Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tweety'][B]codziennie mam 2-3 telefony w sprawie kociaków, maleńkich i nieco większych, oczywiście całych rodzinek. [/B]Chyba wysiadam psychicznie, za dożo nieszczęścia w koło,[B] za mało tymczasów, za mało ludzi do pomocy, za mało pieniędzy na wszystko, za mało czasu, żeby być wszędzie[/B]:-([/quote]

Bardzo prosimy o każdą pomoc !!!!
Sytuacja jest dużo gorsza niż wcześniej...
[SIZE=3][B]
Każdy grosz, każdy dom stały i tymczasowy, to naprawdę wybawienie dla koteczków !!!![/B][/SIZE]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jakiś obłęd :shake:
Skąd wziąć środki i miejsca?
W jaki sposób przyciągnąć ludzi na dogo? Wielu wogóle nie wie, że takie forum istnieje i że może pomóc tu zwierzakom :shake:

Posted

to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!!

Posted

[quote name='wandul 66']to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!![/quote]

W dużej części mam podobne odczucia...
Jednak jest jeszcze inna kwestia. Nie wiem, czy nie najważniejsza...
O kocinach piszemy w innym dziale niż (co pewnie i jest logiczne) Psy w potrzebie.
Tu część Dogomaniaków zwyczajnie nie zagląda... Jedni z braku czasu, inni z powodu niedoinformowania...

[B]Oni nawet nie wiedzą o kocich potrzebach !!!!!
A jestem pewna, że jest więcej Osób z Dogo, które by zechciały pomóc !!!

Dlatego ważne jest, by w podpisach umieszczać kocie banerki !!!!
Jeśli pomagam psiakowi - widać, że również kot takiej pomocy potrzebuje !!!!

[SIZE=3]Proszę więc bardzo - jeśli pomagacie psiakom - umieszczajcie w Waszych podpisach chociaż jednego kocinka !!!!

Musimy jakoś zwiększyć rzeszę Dogomaniaków pomagających wszystkim zwierzakom !!!!

Pilna ta pomoc... Koszty są powalające... A nas zbyt mało...
[/SIZE][/B]

Posted

Nie wiem czy tak faktycznie jest, na pewno fakt że wątki nie są na PwP ma znaczenie, ale z niechęcią dogomaniaków do kotów nie przesadzałbym. Raczej są osoby bardziej propsie niż prokocie.

Posted

Duża część dogomaniaków ma i psy i koty, i dzieli miłość po równo (choć u mnie w tej chwili liczba kotów dwukrotnie przewyższa liczbę psów, no ale wagowo, to jest jak 5:1 dla psów :evil_lol:)

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']W dużej części mam podobne odczucia...
Jednak jest jeszcze inna kwestia. Nie wiem, czy nie najważniejsza...
O kocinach piszemy w innym dziale niż (co pewnie i jest logiczne) Psy w potrzebie.
Tu część Dogomaniaków zwyczajnie nie zagląda... Jedni z braku czasu, inni z powodu niedoinformowania...

[B]Oni nawet nie wiedzą o kocich potrzebach !!!!!
A jestem pewna, że jest więcej Osób z Dogo, które by zechciały pomóc !!!

Dlatego ważne jest, by w podpisach umieszczać kocie banerki !!!!
Jeśli pomagam psiakowi - widać, że również kot takiej pomocy potrzebuje !!!!

[SIZE=3]Proszę więc bardzo - jeśli pomagacie psiakom - umieszczajcie w Waszych podpisach chociaż jednego kocinka !!!!

Musimy jakoś zwiększyć rzeszę Dogomaniaków pomagających wszystkim zwierzakom !!!!

Pilna ta pomoc... Koszty są powalające... A nas zbyt mało...
[/SIZE][/B][/quote]

Chciałam wrzucić bannerek Mufasy ale nie da się edytować podpisu...
Napisałam proźbę w administracji o zamiane bannerku.

Posted

[quote name='wandul 66']to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!![/quote]

Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty.
Niestety domy są juz zapsione i zakocone na maxa. Znalezienie domu nawet dla super psa graniczy z cudem.
Inna sprawą jest to komu sie pomaga, chodzi mi o organizacje. Niestety wiele z nich jest, delikatnie powiedziawszy, mało przejrzysta.
Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN, ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety.

Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops:

Posted

[quote name='EVA2406']Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty.
Niestety domy są juz zapsione i zakocone na maxa. Znalezienie domu nawet dla super psa graniczy z cudem.
Inna sprawą jest to komu sie pomaga, chodzi mi o organizacje. Niestety wiele z nich jest, delikatnie powiedziawszy, mało przejrzysta.
[B] Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN[/B], ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety.

Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops:[/quote]

Jestem bardzo ciekawa od kogo .
Mam ochotę tej osobie serdecznie podziękować - za to że przez takie osoby jak on/ona koty nie mają pieniędzy na leczenie....
Zapraszam tą osobę na wątek kotów np . Mufasy i Nali czy innych bied....

Pieniądze pójdą na zwierzaki na które był przelew wyznaczony.

Posted

[quote name='EVA2406']Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty.
Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN, ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety.

Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops:[/quote]

wpłata doszła, dziękuję :loveu:

Ciekawe co za "dobra dusza" takie ostrzeżenia rozsyła, bo rozumiem, że to na PW. Jak ma zarzuty to powinien otwarcie napisać a nie potajemnie, robiąc niedźwiedzia przysługę zwierzakom pod naszą opieką, najlepiej niech idzie do prokuratury, żeby wszczęła postępowanie o malwersację albo co innego. Jasne, niech zwierzaki wyzdychają, bo ktoś ma problemy emocjonalne:angryy: Jak mu sie nudzi, skoro ma czas na wysyłanie do mnóstwa ludzi stosownych informacji, to ja znajdę dla niego pracy od metra. Niech gnój łapie się za klatkę i idzie na łapankę. Uhhhh ....:mad:

Posted

[quote name='BeataSabra']Jestem bardzo ciekawa od kogo .
Mam ochotę tej osobie serdecznie podziękować - za to że przez takie osoby jak on/ona koty nie mają pieniędzy na leczenie....
Zapraszam tą osobę na wątek kotów np . Mufasy i Nali czy innych bied....

Pieniądze pójdą na zwierzaki na które był przelew wyznaczony.[/quote]

Beatka, ale Ty myślisz, że palant bierze pod uwagę, że dzięki niemu cześć zwierzaków umrze? I dobrze. Jak któryś ze zwierzaków nie przeżyje, bo braknie kasy to uproszę u Evy podanie jego namiarów i będę mu codziennie przypominać, że zwierzak z podaniem imienia i podesłaniem zdjęcia, przez niego nie żyje. Przecież to na pewno jakiś "miłośnik zwierząt", szanowany przez niektórych dogomaniak:mad:

Posted

Ale Dziewczyny, nie krzyczcie tak.
Ja trochę wiem jak fundacje działają i wiem, że to zależy wyłącznie od ludzi i ich etyki na co wydawane są pieniądze darczyńców. Znam niestety przypadki traktowania kasy fundacyjnej jak własnej :angryy:. Ja jednak zawsze kieruję się wlasnym rozumem i dopóki sama się nie zawiodę staram sie pomagać. I tak jest również w tym wypadku. Smutno mi tylko, że mam takie małe możliwości pomocy :-(.

Posted

[quote name='EVA2406']Ale Dziewczyny, nie krzyczcie tak.
Ja trochę wiem jak fundacje działają i wiem, że to zależy wyłącznie od ludzi i ich etyki na co wydawane są pieniądze darczyńców. Znam niestety przypadki traktowania kasy fundacyjnej jak własnej :angryy:. Ja jednak zawsze kieruję się wlasnym rozumem i dopóki sama się nie zawiodę staram sie pomagać. I tak jest również w tym wypadku. Smutno mi tylko, że mam takie małe możliwości pomocy :-(.[/quote]

EVA2406 ale Ty jesteś rozsądny człowiek a ilu jest takich, którzy idą jak barany za stadem nie sprawdzając jak jest na prawdę tylko jak Iksiński tak powiedział tzn na pewno tak jest a może nie jest ale profilaktycznie lepiej trzymać się z daleka

Posted

[quote name='Tweety'][B]EVA2406 ale Ty jesteś rozsądny człowiek a ilu jest takich, którzy idą jak barany za stadem nie sprawdzając jak jest na prawdę[/B] tylko jak Iksiński tak powiedział tzn na pewno tak jest a może nie jest ale profilaktycznie lepiej trzymać się z daleka[/quote]

[B]Podzielam w pełni tą opinię !!!
I gratuluję "ostrzegającemu" EVĘ wysokiego poziomu zarówno inteligencji, jak i "miłości do zwierząt" !!!!!

Nic mnie tak nie denerwuje, jak ignorancja i brak rozsądku !!!!!
Człowiek ma rozum po to, by z niego korzystał...

Niestety ta dziwnie rozwijająca się propaganda anty AFN-owska już powoduje problemy. Problemy i tragedie zwierząt !!!
Nie Prezesów AFN-u...

Nie rozumiem jednego i jest to szczególnie obrzydliwe - dlaczego ktoś skazuje wiele zwierzaków na śmierć ! To nie są puste słowa !!!
Potrzebujących jest tak wiele, że już wcześniej ciężko było pomóc wszystkim... Wiadomo - w naszym kraju nic nie ma darmo...
A teraz...
Ile z chorych, powypadkowych i zaniedbanych zwierzaków musi odejść, by niektórych poruszyć, by zaskoczyli, że niewłaściwie ocenili sytuację !!!
By zrozumieli, że najzwyczajniej zostali wmanewrowani w osobiste porachunki niektórych użytkowników z forów (Miau i Dogo)...

[SIZE=3]Pomoc zwierzętom powinna być celem nadrzędnym !!!!![/SIZE]
Nie trzeba się wzajemnie kochać, by zjednoczyć się w pomocy !!!!

I tylko taka uwaga na zakończenie, bo można tu wiele i długo pisać...
Stara prawda !!!!!
Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze !!!!!

Pewnie komuś te "zwierzęco -AFN-owskie" pieniądze by się przydały... Jeśli nie będą przekazywane dla zwierząt na AFN, to ciekawe, dokąd trafią...

[/B]Przepraszam, ale zła jestem... Skończę na dzisiaj, bo za dużo i zbyt ostro o niektórych napiszę...

Posted

[quote name='wandul 66']a ja to chyba tez przestane z AFN współpracować - nie chca mi uznać faktury na drapak za 560 zł:angryy::angryy::angryy::angryy:;);):evil_lol::eviltong:[/quote]

Cio ?? :crazyeye::crazyeye:
Ciotka dawaj zdjęcie tego drapaka :cool3::evil_lol:

Posted

Świństwem jest to co robią niektórzy dogomaniacy, pseudo miłośnicy zwierząt. Nie zastanowią się nawet przez chwilę co robią i jakie są tego konsekwencje :shake:
Co możemy z tym zrobić? Ta bezradność po prostu przeraża :roll:

Posted

No właśnie łatwiej przeszkadzać niż pomóc. Nisczyć a nie budować. Eva konkrety jakieś ten donos zawierał czy tylko biadolenie frustrata ?

Posted

[quote name='wandul 66']a ja to chyba tez przestane z AFN współpracować - nie chca mi uznać faktury na drapak za 560 zł:angryy::angryy::angryy::angryy:;);):evil_lol::eviltong:[/quote]

Ty lepiej napisz jak stoisz z karmą i podaj mi na PW Twój telefon, bo mi go w kosmos wywaliło:mad:

Posted

[quote name='Tweety']Ty lepiej napisz jak stoisz z karmą i podaj mi na PW Twój telefon, bo mi go w kosmos wywaliło:mad:[/quote]Z KARMA JAKO TAKO , a mój tel przez niemożnośc zmiamy podpisu - ujawniony ogólnoświatowo:evil_lol:

Posted

[quote name='BeataSabra']Cio ?? :crazyeye::crazyeye:
Ciotka dawaj zdjęcie tego drapaka :cool3::evil_lol:[/quote]nie ma ,ale drapak jest u mnie w zoologicznym - daruje Wam nawet jego koszty transportu:eviltong::eviltong: , do tego dołoże za jakąs setkę miseczek i zabawek:roll::roll::roll:

Posted

a tak na serio , żwirku mam jeszcze , sucha jest , jedyne braki to puchy --- jakby sie dało , to z tym drapakiem i zabawkami mogłyby przyjechać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::oops::oops::oops:;););) Te puchy to juz bez żartów;)

Posted

[quote name='wandul 66']a tak na serio , żwirku mam jeszcze , sucha jest , jedyne braki to puchy --- jakby sie dało , to z tym drapakiem i zabawkami mogłyby przyjechać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::oops::oops::oops:;););) Te puchy to juz bez żartów;)[/quote]

takie jak ostatnio?