Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Ja się zastanawiam, ale muszę mieć odpowiedzi na pytania. Bez tego nie przekonam rodziny.

Dziewczyny, mam nadzieję, lada moment odpowiedzą.

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ZE schronu trzeba zwierze adoptowac, tak sadze

sunia wyladowala w boksie posterylkowa, skad zapewne wyleci, bo agata sobie poszla i moga robic, co chcą...

zeszlej wiosny 2/3 suk bylo w ciazy, szczenily sie w boksach, gdzie bylo kilka lub kilkanascie psow, wyobrazacie sobie ten stres?? widzialam sunie z wyszczerzonymi zebami, broniaca mlodych, male zyly z tydzien, bo kierowniczka nie spieszyla sie z wezwaniem lekarza do uspienia ich, a po tygodniu zniknely...

pani KIEROWNIK lubi powtarzac: "a co ja moge zrobic..."
co nie tlumaczy bezmyslnosci, zlej woli i obojetnosci na cierpienie...

Posted

fona napisał(a):
ZE schronu trzeba zwierze adoptowac, tak sadze

sunia wyladowala w boksie posterylkowa, skad zapewne wyleci, bo agata sobie poszla i moga robic, co chcą...

zeszlej wiosny 2/3 suk bylo w ciazy, szczenily sie w boksach, gdzie bylo kilka lub kilkanascie psow, wyobrazacie sobie ten stres?? widzialam sunie z wyszczerzonymi zebami, broniaca mlodych, male zyly z tydzien, bo kierowniczka nie spieszyla sie z wezwaniem lekarza do uspienia ich, a po tygodniu zniknely...

pani KIEROWNIK lubi powtarzac: "a co ja moge zrobic..."
co nie tlumaczy bezmyslnosci, zlej woli i obojetnosci na cierpienie...

K.... co za bezduszność. :angryy::angryy::angryy:

Kto jest właścicielem schroniska? Może by sprawę podać do TOZ, aby zrobili tam jakąś inspekcję?

Przecież dyrektor schroniska na pewno ma podpisaną umowę z UM. W tej umowie są jakieś wytyczne. Jeśli dyr je łamie, to UM powinien go usunąć. Jeśli nie będzie sie kwapił. Trzeba postraszyć. Przecież to UM odpowiada za warunki, w jakich przebywają psy na terenie miasta.

Posted

Rozmawiałam z TZ, kategorycznie zabronił mi przywożenia kolejnych psów. Przynajmniej teraz, bo lada dzień wyjeżdżamy imamy problem z własnymi futrami. :mad: Wiem, że on ma rację i że rozsądnie do tego podchodzi. Ale ja nie umiem być w takich sytuacjach rozsądna. Nie zastanawiam się nad konsekwencjami. Po prostu jadę, zabieram, a potem sie martwię, co dalej. W końcu zawsze jakoś się układa.

Niestety tym razem mam związane ręce. Jedziemy do rodziców TZa, a oni nie zdzierżą tylu psów, szczególnie, że mają swojego.

Posted

:angryy::angryy::angryy::angryy:normalnie się we mnie zagotowało .......................

Q**** ja bym tą babe z napalonymi facetami zamknęła do boxu :angryy::angryy::angryy:

Posted

Skoro czyta to powinna się nauczyć JAK NALEŻY opiekować się psami .....bo jak narazie śmiem twierdzić że jest TEGO NIEGODNA :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

proszę pani ....niech pani robi to z serca a nie tylko za kase :angryy::angryy::angryy:jak można być tak bezwzględną i pozwolić innym istotą cierpieć .......

Posted

fona napisał(a):
Do Waszej wiadomości - kierowniczka schroniska czyta dogo.

Fono droga, skoro kierowniczka czyta dogo, to interesuje się psami. Dlaczego zatem postępuje w tak karygodny i bezduszny sposób?

Posted

Podejrzewam, ze czytam. Podejrzewam, ze czyta w trosce o siebie, nie o psy.
Czesto utrudnia wolontariuszkom.
Mnie straszyla, ze mnie wiecej nie wpusci i sie skonczy. Przestalam przychdzic z innych powodow, ale to juz tak dlugo trwa, ze chyba wlasnie trzeba zaczac mowic o tym, co sie tam dzieje...

Posted

w wielu przypadkach schron staje się sposobem na życie.... nie ma tu miejsca na litość i serce dla zwierząt "kolejna suka w "schronie" za którą wpadnie grosz" , "niech sie z kundlami dzieje co chce... mi jest dobrze" :onfire: gdzie my żyjemy :motz:

katolicki naród
:grab:

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Dziekuję. :loveu:
Szczególnie z tego drugiego filmiku, ten piękny nosek przez kraty przeciśnięty.

Wyciągnęłam tak jak najlepiej się udało. Jakość taka jest bo inaczej się nie da z tego filmiku (drugi brałam jest lepszy). I tak trochę te zdjęcia podrasowałam. Jak będę miała więcej czasu (ciężko) to jak nie będzie innych to jeszcze popracuję nad filmikiem, ale wiele się nie da.

No to KLAPS:

a teraz dozwolone od lat 18

zobaczcie na jej buźkę :-(:-(:-(