Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zostałam poproszona o wrzucenie tutaj tej prośby:

Domu szuka pies Blues (kastrat), urodzony około września 2006, lipiec i sierpień 2007 spędził w Krakowskim schronisku. Jest to pies z ogromną potrzebą ruchu (jeśli sie jej nie zaspokoi to będzie demolował cale mieszkanie), ogromną potrzeba współpracy i bycia z człowiekiem (świetnie nadaje sie do szkolenia).

No i największy problem: pies jest niezrównoważony psychicznie, tzn. w sekundę zmienia sie ze słodkiego pieska w diabła i znów jest słodkim pieskiem, na dodatek na podobne sytuacje z udziałem tych samych osób różnie reaguje, to samo dotyczy innych psów.

Dlatego szukam dla niego osoby dorosłej, która ma dużo czasu (który może mu poświęcić), dużo cierpliwości i praktyki z psami. W domu nie może być dzieci (chyba, ze 'większe'), bo może zrobić krzywdę.
Więcej na e-mail ([email protected]).

Będę wdzięczna za pomoc w znalezieniu mu nowego, lepszego domu.

Inaczej wraca do schroniska- to już postanowione.

wszystkie zdjęcia:
http://hovawarty.fotosik.pl/albumy/256058.html
opis 8-miu miesięcy spędzonych ze mną:
http://www.psy.mgt.pl/new...=5272&start=135
pozdrawiam, Majka Kopka"

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

An1u, jeszcze raz dzieki.

Jako, ze jestem wlascicielka Bluesa powinnam sie tu pojawic.
Wiem, ze nie jest to pies latwy (w koncu mieskalam z nim te 8 miesiecy),
wiem, ze nie jest to pies o malej aktywnosci (nie wystarczy chodzenie/bieganie, potrzebuje rozrywki intelektualnej).
Mimo to bardzo prosze jesli ktos ma warunki (duzo czasu, doswiadczenie z psami), niech choc sie skontaktuje ze mna.
MOze zacheta bedzie to do czego laik, osoba która ma pierwszego psa, pracowala z nim 8 miesiecy bez szkoleniowców- filmiki z naszego szkolenia:
http://youtube.com/user/majkakopka
moze zacheta bedzie pamietnik (opisujacy wszystko od momentu wziecia psa, przez wizyte behawiorysty, nasze szkolenia wzloty i upadki):
http://www.psy.mgt.pl/new/viewtopic.php?t=5272&postdays=0&postorder=asc&start=0

Bede wdzieczna za pomoc, Blues tez... Niech trafi do normalnego domu a nie do klatki, chyba serce mi sie zlamie jak do tego dojdzie.
Pozdrawiam, Majka i (jeszcze) Blues

Kiedy wzielam Bazyla ze schroniska i zrobilam z niego Bluesa, pewna miła duszyczka stwierdziła, ze chyba kazdy pies chcialby byc 'skazanym na bluesa'. I teraz towarzyszy nam ta piosenka:
"bo czasu miał mało,
przeczuwał to.
Skazany na bluesa,
no ilu jeszcze jest takich jako on?"

Posted

Dziewczyny, pewnie wiecie że ten portal to głównie informacje o psach i nasze przemyślenia..
Większośc osów które tu pisze ma psa albo i kilka (ja 4) wieć trudno znaleźć tu kogoś kto go natychmiast weżmie.
Sunię którą wzięłam czasowo ze schroniska bo była w złym stanie ogłaszałam pół roku i efekt taki że został u mnie bo nie było chętnych :(

On chyba w typie sznauce , prawda?
Napiszcie do Malawaszki, wrzuci go na stone adopcyjna sznaucerów.

Posted

beka staramy się go ogłosić wszędzie z nadzieją, że jednak ktoś zauważy... Pies ma potencjał i schronisko będzie dla niego wyrokiem...
Dzięki za informację.

Posted

ALe, zeby nie było, ze tez 'wyzel z labradoru' ;) nic nie umie: slicznie chodzi na luźnej smyczy, siada, waruje, zostaje, aportuje, ostatnio nauczyl sie mijac psy i nie pyskowac do nich (no chyba, ze podejda za blisko).
Ja rozumiem, ze tu raczej nikt nie wezmie, ale moze znajomy, znajomej znajomego.
Czasu jest malo a w zasadzie wogole, ja nie chce juz przedluzac tego bo w sumie pies powinien wrocic po pierwszym klapnieciu, ludzilismy sie przez ladnych kilka miesiecy, ze moze to minie, moze da sie cos zrobic- niestety nie mamy mozliwosci i czasu.
Porsze, pomozcie i moze uda sie nie zmarnowac tego postepu jaki uczynil Blues (bo niewatpliwie zmianial sie z dnia na dzien!), bo on tez musial dac duzo z siebie, nie tylko ja!

Posted

wstawcie linki gdzie Blues jest już ogłoszony, ja go dam na stronę adopcyjną, ale to nie będzie proste - teraz szukamy domu dla podobnego psa, z tym, że kompletnie nieagresywnego do ludzi - jedyne co to może niszczyć jak zostanie sam w domu i NIE MA CHĘTNYCH :shake:

Majka zrób mu allegro wyróżnione i alegratkę też wyróżnioną

o co chodzi z tym jego gryzieniem? jakie bodźce powodują ataki? co mówili behawioryści? napisz priv do Zofii Mrzewińskiej - może Ona coś poradzi

kurcze to jest straszne... przy takiej masie psów do wyboru - psów łagodnych i równie pięknych - kto weźmie psa z takimi odpałami?:shake:

Posted

[quote name='malawaszka']wstawcie linki gdzie Blues jest już ogłoszony, ja go dam na stronę adopcyjną, ale to nie będzie proste - teraz szukamy domu dla podobnego psa, z tym, że kompletnie nieagresywnego do ludzi - jedyne co to może niszczyć jak zostanie sam w domu i NIE MA CHĘTNYCH :shake:

Majka zrób mu allegro wyróżnione i alegratkę też wyróżnioną

o co chodzi z tym jego gryzieniem? jakie bodźce powodują ataki? co mówili behawioryści? napisz priv do Zofii Mrzewińskiej - może Ona coś poradzi

kurcze to jest straszne... przy takiej masie psów do wyboru - psów łagodnych i równie pięknych - kto weźmie psa z takimi odpałami?:shake:
Dopiero dałam go w temacie wyżłów http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18981&page=17