Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie, właśnie. Schroniskowe to schronisko powinno coś od siebie dac. Nie powinno byc problemu z tym. Tylko żeby je zabrac, bo zdychają jak dzikie te zaatakowane. Tak to się chociaż kilka uratuje i oszczędzi się im męczarni.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Koperek']W takie rzeczy powinna Cię zaopatrzyć p. Gosia. W końcu to koty schroniskowe, a nie Twoje, więc bez problemu o tym wspomnij!

p.s[B][I]. Jutro będę w schronie. Możemy powyciągać staruszki, tylko ktoś musi przyjść z aparatem, bo ja swój pożyczyłam!!![/I][/B][/QUOTE]

[COLOR="Red"][B]Kopereczku[/B][/COLOR] - jak będziesz w schronie dowiedz się proszę o [B]psa z boksu 25 , 10 letni - kudłaty, wielkość średnia . [/B]Zasygnalizowano mi ,że jeszcze L-ki nie ma ale już nie długo może to się zmienić.Nie mam jego zdjęcia .Nie wiem także dlaczego nie jest w 16 stce ?!
Może warto żeby się pojawił tu na tym wątku , bo przecież starszy i zagrożony!
[B]
Zdjęcia brakuje tylko tego jednego "nowego " z 16 stki:[/B]
Mały ,czarny podpalany - na szyjce ma numer[B] 50 [/B].
Numerek schroniskowy [B]1346/08 [/B]

Posted

[quote name='Slomka22']w 16 jest taki bialo czarny psiaczek, ktory tak przerazliwie plakal jak dzis szukalam mojej zguby - dlatego pooglaszam go gdzie sie tylko da bo ten placz slysze do teraz[/quote]
Jak on tak ryczał, to znaczy, że jeszcze nie zaakceptował swojego położenia :shake: Musi być nowym nabytkiem...

Teraz dla tych dziadków to pikuś- w miarę ciepło jest. Ale co to będzie zimą to głowa mała:-(

Posted

[quote name='iwa77'][COLOR=Red][SIZE=5]Czy ktoś pomoże w ogłoszeniach dla nowych psiaków z 16 - stki ?[/SIZE][/COLOR][/quote]
mogę porobic allegro i animalia.pl
wiem, ze mało ale ciągle mi brakuje czasu żeby się na inne zarejestrować

Posted

[quote name='Selenga']mogę porobic allegro i animalia.pl
wiem, ze mało ale ciągle mi brakuje czasu żeby się na inne zarejestrować[/QUOTE]

Selenga - to nie jest mało . W ich sytuacji (dziadków i babć) każde ogłoszenie jest na wagę złota . Bo szanse ich są sama wiesz jakie ! Dziękuję za pomoc z góry !

Posted

założyłam nowemu 6latkowi wątek.....żeby zdięcia i informacje nie zaginęły tu wśród innych tematów..... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=10714119[/URL]

a skoro został oddany to czy ma jakieś imię???? i dlaczego go oddali?
wiadomo coś?

Posted

wątek burej sunieczki 10latki
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10714195#post10714195[/URL]

proponuje wszystkie kolejne informacje, zdiecia i ogłoszenia odrazu do nich na wątek wpisywać wtedy bedzie wiadomo jaki jest stan rzeczy

jak bedzie wiecej informacji to uzupełnię tez pierwszy post

Posted

[quote name='Slomka22']w 16 jest taki bialo czarny psiaczek, ktory tak przerazliwie plakal jak dzis szukalam mojej zguby - dlatego pooglaszam go gdzie sie tylko da bo ten placz slysze do teraz[/quote]

Słomko jeśli byś mogła to podaj prosze odrazu linki do Twoich ogłoszeń bezpośrednio na wątku psiaka czyli tu: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=10714119"]http://www.dogomania.pl/forum/newrep...e=1&p=10714119[/URL]....

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10714258#post10714258[/URL]

wątek malutkiego kudłatego czarnulka

Myślę, że warto byłoby te "świeże" pieski w gazetach wrocławskich najpierw poogłaszać...bo ludzie czasem jakoś tak nieudolnie szukają swoje zguby.... może chociaż z jeden właściciel by się odnalazł....

Posted

Melduje się na prośbę iwy.
To, że dawno tu nie pisałam, nie znaczy, że się obraziłam, zraziłam albo coś- jest to dla mnie egoistycznie nie pomagać na wątku tylko dlatego, że poglądy innych nie zgadzają się z moimi.
A więc dziś nie mam czasu, proszę mi wskazać link do zdjęcia i info o psach na juz potrzebujących ogłoszeń.;)

Posted

[quote name='kikou']założyłam nowemu 6latkowi wątek.....żeby zdięcia i informacje nie zaginęły tu wśród innych tematów..... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=10714119[/URL]

a skoro został oddany to czy ma jakieś imię???? i dlaczego go oddali?
wiadomo coś?[/QUOTE]

To są jedyne dane jakimi dysponuje - spisywałam je sama z kart psów.
Nie znam powodu oddania ani imienia - nie było na karcie. Pani Małogosia która miała dyżur w niedzielę nie wiedziała.Można jedynie zadzwonić do schronu do Pani Irenki i spytać może ona go przyjmowała .....

