Jump to content
Dogomania

kaukaz Magnus - stary, ślepy, głuchy - po co komu taki pies? A JEDNAK...ADOPTOWANY!

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie za wcześnie trochę ? Kasie jak pamiętam golił Kaukazy raczej w lecie, a tej wiosny może być jeszcze mocno zimno, chłopak może się zaziębić w schronie.

Posted

Goliłam kaukazy w kwietniu, w pierwszej połowie.
Owszem, jest chłodnawo, to minus. Ale później, np w maju jest już zbyt ostre słońce,dochodzi do poparzeń skóry. Wtenczas należy mu cos ubierać, jakiś kubraczek, podkoszulek. A w schronisku to nierealne. A teraz odrośnie mu nieco sierści przez 2-3 tygodnie.
Jeżeli jest specjalistyczna maszynka do golenia psów, to nie trzeba wcale do gołej skóry, można mu zostawić 1-2 cm. Wtenczas też mozna by było troszke poźniej, np w drugiej połowie kwietnia.

Posted

Magnus będzie strzyżony-i będzie miał podkoszulek-może jakiś psi go ubrac-tak jak koszulki Mojego Psa? boże ktoś go zauważy wówczas jako istotę nie jako cień:-(nie wiem sama

Posted

Pręgowane :)
Amerykańskie wyjeżdżają do zamrażalki po zakończeniu eksperymentu a moje żółto czarne wyjeżdżają w dól wedle prastarych zasad grawitacji ;)