Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

głównie L i ze 2-3 S, plus heliflight M ale to ja zakupiłam :P tylko, że to było tak z tydzień temu więc nie wiem jak teraz tam wygląda asortyment

Posted

A mam do was pytanko- czy ma ktoś piłkę jolly ball? Albo jolly bounce n play ? :D Szukam piłki do gonienia, a ten boomer ball wydaj się mieć strasznie nieprzyjemną fakturę ..

Posted

Illusion, przez Ciebie właśnie ją zamówiłam :D Czyste szaleństwo, mam nadzieję ,że się u nas sprawdzi :)  Na zooplusie była ta piłeczka w fajnej cenie, rozmiar ten najmniejszy, ale ja mam troszkę wyrośniętego yorka, więc powinno być ok..Na czym właściwie polega zabawa? Pies ją goni i próbuje złapać, czy po prostu nosi ją sobie w pyszczku jakby nigdy nic? :D

Posted

Kalyna, dziękujemy za link do bloga, super Twój psiak się z nią bawi, mam nadzieję ,że Franek też trochę za nią pobiega,a nie będzie od razu brał ją do pyszczka..Jutro powinna piłka dotrzeć do nas,to postaram zrobić się fotorelację ;)

Posted

Śmiesznie wygląda, ale jak widać daje radę :)
Ja zamówiłam kolejne trzy zabawki.. Konga Wubbę, piłkę ażurową i Cuz'a. Ciekawe jak one u nas będą się sprawować :)

Posted

A mam do was pytanko- czy ma ktoś piłkę jolly ball? Albo jolly bounce n play ? :D Szukam piłki do gonienia, a ten boomer ball wydaj się mieć strasznie nieprzyjemną fakturę ..

My mamy dwie sztuki ,jedna ze sznurkiem i obie nawet największe da się wziąć w pysk nawet jednym zębem wystarczy zahaczyć i można nosić :)

2727226_11013195_1087897417906811_664522

Posted

Gops- czyli zęby tak jakby wbijają się w tą piłkę,tak? :) Nie wyglądają na bardzo zniszczone te Twoje piłki, ta błękitna to w ogóle jak nowa :) A Twój pies je głównie goni, czy traktuje jak normalną piłkę, tylko ,że większą? 

Posted

Gops- czyli zęby tak jakby wbijają się w tą piłkę,tak? :) Nie wyglądają na bardzo zniszczone te Twoje piłki, ta błękitna to w ogóle jak nowa :) A Twój pies je głównie goni, czy traktuje jak normalną piłkę, tylko ,że większą? 

Różowa jest używana TYLKO jako nagroda po treningu (koło pół roku już jak nie więcej), pies w nią wbija zębiska szarpiemy się chwilę , potem mu ją daje i ma swoje kilka minut w nagrode z piłką , ciągle wbija w nią zęby ,w ogóle jej nie turla :) 

A niebieska doszła wczoraj :p jeszcze myślę jak jej będę używać , ale chyba do wspólnej zabawy czyli będę ją kopać , rzucać a on pewnie będzie nosił :p 

Marne szanse że ją poturla , niestety wszystko co da się wziąć w pysk u mojego psa służy do noszenia i gryzienia tylko running egg gania .

Jednak myślę że te co mam 15stki wystarcza dla yorka do turlania , może mieć problem z wgryzieniem się w nią bo nie wiem czy ma na tyle silne szczeki by ją zgnieść a jest lekka więc na pewno uda mu się poturlać .

Spróbuj ,w razie czego nie powinno być problemu z odsprzedażą .

Posted

My mamy 15, a pies ma w kłębie 30cm...

DSC_0022.JPG

tak myślę czy zwykła piłka do nogi nie byłaby lepszym rozwiązaniem, wielkość jest podobna...

nasza kosztowała wtedy 4zł w tesco i całkiem długo pożyła, aż suka wzięła do pyska...

DSC_0043.jpg

znowu na mojego Owczara 15 to za mało i się zawiesza na piłce. tzn. piłka jest na tyle mała, że włazi cła do pyska, psu zęby się wbijają i ma lekki problem z wyciągnięciem...

Gops testowałaś już jumblera?

Posted

Nie , leży schowany w szafie czeka do zawodów :) 

Muszę mieć coś nowego na co będzie wielkie WOW na torze .

11-13 lipca są zawody więc po tym terminie dam znać ile jumpler jest w stanie wytrzymać :p 

Ostatnio robiąc porządki nie chcąco go nacisnęłam ... mimo że pies spał w drugim pokoju w ciągu 0.5 sek znalazł się przy mnie wywalając po drodze fotel i wlatując "razem z drzwiami" także chyba będzie ok :p Bardzo piskliwa piszczałka i wystarczy lekko nacisnąć .

Posted

Doszedł jolly ball! :D Franek nie może jej wziąć do pyska, z czego się cieszę, bo nie chciałam kolejnej piłki do aportowania, mamy takich milion ;) Piłka u nas zdecydowanie wymusza współpracę pies-człowiek, chociaż Franek już zaczyna próby samodzielnej zabawy- popycha piłkę nosem i goni ją ;)

po zabraniu piłki na dwór niestety pies zlądował u weterynarza ;) Dałam mi piłkę do zabawy, zaczął sam ją popychać, powarkiwać, generalnie- zabawa była przednia. Dzwonił telefon, więc odebrałam, odwróciłam się a pies miał zakrwawioną piłkę, pełno krwi na brodzie i kapiącej na trawę :O Szybko wzięłam go do weterynarza- użarł się w język, na szczęście nie przebił go i nie trzeba było szyć, ale dopóki się nie zagoi ma zakaz zabaw jolly ball'em :D

Posted

To ja chyba jestem z tych wyrodnych właścicieli na których krew na pysku i zabawce nie robi wrażenia :P Musiałabym latać do weterynarza po każdym treningu frisbee...

• Upvote 1
Posted

Dogha- u nas zdarzyło się to pierwszy raz,stąd moja reakcja, teraz pewnie nie będę tak panikować ;) Nigdy wcześniej się tak nie działo, więc moje zdziwienie było ogromne jak zobaczyłam zakrwawioną psią paszczę :)

A przy okazji- czy ktoś zamawiał jakieś zabawki z zagranicznych sklepów? Strasznie podobała mi się piłka konga z tej nowej serii craklce, a u nas- jak zwykle-jeszcze niedostępna.. :( :(

Posted

To ja chyba jestem z tych wyrodnych właścicieli na których krew na pysku i zabawce nie robi wrażenia :P Musiałabym latać do weterynarza po każdym treningu frisbee...

Pocieszę Cie , nie tylko Ty ;D

Po frisbee i po jaju ZAWSZE świniak ma zakrwawiony ryj .

Bywa że całe łapy ma we krwi (bo mu kapie z pyska) a że jest biały to wygląda jakby po drodze zagryzł jakiegoś yorka :p 

• Upvote 1
Posted

Kurczę, chyba wyszłam na panikarę ;) Czyli mówicie, że takie krwawienie jest normalne? Bo już myślałam ,że jolly ball trzeba będzie sprzedać, a szkoda by było, bo zabawa jest z nim przednia :)

Zamówiłam crackle ball z konga...kolor turkusowy jest przepiękny! :)