Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlaczego o tymczas w okolicach W-wy tak trudno...? To wielkie miasto...
Kreon miałby szansę na adopcję, bo jest ładny i kocha ludzi, ale rzeczywiście z tymczasu domowego łatwiej by było znaleźć mu nowy dom.
Może zwalnia się jakiś tymczas u zapsionych z dogo?

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A na dodatek "Nasza szkapa" jest w okolicach Krakowa. Kreon musiałby tam mieć jakiś zaprzyjaźnione dogomaniaczki, do doglądania. Poza tym hotelik typu kojec.......to wyjście dla psa z ulicy. Dla psa ze schroniska....to fakt lepsze warunki, ale szansa na obserwacje itp.....żadna.

Posted

gusia0106 napisał(a):
To było tak - mysza 1 faktycznie napisała o tymczasie/hotelu .
Nie odpisywałam bo myślę.
Z tego co rozumiem Nasza Szkapa jest takim hotelem - tymczasem, Mysza, zgadza się? Znaczy tak to zrozumiałam.

A mi się wydaje, że Kreon potrzebował by tymczasu (może byc płatny) co podkreślam - takiego domowego. Gdzie został by wykąpany, wyczesany (wielokrotnie patrząc na sierść...)i gdzie mozna by sparwdzić jak zachowuje się w domu.

W typowym hotelu nie da się tego zrobić

No chyba, że to nie hotel a ja sobie coś ubzdurałam w głowie.
Mysza....?;)

No tak, Nasza Szkapa to taki tymczas-hotelik, ale bardziej tymczas niż hotelik. Jesli pies jest grzecznym dogaduje się z psami, jest w domu, z włąścicielką fundacji, która ma małe dziecko i jest w tym domu prawie cały czas. Umieścicliśmy u Met (Nasza Szkapa) Melę ze szczcińskiego schroniska- była w deperesji, niehcętna do niczego, u Agnieszki odzyskała chęć do życia do tego stopnia, ze była nieposkromiona. dodatkowo, dookoła jest wilki tern i inne psy, które wspólnie sobie chadzaja na spacerki.Zaraz podam wątek Meli, zobaczycie sobie. Co do kąpieli, to nie wiem- moze jakby ktos, kto zawieze psa by pomógł, byłoby łatwiej. Uważam ze to duzo lepsze niż schronisko.

Posted

Dzięki Mysza!:razz:
Zaraz zerknę na wątek Meli.
Na pewno nawet hotel jest lepszym pomysłem niż schron.
To bez dwóch zdań.
Myślę sobie tylko, że nawet jakby się jakiś lokalny znalazł, to łatwiej by nam było pojechać go wykąpać, zabrać na spacer, pomóc w czymś, a tak to nie będziemy miec takich szans bo Kraków daleko.
Chyba, że poprosimy o pomoc lokalnych dogomaniaków....

Posted

Obawiam się, że Nasza szkapa leży daleko od miejsc uczęszczanych przez dogomaniaków, to chyba jakaś wieś, więc mało prawdopodobne, aby tam ktoś jeździł zajmować się psiakiem. Poza tym Met miała jeszcze niedawno poważne kłopoty i nie wiem czy zostały rozwiązane. Może jednak szukać tymczasu w W-wie?