Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To podziwiam Cię za umiejętność przystosowania psa nielubiącego kotów do polubienia tychże. Ja mam sporą gromadkę psów i kotów w domu i wszyscy żyją ze sobą w zgodzie. Ale nie miałam nigdy psa, który atakuje koty. Raz tylko miałam tymczasa sznaucerka, ale to było kilka dni i był odizolowany.
A jak ich uczysz?

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie się wydaje że grażyna ich wcale nie uczy, ale jest jedna kotka ( a w sumie jest ich więcej ;)), która wcale się nowych psów nie boi i jak taki psiak ją zobaczy i chce pogonić, a ona mu bezceremonialnie tyłkiem się o pysk obetrze, to pies jest po prostu w szoku i więcej się nie rzuca na żadnego kota :evil_lol:

Bo żeby kota mieć ochotę pogonić, to ten kot musi choć trochę uciekać - a tak to żadna zabawa czy strach...

Dlatego jeszcze taki niewielki piesek jak Rudzik - nawet jeżeli nie przepada za kotami, przyzwyczai się do kotów jeżeli będzie musiał.

Posted

Dzisiaj widziałam, maluszka. Jest taki chudziuteńki. Jak mnie zobaczył, to powolutku wstał i przykuśtykał na trzech łapkach. Tak bardzo się wtulał. Gdyby nie mój przepełniony tymczas to już byłby u mnie.
Szkoda maleństwa.

Posted

Wet-siostra, właśnie ruszamy z bazarkami na tymczasy. Wiemy, że wiele osób ma miejsce, ale fundusze ograniczone i być może przez to mimo, że by chciały psa wziąć- nie mogą. Koc, miski... To znajdziemy napewno. ;)
Ale możesz nam uchylić rąbka tajemnicy? :razz:

Posted

Rąbka mogę,pomyślałam o sobie,w końcu mam już jednego trójłapka na stałe...Ale nie wiem,czy znajdę miejsce,bo dziś poproszono mnie o DT dla suńki-starowinki,dwa miejsca czekają na Kapsla i Micię,do tego moje dwa psy...
No i chyba by było za ciasno...I tak niektóre Cioteczki z DOGO uważają,że sobie nie poradzę i że porywam się z motyką na słońce...
Bo tak:Koli i Tyrsa-na stałe,
Miejsca czekają na:Kapsla i Micię
Dziś doszła Łatka-ostateczną decyzję podejmą Cioteczki z jej wątku...
No i ewentyalnie Wasz psiak...
Przepsienie,co nie???

Posted

[quote name='Wet-siostra']Rąbka mogę,pomyślałam o sobie,w końcu mam już jednego trójłapka na stałe...Ale nie wiem,czy znajdę miejsce,bo dziś poproszono mnie o DT dla suńki-starowinki,dwa miejsca czekają na Kapsla i Micię,do tego moje dwa psy...
No i chyba by było za ciasno...I tak niektóre Cioteczki z DOGO uważają,że sobie nie poradzę i że porywam się z motyką na słońce...
Bo tak:Koli i Tyrsa-na stałe,
Miejsca czekają na:Kapsla i Micię
Dziś doszła Łatka-ostateczną decyzję podejmą Cioteczki z jej wątku...
No i ewentyalnie Wasz psiak...
Przepsienie,co nie???[/quote]

Przeginasz i wiesz o czym gadam! :eviltong:

Posted

Wiem,Cioteczko DIF,ale tu jeszcze nic konkretnego nie obiecywałam,tylko sobie pomyślałam,że może by tak...Ale na razie się wstrzymam z bólami,bo choć niesamowicie mi żal tej psiny...to jednak aż tyle miejsc nie mam...A głupio by było odmawiać tym,które są już na etapie poszukiwania transportu...
Niemniej jednak kibicuję maleństwu...

Posted

Cholercia... :-( Ja też mu kibicuję...I reszcie trójłapów.....
Gdybym mogła, wszystkie kaleki z dogo znalazły by dom u mnie!!!!! :placz::placz::placz:
Ale muszę mierzyć siły na zamiary. I pomagam tak jak mogę ...przez internet!!!

:shake:. [B]Tylko[/B] przez internet :placz:

Posted

[quote name='DIF']Cholercia... :-( Ja też mu kibicuję...I reszcie trójłapów.....
Gdybym mogła, wszystkie kaleki z dogo znalazły by dom u mnie!!!!! :placz::placz::placz:
Ale muszę mierzyć siły na zamiary. I pomagam tak jak mogę ...przez internet!!!

:shake:. [B]Tylko[/B] przez internet :placz:[/quote]

My to doskonale rozumiemy.

A psiakowi nowy dom wspólnie znajdziemy. :p

Posted

DIF, ze spacerku nie ma co liczyć, bo w naszym schronisku spacerków nie ma.
Co do innych zdjęć to musimy sie uśmiechać do pani Grażynki... ;)