Isadora7 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 RanyBoskie ale pat, jak nigdy opadły mi ręce, Boże...:-( Quote
beka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Kiedy dawałam dt Boniemu pisałam ze bedę potrzebować wsparcia w zakupie leków i karmy. Dopóki mogłam finansowałam jego pobyt (wiecie ze łącznie byłam z nim 13 razy u weta ...) Boni jest u mnie od kwietnia, Miałam nadzieje że moze jakaś fundacja niemiecka zainteresuje się jego losem i zaadoptuje. Tyle psiaków wyjeżdża tam po lepsze życie. Ale Boni nie niestety nie miała tyle szcześcia by taka szanse dostać. Nie wiem co robić. Nie mam juz kasy i tak jak pisalam kilka mcy temu on nie moze u mnie zostać.Mam 4 psy i na Boniego po prostu mnie nie stać. Dodatkowo mój samieć nie akceptuje żadnych samców na swoim tereanie. Boni miał zamieszkać na dziłace tak jak wszytkie moje dotychczasowe tymczasy. Ale jego stan zdrowia był tak poważny że niestety działka się nie sprawdziła. Siedzi w kojcu na terenie firmy rodziców. Ponieważ lekarz zalecił karmienie co najmniej 3 razydziennie jeżdżę do niego 2 razy dziennie. Raz dziennie karmi go moja mama. Codziennie wyprowadzam na spacer (niestety dzieje sie to kosztem moich psów, bo doba ma tylko 24 godziny.). Mój synek zaczął nauke w szkole. Potrzebuje mojej uwagi i pomocy. Boni musi znależć nowy DT albo stały. Quote
Anashar Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 beka napisał(a):Boni niestety to kosztowny pies. Hotelik to najmarniej 300-400 zł plus karma 220 i ok 120 leki czyli ok 650-750 zł. Kto weżmie taka odpowiedzialnośc i umieści go w hoteliku? Teraz jest wszędzie cienko z kasą :shake: Najgorsze jest to, że u nas ONki siedzą i siedzą i nowych domków ciągle nie widać. Może dlatego, że żaden nie jest idealny (wg. opini innych)? :placz: Quote
tigrunia Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Błagamy o wsparcie dla Bonisia :modla: Quote
ewatonieja Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 chyba wszyscy zgadzamy się z teza ze Boniego nie można oddac do schroniska u Beki zostac nie może ... Quote
Isadora7 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 ewatonieja napisał(a):chyba wszyscy zgadzamy się z teza ze Boniego nie można oddac do schroniska u Beki zostac nie może ... Wiemy i skręca mnie w chińskie osiem że pomóc nie mogę. Ostatnio tak trudnego psa miałam - Barego. Ale on był zdrowy. Pięć miesiecy prawie czekał na dom. Wiem co to znaczy mieszkałam z boksiem trzustkowym. Miał jeszcze inne schorzenia załapał wszystko co boksiom przypisane, w tym problemy skórne. Jak tu pomóc - tak człowiek by chciał.:-( Quote
beka Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Karma sie skończyła . Nie wiem skad wziąć kolejne 220 zł na hillsa Quote
tigrunia Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 beka napisał(a):Karma sie skończyła . Nie wiem skad wziąć kolejne 220 zł na hillsa Z allegro jest na razie tylko 10 zł :-( Może chociaż ktoś ogłoszenia porobi?? :modla: Quote
ewatonieja Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 ja już nic nie chce sugerować podnoszę :( Quote
tigrunia Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 BONI POTRZEBUJE POMOCY!!Poza nowym DT lub DS potrzebuje również karmy i leków !! Pomoz! Chociazby kupujac jedna jedyna cegielke :modla: Quote
tigrunia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Quote
GoskaGoska Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 napiszcie najwazniejsze info o nim w pierwszym poscie,zeby jak ktos nowy wejdzie mial info w pigulce. 1. Na czym polega jego choroba -jak się objawia, jakie są rokowania 2. staly koszt miesieczny lekow 3.jakiej karmy potrzebuje - gdzies wyczytalam, ze Hillsa -ale ktorego, bo duzo jest Hillsow. I czy koniecznie musi byc Hill's ( osobiscie moj pies Hillsa bardzo nie lubi) są tez inne dobre karmy,tylko weci Hillsa reklamują,za %. Quote
