Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:placz: [SIZE=5]TRZY ŁAPKI :placz:

06.04.2008r.

Do tyskiego schroniska trafił piesek z poniższego zdjęcia.
Niestety uległ poważnemu wypadkowi samochodowemu i musiał mięć amputowaną prawą, przednią łapkę.
Piesek wrócił dzisiaj z kliniki do schroniska w tej chwili jest rehabilitowany i przebywa na kwarantannie.
Piesek jest niewielki (do kolan), jest bardzo wystraszony i bardzo potrzebuje czułego człowieka.
Jego nr ewid. 2676

[FONT=Verdana]08.09.2008r.[/FONT]

[FONT=Verdana]Kiedy Rudzik po wypadku samochodowym stracił łapkę, to od nowa musiał nauczyć się chodzenia, siadania, a nawet sikania. Do tego wszystkiego nie było koło niego, jego Pana, tylko kraty, mury, schronisko.[/FONT]
[FONT=Verdana]Początki były bardzo trudne, pies był niesamowicie przygnębiony. CIERPIAŁ fizycznie i psychicznie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Wytrwałość pracowników schroniska jednak się opłaciła, rehabilitacje zaczęły przynosić efekty. Psiak zaczął się wszystkiego uczyć od nowa.[/FONT]
[FONT=Verdana]Dwulatkowi zaczęła wracać ochota do życia. Wstawał, upadał i znowu się podnosił. Kolejnymi upadkami coraz mniej się przejmował. [/FONT]
[FONT=Verdana]Kiedyś widziałam, jak przez kraty próbował złapać motyla.[/FONT]
[FONT=Verdana]Pewnego dnia wyciągnęliśmy go na chwilę zza krat by zrobić mu poniższe fotki, był wtedy taki radosny, bawił się, gonił na swoich trzech łapciach.[/FONT]
[FONT=Verdana]Niestety wkrótce musiał wrócić do boksu. :-([/FONT]
[FONT=Verdana]Kiedy w schronisku robię zdjęcia innym psiakom. Widzę jak Rudzik zerka z ciekawością przez niebieskie ogrodzeni i z utęsknieniem patrzy na kolejne osoby przechodzące obojętnie obok jego boksu, jak próbuje zwrócić na siebie uwagę. On na dom czeka już od już od kwietnia 2008 roku.:-([/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]

W razie potrzeby można skontaktować się ze mną:
GG: 2499113 e-mail: [email protected] Telefon: 0601-294-064

Pomóżcie MU znaleźć dom!

[SIZE=2]psiak jest ogłoszony na:

allegro - założyła magda222 (cały czas odnawia)

Rudzik był ogłoszony już na wielu stronach, jednak ze względu na upływ czasu wymagają one odnowienia, dlatego proszę o wznowienie ogłoszeń i potwierdzenie ich na wątku.

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaju wielkie dzięki, wieczorkiem ogłoszę go na allegro, narazie jego buzia jest na allegro, ale razem z psiakami z kwarantanny.
Myślę że mu dwa ogłoszonka nie zaszkodzą tym bardziej, że jest na kwarantannie i jednocześnie w trakcie pilnego poszukiwania domu.

Posted

Rawa napisał(a):
Czy oprócz ogłoszeń można dla niego zrobić coś więcej? :(

Ja nie wiem co można dla niego zrobić, jemu jedynie domek może pomóc.

W tym wypadku psiak cierpi już nie tylko psychicznie, ale i fizyczne z powodu zabiegu.

Natomiast jeżeli chodzi o pracowników schroniska to wiem, że zrobią wszystko co tylko jest możliwe dla tego pieska. Jednak w schronisku jest już prawie 140 psów, a on jednym z nich.

Posted

grazyna9915 napisał(a):

Natomiast jeżeli chodzi o pracowników schroniska to wiem, że zrobią wszystko co tylko jest możliwe dla tego pieska. Jednak w schronisku jest już prawie 140 psów, a on jednym z nich.

Wiem, że na pracowników można liczyć. ;)

Posted

Jakie kawały? :evil_lol:
Jam jest grzeczna, nie chciałam! [size="1"](ale co?)
Poza tym nie jestem Dianeczką, a Rawą albo Wiki :razz:
A ogłoszenia zrobię, jak tylko dokończę niespodziankę.

Posted

kaja555 napisał(a):
Nie udawaj "Stara Dianeczka" :evil_lol:

też prawie się dałam nabrać. Trzyłapek potrzebuje masy ogłoszeń no i imę by też mu się przydało...

To ktoś jeszcze się nabrał? :razz:
Wiem, ale cierpliwości... ;)
Już niedługo.

Imię, hm... Do głowy mi przychodzi do głowy: Bono (dobry).
Miałyśmy tak nazwać, któregoś z psiaków po wycieczce do Wieliczki.

Posted

Imię Rudzik posiada już jeden psiak, który mieszkał w tyskim schroniosku, naszczęście dzięki AgaG ma wspaniały dom w Krakowie. Mam nadzieję, że naszemu trójłapkowi też się uda.

Posted

[quote name='Rawa']MADZIU, JESTEŚ WIELKA!
Dziękujemy w imieniu, no właśnie... nie ma imienia. Niech będzie na razie- psiaka o trzech łapkach! :loveu:

w ogłoszeniach dałam imię Rudzik:p