Posted

Kasiu dziękuje za założenie wątków nowym psom.Miałam to dzisiaj zrobić ale pojechałam do schronu po te zagrożone kocięta o których pisałam wcześniej.
Były trzy - jeden czarno - biały poszedł w południe do domu :multi: , a dwa buraski są u mnie na DT !:razz:

Ten bojący się 7 letni piesek z 16- stki o którym pisałam w poście 2747 nadal się nie pokazuje na zewnątrz . Poszłam specjalnie zobaczyć i ewentualnie cyknąć fotę ale niestety nie wyszedł!
[COLOR="Red"]Jak ktos będzie w schronie to koniecznie trzeba go wyciągnąć i obfocić![/COLOR]

Posted

a ja jutro postaram sie sfotografowac tego nowego przestraszonego....

żeby nie było jak z tym poprzednim przestraszonym...miał wprawdzie jedno zdięcie ale zanim porobiłyśmy ogłoszenia już biedaczek dawno nie żył......

Posted

[quote name='iwa77']....pojechałam do schronu po te zagrożone kocięta o których pisałam wcześniej.
Były trzy - jeden czarno - biały poszedł w południe do domu :multi: , a dwa buraski są u mnie na DT !:razz:[/quote]

super, że maluszki uratowane!!!

Posted

[quote name='kikou']a ja jutro postaram sie sfotografowac tego nowego przestraszonego....

żeby nie było jak z tym poprzednim przestraszonym...miał wprawdzie jedno zdięcie ale zanim porobiłyśmy ogłoszenia już biedaczek dawno nie żył......[/QUOTE]

Z tego co widziałam to fajny piesek ale mignął mi tylko więc .... Przerażony totalnie.
On jest jeszcze na kwarantannie , przyjęty był 11.08.08 jako znaleziony czyli go obowiązuje .Ale myślę , że jakby się znalazł DT to może by się udało go wyjąc warunkowo ;)
[B]Kasiu[/B] mam jeszcze prośbę - pisałam już o tym m.in. do Koperka ale nie wiem czy przeczytała i znalazła czas na ta sprawę.Chodzi o psa z [B]boksu 25 ,[/B] [B]10 letni , kudłaty , wiekszy średniak( z przechylona głowka )[/B] .On nie ma jeszcze L-ki ale to kwestia niedługiego czasu! Trzeba go obfocić i tez załozyc mu watek! Starszy i zagrożony !Nie znam niestety jego numeru ale poznasz od razu jak podejdziesz do boksu 25!

Posted

iwa, super, ze je zabralas. do domu poszedl ten, ktory mial pojsc na dniach, czy ponadprogramowy jakis. i kolejny zejdzie zostawiajac tylko jednego?

czy juz zostana dwa na dt? jak bedziesz wyjezdzac to moge je zabrac. jesli do tego czasu nie znajda domu.

Posted

[quote name='irysek']iwa, super, ze je zabralas. do domu poszedl ten, ktory mial pojsc na dniach, czy ponadprogramowy jakis. i kolejny zejdzie zostawiajac tylko jednego?

czy juz zostana dwa na dt? jak bedziesz wyjezdzac to moge je zabrac. jesli do tego czasu nie znajda domu.[/QUOTE]

Były trzy do zabrania . Jednemu biało - czarnemu dzisiaj zaświeciło słoneczko i znalazł domek . Jeden z dwóch burasków ma mieć na 99,9% domek do końca tygodnia , a drugi poszukuje niestety nadal dobrego domku .
W schronie już wszystko uzgodnione - jak będę wyjeżdżać mamy już ułożony plan ze schroniskiem ;););) Trzymajcie kciuki ,żeby maluchy nie zachorowały - bo jednak są zagrożone !

Posted

[quote name='iwa77']Z tego co widziałam to fajny piesek ale mignął mi tylko więc .... Przerażony totalnie.
On jest jeszcze na kwarantannie , przyjęty był 11.08.08 jako znaleziony czyli go obowiązuje .Ale myślę , że jakby się znalazł DT to może by się udało go wyjąc warunkowo ;)
[B]Kasiu[/B] mam jeszcze prośbę - pisałam już o tym m.in. do Koperka ale nie wiem czy przeczytała i znalazła czas na ta sprawę.Chodzi o psa z [B]boksu 25 ,[/B] [B]10 letni , kudłaty , wiekszy średniak( z przechylona głowka )[/B] .On nie ma jeszcze L-ki ale to kwestia niedługiego czasu! Trzeba go obfocić i tez załozyc mu watek! Starszy i zagrożony !Nie znam niestety jego numeru ale poznasz od razu jak podejdziesz do boksu 25![/quote]
Przeczytała, ale nic nie mogła zrobić, bo schron zamknięty duuużo przed czasem ustalonym :angryy: Szlag mnie dzisiaj trafił i mogłam sobie klamkę pocałować :angryy:

Umówiłam się na jutro z [B]kikou[/B], że jedna będzie wyciągać, a druga robić foty "tych" z 16 ;)

[B]kikou[/B]- dobrze będzie tak około 12 godziny. Wtedy ja na pewno dojadę, a w schronie nie będzie za dużo klientów i "mieszania" ;)

Posted

Oki dziewczynki kochane ! To może uda się Wam przy okazji dowiedzieć od Pani Irenki jaki był powód oddania 6 latka biało- czarnego :roll::roll::roll: