Jump to content
Dogomania

kaukaz Magnus - stary, ślepy, głuchy - po co komu taki pies? A JEDNAK...ADOPTOWANY!

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciesze sie ze Magnus wyjdzie na prostą

ps. Z drugiej strony nie rozumiem ludzi, ktorzy sobie tą rasę tak do ogródka kupuja. Nie znalam Kaukazów osobiscie. Dzis w schronisku jednego zobaczyłam:smhair2:. Olbrzym, byk. On sobie nie szczekał tak jak inne pieski. Olbrzymia ogromna bestia. Pies jednego pana. W tym wypadku pracownika schroniska. Sluchal go i widocznie lubial.

Biedny pies w malym kojcu. Piekny, ale do odpowiedniego uzytku.

Posted

dziś po 14tej Magnusik opuścił schronisko :multi:
przed wyjściem został jeszcze trochę poobcinany z kołtunów (przeze mnie)
przy adopcji okazało się, ze miał dawno temu wizytę u doktora Garncarza, z psem oddali opis wizyty. Magnus ma zniekształcenia soczewek, oczy uszkodzone przez entropie (zoperowane w schronisku) i w sumie nic się z tymi oczami nie da więcej zrobić.
teraz Magnusik będzie miał wizytę u lekarza już "prywatnie", żeby ocenić jego stan ogólny
a potem ... brykanie na terenie ;) wreszcie normalne warunki, no i człowiek kochający :lol:

Posted

a ja wczoraj całkiem przypadkiem widziałam Magnusa !!!:loveu:

i nie tylko go widziałam, ale nawet nakarmiłam go poledwicą wołową - chociaż ząbki ma juz takie sobie, to chyba mu smakowało, bo chciał opchnąć reklamówkę też :loveu::loveu:

jest słodki

jeśli chcecie , to mogę mu zrobic dziś jakieś fotki przy okazji.

Posted

Kasie - odnośnie domu najlepiej niech wypowie się osoba, która tu "zarządza ", czyli Morisowa :loveu:

ja widziałam chłopaka w lecznicy, z fajna obstawą był i właśnie miał miec robione badania - krew i takie inne rzeczy.