Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alfik kiedyś pewnie miał dom i Pana. Niestety popełnił w swoim życiu błąd - zestarzał się. A po co komu taki stary pies skoro można iść na bazar i kupić sobie nową lepszą zabawkę :angryy::angryy::angryy:

Alfik jest cudownym i kochanym starszym Panem. Uwielbia pieszczoty i głaskanie, ale nie jest za bardzo napastliwy. Nie skacze na człowieka tylko siada i grzecznie prosi o pieszczotę. Jak na swój wiek jest bardzo energiczny. Na spacerach wszędzie musi wejść i wszystko zobaczyć. Najlepiej czuje się na kolanach głaskany za uszkiem. Gdy siedzi w klatce jest osowiały i nieszczęśliwy. Jamniś ma ok. 10 lat. Jest wykastrowany. W schronisku jest ok. 3 tygodni.

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu...co za dostojny starszy Pan

Alfiku poszukamy domku dla staruszka....mam taka slabosc do jamnikw...jeszcze mozesz dlugo pozyc

nasz Filutek doczekal ponad 17 lat...zanim przeniosl sie do naszej Teczowej sfory, ktora z pewnoscia dowodzi

Posted

Alfiku masz prezencik od ciotki Isadory. Mój tradycyjny PPCI (pakiecik pomocy ciotki Isadory)

[SIZE=2]banerek podlinkowany wys. 100; szer. 133

[SIZE=2]banerek podlinkowany wys. 80; szer. 106

[SIZE=2]user-bar podlinkowany wys. 19; szer. 350

:loveu:

Posted

jejku jakie cudeńko:loveu::loveu::loveu::loveu:
piękniutki, naprawdę, kochany!!
kurczę, on mi się strasznie podoba:loveu::loveu::loveu:
nap[iszcie coś wiecej na jego temat, wiek wiem, ale stan zdrowia i ząbków
czekam

Posted

Pogódka napisał(a):
czekam

Wszystko w pierwszym poście...;)

Posted

Pogódka napisał(a):
czekam

Pogódka to mój faworyt :loveu: od dwudziestu lat jestem z długowłosymi jamolami. Powiem ci ze ten wg mnie prezentuje się świetnie. Jest śliczny, póki co jeszcze ma ładną sierść a wyrwanie go ze schronu absolutnie konieczne, bo się wykończy. Widać po nim ze jest zdrowy a 10 lat dla jamola to nie tak dużo (żyją 16-17-18). Ja już nad nim płaczę. Poryczałam się jak tylko zobaczyłam jeszcze na zbiorczym. I na moje oko to mu nic nie brakuje, wygląda na zdrowego, tyle że ma siwy pyszczek. A postawę ma świetną, bez śladów problemów z kręgosłupem.

Posted

właśnie siedzę i o nim myślę i byłam też na wątku Tokaja, następna bidulinka, a jak u Afika ząbki????
coś trzeba im kombinowac, tym jamniorkom, kurczę do roboty i szukamy domków, już nawet wiem , gdzie mam zapytac...heheh:loveu::loveu::loveu:

Posted

Pogódka napisał(a):
właśnie siedzę i o nim myślę i byłam też na wątku Tokaja, następna bidulinka, a jak u Afika ząbki????
coś trzeba im kombinowac, tym jamniorkom, kurczę do roboty i szukamy domków, już nawet wiem , gdzie mam zapytac...heheh:loveu::loveu::loveu:

Hmm tez o zabkach myslalam...a jakby tak usmiech pelnym pysiem...
Ale jakieby nie bylyALFIK jest CUUUUUUDNY!

Juz wydrukowalam pierwszy post Z FOTKAMI i ZAWIESILAM w psim sklepiku w srodmiesciu Warszawy...
Aniu podalam Twoja komorke na kontakt

Posted

A ja chętnie pomogę w sprawdzaniu doku w Warszawie jak się trafi. W końcu szczególnie o długowłosych mogę dużo powiedzieć.

Jak bym go natychmiast do siebie wyrwała na tymczas, ale jeden tymczasik wyjechał w poniedziałek drugi króciutki wybywa dzisiaj, a trzeci jutro przybywa. Też rozpuściłam wici - a na allegro ma powodzenie widzę duże (wierni obserwujący tez są). Zresztą wszystkie moje allegrowe maja powodzenie.

Posted

Jezeli nie macie nic przeciwko, to ja chcialabym go adoptowac. Bedzie mial towarzystwo jednej suni , tez jamniczki i jednej 3-letniej bardzo malutkiej kotki oraz nas oczywiscie, czyli mnie , mojego TZ i naszego 9-letniego synka. Bedzie mial do dyspozycji wlasny dom, piekny ogrod i miejsce na kanapie przy panciu. No i oczywiscie nie bedzie dostawal suchej karmy, moja Lena tez za nia nie przepada,. Za to uwielbia cezarki.
Przyjezdzamy do Polski za jakies trzy tygodnie. Isadora7 i Danka1234 obiecaly mi pomoc przygotowac ewentualnie Alfika do podrozy.
Pozdrawiam