przyjaciel_koni Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Tweety'][B]codziennie mam 2-3 telefony w sprawie kociaków, maleńkich i nieco większych, oczywiście całych rodzinek. [/B]Chyba wysiadam psychicznie, za dożo nieszczęścia w koło,[B] za mało tymczasów, za mało ludzi do pomocy, za mało pieniędzy na wszystko, za mało czasu, żeby być wszędzie[/B]:-([/quote] Bardzo prosimy o każdą pomoc !!!! Sytuacja jest dużo gorsza niż wcześniej... [SIZE=3][B] Każdy grosz, każdy dom stały i tymczasowy, to naprawdę wybawienie dla koteczków !!!![/B][/SIZE] Quote
Margo05 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 To jakiś obłęd :shake: Skąd wziąć środki i miejsca? W jaki sposób przyciągnąć ludzi na dogo? Wielu wogóle nie wie, że takie forum istnieje i że może pomóc tu zwierzakom :shake: Quote
wandul 66 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!! Quote
przyjaciel_koni Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='wandul 66']to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!![/quote] W dużej części mam podobne odczucia... Jednak jest jeszcze inna kwestia. Nie wiem, czy nie najważniejsza... O kocinach piszemy w innym dziale niż (co pewnie i jest logiczne) Psy w potrzebie. Tu część Dogomaniaków zwyczajnie nie zagląda... Jedni z braku czasu, inni z powodu niedoinformowania... [B]Oni nawet nie wiedzą o kocich potrzebach !!!!! A jestem pewna, że jest więcej Osób z Dogo, które by zechciały pomóc !!! Dlatego ważne jest, by w podpisach umieszczać kocie banerki !!!! Jeśli pomagam psiakowi - widać, że również kot takiej pomocy potrzebuje !!!! [SIZE=3]Proszę więc bardzo - jeśli pomagacie psiakom - umieszczajcie w Waszych podpisach chociaż jednego kocinka !!!! Musimy jakoś zwiększyć rzeszę Dogomaniaków pomagających wszystkim zwierzakom !!!! Pilna ta pomoc... Koszty są powalające... A nas zbyt mało... [/SIZE][/B] Quote
Tweety Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 tylko dla niektórych to faktycznie kot to jakieś takie coś czego nie trzeba kopnąć ale niech sobie już idzie:shake: Quote
KWL Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Nie wiem czy tak faktycznie jest, na pewno fakt że wątki nie są na PwP ma znaczenie, ale z niechęcią dogomaniaków do kotów nie przesadzałbym. Raczej są osoby bardziej propsie niż prokocie. Quote
Isabel Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Duża część dogomaniaków ma i psy i koty, i dzieli miłość po równo (choć u mnie w tej chwili liczba kotów dwukrotnie przewyższa liczbę psów, no ale wagowo, to jest jak 5:1 dla psów :evil_lol:) Quote
BeataSabra Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='przyjaciel_koni']W dużej części mam podobne odczucia... Jednak jest jeszcze inna kwestia. Nie wiem, czy nie najważniejsza... O kocinach piszemy w innym dziale niż (co pewnie i jest logiczne) Psy w potrzebie. Tu część Dogomaniaków zwyczajnie nie zagląda... Jedni z braku czasu, inni z powodu niedoinformowania... [B]Oni nawet nie wiedzą o kocich potrzebach !!!!! A jestem pewna, że jest więcej Osób z Dogo, które by zechciały pomóc !!! Dlatego ważne jest, by w podpisach umieszczać kocie banerki !!!! Jeśli pomagam psiakowi - widać, że również kot takiej pomocy potrzebuje !!!! [SIZE=3]Proszę więc bardzo - jeśli pomagacie psiakom - umieszczajcie w Waszych podpisach chociaż jednego kocinka !!!! Musimy jakoś zwiększyć rzeszę Dogomaniaków pomagających wszystkim zwierzakom !!!! Pilna ta pomoc... Koszty są powalające... A nas zbyt mało... [/SIZE][/B][/quote] Chciałam wrzucić bannerek Mufasy ale nie da się edytować podpisu... Napisałam proźbę w administracji o zamiane bannerku. Quote
EVA2406 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='wandul 66']to nie jest kwestia przyciągnięcia do dogo - to raczej kwestia podejścia dogomaniaków - kot to gorszy gatunek - czasem miłaby miejsce na tymczas , ale nie lubi kotów , bo nie lubi - a raczej , bo nie zna!!![/quote] Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty. Niestety domy są juz zapsione i zakocone na maxa. Znalezienie domu nawet dla super psa graniczy z cudem. Inna sprawą jest to komu sie pomaga, chodzi mi o organizacje. Niestety wiele z nich jest, delikatnie powiedziawszy, mało przejrzysta. Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN, ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety. Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops: Quote
