Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co zrozumiałam Pani Roma chce wyadoptować psy, ale chce mieć pewność, że trafią w dobre miejsce. Dlatego nie zgadzała się na dotychczasowe warunki w Orzechowcach i dlatego tak przeżyła poprzedni raz, gdy jej psy tam właśnie zawieziono.
Jeśli źle rozumiem, to niech ktoś mi to wytłumaczy :cool3:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Margo, bardzo dobrze zrozumiałaś. Ona po prostu chce mieć pewność, że te psy, którym się poświęciła, choć nie zawsze mądrze, nie pójdą na zmarnowanie. Przecież ona była nauczycielką i swoje o świecie wie. Już kiedyś tak było, że przy okazji wścieklizny chcieli jej pousypiać zwierzaki, bo niby za blisko cmentarza, wściekłe wiewiórki itd. Wtedy pomógł jej mądry wet. Teraz musimy pilnować my.
Jak już będzie to nowe Stow. będzie można na serio ruszyć z jakąś akcją

A tak na marginesie. Roma poinformowała mnie dziś,że odebrała tel. od jakiegoś mężczyzny,który chciał się z nią umówić na termin, kiedy TVP Rzeszów ma do niej przyjechać. Mówi, że mało nie zemdlała ze strachu.

Posted

Sama nie wiem czy ta TV to dobry pomysł. Wszystko zależy od osoby, która przyjedzie i jakie ona ma nastawienie.

Gagatko, prześlij mi na pw swój mail lub nr gg jak możesz.

Posted

Pani Roma to dobra kobieta i inteligentna - gdyby jej nie przynoszono ze wszystkich stron tych niechcianych zwierzaków napewno by tyle nie było.
Widziałam na podwórku pięknego szczeniaczka wilczurka i i jamniczkę bez matki ,sama mówi że chętnie odda ale musi mieć gwarancję, że psy idą w dobre ręce.
Tyle razy była uszukana, że trudno się dziwić ,poprostu ma obawy.
Kazde pojawiające się media to dla niej olbrzymi stres.

Posted

To prawda nie zbiera po ulicy , ale inni wykorzystują ją znaja jej uczucia i wiedza że nie zostawi. Sama bylam swiatkiem w tamtym roku jak ktoś powiesił u Romy na siatce szczeniaki.

Posted

Bo tak najłatwiej. "Sumienie czyste" :angryy: W końcu nic pieskom nie zrobili. A potem mordy drą, że śmierdzi, że wariatka i cała reszta...
Wrrr aż się człowiek gotuje z wściekłości.

Posted

Czekam z niecierpliwościa kiedy facet zrobi to ogrodzenie u Romy, narazie dzisiaj miał wylewać u siebie na podwórku murek w formach na wymiar, ale scina mi nogi bo u nas pada deszcz i guzik z tego bedzie.

Posted

Nikt z nas telewizji do Romy nie ściągał,ona cała w strachu,że znów żle o niej napiszą tak jak w Nowinach.
A tak swoją drogą można by pomyśleć o zdjęciach tych młodych psiaków od niej i porozwieszać ogłoszenia na ulicach, może ktoś z Przemyśla się ugnie i weżmie choć jednego. Można zafundować temu komuś sterylkę zwierzaka.

Posted

TELEWIZJA???Ciekawe,kto wpadł na taki rewelacyjny pomysł...:angryy:To już P.Roma całkiem się zamknie i całe nasze starania pójdą na nic...Jedno nazwisko chodzi mi po głowie,ale chyba ten człowiek by na to nie wpadł...:roll:
Dobrze,że płot będzie...Może pomalutku powyciągamy psiaki...Tylko,żeby zaraz jacyś"uczynni"sąsiedzi nie podrzucili nowych...

Posted

Już kiedyś myślałam o tym, by ustawić u Romy tablicę z napisem "Nie podrzucaj psa, my już nie mamy co jeść" lub podobnym ,ale wyszło na to, że Roma każdego psa przyjmie ,
a te matoły, które je podrzucają, to i tak pewnie nie umieją czytać:diabloti:

Zaba, trzymamy kciuki za Ciebie !!!!!!!

Posted

[quote name='gagata']Już kiedyś myślałam o tym, by ustawić u Romy tablicę z napisem "Nie podrzucaj psa, my już nie mamy co jeść" lub podobnym ,ale wyszło na to, że Roma każdego psa przyjmie ,
a te matoły, które je podrzucają, to i tak pewnie nie umieją czytać:diabloti:

Zaba, trzymamy kciuki za Ciebie !!!!!!![/quote]

Mi sie pomysł z tą tablicą podoba. Może nie każdy zareaguje. Ale nich chociaż co 2 :cool3:

Posted

Napiszę jeszcze raz. Pani Roma w rozmowie ze mną powiedziała że chce oddać ok. 15 psów do schroniska. Uspokoiła się jak jej opowiedziałem jak schronisko wygląda teraz i jak żyją tam psy.

[quote name='gagata']Już kiedyś myślałam o tym, by ustawić u Romy tablicę z napisem "Nie podrzucaj psa, my już nie mamy co jeść" lub podobnym ,ale wyszło na to, że Roma każdego psa przyjmie ,
a te matoły, które je podrzucają, to i tak pewnie nie umieją czytać:diabloti:[/quote]

Najpierw powinna się zgodzić Pani Roma na taką tabliczkę. Ale jak ktoś będzie chciał psa zostawić to i tak zostawi...

[quote]Zaba, trzymamy kciuki za Ciebie !!!!!!![/quote]A za co tak trzymacie te kciuki?

Posted

Też trzymam kciuki za złotą Żabę. Co do Pani Romy to naprawdę jest to osoba bardzo wrażliwa i boję się że media tylko moga pogorszyć jej zdrowie.
Kazda decyzja i tak musi wyjść od niej samej a my możemy jej podpowiadać jeśli ma zaufanie to ten problem na spokojnie częściowo można rozwiązać.
Wracając do płotu to zasługa jednej Pani z Warszawy, która mobilizuje do działania.

Posted

[quote name='żaba88']Po malowaniu ogrodzenia mniej więcej te kolory miałem na sobie :D[/QUOTE]
Trafiłam, trafiłam :loveu:

[quote name='weronika1']Też trzymam kciuki za złotą Żabę. Co do Pani Romy to naprawdę jest to osoba bardzo wrażliwa i boję się że media tylko moga pogorszyć jej zdrowie.
Kazda decyzja i tak musi wyjść od niej samej a my możemy jej podpowiadać jeśli ma zaufanie to ten problem na spokojnie częściowo można rozwiązać.
Wracając do płotu to zasługa jednej Pani z Warszawy, która mobilizuje do działania.[/QUOTE]
Chyba znam tę Panią :cool3::evil_lol: