majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Ja się zastanawiam, ale muszę mieć odpowiedzi na pytania. Bez tego nie przekonam rodziny. Dziewczyny, mam nadzieję, lada moment odpowiedzą. Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Aha, jeszcze jedno pytanie, czy ze schronu w Żyrardowie można brać psy na DT, czy trzeba je adoptować. Quote
fona Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 ZE schronu trzeba zwierze adoptowac, tak sadze sunia wyladowala w boksie posterylkowa, skad zapewne wyleci, bo agata sobie poszla i moga robic, co chcą... zeszlej wiosny 2/3 suk bylo w ciazy, szczenily sie w boksach, gdzie bylo kilka lub kilkanascie psow, wyobrazacie sobie ten stres?? widzialam sunie z wyszczerzonymi zebami, broniaca mlodych, male zyly z tydzien, bo kierowniczka nie spieszyla sie z wezwaniem lekarza do uspienia ich, a po tygodniu zniknely... pani KIEROWNIK lubi powtarzac: "a co ja moge zrobic..." co nie tlumaczy bezmyslnosci, zlej woli i obojetnosci na cierpienie... Quote
MARCHEWA Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Boże,co za zwyrodnialcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy: Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 fona napisał(a):ZE schronu trzeba zwierze adoptowac, tak sadze sunia wyladowala w boksie posterylkowa, skad zapewne wyleci, bo agata sobie poszla i moga robic, co chcą... zeszlej wiosny 2/3 suk bylo w ciazy, szczenily sie w boksach, gdzie bylo kilka lub kilkanascie psow, wyobrazacie sobie ten stres?? widzialam sunie z wyszczerzonymi zebami, broniaca mlodych, male zyly z tydzien, bo kierowniczka nie spieszyla sie z wezwaniem lekarza do uspienia ich, a po tygodniu zniknely... pani KIEROWNIK lubi powtarzac: "a co ja moge zrobic..." co nie tlumaczy bezmyslnosci, zlej woli i obojetnosci na cierpienie... K.... co za bezduszność. :angryy::angryy::angryy: Kto jest właścicielem schroniska? Może by sprawę podać do TOZ, aby zrobili tam jakąś inspekcję? Przecież dyrektor schroniska na pewno ma podpisaną umowę z UM. W tej umowie są jakieś wytyczne. Jeśli dyr je łamie, to UM powinien go usunąć. Jeśli nie będzie sie kwapił. Trzeba postraszyć. Przecież to UM odpowiada za warunki, w jakich przebywają psy na terenie miasta. Quote
luka1 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ręce opadają, nóż się w kieszeni otwiera, nie moge już ........:shake: Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Rozmawiałam z TZ, kategorycznie zabronił mi przywożenia kolejnych psów. Przynajmniej teraz, bo lada dzień wyjeżdżamy imamy problem z własnymi futrami. :mad: Wiem, że on ma rację i że rozsądnie do tego podchodzi. Ale ja nie umiem być w takich sytuacjach rozsądna. Nie zastanawiam się nad konsekwencjami. Po prostu jadę, zabieram, a potem sie martwię, co dalej. W końcu zawsze jakoś się układa. Niestety tym razem mam związane ręce. Jedziemy do rodziców TZa, a oni nie zdzierżą tylu psów, szczególnie, że mają swojego. Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ciotki, macie jakieś zdjęcia suni? Zrobiłabym ogłoszenia. Nie umiem wyciąć jednej klatki z filmiku. Quote
MARCHEWA Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 I co z nią teraz będzie?:placz::placz::placz: Quote
clockwork Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 FAK!!! nie ma nikogo z okolic kto mógłby ją zabrać z tego piekła???? jak poczytałam o suniech rodzących notorycznie w boxach to odechciało mi się żyć :flaming: Quote
Alicja Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :angryy::angryy::angryy::angryy:normalnie się we mnie zagotowało ....................... Q**** ja bym tą babe z napalonymi facetami zamknęła do boxu :angryy::angryy::angryy: Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja też jestem załamana. DT potrzebne pilnie!!! Mogę zawieźć sunię do Warszawy w poniedziałek wielkanocny. Oby tylko DT sie znalazł. Quote
Isadora7 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Ciotki, macie jakieś zdjęcia suni? Zrobiłabym ogłoszenia. Nie umiem wyciąć jednej klatki z filmiku. Zaraz wyciągnę i wrzucę Quote
majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='Alicja'](...)Q**** ja bym tą babe z napalonymi facetami zamknęła do boxu :angryy::angryy::angryy: Po co komuś fundować przyjemność. Quote
fona Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Do Waszej wiadomości - kierowniczka schroniska czyta dogo. Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Isadora7 napisał(a):Zaraz wyciągnę i wrzucę Dziekuję. :loveu: Szczególnie z tego drugiego filmiku, ten piękny nosek przez kraty przeciśnięty. Quote
monika55 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Jak czyta - to moze cos dotrze do chyba bardzo pustej glowy.:mad: Quote
Alicja Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Skoro czyta to powinna się nauczyć JAK NALEŻY opiekować się psami .....bo jak narazie śmiem twierdzić że jest TEGO NIEGODNA :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: proszę pani ....niech pani robi to z serca a nie tylko za kase :angryy::angryy::angryy:jak można być tak bezwzględną i pozwolić innym istotą cierpieć ....... Quote
GrubbaRybba Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 fona napisał(a):Do Waszej wiadomości - kierowniczka schroniska czyta dogo. Fono droga, skoro kierowniczka czyta dogo, to interesuje się psami. Dlaczego zatem postępuje w tak karygodny i bezduszny sposób? Quote
fona Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Podejrzewam, ze czytam. Podejrzewam, ze czyta w trosce o siebie, nie o psy. Czesto utrudnia wolontariuszkom. Mnie straszyla, ze mnie wiecej nie wpusci i sie skonczy. Przestalam przychdzic z innych powodow, ale to juz tak dlugo trwa, ze chyba wlasnie trzeba zaczac mowic o tym, co sie tam dzieje... Quote
clockwork Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 w wielu przypadkach schron staje się sposobem na życie.... nie ma tu miejsca na litość i serce dla zwierząt "kolejna suka w "schronie" za którą wpadnie grosz" , "niech sie z kundlami dzieje co chce... mi jest dobrze" :onfire: gdzie my żyjemy :motz: katolicki naród :grab: Quote
Isadora7 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Dziekuję. :loveu: Szczególnie z tego drugiego filmiku, ten piękny nosek przez kraty przeciśnięty. Wyciągnęłam tak jak najlepiej się udało. Jakość taka jest bo inaczej się nie da z tego filmiku (drugi brałam jest lepszy). I tak trochę te zdjęcia podrasowałam. Jak będę miała więcej czasu (ciężko) to jak nie będzie innych to jeszcze popracuję nad filmikiem, ale wiele się nie da. No to KLAPS: a teraz dozwolone od lat 18 zobaczcie na jej buźkę :-(:-(:-( Quote
Recommended Posts