Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak wszystko dobrze pójdzie w sobotę zwolni się nm jeden dom tymczasowy.Problem jest tak, że nic o Kreonie nie wiemy - jak sie zachowuje w domu, czy jest cichy czy głośny, czy na smyczy chodzić umie czy nie umie....
Pogadam dziś z właścicicelką tymczasu czy w ogóle podjęła by się takiego ryzyka...

Ale dla Kreona była by to już jakaś szansa...

Posted

Myślę, że to jest duże wyzwanie. Nie wiem czy nie zbyt duże. Trzeba wziąć pod uwagę, ze to jest duuuży pies. Silny. Nie wiadomo o nim KOMPLETNIE nic. Możliwe, że nigdy nie byl w domu. Wrzucić go w ruch uliczny, windę, czekanie na opiekuna ( Aga sporo pracuje - w nocy też )......
Moze się zrobić niezly cyrk........I co wtedy? Do schronu go nie odwieziemy. Będzie poważny problem. Poza tym on wymaga hmm noooo porządnego dopracowania kosmetycznego:-)

Jutro przyjezdza do mnie trenerka do Tygrysa.........zapytam ją czy ona by się nie podjęła, albo czy nie zna kogoś......i ile by to kosztowało. Tak czy siak pytajcie. Wydaje mi się, ze dla niego to jednak najlepszy byłby dom z ogrodem.Niekoniecznie kojec......

Posted

Niestety, wizja tymczasu dla Kreona (ten, o którym myślałam) oddala się bardzo i w zasadzie to można by już ją uznać za niebyłą....cholera...

Nie słyszał nikt o jakimś dobrym, może być płatnym tymczasie??
Takim, żeby doprowadzić Kreonową sierść do porządku i sprawdzić jak się chłopak w warunkach domowych zachowuje??

Pliiis, błagam o jakiekolwiek informacje, propozycje...cokolwiek...

Posted

Wiem Neigh...tym bardziej, że śledząc wątek Tygrysa na bieżąco coś mi się wydaje, że juz niebawem odpadniesz jako jakakolwiek forma przechowalni dla psów:evil_lol:

Posted

gusia0106 napisał(a):
Wiem Neigh...tym bardziej, że śledząc wątek Tygrysa na bieżąco coś mi się wydaje, że juz niebawem odpadniesz jako jakakolwiek forma przechowalni dla psów:evil_lol:

No nie wiem............na razie Tz się do mnie demonstracyjnie nie odzywa.....

Posted

Jeśli chodzi o płatne tymczasy to znam Naszą Szkapę- pod Krakowem, niedrogo. Były tam psiaki wyciagane przez dogomaniaków - teraz część na juz nowe domy, np. Mela ze Szczecina ze schronu, płaciliśmy za nią 300 zł, to zależy od wielkości oraz tego, czy maja miejsca akurat.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ja mu się nie dziwię.......:-(
Bo póki co nikt nie zwraca:-(

No dokładnie - a taki fajny chłopak z niego. Z tym, że w kazdym schronie jest pełno fajnych psów.A fajnych ludzi mało tam przychodzi...

Posted

mysza 1 napisał(a):
Padło pytanie o płatne tymczasy, odpisałam, ale zero odzewu. Nie zbieramy kasy, nie szukamy DT?

Kiedy nie ma żadnego płatnego tymczasu dla Kreona. Zatem na co mamy zbierać?

Posted

To było tak - mysza 1 faktycznie napisała o tymczasie/hotelu .
Nie odpisywałam bo myślę.
Z tego co rozumiem Nasza Szkapa jest takim hotelem - tymczasem, Mysza, zgadza się? Znaczy tak to zrozumiałam.

A mi się wydaje, że Kreon potrzebował by tymczasu (może byc płatny) co podkreślam - takiego domowego. Gdzie został by wykąpany, wyczesany (wielokrotnie patrząc na sierść...)i gdzie mozna by sparwdzić jak zachowuje się w domu.

W typowym hotelu nie da się tego zrobić

No chyba, że to nie hotel a ja sobie coś ubzdurałam w głowie.
Mysza....?;)