agamika Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Jagienka napisał(a):Apollo wczoraj zadziwił agemika, bo się wtulił to może za dużo powiedziane, ale tak jakby domagał pogłaskania... abo nie wzbraniał się przed nim... aga pewnie lepiej to opisze :evil_lol: Ja może wstawię zdjęcia tylko :) Chodzi o to ze on stanął ... sam z Siebie ... na półminuty tylko ...ale SAM I TAK ZE DOTYKAJĄC NOGI MOJEJ ...nie ciągnął , tylko stał ... jak go głaskałam to dalej stał ... ale po chwili się znudził i poleciał dalej :cool1: zazwyczaj spacer z Apollem to latanie jak latawiec za NIm ... za zapachami ...ściganie nie wiadomo czego , nie wiadomo po co ... jakby sie bał ze już więcej na spacer nie wyjdzie i musi sie "nachapać " nacieszyć ... człowieka ma gdzieś Quote
j3nny Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 pewnie jest to irytujace, ale to znow ja :diabloti: po plakacik :diabloti: Quote
Jagienka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 j3nny napisał(a):pewnie jest to irytujace, ale to znow ja :diabloti: po plakacik :diabloti: :lol::lol::lol: j3nny się rozbestwiła... bardzo dobrze, potrzeba ludzi do pomocy... agamika ma plakat Apollo, wyśle Ci hurtem ;) Quote
AgaG Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Karusiap sorry nie miałam czasu wątku całego czytać, ale czy może być taki tekst do dziennika ? moze cos dodać? zmienić? Apollo. Ktoś pomyśli imię dane jak na ironię, bo pies jest kundelkiem, już nienajmłodszym i niewidomym. Spędził cztery lata w schronisku w smutku, beznadziei, szarpany przez silniejsze psy. Apollo nie był niezauważany przez nikogo, z czasem popadł w taką rozpacz, że przestał wychodzić z wewnętrznej części boksu dzielonego z innymi nieszczęśnikami. Dom trafiał się pieskom rasowym, ładnie umaszczonym, szczeniaczkom, bo ludzie „dobierają” psy najczęściej kierując się ich wyglądem. Czy spragniony ludzkiego uczucia i troski Apollo ma szanse? Tylko wtedy, gdy znajdzie się ktoś, kto wybiera sercem i kogo stać na bezinteresowność. Taka osoba zobaczy w niewidzących oczach tego psa, w jego otwartości na każdy gest serdeczności ze strony człowieka piękno wewnętrzne – najważniejsze dla ludzi wrażliwych. Pies nie przejawia agresji, lubi być głaskany i czesany. Czekam na telefon kogoś kto rozumie, że pies w średnim wieku nie jest przez ten fakt „gorszy”, a przez to że nie widzi, nie jest „wybrakowany”, każdy z nas przemija i każdy coś traci z biegiem czasu, tylko że my mamy zazwyczaj koło siebie najbliższych, którzy pomogą, a ten biedak nie ma nikogo. Quote
karusiap Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='AgaG']Karusiap sorry nie miałam czasu wątku całego czytać, ale czy może być taki tekst do dziennika ? moze cos dodać? zmienić? Apollo. Ktoś pomyśli imię dane jak na ironię, bo pies jest kundelkiem, już nienajmłodszym i niewidomym. Spędził cztery lata w schronisku w smutku, beznadziei, szarpany przez silniejsze psy. Apollo nie był niezauważany przez nikogo, z czasem popadł w taką rozpacz, że przestał wychodzić z wewnętrznej części boksu dzielonego z innymi nieszczęśnikami. Dom trafiał się pieskom rasowym, ładnie umaszczonym, szczeniaczkom, bo ludzie „dobierają” psy najczęściej kierując się ich wyglądem. Czy spragniony ludzkiego uczucia i troski Apollo ma szanse? Tylko wtedy, gdy znajdzie się ktoś, kto wybiera sercem i kogo stać na bezinteresowność. Taka osoba zobaczy w niewidzących oczach tego psa, w jego otwartości na każdy gest serdeczności ze strony człowieka piękno wewnętrzne – najważniejsze dla ludzi wrażliwych. Pies nie przejawia agresji, lubi być głaskany i czesany. Czekam na telefon kogoś kto rozumie, że pies w średnim wieku nie jest przez ten fakt „gorszy”, a przez to że nie widzi, nie jest „wybrakowany”, każdy z nas przemija i każdy coś traci z biegiem czasu, tylko że my mamy zazwyczaj koło siebie najbliższych, którzy pomogą, a ten biedak nie ma nikogo. Aga PREZPIEKNIE!!! dziekuje:loveu:bardzo wzruszajace...tylko ten pogrubiony tekst,nie ma byc "byl niezauwazany"?? Quote
AgaG Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Tak pewnie !!! może jeszcze literówki gdzieś ? Quote
karusiap Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 AgaG napisał(a):Tak pewnie !!! może jeszcze literówki gdzieś ? jak dla mnie rewelacyjnie,nic wiecej nie zauwazylam:) Quote
karusiap Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 uwielbiam te mordeczke:loveu: Quote
karusiap Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Allegro Apollinka zrobione przez eliza_sk:loveu::loveu::loveu: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=442140884 Quote