ewatonieja Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 hill's i/d dla psów z problemami trzustkowym Quote
ewatonieja Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 mylę ,że czas to przyznać nie dajemy sobie rady z tą sytuacją nad Bonim wisi eutanazja :placz: próbowaliśmy w kraju i za granicą nie udało się a teraz beka została sama z "problemem" i na prawdę nie można jej dłużej obarczać ani czasowo ani finansowo tym bardziej że ma poważne sprawy na głowie Beko czekam na Twoją odpowiedź Quote
Isadora7 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ewatonieja napisał(a):mylę ,że czas to przyznać nie dajemy sobie rady z tą sytuacją nad Bonim wisi eutanazja :placz: próbowaliśmy w kraju i za granicą nie udało się a teraz beka została sama z "problemem" i na prawdę nie można jej dłużej obarczać ani czasowo ani finansowo tym bardziej że ma poważne sprawy na głowie Beko czekam na Twoją odpowiedź Matko:placz::placz::placz::placz: Quote
ewatonieja Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ja nawet nie moge deklarowac stałych wpłat bo mam umowe na czas próbny 2 cegiełki sprzedane w tym 1 moja :placz: nasza bezsilnośc dobija mnie Quote
Isadora7 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 ewatonieja napisał(a):ja nawet nie moge deklarowac stałych wpłat bo mam umowe na czas próbny 2 cegiełki sprzedane w tym 1 moja :placz: nasza bezsilnośc dobija mnie To witaj w klubie, ja niestety tez po bardzo długim bezrobociu czas okreslony, a za sobą mnóstwo splat. Rozpacz mnie momentami ogarnia, że tak niewiele mogę pomóc. Quote
maggiejan Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 A czy na Boniego są jakieś bazarki organizowane? Może chociaż po 10zł ktoś wpłaci? 10 osób i będzie 100zł. Quote
tigrunia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 Boże :-( No tego się nie spodziewałam zupełnie :shake: Ale faktycznie co zrobić w takiej sytuacji? :-( Nie wiem. Ja również jestem bezsilna .. miałam nadzieję, że jednak znajdzie się więcej chętnych na cegiełki :roll: Może pospamuję trochę po allegro? Porozsyłam linki do aukcji? Quote
tigrunia Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 maggiejan napisał(a):A czy na Boniego są jakieś bazarki organizowane? Może chociaż po 10zł ktoś wpłaci? 10 osób i będzie 100zł. Jest aukcja cegiełkowa i nawet 5 zł nikt nie chce wpłacić :placz: http://www.allegro.pl/item429565055_boni_ma_jeszcze_nadzieje_moze_ty_dasz_mu_nowy_dom.html Ta druga kupiona cegiełka to od mojej przyjaciółki .. :-( smutne, że nikt nie chce pomóc .. Quote
GoskaGoska Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 dziewczyny proszę odpowiedz dokladnie na moje pytania, chcę zrobic mu duzo ogloszen, w tytule sie wpisze ,ze pies zagrozony eutanazja. A te info o zdrowiu są wazne, rokowania, jaki pies funkcjonuje, ja nic wiem o nim ani ile ma lat. Macie moze jakies link do jego ogloszen? Co do tego Hillsa mozecie mi wyslac link do tej karmy, zobacze moze gdzie znajde tansza opcje. Ale potrzebuje dokladnie jego nazwe.\\ Poza tym ciotki i nie kupujcie cegielek poprzez allegro, bo trzeba placic prowizje od sprzedazy, poprostu jak cos robcie przelewy. W pierwszy poscie nie ma wielu waznych info.Sluchajcie a czy wy odrazu macie przelewy z Emira? Moze konto prywatne. Powiedzcie ile pies moze zyc z tą trzustka? Quote
maggiejan Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 A może tekst niedobry? Do ludzi trzeba trafić, do ich serc, żeby chcie3li pomóc... Quote
Recommended Posts