teapot Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 kikou napisał(a):mysle, ze powinna wypowiedziec sie teapot-organizatorka bazarkow dla lali Przepraszam, nie mogłam- po prostu mnie blokowało. Tak jakby napisanie tego posta zamykało jakiś rozdział. Lalka była "moim pierwszym" psem na dogo i nie mogę uwierzyć, że już jej nie ma. Odpuściło dopiero, gdy zobaczyłam Frędzla. Jest niesamowicie podobny do mojego tymczasika Kiwiego i - zrobię wszystko, żeby i on znalazł szczęśliwy dom. Lulka - z mojej strony masz zielone światło! Już wiem na kogo będzie przeznaczona 3 edycja kolczyków! Quote
foxi Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 :candle: twoje cierpienie dobiegło końca...śpij spokojnie maleńka już nikt cię nie skrzywdzi:-( Quote
evita2000 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 To tylko pies, tak mówisz ,tylko pies... a ja ci powiem ,że pies to często jest więcej niż człowiek on nie ma duszy, mówisz...popatrz jeszcze raz. Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej ona się huśta na ogonie, a kiedy się pożegnać trzeba i psu czas iść do psiego nieba to niedaleko pies wyrusza przecież przy tobie jest psie niebo z tobą zostanie jego dusza... B.Borzymowska Quote
evita2000 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Moje psie niebo "Dokąd idą psy, gdy odchodzą? No, bo jeśli nie idą do nieba To przepraszam Cię, Panie Boże Mnie tam także iść nie potrzeba Ja poproszę na inny przystanek Tam gdzie merda stado ogonów Zrezygnuję z anielskich chórów Tudzież innych nagród nieboskłonu W moim niebie będą miękkie sierści Nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać Moje wszystkie pożegnane psy" B. Borzymowska Quote
toyota Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Dla Laleczki - Wieczny Spacer Dziś na ostatni wieczny spacer (tak to niestety w życiu jest) Odszedł najbliższy mój przyjaciel- nasz ukochany , wierny pies. Odszedł po cichu , przytulony, szczęśliwy, że ktoś się nim zajął . Umierał , czujac się bezpiecznie . Wiedział , że wszyscy Go kochają. Bądź pewna , psino , że gdy staniesz u drzwi Krainy Wiecznych Snów , Nie będzie nigdzie napisane " Prosimy nie wprowadzać psów ". Tam będzie cisza , ciepło, spokój, kości, piłeczka i poduszka . Tam będziesz miała własny pokój i nikt Cię nie wygoni z łóżka . Lecz w tej krainie psiego szczęścia , nikt Cie nie weźmie na kolana, Nikt otwierając drzwi do domu nie krzyknie : "psinko -chodź , kochana ". Nikt na dobranoc nie pogłaszcze , nikt na śniadanie nie obudzi. Bo na tych drzwiach jest wielki napis : " Prosimy nie wprowadzać ludzi ! " Autor nieznany Quote
Lulka Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Laleczko kochana, teraz szukamy domku dla twojego przyjaciela http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10331677#post10331677 Quote
pasja Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Nic nie napiszę, bo wszystkie słowa, które przychodzą mi do głowy wydają się byc puste ...Po tragicznej śmierci Cezara Lukas - Opiekun Cezarka, zamieścił taką Przypowieśc: Dla Wszystkich,którzy stracili na zawsze swoich Psich Przyjaciół - przypowieśc .... Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle za krzaka wyszedł Diabeł: - Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan. - Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu. - I co z tego - prychnął Diabeł - nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY. Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział: - Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce. - To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA. - Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi. - Dobrze - odparł dobry pies. - Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola. Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat. - Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie? - Właśnie o to chodzi. - Jak to? - zdumiał się pies. - Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu. Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów. I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM..." Quote
Lulka Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 przecudna przypowiesc... Laluniu ciagle mysle, ze poszlas do adopcji, ze masz wspanialy domek nie wierze w to, ze jestes za TM i pewnie nie uwierze nigdy, wierzy na bank za to Iwonka z hotelu, ktora sie toba opiekowala i odebrala twoje cialko po operacji i pochowala w swoim ogrodzie :-( p.s. uaktualnilam 1 post z wplatami i wyplatami, bo zauwazylam ze nie szystko jest tam napisane, teraz dopisalam te osoby co mialam jeszcze w zeszcie, a tu nie i wyplaty rowniez, zeby byla jasnosc Quote
Izabella Hossa Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 Poniewaz w sprawie rozliczenia datków dla Lalki-zrobił się jakiś problem , mam obowiązek napisać,że wymieniony w 1 poście koszt sterylizacji 250,-pochodzi od niemieckiej organizacji, bo do tej pory nie było napisane od kogo jest te 250 zł. Reszta datków pochodzi z Polski. ............................................................................................... Laluniu na zawsze zostaniesz w naszej pamięci (i) Quote
Lemoniada Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Śledziłam ten wątek... Jakie to niesprawiedliwe, że odeszła wtedy, kiedy miał ją kto kochać i o nią dbać Quote
black_cat Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Lulka'] zobaczcie jak ten psiak mimo cierpienia sie smieje Jeszcze nie tak dawno byłaś na tym świecie, ech... Quote
katik Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 jakie to życie jest niesprawiedliwe :shake: ['] Quote
Recommended Posts