justynaz87 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 A czy ten ostatni piesek jest z wybiegów geriatrium? Quote
APSA Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Wszystkie są :) Ten pierwszy jest z sali z wybiegiem, tam jest teraz chyba 5 psów, dwa ślepki są w pojedynczych wybiegach z budami. Quote
justynaz87 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Aha. Ten ostatni kojarzy mi się z psem z wybiegu obok terrierka. Taki duuży duszek. Bardzo energiczny (o czym chyba się przkonałaś :p) ale słodki - fajnie, że był na spacerze. Quote
APSA Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Owszem :) Obejrzałam spot z Bambim i Lakim - on jest podobny do Lakiego (nie miał obroży, więc nru nie porównam), tylko mi opis zupełnie do niego nie pasuje i to, że był razem z Bambim, a ze mną do wszystkiego startował. Może mam na niego zły wpływ :p Napiszę przy okazji tutaj: widziałam Melę, obejrzałam jaj brzuch. Jeśli biuro twierdzi, ze tam coś się jeszcze musi goić, to znaczy, że robią jakiś przekręt. Żadnej rany nie widać, wszystko ładnie zrośnięte. Chyba, że lekarz coś w środku spiep***ł, ale po zachowaniu suki nie sądzę. Zaktualizowałam opisy 24 psów... Jeszcze zostało mi kilka, które mają opis mocno lakoniczny, ale musiałabym lepiej poznać psy, żeby zmienić. Jakiś czas temu Zonia chciała się wzorować na opisach Morisowej. A ostatnio ja stwierdziłam, że i się podobają opisy Zonii (z wątku jamniczka i wątku Dziadka) i też bym chciała tak umieć :evil_lol: Quote
APSA Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Michałek nie żyje. Stary bury kundel, nr łamany przez A, do tego trochę wredny... ale to nie jego wina, że pół życia musiał siedzieć w klatce :( __________________________________________________ Z artykułu w gazecie: www.polskatimes.pl: napisał(a): Posłowie zapowiadają przyspieszenie nowelizacji niezbędnych ustaw o ochronie zwierząt i łowiectwie. Działania parlamentarzystów mają biec dwutorowo: z jednej strony nowe przepisy mają w ogóle zakazać myśliwym strzelania do psów, z drugiej zaś będzie obowiązek sterylizacji zwierząt w schroniskach. Mimo kryzysu znajdą pieniądze na akcje edukacyjne uczące odpowiedzialności za swojego pupila. Ma na celu likwidację nadpopulacji zwierząt. Brzmi pięknie. Żeby tylko nie były to kolejne martwe przepisy. Quote
justynaz87 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Jakoś ostatnio dużo złych wieści. u nas psy (oprócz Kręcioła i reszty :-() wyspacerowane (Najbardziej wyspacerowana jest Magda - dzięki swoim trzem podopiecznym :p). Jak już pisałam pogoda nie dopisała i zdjęć brak. Ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie nadrobimy braki. Wyszłyśmy też z terrierkiem - nazwałam Go Taco - i z takim rudym, malutkim, starszym charakternym pieskiem. Wzruszyłam się strasznie jak zobaczyłam Taco, który pojednym spacerze ze mną i z APSĄ pchał się przez kraty, szczekał i próbował mnie złapać łapami. Na spacerze był żywszy niż ostatnio i z zapałem wsuwał trawę. Szkoda, że te wszystkie dziaduszki spędzają ostatnie dni/miesiące/lata w zatłoczonym boksie, zamiast na ciepłym posłanku.Kto do tego dopuścił powinien :angryy::angryy::2gunfire::chainsaw: ponieść karę. Wzruszający był też Herki, który jedząc (roboty p. kucharki Magdy) makaron z mięsem cały czas machał ogonem. DOMÓW! ODPOWIEDZIALNYCH DOMÓW, bo nam pieski marnują się w schronisku. Quote