Jagienka Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Zaczynam promocję ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10912835#post10912835 Jakby ktoś coś, jakieś uwagi, uaktualnienia, to proszę się nie krępować ;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 AgaG napisał(a):Karusiap sorry nie miałam czasu wątku całego czytać, ale czy może być taki tekst do dziennika ? moze cos dodać? zmienić? Apollo. Ktoś pomyśli imię dane jak na ironię, bo pies jest kundelkiem, już nienajmłodszym i niewidomym. Spędził cztery lata w schronisku w smutku, beznadziei, szarpany przez silniejsze psy. Apollo nie był niezauważany przez nikogo, z czasem popadł w taką rozpacz, że przestał wychodzić z wewnętrznej części boksu dzielonego z innymi nieszczęśnikami. Dom trafiał się pieskom rasowym, ładnie umaszczonym, szczeniaczkom, bo ludzie „dobierają” psy najczęściej kierując się ich wyglądem. Czy spragniony ludzkiego uczucia i troski Apollo ma szanse? Tylko wtedy, gdy znajdzie się ktoś, kto wybiera sercem i kogo stać na bezinteresowność. Taka osoba zobaczy w niewidzących oczach tego psa, w jego otwartości na każdy gest serdeczności ze strony człowieka piękno wewnętrzne – najważniejsze dla ludzi wrażliwych. Pies nie przejawia agresji, lubi być głaskany i czesany. Czekam na telefon kogoś kto rozumie, że pies w średnim wieku nie jest przez ten fakt „gorszy”, a przez to że nie widzi, nie jest „wybrakowany”, każdy z nas przemija i każdy coś traci z biegiem czasu, tylko że my mamy zazwyczaj koło siebie najbliższych, którzy pomogą, a ten biedak nie ma nikogo. Aga ten sam tekst oczywiscie za twoja zgoda wyslalm tez do krakowsiej z tym ze dodalam prosbe o pomoc w utrzymaniu Apolla. Quote
agamika Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Apollo jest pięknym psem , to są zdjęcia sprzed miesiąca, ale widać jak mu sierść błyszczy już trochę ... Quote
karusiap Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 mamy 10 zl z bazarku black_sheep od Wiedzmy:) Quote
Jagienka Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Apollo to jednak autystyczny jest... nic go nie mogłam dzisiaj ukochac... no nie chciał i nie i nie tylko ciagnął i ciagnął... :cool1: W boksie siedzi pyskiem do ściany wygląda jak obrażony... strasznie smutny widok... na poczatku mnie bawił, ale jak sobie zdałam sprawę z tego ciemnego i cichego świata, w którym on żyje... :shake: I on nie ma za grosz instynktu... leci na oślep... :cool1: Quote
elmira Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 A ja po koleji odkrywam Wasze "smoczki":) Ale różnica w wyglądzie! Quote
Jagienka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 elmira napisał(a):A ja po koleji odkrywam Wasze "smoczki":) Ale różnica w wyglądzie! Nooo ale nie mamy znowu zdjęcia jak on w schronie wyglądał, ja sobie zawsze pluje w brodę, że takich schroniskowych zdjęć często nie mamy, ale nie zdjęcia Nam wtedy w głowie... No ale on siedział zestresowany na palecie wew i się nie ruszał... ja przez rok w ogóle nie wiedziałam, ze z Drwalem w boksie taki pies jest... jak raz go zobaczyłam myslałam że nowy... :oops: Quote
elmira Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 No dla mnie różnica ogromna. Patrzę tylko na fotki, ale zrobiłyście z psa przystojniaka :) Zeby dom sie znalazł dla nich. A Wy, Kochane ogłaszałyscie psy na ON w potrzebie? Przyznaję, że nie przeczytałam wszystkich watków w całości, ale zauważyłam, że macie sporo piesków w typie ON. Quote
Jagienka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 karusiap napisał(a):w 1 poscie sa ze schronu zdjecia Wyraziłam się nieprecyzyjnie, chodziło mi o zdjęcia z bosku :) Jaki był wycofany... bo sam wygląd to raz... a zmiana psychiczna to dwa. On juz na spacerze nawet w schronie inaczej niż w boksie wyglądał... Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Dziewczyny w koncu jest ogloszenie Apolla w krakowskiej ,:loveu: bardzo dziekuje pani Malgosi ,ze umiescila caly tekst Agnieszki oraz prosbe o pomoc w utrzymaniu pieska,bo nie zawsze miesici sie caly tekst tylko jest okrajany.;) Quote
karusiap Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dziewczyny w koncu jest ogloszenie Apolla w krakowskiej ,:loveu: bardzo dziekuje pani Malgosi ,ze umiescila caly tekst Agnieszki oraz prosbe o pomoc w utrzymaniu pieska,bo nie zawsze miesici sie caly tekst tylko jest okrajany.;) dziekuje:loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts