magia Posted May 13, 2004 Posted May 13, 2004 Napiszcie proszę czym karmicie swoje psiaki. Ale tylko nazwę karmy i ew. cenę, albo przepis na jakieś inne jedzenie :D Dziękuję :) Quote
Bonnie Posted May 13, 2004 Posted May 13, 2004 Ja karmię suchą karmą i gotowanym jedzonkiem. Sucha karma to Nutra Nuggets Professional, natomiast gotowane jedzonko to - makaron lub ryż z mięskiem + marcheweczka + witaminki. Czasem dostaje Leia również serek biały i jogurt naturalny. Co drugi dzień dodaję również do gotowanego jedzonka olej z pestek winogron. Pozdrawiam Beata, Leia i Max (królik baranek) Quote
1konsul Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 royal cannine maxi junior + gotowane (makaron, miesko surowe, marchewka, selerek, pietruszka, ser biały, czasami kefirek), czasami dostaje tez kostki do gryzienia, ale to bardziej w ramach relaksu niz karmienia. pzdr, Quote
tufi Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 Bo dalas takie wyznaczniki odpowiedzi, ze sie przsetraszyli ludzie normalnie :) Ja karmie: rano - troche suchej - karma typu lamb&rice albo fish&rice, bardzo roznych firm - teraz przymierzam sie do zakupu bento kronen, a do tej pory najczesciej jedza purine dog chow, czasami purine pro plan, best choice; eucanuby i nutro nie chcialy w ogole ruszyc - wybraly glodowke :-? wieczorem - przemrozona wolowina z ryzem i warzywami albo warzywka osobno w ciagu dnia; zakaski - zoltko gotowane, banany, jablka, rzodkiewki, jogurt, sery, platki kukurydziane badz owsiane, miod, sucha bulka, kosci, marchewka i juz nie pamietam - rozne owoce i warzywa, zmielone skorupki od jajek, watrobke na pewno nie dostaja - czekolady Quote
magia Posted May 14, 2004 Author Posted May 14, 2004 tufi bo chciałam uniknąć zbędnych dyskusji :) Quote
blaira Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 moj rano dostaje sucha karme a potem bardz poznym popludniem dostaje musli namoczone wraz z puszka lub kurakiem (tzn miesko lub lapki) Quote
AMFI Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 Tylko nutra nugetts dla szczeniąt, czasem polana oliwą z oliwek. Quote
rybkad Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 kleik ryzowy + gotowana wolowina + gotowana wloszczyzna + 2 lychy salvikalu + oleju na oko + mala lyzeczka roboranu h na siersc.Codziennie jedza to samo + w duzych ilosciach warzywa i owoce z racji tego ze rodzice maja sklep spozywczy i jak cos jest nie pierwszej swiezosci to ktos musi zjesc a psy bardzo chetnie,czasem wypada po kilo bananow na lebka :lol: Quote
Kati Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 Ja karmię eukanubą + różne przysmaki (wędzone przełyki, serki ). Czasem zje jabłko i inne warzywa. Quote
Pavulon Posted May 14, 2004 Posted May 14, 2004 Do roku czasu suka ast dostawała royala a teraz bento kronen perform, stafik od malego jest na bento, czasami dostaja wolowine, lub drob z ryzem lub makaronem, a z przysmakow to tylko ciasta z eukanuby, i co jakies 2 tygodnie wielka kosc wolowa Quote
Matti Posted May 15, 2004 Posted May 15, 2004 Tylko Hills, trzy razy dziennie, raz z dodatkiem lyzeczki oliwy z pestek winogron, raz z dodatkiem 4 lyzeczek siemienia lnianego, no i na razie ciagle podlany cieplawa woda - zgodnie z zaleceniami weterynarza Quote
Fireworkss Posted May 16, 2004 Posted May 16, 2004 Ja karmie swojego psiaka karmą Royall Caninn ze wzgledu na bardzo duża zawartośc białka 36%, i oczywiscie troszeczke mu gotuje. W przypadku psów o dużej masie mięśniowej wysoka zawartość białka bardzo pomaga na rozwój tej masy mięśni. 15 kg. worek kosztuje ok. 220-245 zł. Mi taki worek starcza na ok. 2-3 mieś. Quote
Matisse Posted May 16, 2004 Posted May 16, 2004 Gotowany ryz z miesem na przemian wolowym, z kurczaka i watroba wolowa. Gotowane marchewki i pietruszki, jablko z bananem, do posilkow Caniviton, wit d, oliwa z oliwek, i homeopatyki. Do tego od czasu do czasu kosci wolowe albo cielece, przelyki wolowe ze wzgledu na zawartosc kolagenu. Do tego gazety, trawa, siano, trociny i ziarno wykradzione swince morskiej, i inne ciekawe smaczne znalezione rzeczy. Quote
