Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja karmię suchą karmą i gotowanym jedzonkiem.

Sucha karma to Nutra Nuggets Professional, natomiast gotowane jedzonko to - makaron lub ryż z mięskiem + marcheweczka + witaminki.

Czasem dostaje Leia również serek biały i jogurt naturalny. Co drugi dzień dodaję również do gotowanego jedzonka olej z pestek winogron.

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

Posted

royal cannine maxi junior + gotowane (makaron, miesko surowe, marchewka, selerek, pietruszka, ser biały, czasami kefirek), czasami dostaje tez kostki do gryzienia, ale to bardziej w ramach relaksu niz karmienia.

pzdr,

Posted

Bo dalas takie wyznaczniki odpowiedzi, ze sie przsetraszyli ludzie normalnie :)

Ja karmie:

rano - troche suchej - karma typu lamb&rice albo fish&rice, bardzo roznych firm - teraz przymierzam sie do zakupu bento kronen, a do tej pory najczesciej jedza purine dog chow, czasami purine pro plan, best choice; eucanuby i nutro nie chcialy w ogole ruszyc - wybraly glodowke :-?

wieczorem - przemrozona wolowina z ryzem i warzywami albo warzywka osobno w ciagu dnia;

zakaski - zoltko gotowane, banany, jablka, rzodkiewki, jogurt, sery, platki kukurydziane badz owsiane, miod, sucha bulka, kosci, marchewka i juz nie pamietam - rozne owoce i warzywa, zmielone skorupki od jajek, watrobke

na pewno nie dostaja - czekolady

Posted

kleik ryzowy + gotowana wolowina + gotowana wloszczyzna + 2 lychy salvikalu + oleju na oko + mala lyzeczka roboranu h na siersc.Codziennie jedza to samo + w duzych ilosciach warzywa i owoce z racji tego ze rodzice maja sklep spozywczy i jak cos jest nie pierwszej swiezosci to ktos musi zjesc a psy bardzo chetnie,czasem wypada po kilo bananow na lebka :lol:

Posted

Do roku czasu suka ast dostawała royala a teraz bento kronen perform, stafik od malego jest na bento, czasami dostaja wolowine, lub drob z ryzem lub makaronem, a z przysmakow to tylko ciasta z eukanuby, i co jakies 2 tygodnie wielka kosc wolowa

Posted

Tylko Hills, trzy razy dziennie, raz z dodatkiem lyzeczki oliwy z pestek winogron, raz z dodatkiem 4 lyzeczek siemienia lnianego, no i na razie ciagle podlany cieplawa woda - zgodnie z zaleceniami weterynarza

Posted

Ja karmie swojego psiaka karmą Royall Caninn ze wzgledu na bardzo duża zawartośc białka 36%, i oczywiscie troszeczke mu gotuje. W przypadku psów o dużej masie mięśniowej wysoka zawartość białka bardzo pomaga na rozwój tej masy mięśni. 15 kg. worek kosztuje ok. 220-245 zł. Mi taki worek starcza na ok. 2-3 mieś.

Posted

Gotowany ryz z miesem na przemian wolowym, z kurczaka i watroba wolowa. Gotowane marchewki i pietruszki, jablko z bananem, do posilkow Caniviton, wit d, oliwa z oliwek, i homeopatyki. Do tego od czasu do czasu kosci wolowe albo cielece, przelyki wolowe ze wzgledu na zawartosc kolagenu. Do tego gazety, trawa, siano, trociny i ziarno wykradzione swince morskiej, i inne ciekawe smaczne znalezione rzeczy.

Posted

Podstawowa dieta Lilit: Rano kromka razowca z 3 cm warstwą serka lub kefir, obiad staram się na przemian suche - chicopee (teraz dla ras dużych) z oliwą z oliwek, tuńczykiem, serkiem białym, albo gotowane = ryż - makaron + SA 37 + wszelakie warzywa + mięsko - różne podroby indyk lub kura lub mielone, wcześniej (teraz sie jej i mnie robienie tej ohydy przejadło) przełyki.

Lubi czasami sobie szyję z indyka lub ogon albo nogę chrupnąć na przekąskę.

Owoców nie jada no czasem dama skusi się na jabłuszko i rarytas nie powinnam jej zdradzać to kocia puszka ....

pozdrawiamy P&L

Posted

rano i wieczorem sucha karma ( kanadyjska ) NUTRAM. 15 kg worek kosztuje 225 zł. i ledwo starcza mi na miesiąc :-? suchą karmę posypuję gotowanym kurczakiem, parówkami, żółtym serem....ect.

po południu w ramach obiadku surowa czysta wołowina lub kość wołowa z domieszką tartych surowych warzyw lub surowe korpusy z kurczaka.

zamiennie z surową wołowina podaję ryż lub makaron z białym serem lub podroby.

czasem Luger sam próbuje urozmaicić sobie jadłospis i próbuje upolować szczura z domowej hodowli....jak dotąd bezskutecznie :evilbat:

Posted

Astra :

- rano ser bialy

- "obiad" sucha karma Royal Canin Junior Medium 10-25 kg.

Co dwa-trzy dni gotowany kurczak z ryzem jako wypelniaczem lub surowa w miare chuda wolowina mielona wymieszana z karma

- wieczorem karma

Do tego tabletki z wapniem i fosforem, jablko, banan, jogurt naturalny, czasem zoltko jajka.

Swoja droga od osoby odpowiedzialnej za III gr. w moim ZK uslyszalem, zeby darowac sobie warzywa, bo psy praktycznie ich nie trawia.

Posted

Chciałam tylko dodać, że żarcie podawane Lugerowi w obecnej postaci jest tylko formą przejściową do diety BARF . Przestawienie się na nowe zasady żywieniowe poszło nam dość burzliwie ale i w miarę szybko :roll: więc następnego worka suchej karmy już kupować nie będę. :lol:

Posted
Tylko nutra nugetts dla szczeniąt, czasem polana oliwą z oliwek.

Amfi i tak bez przysmaków, ale Ty jesteś...., a może jednak jakiś kawałek mięska...

Mówiąc szczerze u nas royal, ale mój TŻ, rozpuścił Lapidło i sucha karma jest z domieszką, gotowanych serduszek, sera żółtego, warzyw z rosołu itp., a rano z oliwą. Czasami jakiś makaronik z domieszką, ale podstawą jest royal.

Jednak muszę przyznać, że w ZK powiedziano jednoznacznie - SUCHA KARMA i to wszystko.

Tak więc Amfi karmisz zgodnie z zaleceniami fachowców, a my niestety jesteśmy teraz terroryzowani na własne życzenie.

Posted
Małe pytanko dla tych, którzy podają na zmianę gotową karmę i domowe jedzonko: czy wasze psy nie "odświeżają" wam za bardzo powietrza? :x

Oj Lapidło potrafi.........

Nawet gdybyśmy w całą rodzinką to zrobili, to on nas przebija o głowę.

A jaki wstyd jak zrobi w windzie, czy taksówce...... :oops: