Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Ja obecnie przebywam na watku Muszki, ktora niedlugo zamieszka niedaleko mnie. Poza tym robie nastepne ogloszenia w Holandii dla kolejnych psinek.
A u Alfika wszystko w porzadku, teraz lezy na ogrodzie kolami do gory. Alf to prawdziwy hrabia, jak jestem na niego zla to patrzy na mnie bez leku i mysli ´kobieto nie denerwuj sie, ja i tak bede robil co mi sie podoba a ty tylko nerwy stracisz, w koncu przestan mnie pouczac.´ Ale jeszcze nie pisalam, ze Alfik uwiebia warczyc. Mowimy , ze jest obwarczaly. Jak Lena chce z nim sie bawic warczy, w koncu jest wykastrowany, nie bedzie bawil sie z kobietami. Jak dotkniesz go nie w tym miejscu co nalezy warczy, ogolnie hrabia pelna geba i jak na hrabiego przystalo ma swoje hrabiowskie maniery. :lol: :loveu:

Posted

Słodziak. A ja jestem dzisiaj dobita dowiedziałąm się o dwóch długowłosych jamniczkach (suniach) 2 i 4 letniej. Ich Pani zachorowała (chyba nowotwór) i powiedziałą że jak nie znajdzie dobrego domu to... pójdą z nią:-(:-(:-(

Posted

Isadora7 napisał(a):
Słodziak. A ja jestem dzisiaj dobita dowiedziałąm się o dwóch długowłosych jamniczkach (suniach) 2 i 4 letniej. Ich Pani zachorowała (chyba nowotwór) i powiedziałą że jak nie znajdzie dobrego domu to... pójdą z nią:-(:-(:-(

Ale to glupota poniewaz jamniki bardzo szybko znajduja dom, takze w Polsce. A moze pani wyzdrowieje. Nie martw sie Isadorko, a pani trzeba powiedziec, ze jak bedzie trzeba to znajdziemy dla nich domek.

Posted

Dla Isadorki z okazji urodzin

Cóż by Ci życzyć, kiedy życzeń tyle
na każdej kartce, tu wszędzie.
Każdy Cię kocha i życzy mile
cóż moje słowo znaczyć tu będzie?
Wiec ślę Ci jedno życzenie małe:
BYWAJ SZCZĘŚLIWYM PRZEZ ŻYCIE CAŁE no i proszę jeszcze skromnie:
nigdy nie zapomnij o mnie!

Zyczy
Alfik

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

U Alfika wszystko w najlepszym porzadku. Trwaja ostatnio nawet negocjacje gdzie Alfik powinnien mieszkac. Mamy tutaj przyjaciol z trzema dorodnymi dziewczynami (10, 12 i 17 lat ), przyjaciolkami Marcinka. Sa zakochani w Alfiku i ostatnio zaczelismy sie zastanawiac czy Alfik rzeczywiscie nie powinnien u nich zamieszkac. Alfik bardzo wkurza sie na Lene , ktora znowu chce sie z nim bawic. Alfik niestety nie byl nauczony zabawy, a juz szczegolnie nie lubi zabawy z innymi psami , nawet nie lubi z nimi przebywac, caly czas warczy. Biedna Lenka z dnia na dzien jest coraz smutniejsza. Ostatnio zeby oslodzic jej troche zycie zabralismy ja do innego psiaczka, ktory uwielbia sie bawic. Zabawa byla przednia, a ja nie moglam sie napatrzec. Dla mnie nie jest to latwa decyzja i dla Marcinka zreszta tez nie. Ale z drugiej strony trzeba bylo widziec radosc moich przyjaciol gdy powiedzialam , ze zastanowimy sie nad ich propozycja zabrania do siebie Alfika. Oni tez wiedza, ze Alf i lena to niezbyt dobrana para. Gdy wyjezdzamy np. na kilka godzin obowiazkowo Alfik i Lena musza zostac u moich przyjaciol. Zastanawiam sie teraz czy oni nie robia tego tylko i wylacznie dla Alfika, chociaz chyba nie bo nas tez troszeczke lubia.
Ostatnio dlugo rozmawialismy w rodzinnym gronie i doszlismy do wniosku, ze bedziemy tez mogli dzieki temu pomoc kolejnemu jamniczkowi, a Alf bedzie ciagle jak u nas w rodzinie. ja im proponowalam innego psa do adopcji ale oni tak jakby ciagle czekali , ze ja sie zgodze na oddanie im Alfika. A swoja droga to Alf jest bardzo do nich podobny , pasuje do nich jak ulal, a ponoc zwierzak jest odbiciem duszy czlowieka, czyli kazdy zwierzak ma swojego ludzia na tym swiecie.
Poza tym Alf to hrabia pelna geba i powinien miec dom dla siebie na wlasnosc bez dzielenia sie nim z innym psem. :loveu::loveu::loveu:

Wstawie w najblizszym czasie zdjecia.

Posted

danka1234 napisał(a):
No ja jestem tak zaskoczona takim obrotem sprawy że nawed nie wiem co napisać,nie przypuszczałam że Alfik mógłby jeszcze zmieniać domek.

Przypuszczam, ze Alfik nie bylby z tego powodu niezadowolony poniewaz on ich uwielbia. Inna sprawa jest nasze przyzwyczajenie do niego.
Nie wiem czemu Danusiu jestes taka zaskoczona, ja pisalam juz wczesniej , ze Alf nie lubi Leny. Myslalam, ze bedzie z biegiem czasu lepiej. Nie jest lepiej ale nie jest tez groznie, moze tak w ostatecznosci zostac, jedyny problem to Lena. Biorac drugiegi psa chcialam wprowadzic w zycie Lenki wiecej radosci i zabawy. Stalo sie na odwrot, Lena posmutniala.

Szukam najlepszego rozwiazania i chcialabym zeby wszyscy byli szczesliwi.
Nie jestem tez osoba udajaca, ze wszystko jest wspaniale, jak tak nie jest. Nie jest oczywiscie zle , ale czemu nie poprawiac sobie zycia jezeli mozna. Moja przyjaciolka powiedziala do mnie, czemu trzymac cos na sile co nie jest dobre jak mozna to z latwoscia zmienic na lepsze?
A tak w ogole to Alfik jest zdrowym, zadowolonym z zycia warczacym jamniorkiem.

• 4 weeks later...
Posted

Alfik od jakiegos czasu jest u Wioletty. To bylo najlepsze co moglo mu sie przydarzyc. Sluchajcie doslownie rzadzi w domu. Tylko jedna dziewczynka nie dala sie steroryzowac pieknymi oczetami i ja najlbardziej slucha ( 12 lat ). Zmienil sie nie do poznania ani razu nie warknal na nikogo, podczas gdy u nas warczal 100 razy dziennie ( a wszystko to zasluga Leny , ktorej Alf nie cierpial ). Teraz spotykaja sie raz na jakis czas i tez nie jest fajnie.
Natomiast gdy jest sam jest niezwykle szczesliwy. Jego pani ma duzo wolnego czasu takze czesto siedza sobie razem na kanapie lub spaceruja. Gdy ona pracuje w ogrodku , on lezy sobie na swoim fotelu i tylko raz na jakis czas podnosi glowe i sprawdza czy pancia jest niedaleko. Ogolnie to zostal tak tam rozpuszczony, ze na nic sie zdaly moje szkolenia. Ja jestem bardzo szczesliwa, zreszta gdybyscie zobaczyli Wiolette jaka jest szczesliwa, ze go ma to serce by wam uroslo z radosci do rozmiarow palacu kultury. A ja coz i tak widze go kilka razy w tygodniu. Z Marcinkiem tez jest OK. :lol::lol::lol:

Wstawie jutro zdjecia.