BeataSabra Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='EVA2406']Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty. Niestety domy są juz zapsione i zakocone na maxa. Znalezienie domu nawet dla super psa graniczy z cudem. Inna sprawą jest to komu sie pomaga, chodzi mi o organizacje. Niestety wiele z nich jest, delikatnie powiedziawszy, mało przejrzysta. [B] Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN[/B], ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety. Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops:[/quote] Jestem bardzo ciekawa od kogo . Mam ochotę tej osobie serdecznie podziękować - za to że przez takie osoby jak on/ona koty nie mają pieniędzy na leczenie.... Zapraszam tą osobę na wątek kotów np . Mufasy i Nali czy innych bied.... Pieniądze pójdą na zwierzaki na które był przelew wyznaczony. Quote
Tweety Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='EVA2406']Myślę, że to bardzo krzywdzące słowa. Znam wielu dogomaniaków i prawie wszyscy, jeśli psy na to pozwalają, mają również koty. Niestety domy są juz zapsione i zakocone na maxa. Znalezienie domu nawet dla super psa graniczy z cudem. Inna sprawą jest to komu sie pomaga, chodzi mi o organizacje. Niestety wiele z nich jest, delikatnie powiedziawszy, mało przejrzysta. Ja też dostałam ostrzeżenie przed wpłatami na AFN, ale mam nadzieje, że pieniądze pójdą na biedy u Tweety. Tweety, czy doszła wpłata z mojego bazarku, bo dawno tu nie zaglądałam :oops:[/quote] wpłata doszła, dziękuję :loveu: Ciekawe co za "dobra dusza" takie ostrzeżenia rozsyła, bo rozumiem, że to na PW. Jak ma zarzuty to powinien otwarcie napisać a nie potajemnie, robiąc niedźwiedzia przysługę zwierzakom pod naszą opieką, najlepiej niech idzie do prokuratury, żeby wszczęła postępowanie o malwersację albo co innego. Jasne, niech zwierzaki wyzdychają, bo ktoś ma problemy emocjonalne:angryy: Jak mu sie nudzi, skoro ma czas na wysyłanie do mnóstwa ludzi stosownych informacji, to ja znajdę dla niego pracy od metra. Niech gnój łapie się za klatkę i idzie na łapankę. Uhhhh ....:mad: Quote
Isabel Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Może to jakieś osobiste "anse", a tracą na tym jak zwykle zwierzaki Quote
Tweety Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='BeataSabra']Jestem bardzo ciekawa od kogo . Mam ochotę tej osobie serdecznie podziękować - za to że przez takie osoby jak on/ona koty nie mają pieniędzy na leczenie.... Zapraszam tą osobę na wątek kotów np . Mufasy i Nali czy innych bied.... Pieniądze pójdą na zwierzaki na które był przelew wyznaczony.[/quote] Beatka, ale Ty myślisz, że palant bierze pod uwagę, że dzięki niemu cześć zwierzaków umrze? I dobrze. Jak któryś ze zwierzaków nie przeżyje, bo braknie kasy to uproszę u Evy podanie jego namiarów i będę mu codziennie przypominać, że zwierzak z podaniem imienia i podesłaniem zdjęcia, przez niego nie żyje. Przecież to na pewno jakiś "miłośnik zwierząt", szanowany przez niektórych dogomaniak:mad: Quote
EVA2406 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Ale Dziewczyny, nie krzyczcie tak. Ja trochę wiem jak fundacje działają i wiem, że to zależy wyłącznie od ludzi i ich etyki na co wydawane są pieniądze darczyńców. Znam niestety przypadki traktowania kasy fundacyjnej jak własnej :angryy:. Ja jednak zawsze kieruję się wlasnym rozumem i dopóki sama się nie zawiodę staram sie pomagać. I tak jest również w tym wypadku. Smutno mi tylko, że mam takie małe możliwości pomocy :-(. Quote
Tweety Posted May 15, 2008 Author Posted May 15, 2008 [quote name='EVA2406']Ale Dziewczyny, nie krzyczcie tak. Ja trochę wiem jak fundacje działają i wiem, że to zależy wyłącznie od ludzi i ich etyki na co wydawane są pieniądze darczyńców. Znam niestety przypadki traktowania kasy fundacyjnej jak własnej :angryy:. Ja jednak zawsze kieruję się wlasnym rozumem i dopóki sama się nie zawiodę staram sie pomagać. I tak jest również w tym wypadku. Smutno mi tylko, że mam takie małe możliwości pomocy :-(.[/quote] EVA2406 ale Ty jesteś rozsądny człowiek a ilu jest takich, którzy idą jak barany za stadem nie sprawdzając jak jest na prawdę tylko jak Iksiński tak powiedział tzn na pewno tak jest a może nie jest ale profilaktycznie lepiej trzymać się z daleka Quote
