Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takie miejsce do życia to moje niespełnione marzenie.Mieszkajac w bloku w samym centrum miasta,gdzie jest kłopot ze znalezieniem skrawka trawki dla potrzeb psiaka ,wyobrażam sobie jak cudownie byłoby miec swój własny skrawek zieleni.
Dobrze ze Ty go masz bo dzięki temu mogłaś dac szansę na lepsze życie wielu zwierzaczkom więc w pełni zasługujesz na taki raj na ziemi.

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

danka1234 napisał(a):
Takie miejsce do życia to moje niespełnione marzenie.Mieszkajac w bloku w samym centrum miasta,gdzie jest kłopot ze znalezieniem skrawka trawki dla potrzeb psiaka ,wyobrażam sobie jak cudownie byłoby miec swój własny skrawek zieleni.
Dobrze ze Ty go masz bo dzięki temu mogłaś dac szansę na lepsze życie wielu zwierzaczkom więc w pełni zasługujesz na taki raj na ziemi.

Ponoc warto marzyc Danusi. Ja marzyla tez latami o takim miejscu, az w koncu sie spelnilo. A przez wiele lat nie mialam wogole swojego miejsca na ziemii. Ale wtedy wiedzialam , ze kiedys nadejdzie ten dzien i bede miala to co sobie wymyslilam i zalozylam. Czasami spelniaja sie jakies nasze marzenia i jestesmy nimi rozczarowani, nadal nie bedac szczesliwymi ludzmi. Ja moge powiedziec , ze nie roczarowalam sie. Delektuje sie tym co mam wokol siebie, w tym tez zwierzaczkami, ktore rozsmieszaja mnie czesto do lez. Dobranoc wszystkim.

Posted

Miałam bardzo sympatyczny weekend. Alfik jest taki kochany. Panowie nadal mają do siebie stosunek "służbowy", ale radze sobie z tym. Alfik już nawet zaczął mniej protestować jak przerywam dawkę miziania i zajmuje sie Rambikiem. Protestuje owszem, ale krócej i delikatniej.

Posted

deer_1987 napisał(a):
No to wymiziaj od nas jak wrocisz do domu!!

Jasssne :)

Aha taka moja obserwacja, nie wiem czy pisałam. Alfik uwielbia być noszony na rączkach. Wtula sie wtedy i może trwać to wieczność.

Śmiesznie jest tez jak wychodzimy na spacer. Alfik musiał mieszkać gdzieś gdzie drzwi wyjściowe z klatki otwierały sie w inna stronę niż moje - zawsze sie myli u stawia po stronie gdzie są zawiasy.

Posted

Danusiu wstawie zdjecia Lenki na pewno. Na razie byla taka ladna pogoda, ze nie mialam ochoty siedziec przy komputerze. Poza tym szykujemy sie na wyjazd do Polski. Juz niedlugo spotkamy sie z Alfikiem.
Gucio byl sliczny.
Dobranoc wszystkim.

Posted

Czesc dziewczyny, czesc Alfiku, Rambo i Tofiku. Isadorko nie mow tak, bo zaczne miec wyrzuty sumienia, ze ci go zabieram. Ale z drugiej strony na pewno za niedlugo znajdzie sie jakas kolejna bida, ktora przytuli do siebie ciocia Isadorka.
Ja wlasciwie tez chcialabym pomogac tym psiakom tak jak ty. Chociaz wiem, ze to trudne. Wpadlam jednak ostatnio na pomysl, ze mozna by szukac takze w Holandii domow dla psiakow, po przez ogloszenie , a potem sprawdzenie delikatnie domu przy zawiezieniu. Holendrzy to w wiekszosci dosyc spokojni ludzie , wiec za duzego ryzyka tutaj nie ma. A jest szansa znalezienia domow dla kolejnych niechcianych zwierzatek. Transport tez jest, ciocia Erazm na pewno by nie miala nic przeciwko.
A wracajac do odbioru Alfika, to jestesmy u Ciebie w piatek Isadorko. Bede do ciebie dzwonic , o ktorej.
Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Wyrzutów sumienia nie ma podstaw mieć. Jak bym nie tyle chciała co mogła to wcale bym ciebie nie namawiała na Alfika. Sam bym go adoptowała. Póki co ja jestem bardziej potrzebna do tego co robię. Ogłoszenia, tymczasik, banerki czy coś takiego:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10037730&postcount=1169

Alfik jest taki przytulaśny i ta jego "uniżoność" rozwala. Ale powiem szczerze tęsknię za innymi tymczasami też. Za suniami Sisi i Calineczką - z którymi świetnie się bawił Rambo. Za Filipem który jest niezwykle eleganckim psem, bardzo dystyngowanym. Piękny. Oczywiście wielbiciel mizianka. No i młodzieniec śliczny Prezes, którego nowe fotki wrzuciłam ze 3 dni temu na jego wątek. Wszystkie przekochane. Po wszystkich zostaje tęsknota, dlatego pocieszenie musi być. Przy chłopakach mam tylko więcej może nie pracy, ale skupienia uwagi. Cóż panowie wiadomo, każdy z natury chce rządzić. I zazdrośni o mnie. Jak byłam jeszcze piękną, młoda, zgrabną laską też faceci byli o mnie zazdrośni :)

:loveu:

Posted

Alfik siusia normalnie od 2 dni bez leków (uzgodniłam z moim wetkiem taką próbę). No i dostaje wilczego apetytu. Oczywiście royale odpuściłam. Nawet nie spojrzy. Wczoraj sypnełam idąc do pracy garstkę w miseczkę. jego royala. Był takl wkurzony że to nie jest normalne żarcie że rozwalił to po całej kuchni.:lol::lol::lol:
A powiem że świetny jest jak je. Jak podaję żarełko to pod miseczki kłąde gazetę. Alfikowi jak coś wypadnie na gazetę to noskiem rozwala, rozdziera łapkami żebym zmieniła na czystą. Komedia, można pękać ze śmiechu. Elegant.:loveu::loveu::loveu:

No i sa ostre akcje jak wracam z nimi ze spaceru. Szczególnie ostre jak jest jest to spacer po moim powrocie z pracy. Wpadam, biore chłopaków i idziemy. Panowie trzymają się od siebie w dyplomatycznej odległości. Rambo próbuje nieraz zbliżyć się. Alfik generalnie olewa psiaki (łacznie z Rambusiem) na spacerze. Ale jak Rambo się do niego zbliży to Alfik daje uśmiech Barkervila. A jak wracamy do domu to przedpokoju zaczyna się aferka. Alfik jest totalnie wkurzony, na Rambiego więc głośno to objawia i wygląda to groźnie :), Rambo po chwili mu odpowiada. Koncert piękny. Chylę czoła przed moimi sasiadami buahahahahaha

Posted

Czesc kochani, jestesmy juz w Polsce. Lenka poznala Filipa i sie bardzo polubili. Jutro poznamy Alfika , z czego bardzo sie cieszymy. Wstawiam na watku Filipka nowe zdjecia . w tym tez razem z Lenka. A tutaj jedno zdjecie:
NOWA RODZINKA ALFIKA, LENKA JEGO STALA WSPOLMIESZKANKA I FILIP KUZYN NA ODLEGLOSC