczne, ale nie robia z tego sensacji.
Jak pies jest stary i długo nikt go nie zaadoptuje to go usypiają i robia miejsce innym bezdomniakom.
Ludzie z zewnatrz najczęściej o tym nie wiedzą..ale dobrze im z tym.
Jak dziecko jest pogryzione przez psa to afera na cała Polskę..a nasz jamniś, zdrowy choć stary został uśpioy w ciszy...nikt oprócz zebranych tu nie pozałował jego losu:-(...to boli, ale to jest prawda, to jest Polska...eh ten wirus homo sapiens..

Posted

[quote name='GoskaGoska']i co dalej nic nie wiadomo, ktore pieski mają L, czas im ucieka a bez danych nie ma jaki im pomoc :([/quote]
Można je ogłasza, samemu wymyslić jakiś tekst...i podać kontakt...i chyba na razie nic wiecej..

Posted

Ja nie mam wiedzy o które nowe psy z wyrokami chodzi .
Aga coś na ten temat słyszała.
Nie wiem czy już coś ustaliła konkretnie.
Była mowa o boksach z kompleksu C - ale które psy ?
Obawiam się , ze w naszej staruszkowej 16 - stce też na pewno coś nowego przybyło !

Posted

Przybyło , w szczeniakarni siedzi ok. 10 letni york , siedzi już kilka dni i jak narazie nikt się o niego nie pyta :shake:po dwuch tygodniach też będzie trzeba szukać mu domku , jest też ratlerek który jest w jednej klatce z yorkiem też jakoś nie ma szczęścia :shake:

Posted

[quote name='Bella1']Nie zmienia to faktu że pisek ma już swoje lata i trzeba mu pomóc znaleść dom[/quote]
A jak z charakterkiem?? Wrednowaty czy całkiem normalny facecik??:cool3: