EVA2406 Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 To podziwiam Cię za umiejętność przystosowania psa nielubiącego kotów do polubienia tychże. Ja mam sporą gromadkę psów i kotów w domu i wszyscy żyją ze sobą w zgodzie. Ale nie miałam nigdy psa, który atakuje koty. Raz tylko miałam tymczasa sznaucerka, ale to było kilka dni i był odizolowany. A jak ich uczysz? Quote
kaja555 Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Mnie się wydaje że grażyna ich wcale nie uczy, ale jest jedna kotka ( a w sumie jest ich więcej ;)), która wcale się nowych psów nie boi i jak taki psiak ją zobaczy i chce pogonić, a ona mu bezceremonialnie tyłkiem się o pysk obetrze, to pies jest po prostu w szoku i więcej się nie rzuca na żadnego kota :evil_lol: Bo żeby kota mieć ochotę pogonić, to ten kot musi choć trochę uciekać - a tak to żadna zabawa czy strach... Dlatego jeszcze taki niewielki piesek jak Rudzik - nawet jeżeli nie przepada za kotami, przyzwyczai się do kotów jeżeli będzie musiał. Quote
Wet-siostra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [IMG]http://republika.pl/blog_rr_3005981/2940605/tr/anim_blomster8.gif[/IMG] Pozdrawiam pięknego psiaczka.Jak się czuje nasz rekonwalescent??? Quote
Hotel KADIF Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nikt tu nie zajrzał od wczoraj :placz::placz::placz:! Ale plama...... Dobranoc, psinko!! :sleep2: Quote
EVA2406 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Kto przygarnie trzyłapka? To naprawdę nie jest kłopotliwe. Pies jest tak samo sprawny jak czterołapek. Wiem to z własnego doświadczenia. Quote
grazyna9915 Posted April 24, 2008 Author Posted April 24, 2008 Dzisiaj widziałam, maluszka. Jest taki chudziuteńki. Jak mnie zobaczył, to powolutku wstał i przykuśtykał na trzech łapkach. Tak bardzo się wtulał. Gdyby nie mój przepełniony tymczas to już byłby u mnie. Szkoda maleństwa. Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 A co powiecie na DT,w którym jest miejsce i nic więcej(psiakowi trzeba by było dać kocyk,miski,karmę...pokryć ewentualne koszty leczenia...) Quote
Rawa Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Wet-siostra, właśnie ruszamy z bazarkami na tymczasy. Wiemy, że wiele osób ma miejsce, ale fundusze ograniczone i być może przez to mimo, że by chciały psa wziąć- nie mogą. Koc, miski... To znajdziemy napewno. ;) Ale możesz nam uchylić rąbka tajemnicy? :razz: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Rąbka mogę,pomyślałam o sobie,w końcu mam już jednego trójłapka na stałe...Ale nie wiem,czy znajdę miejsce,bo dziś poproszono mnie o DT dla suńki-starowinki,dwa miejsca czekają na Kapsla i Micię,do tego moje dwa psy... No i chyba by było za ciasno...I tak niektóre Cioteczki z DOGO uważają,że sobie nie poradzę i że porywam się z motyką na słońce... Bo tak:Koli i Tyrsa-na stałe, Miejsca czekają na:Kapsla i Micię Dziś doszła Łatka-ostateczną decyzję podejmą Cioteczki z jej wątku... No i ewentyalnie Wasz psiak... Przepsienie,co nie??? Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='Wet-siostra']Rąbka mogę,pomyślałam o sobie,w końcu mam już jednego trójłapka na stałe...Ale nie wiem,czy znajdę miejsce,bo dziś poproszono mnie o DT dla suńki-starowinki,dwa miejsca czekają na Kapsla i Micię,do tego moje dwa psy... No i chyba by było za ciasno...I tak niektóre Cioteczki z DOGO uważają,że sobie nie poradzę i że porywam się z motyką na słońce... Bo tak:Koli i Tyrsa-na stałe, Miejsca czekają na:Kapsla i Micię Dziś doszła Łatka-ostateczną decyzję podejmą Cioteczki z jej wątku... No i ewentyalnie Wasz psiak... Przepsienie,co nie???[/quote] Przeginasz i wiesz o czym gadam! :eviltong: Quote
Wet-siostra Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Wiem,Cioteczko DIF,ale tu jeszcze nic konkretnego nie obiecywałam,tylko sobie pomyślałam,że może by tak...Ale na razie się wstrzymam z bólami,bo choć niesamowicie mi żal tej psiny...to jednak aż tyle miejsc nie mam...A głupio by było odmawiać tym,które są już na etapie poszukiwania transportu... Niemniej jednak kibicuję maleństwu... Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Cholercia... :-( Ja też mu kibicuję...I reszcie trójłapów..... Gdybym mogła, wszystkie kaleki z dogo znalazły by dom u mnie!!!!! :placz::placz::placz: Ale muszę mierzyć siły na zamiary. I pomagam tak jak mogę ...przez internet!!! :shake:. [B]Tylko[/B] przez internet :placz: Quote
grazyna9915 Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='DIF']Cholercia... :-( Ja też mu kibicuję...I reszcie trójłapów..... Gdybym mogła, wszystkie kaleki z dogo znalazły by dom u mnie!!!!! :placz::placz::placz: Ale muszę mierzyć siły na zamiary. I pomagam tak jak mogę ...przez internet!!! :shake:. [B]Tylko[/B] przez internet :placz:[/quote] My to doskonale rozumiemy. A psiakowi nowy dom wspólnie znajdziemy. :p Quote
Izunia0520 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Trzy łapcie ogłoszone na : [url]www.dwukropek.pl[/url] [url]www.4lapy.pl[/url] ;) Quote
Hotel KADIF Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Czy możemy bardzo nieśmiało poprosić o zdjęcia .... może ze spacerku ...:modla:. Jak on sobie radzi, bidul jeden....:-( Quote
Rawa Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 DIF, ze spacerku nie ma co liczyć, bo w naszym schronisku spacerków nie ma. Co do innych zdjęć to musimy sie uśmiechać do pani Grażynki... ;) Quote
grazyna9915 Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 Jak mi się uda to mu zrobię foteczki. Quote
Wet-siostra Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Mizianka dla ślicznego piesia.Jak sobie radzi nasz dzielny maluch??? Quote
grazyna9915 Posted May 1, 2008 Author Posted May 1, 2008 Jutro jadę do schroniska po kotkę z jednym oczkiem, może przy okazji uda mi się zrobić jakieś fotki, ale nie obiecują. W razie czeko pozostaje następny piątek. Quote
Hotel KADIF Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Zapraszam na nowy "trójłapkowy" wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10093221#post10093221[/url] co jeszcze mogę zrobić ??????? :-(...... Quote
Hotel KADIF Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 [quote name='grazyna9915']Już skorzystałam z zaproszenia.[/quote] :ghost_2::ghost_2::ghost_2: A jak mały Rudzielec sobie radzi? Quote
grazyna9915 Posted May 7, 2008 Author Posted May 7, 2008 W schronisku będę w piątek to może uda mi się go podpatrzyć. Quote
Wet-siostra Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 Czekamy na wiadomości o małym rekonwalescencie...:loveu: Quote
Recommended Posts