Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lulka napisał(a):

bylam wczoraj u Laluni, troszke gips jej łapke obtarl u gory, bo jest na zgięciu i tarło, ale wyskubalysmy, przemylysmy i jest ok. Lalka jest nazywana w hotelu Frydzia :evil_lol:
i bidula ma na dodatek cieczke, a kolnierz uniemozliwia jej toalete, wiec dupsko trzeba bylo myc i Lalenka nie byla zachwycona.
Mała strasznie sie cieszy jak sie ją odwiedza, kocha pania Iwonke z hotelu juz miloscia wielką, a jak podszedl inny pies do niej (pani Iwonki) to myslalysmy ze Lalka vel Frydzia go zje :evil_lol: Taka zazrosnica mała

Dzięki za informacje. Widać, że to maleństwo, jak już kogoś pokocha to na zabój. Jej przyszły właściciel będzie prawdziwym szczęściarzem - istota która kocha tak mocno i zupełnie bezwarunkowo. :loveu:
Co do cieczki - mhmm, wszystkie suńki z którymi jestem bliżej związana (jak widać na przykładzie małej wystarczy więź wirtualna) właśnie cieczkują :diabloti:

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej malutka, dziś ja Cię zabieram na poranny spacerek! ;) Cioteczka Isadora chyba zaspała, albo wykończyła ją jamnicza ferajna... ;) :loveu:
Przypominam, że wciąż zbieramy na hotelik i drugą łapkę, prawda Lulko?

Posted

Mała strasznie sie cieszy jak sie ją odwiedza, kocha pania Iwonke z hotelu juz miloscia wielką, a jak podszedl inny pies do niej (pani Iwonki) to myslalysmy ze Lalka vel Frydzia go zje :evil_lol: Taka zazrosnica mała

[quote name='teapot']Dzięki za informacje. Widać, że to maleństwo, jak już kogoś pokocha to na zabój. Jej przyszły właściciel będzie prawdziwym szczęściarzem - istota która kocha tak mocno i zupełnie bezwarunkowo. :loveu:
Co do cieczki - mhmm, wszystkie suńki z którymi jestem bliżej związana (jak widać na przykładzie małej wystarczy więź wirtualna) właśnie cieczkują :diabloti:

Ja myślę, że w ogłoszeniach trzeba o tym napisać. Ułożyć taką historię z pokazaniem takiej sytuacji.

[quote name='teapot']Hej malutka, dziś ja Cię zabieram na poranny spacerek! ;) Cioteczka Isadora chyba zaspała, albo wykończyła ją jamnicza ferajna... ;) :loveu:
Przypominam, że wciąż zbieramy na hotelik i drugą łapkę, prawda Lulko?

[SIZE=2]Baaaaardzo śmieszne, baaaardzo :roflt::roflt::roflt:
Faktycznie pospałam dzisiaj, poza tym weekend gotuję włąsnie gar żarełka. Bo Tymczas-Alfik ma głęboko w poważaniu puszki i suche karmę specjalną przy schodzrzeniach urologicznych. Siusia juz normalnie, dużo pije, nie widzę sensu psa gnębić sztucznościami nawet najlepszymi. Jak widac on nie widzi marki karmy
:roflt::roflt::roflt:

No i dzisiaj chcę im poświęcić więcej czasu.

Laleczko przepraszam musiałam się wytłumaczyć bo tu ciotka "kalumnie" na mnie rzuca

Posted

[quote name='Isadora7']
[SIZE=2]Baaaaardzo śmieszne, baaaardzo :roflt::roflt::roflt:
Faktycznie pospałam dzisiaj, poza tym weekend gotuję włąsnie gar żarełka. Bo Tymczas-Alfik ma głęboko w poważaniu puszki i suche karmę specjalną przy schodzrzeniach urologicznych. Siusia juz normalnie, dużo pije, nie widzę sensu psa gnębić sztucznościami nawet najlepszymi. Jak widac on nie widzi marki karmy

No i dzisiaj chcę im poświęcić więcej czasu.

Laleczko przepraszam musiałam się wytłumaczyć bo tu ciotka "kalumnie" na mnie rzuca

Ja i kalumnie? Gdzieżbym śmiała... Toż to tylko zdziwienie i wykorzystanie okazji na porwanie małej na poranny spacerek było! :oops:
Szczęściarz z tego Twojego sierściucha - szef kuchni do własnej dyspozycji... :loveu: Czyżby kuraczek z ryżykiem i marcheweczką? (ulubiony zestaw Zuzki -pierwsza rzecz, którą nauczyłam się gotować)
Wygłaskaj cioteczko rudzielce ode mnie! :loveu:

Ps. Co do nazwy karmy to może widzi, tylko nikt go jeszcze czytać nie nauczył! :evil_lol:

Posted

teapot napisał(a):
Ja i kalumnie? Gdzieżbym śmiała... Toż to tylko zdziwienie i wykorzystanie okazji na porwanie małej na poranny spacerek było! :oops:
Szczęściarz z tego Twojego sierściucha - szef kuchni do własnej dyspozycji... :loveu: Czyżby kuraczek z ryżykiem i marcheweczką? (ulubiony zestaw Zuzki -pierwsza rzecz, którą nauczyłam się gotować)
Wygłaskaj cioteczko rudzielce ode mnie! :loveu:

Ps. Co do nazwy karmy to może widzi, tylko nikt go jeszcze czytać nie nauczył! :evil_lol:

Kurczczek lub indyczek + wołowinka (pręga taka naturalna żelatynka na sierść) dorzucam też czasami trochę serduszek kurzych, albo atróbki drobiowej. Włoszczyzna i ryż. Ot i całość robota niewielka wrzucam do gara si sie gotuje. no potem krojenie i pakowanie do pudełek. Zawsze robię tego duży gar i robie porcje. Potem po odgrzaniu dodaję tylko żołtko, oliwkę. Żółtko raz na jakiś czas, Alfikowi teraz codziennie. Łyżeczkę oliwki/oleju zawsze.

Rudzielce wysmyrdane. A z tym czytaniem ... hmmm one umieją tylko udają tak im wygodniej :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='teapot']Co tu tak cichutko?
Czy tylko nas zauroczyła Laleczka? Przecież tak urocza panna powinna mieć całe stada wielbicieli! :loveu:

Masz rację. Laleczko przepraszam ciebie bardzo ale miałam mnóstwo zajęć dzisiaj. Obiecuję poprawę.

Posted

Mamy śliczny poranek- jakiś dłuższy spacerek by się przydał! Lalka- marsz na pierwszą i nigdzie się stamtąd nie ruszaj...no, chyba, że do najlepszego na świecie domku!!!

Posted

teapot napisał(a):
Mamy śliczny poranek- jakiś dłuższy spacerek by się przydał! Lalka- marsz na pierwszą i nigdzie się stamtąd nie ruszaj...no, chyba, że do najlepszego na świecie domku!!!

To ja ci pomogę pilnować Laleczkę, żeby się nie ruszała z pierwszej strony

Posted

Oj Malutka- Ty chyba za nieśmiała jesteś! Nie powinnaś tak szybko uciekać z pierwszej! Pokaż wszystkim jaka jesteś śliczna, dzielna i kochana! Hoopaj Laleczko!!!