APSA Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 justynaz87 napisał(a):Wyszłyśmy też z terrierkiem - nazwałam Go Taco - i z takim rudym, malutkim, starszym charakternym pieskiem. Wzruszyłam się strasznie jak zobaczyłam Taco, który pojednym spacerze ze mną i z APSĄ pchał się przez kraty, szczekał i próbował mnie złapać łapami. Na spacerze był żywszy niż ostatnio i z zapałem wsuwał trawę. Fajnie :-) Migdalena też planowała z nim wyjść, ale nic nie pisała, więc może jej się nie udało. Na stronie jest jako Foksik (takie imię usłyszałam od opiekunki). Ma parę ogłoszeń. Jest rasowy, więc kliknięć ma dużo :roll: Dałam go też na naszą-klasę (i Waszego Aresa także). Quote
zonia Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 A my mamy przynajmniej jedną dobrą nowinę....: Felix w sobotę pojechał do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Felix na obroży miał numer:...../A okazało się, że w schronisku był 8lat.....:-o a my na ogłoszeniach pisałyśmy, że ok.5.....:diabloti: [SIZE=2]Ale wszystko ok. Mam nadzieję, że będzie dobrze....;) Quote
justynaz87 Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 :multi:W końcu Felix się doczekał. Oby wszystko dobrze się ułożyło. :thumbs: Wszystkiego najlepszego w nowym Domu i oby więcej takich adopcji :p. Quote
magdyska25 Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Felix wreszcie się doczekałeś!!! Mam nadzieje ze Nasze również opuszcza zaraz schronisko... Quote
migdalena Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Dziś dopiero dotarłam do Taco/Foksika a teraz Toresa.Zapomniałam jak go nazwałyście więc info na Paluch wysłałam z takim imieniem.Podobno był juz kiedyś promowany przez schronisko(ale chyba bardzo dawno).Jest do adopcji,więc może wróci na stronę,o co poprosiłam.Wygląda żle,jego skóra:placz:.Czy uważacie,że on chociaż słyszy? Quote
APSA Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Nie wiem, czy słyszy.. Reaguje na nagłe dźwięki? Dzięki. Imię nieważne, byle zwiększyć mu szanse na dom. (Ludzie od Ferdka - przeczytałam :roll: Trochę jak ci od Gordona, też był za duży. Oby Fredek trafił jeszcze na kolejnych, rozsądniejszych.) W temacie innej rasy. Dałam Blacky'ego na forum flat coated retrieverów - dla mnie on bardziej przypomina fleta niż ONka (moje prawo ;)). Może reklamować go jako mix ON - FCR? :lol: http://www.fcr**********/flatopodobne-pieski-w-potrzebie,28/blacky-z-palucha,2686.html#122448 (to, co się wygwiazdkowało, to fora kropka pl) Odświeżyłam też trochę wątek Aperola. Morisowa - on ma teraz jakieś ogłoszenia poza wieczniewiszącymi i samoodnawialnymi? W googlu nic nie znalazłam. Felix - :multi: Quote
justynaz87 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Co do Taco/Foksika/Toresa to wydaje mi się, ze nie słyszy. Nie reagował kiedy podeszłam do klatki i do niego mówiłam ale gdy Go pogłaskałam to zwariował :p - zaczął szczekać i wyciskać się (a raczej swoje łapki) przez kraty. Skórę na grzbiecie ma straszną, taką jakby tłustą, łuszczącą się, przerzedzoną sierść :shake:, to pies do dopieszczenia (wyleczenia). Ma super charakterek i na pewno mógłby kogoś oczarować (no i jeszcze rasopodobny/rasowy :cool3:). Blacky niech komuś i jamnika przypomina, byle znalazł dom (no może nie do końca jamnika bo ma duużo siły jak przystało na dużego psa, której niestety jeszcze nie nauczył się jej kontrolować - Magda coś o tym wie :evil_lol:;)) Quote