Patka Posted May 16, 2004 Posted May 16, 2004 Podstawowa dieta Lilit: Rano kromka razowca z 3 cm warstwą serka lub kefir, obiad staram się na przemian suche - chicopee (teraz dla ras dużych) z oliwą z oliwek, tuńczykiem, serkiem białym, albo gotowane = ryż - makaron + SA 37 + wszelakie warzywa + mięsko - różne podroby indyk lub kura lub mielone, wcześniej (teraz sie jej i mnie robienie tej ohydy przejadło) przełyki. Lubi czasami sobie szyję z indyka lub ogon albo nogę chrupnąć na przekąskę. Owoców nie jada no czasem dama skusi się na jabłuszko i rarytas nie powinnam jej zdradzać to kocia puszka .... pozdrawiamy P&L Quote
Złośnica Posted May 18, 2004 Posted May 18, 2004 rano i wieczorem sucha karma ( kanadyjska ) NUTRAM. 15 kg worek kosztuje 225 zł. i ledwo starcza mi na miesiąc :-? suchą karmę posypuję gotowanym kurczakiem, parówkami, żółtym serem....ect. po południu w ramach obiadku surowa czysta wołowina lub kość wołowa z domieszką tartych surowych warzyw lub surowe korpusy z kurczaka. zamiennie z surową wołowina podaję ryż lub makaron z białym serem lub podroby. czasem Luger sam próbuje urozmaicić sobie jadłospis i próbuje upolować szczura z domowej hodowli....jak dotąd bezskutecznie :evilbat: Quote
Jarek_Soja Posted May 18, 2004 Posted May 18, 2004 Astra : - rano ser bialy - "obiad" sucha karma Royal Canin Junior Medium 10-25 kg. Co dwa-trzy dni gotowany kurczak z ryzem jako wypelniaczem lub surowa w miare chuda wolowina mielona wymieszana z karma - wieczorem karma Do tego tabletki z wapniem i fosforem, jablko, banan, jogurt naturalny, czasem zoltko jajka. Swoja droga od osoby odpowiedzialnej za III gr. w moim ZK uslyszalem, zeby darowac sobie warzywa, bo psy praktycznie ich nie trawia. Quote
Złośnica Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Chciałam tylko dodać, że żarcie podawane Lugerowi w obecnej postaci jest tylko formą przejściową do diety BARF . Przestawienie się na nowe zasady żywieniowe poszło nam dość burzliwie ale i w miarę szybko :roll: więc następnego worka suchej karmy już kupować nie będę. :lol: Quote
image Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Moja morda dostaje belcando junior-całkiem niezła karma no i cena myślę przyzwoita - 15 kg za 130 zł Quote
Jakaranda Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Małe pytanko dla tych, którzy podają na zmianę gotową karmę i domowe jedzonko: czy wasze psy nie "odświeżają" wam za bardzo powietrza? :x Quote
tufi Posted May 19, 2004 Posted May 19, 2004 Jakaranda - jasne, ze tak 8) Sa nawet o tym specjalne, honorowe watki :D Quote
lapis Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 na pewno nie dostaja - czekolady to rozumiem zmielone skorupki od jajek a tego nie rozumiem :o Quote
lapis Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Tylko nutra nugetts dla szczeniąt, czasem polana oliwą z oliwek. Amfi i tak bez przysmaków, ale Ty jesteś...., a może jednak jakiś kawałek mięska... Mówiąc szczerze u nas royal, ale mój TŻ, rozpuścił Lapidło i sucha karma jest z domieszką, gotowanych serduszek, sera żółtego, warzyw z rosołu itp., a rano z oliwą. Czasami jakiś makaronik z domieszką, ale podstawą jest royal. Jednak muszę przyznać, że w ZK powiedziano jednoznacznie - SUCHA KARMA i to wszystko. Tak więc Amfi karmisz zgodnie z zaleceniami fachowców, a my niestety jesteśmy teraz terroryzowani na własne życzenie. Quote
lapis Posted May 20, 2004 Posted May 20, 2004 Małe pytanko dla tych, którzy podają na zmianę gotową karmę i domowe jedzonko: czy wasze psy nie "odświeżają" wam za bardzo powietrza? :x Oj Lapidło potrafi......... Nawet gdybyśmy w całą rodzinką to zrobili, to on nas przebija o głowę. A jaki wstyd jak zrobi w windzie, czy taksówce...... :oops: Quote
Recommended Posts