Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moim skromnym zdaniem te 190 zł to było bardzo dużo!
Tak czy inaczej transport nie wypalił. Bryś nadal czeka.
Może go zawieźć do W-wy mój, wspomniany powyżej, kolega. Podałam Rybce_39 namiary na niego. Bardzo proszę, żebyście ustalili co i jak. Najlepiej by było w tym tygodniu, bo jest dość luźny w pracy, potem może być większy problem.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Reyes
Posted

Jeśli dobrze dobierzemy pociągi to mogę go zawieść - bilet dla mnie w 2 strony ODPOWIEDNIO DOBRANĄ LINIĄ ( bo ta tańsza jest dużo rzadsza ) to 48zł. w jedną - chyba 37% zniżki + nie wiem ile za psa ale CHYBA nie więcej niż 15.
Musimy dogadać terminy i miło gdyby ktoś tego psa wyjął i mi na dworzec podrzucił.
Po 2 - czy on wytrzyma 4,5 h w pociągu?
Ps. Pytałam jeszcze znajomą która ma rodzinę w Warszawie czy się nie wybiera i czekam na odp.
Pozdr
Danka
Ps. Ludzie! Mapy DGM niema? Jak byk pisze że mogę coś gdzieś zawieźć - znalezienie transportu w tym momencie to 5minut...

Posted

Jak już ustalicie z Tanitką szczegóły - a przede wszystkim w jaki dzień Bryś pojedzie - to dajcie znać. Jeśli ja nie będę mogła go ze schronu zabrać, to będziemy szukać kogoś innego, kto będzie mógł to zrobić. Dlatego lepiej, żebym wiedziała wcześniej :).

Reyes, może wyłożyć na bilet, a ja potem Ci zwrócę? Czy chcesz kasę wcześniej?

Guest Reyes
Posted

maciaszek napisał(a):
Jak już ustalicie z Tanitką szczegóły - a przede wszystkim w jaki dzień Bryś pojedzie - to dajcie znać. Jeśli ja nie będę mogła go ze schronu zabrać, to będziemy szukać kogoś innego, kto będzie mógł to zrobić. Dlatego lepiej, żebym wiedziała wcześniej :).

Reyes, może wyłożyć na bilet, a ja potem Ci zwrócę? Czy chcesz kasę wcześniej?

Zależy czy wyjazd wypadnie przed wypłatą czy po :oops::oops:

Posted

Dziewczyny, jest propozycja, by Brysia wykastrować przed wyjazdem. Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Tylko Amikat (która tym pokieruje) musiałaby wiedzieć kiedy chłopak jedzie na 2-3 dni przed wyjazdem. Postarajcie się dogadać jak najszybciej, co :)? I jak już będziecie wiedziały, to napiszcie!

Posted

Jestem za kastracją, w tym tygodniu mogę jakoś dostosować sie do przyjazdu psa do Warszawy. Ponieważ pracuję, to godziny przed 10.00 nie wchodzą w grę, mogę później sie wyrwać, i oczywiście po południu, wieczorem. W przyszłym tygodniu na pewno odpada cały wtorek.

Guest Reyes
Posted

[quote name='tanitka']Jestem za kastracją, w tym tygodniu mogę jakoś dostosować sie do przyjazdu psa do Warszawy. Ponieważ pracuję, to godziny przed 10.00 nie wchodzą w grę, mogę później sie wyrwać, i oczywiście po południu, wieczorem. W przyszłym tygodniu na pewno odpada cały wtorek.
Wysłałam Ci mail :-)
Odpowiada Ci sobota? Też pracujesz ?
Tanie
linie idą
Wyjazd o 6:50 w tą sobotę, dojazd do Warszawy zachodniej/centralna/wschodnia o 11:22/11:28/11:40 i powrót mam niestety dopiero 16:45-17:08 ( będę w chacjęcie o 21:18 ) na PDS jest zniżka prawda?
Chyba że chcecie się Do Warszawy zdecydować na droższą - będzie o połowę krócej jechać, pies się mniej zestresuje. (Nie wiem jak on zniesie 4,5h w przedziale... )Ale wtedy tam to 89 i nie podlega zniżce... Co sądzicie?

Ps. Tanitka... Dalego z Warszawa zachodnia do Muzeum Powstania Warszawskiego <zawstydzony> Zawsze chciałam zwiedzić, może trafiła się okazja...

Posted

Wyzełek już siedzi u Czogały. Jutro kastracja. Szczepienie na wścieklizne - ma. Dzisiaj go będą osłuchiwali bo troche kaszle - chyba przeziębiony.
Po kastracji posiedzi w szpitaliku i poczeka na droge do domku.

Guest Reyes
Posted

Rybka_39 napisał(a):
Kocham was cioteczki:loveu:
A to też ja taka niemrawa....i nie wpadłam że Danka może go zawieść..:roll:

Jesteś. :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Guest Reyes
Posted

tanitka napisał(a):
Reyes - sobota mi bardzo pasuje a do Muzeum cię podwiozę z dworca;)

Kocham Cię! :multi::multi::multi:
Tylko mi potem wytłumacz jak wrócić na ten dworzec :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Raz byłam w warszawie na wystawie psów i po 4 przesiadce autobusowej mam traumę. :oops:

To ustalone umawiamy się na sobotę?

Guest Reyes
Posted

tanitka napisał(a):
tylko napisz później którym autobusem przyjedziesz, zebym tam nie musiała koczować, bo to wąpliwa przyjemność:razz:

Autobusem? Nie kumam :oops: Chodź na PW o szczegóły ok ?

Guest Reyes
Posted

tanitka napisał(a):
zrozumiałam że "Tanie linie" to autobus, ale jeśli wybierasz sie pociągiem to jak dla mnie lepszy jest dworzec centralny a nie zachodni:razz:

Pociągiem :-) To central :-)

Posted

To chyba moja propozycja transportu ;)
W sobotę jedziemy na trasie Warszawa-Kraków-Katowice-Warszawa. Wyjeżdzamy z Wawy o 7 rano i wracamy tego samego dnia.

Jakby była potrzebna nasza pomoc to poproszę PW.

Guest Reyes
Posted

tanitka napisał(a):
oooo no to może MAupa4 go zabierze??/ autem jedziesz?:razz:

Wróciłam ze szkoły dzisiaj, wzięłam aspirynę i poszłam zdechnąć :roll:
W sumie nawet chora bym pojechała ale jeśli można za darmo i autkiem, bezstresowo prawie- to myślę że i fundacja poprze ten pomysł i Byziowe-ciocie też :-)
Co sądzicie Ciotki?
Pozdr