Angie :) Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 http://telezoo.pl/ogloszenia/---dina----z-orzechowcow---malutki-psiak--wielkie-serduszko---wciaz-samotne---606262450_210.html Quote
halcia Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Dinusia,kto cie wezmie z tej "smazalni "w betoniaku. Quote
gagata Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 A tam nie da się posadzić jakiegoś pnącza z przodu,żeby ocieniał te betoniaki? Quote
SZPiLKA23 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 To wtedy psiaki beda miały z 4 stron sciany i 0 kontaktu ze swiatem, betoniaki to totalna porazka Quote
gagata Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 No to na tych ścianach, od tyłu, np winorośl od razu je troszkę zadaszy latem a zimę troche osłoni od góry...Z przodu w razie potrzeby zawsze można wyciąć... Quote
SZPiLKA23 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Tylne siany sa wspolne dla komor po lewej i prawej stronie Quote
gagata Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Cholender,ale te paskudne betoniaki pewnie gdzieś się kończą... To może przy bocznych ścianach, z obu końców, trochę dłużej będą rosły ale sobie poradzą. Ten pięciolistny, najpopularniejszy ma niesamowity przyrost roczny...Sprawdziłam u siebie... Jeśli od góry nie mają się po czym piąć, to wystarczy poprzeciągać jakieś druty a one potem zdrewnieją i same po sobie będą się ciągnąć...Zawsze troche zaoszczędzicie na wieszaniu tych prześcieradeł...Można też i jakieś kwitnące cuda posadzić ale to dużo mniej praktyczne. Quote
SZPiLKA23 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Nad czescia boksow zda egzamin jednak sa boksy gdzie psy sciagna wszystko co dosiegna a sa cyrkowcy ktorzy skacza rowno z gorna krawedzia boksu.... ciezko cokolwiek tam wymyslec Quote
Neczka Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 Artek kombinuje, że kiedy rozwalane będą baraki na cyrku, metalowy dach pójdzie nad betoniaki. Będzie zawieszony na pewnej wysokości, tak, żeby był przepływ powietrza... i to byłoby wg mnie dobre, skoro już te beznadziejne boksy itak muszą zostać... Quote
gagata Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 A jak one są ustawione w stosunku do kierunków świata? Wprawdzie klimatyzacji im nie załozymy ale pokombinować mozna... Quote
SZPiLKA23 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Jak dlamnie to moga byc w kazdym :D Tak taka blacha to dobra rzecz zawieszona na odpowiedniej wysokosci bedzie sprawdzałą sie jako ochrona przed słoncem, wystarczy zobaczyc ja jest w dewniakach waidomo drewno to co innego ale od gory tez nie grzeje Quote
Becia66 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Dineczko i na ciebie czas przyjdzie - wierzę w to mocno....:lol: Quote
halcia Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Jak nie widziałas betoniaków to Ci pokazemy zdjecia,ale za dwa dni.Ja mam zdjecia w aparacie,a Neczka umie wklejac.Tam nic nie poradzi,to po prostu trzeba wyburzyc,ale juz wiadomo,ze nie w tym roku.Trudno Dinusia. Quote
gagata Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Wszystko w swoim czasie. Może Dinuś bedzie już w swoim domku do tego czasu... Quote
Becia66 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Kiedy ty Dineczko wyjdziesz z tego betoniaka....:shake: Quote
Recommended Posts