przyjaciel_koni Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 [quote name='Tweety'][B]EVA2406 ale Ty jesteś rozsądny człowiek a ilu jest takich, którzy idą jak barany za stadem nie sprawdzając jak jest na prawdę[/B] tylko jak Iksiński tak powiedział tzn na pewno tak jest a może nie jest ale profilaktycznie lepiej trzymać się z daleka[/quote] [B]Podzielam w pełni tą opinię !!! I gratuluję "ostrzegającemu" EVĘ wysokiego poziomu zarówno inteligencji, jak i "miłości do zwierząt" !!!!! Nic mnie tak nie denerwuje, jak ignorancja i brak rozsądku !!!!! Człowiek ma rozum po to, by z niego korzystał... Niestety ta dziwnie rozwijająca się propaganda anty AFN-owska już powoduje problemy. Problemy i tragedie zwierząt !!! Nie Prezesów AFN-u... Nie rozumiem jednego i jest to szczególnie obrzydliwe - dlaczego ktoś skazuje wiele zwierzaków na śmierć ! To nie są puste słowa !!! Potrzebujących jest tak wiele, że już wcześniej ciężko było pomóc wszystkim... Wiadomo - w naszym kraju nic nie ma darmo... A teraz... Ile z chorych, powypadkowych i zaniedbanych zwierzaków musi odejść, by niektórych poruszyć, by zaskoczyli, że niewłaściwie ocenili sytuację !!! By zrozumieli, że najzwyczajniej zostali wmanewrowani w osobiste porachunki niektórych użytkowników z forów (Miau i Dogo)... [SIZE=3]Pomoc zwierzętom powinna być celem nadrzędnym !!!!![/SIZE] Nie trzeba się wzajemnie kochać, by zjednoczyć się w pomocy !!!! I tylko taka uwaga na zakończenie, bo można tu wiele i długo pisać... Stara prawda !!!!! Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze !!!!! Pewnie komuś te "zwierzęco -AFN-owskie" pieniądze by się przydały... Jeśli nie będą przekazywane dla zwierząt na AFN, to ciekawe, dokąd trafią... [/B]Przepraszam, ale zła jestem... Skończę na dzisiaj, bo za dużo i zbyt ostro o niektórych napiszę... Quote
wandul 66 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 a ja to chyba tez przestane z AFN współpracować - nie chca mi uznać faktury na drapak za 560 zł:angryy::angryy::angryy::angryy:;);):evil_lol::eviltong: Quote
BeataSabra Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='wandul 66']a ja to chyba tez przestane z AFN współpracować - nie chca mi uznać faktury na drapak za 560 zł:angryy::angryy::angryy::angryy:;);):evil_lol::eviltong:[/quote] Cio ?? :crazyeye::crazyeye: Ciotka dawaj zdjęcie tego drapaka :cool3::evil_lol: Quote
Margo05 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Świństwem jest to co robią niektórzy dogomaniacy, pseudo miłośnicy zwierząt. Nie zastanowią się nawet przez chwilę co robią i jakie są tego konsekwencje :shake: Co możemy z tym zrobić? Ta bezradność po prostu przeraża :roll: Quote
KWL Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 No właśnie łatwiej przeszkadzać niż pomóc. Nisczyć a nie budować. Eva konkrety jakieś ten donos zawierał czy tylko biadolenie frustrata ? Quote
Tweety Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 [quote name='wandul 66']a ja to chyba tez przestane z AFN współpracować - nie chca mi uznać faktury na drapak za 560 zł:angryy::angryy::angryy::angryy:;);):evil_lol::eviltong:[/quote] Ty lepiej napisz jak stoisz z karmą i podaj mi na PW Twój telefon, bo mi go w kosmos wywaliło:mad: Quote
wandul 66 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='Tweety']Ty lepiej napisz jak stoisz z karmą i podaj mi na PW Twój telefon, bo mi go w kosmos wywaliło:mad:[/quote]Z KARMA JAKO TAKO , a mój tel przez niemożnośc zmiamy podpisu - ujawniony ogólnoświatowo:evil_lol: Quote
wandul 66 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 [quote name='BeataSabra']Cio ?? :crazyeye::crazyeye: Ciotka dawaj zdjęcie tego drapaka :cool3::evil_lol:[/quote]nie ma ,ale drapak jest u mnie w zoologicznym - daruje Wam nawet jego koszty transportu:eviltong::eviltong: , do tego dołoże za jakąs setkę miseczek i zabawek:roll::roll::roll: Quote
wandul 66 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 a tak na serio , żwirku mam jeszcze , sucha jest , jedyne braki to puchy --- jakby sie dało , to z tym drapakiem i zabawkami mogłyby przyjechać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::oops::oops::oops:;););) Te puchy to juz bez żartów;) Quote
Tweety Posted May 16, 2008 Author Posted May 16, 2008 [quote name='wandul 66']a tak na serio , żwirku mam jeszcze , sucha jest , jedyne braki to puchy --- jakby sie dało , to z tym drapakiem i zabawkami mogłyby przyjechać:evil_lol::evil_lol::evil_lol::oops::oops::oops:;););) Te puchy to juz bez żartów;)[/quote] takie jak ostatnio? Quote
Recommended Posts