APSA Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Co do słuchu, to ja nawet nie jestem w stanie powiedzieć, czy mój własny pies słyszy: czy jest głuchy, czy tylko "głuchy". Tzn. Haraldowi mógł się słuch poprawić od czyszczenia uszu, jak mu je brudna wydzielina przestała szczelnie zaklejać. [quote name='justynaz87']Blacky niech komuś i jamnika przypomina, byle znalazł dom (no może nie do końca jamnika bo ma duużo siły jak przystało na dużego psa, której niestety jeszcze nie nauczył się jej kontrolować - Magda coś o tym wie :evil_lol:;)) Najsilniej ciągnącym psem, jakiego znam, jest 10-kilogramowy jamnik :p Może w uciągu bezwzględnym Cezar, Pirat, Zeke i parę innych go pokonają, ale w przeliczeniu na masę ciała jest miszczem :diabloti: No i ta budowa: muskularna, z niskim środkiem ciężkości, napędem na cztery łapy - nie do pokonania :diabloti: Doedytuję sobie: Mogę podać praktyczny powód 'przypinania' psom rasy - dziwne ustawienia serwisów ogłoszeniowych. Mojpupil pozwala dodać tylko 3 ogłoszenia w danej kategorii, więc przy ogłaszaniu 20 kundelków 17 z nich ma przypięte co bardziej egzotyczne nazwy ras :evil_lol: Morusek pozwala dodać AŻ JEDNO ogłoszenie dla danej rasy. Ale za to jak wpiszę inny e-mail, to traktuje mnie jako innego użytkownika, więc mogę dodać kolejne. Przydadzą się te wszystkie niepotrzebne adresy, które kiedyś stworzyłam :diabloti: ale i tak nie obejdzie się od stwierdzenia, że np Ursa jest goldenem :evil_lol: Mój pupil ma przynajmniej bardzo dużą liczbę ras do wyboru (ale np. owczarka anatolijskiego niet), morusek ma dużo mniej. Chociaż w sumie te serwisy i tak są lepsze od eurocity, w którym można bezpłatnie dać w sumie 3 ogłoszenia :p (na jeden e-mail). Koniec dywagacji o tym, jak przekombinować, żeby wyszło na moje. Żeby tylko jakieś efekty ta cała kombinatoryka dała. Quote
justynaz87 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Apsa za Twoim przykładem robiąc dzisiaj ogłoszenia Bekę uznałam za labradora, suzi to ON a Herki sznaucer, a i sekwana to terier ;), muszę przejrzeć dobrą stronę z rasami i odkryć co się kryje wśród naszych podopiecznych. Jutro schronek. Proszę o idealną pogodą (bez deszczu i upału) bo czesanko i zdjęcia się zapowiadają! Quote
morisowa Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Ja protestuję! Sekwana NIE jest terierem! to całkiem fajny, miły, mądry pies :eviltong: a nie terier :evil_lol: Quote
migdalena Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Apsa,ładne stworzenie sfotografowałaś.Już widzę,w jakim typie ta psina-moim ulubionym.Myślę,że jest Twój i dlatego się nim chwalisz.:evil_lol: A gdzie ten cudak siedzi? Quote
magdyska25 Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 morisowa napisał(a):Ja protestuję! Sekwana NIE jest terierem! to całkiem fajny, miły, mądry pies :eviltong: a nie terier :evil_lol: To chodzi o wygląd psa a nie charakter:eviltong:. Tylko do kogo jest podobny Cezar? Karina? Bursztyn? itd:razz: Quote
justynaz87 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Byłyśmy dziś w schronisku. Pogoda znośna (troszkę za słonecznie), zrobiłam trochę zdjęć ale ze względu na obecność dziś (i jutro) Pani, która zajmuje się fotografią nie robiłam wielu zdjęć powierzając to bardziej uzdolnionym (ciekawa jestem jak wyszły Jej foty i kiedy je zobaczymy). Wreszcie wyszła klatka Kręcioła (dzięki dziewczyny za dłuższy spacer :p). Dzisiaj ogólnie spędziłyśmy więcej czasu z psami, było więcej głaskania, odpoczywania na trawie i jedzenia. Jutro też jedziemy żeby wyprowadzić i dopieścić drugą połowę naszych podopiecznych. Dziś spędzając więcej czasu z Cezarem dowiedziałyśmy się, że potrafi po spacerze położyć się na trawie a nawet przyjść i domagać się głaskania :loveu:. Zero adopcji :roll:. Zdjęcia: Sesja Cezara (jego pyszczek nie wygląda najatrakcyjniej, został tak pokiereszowany przez ostatnie 3 tygodnie, co tydzień nowy uraz w tym tygodniu łapa :mad: ) Kolejne zdjęcie z serii jeść. I Cezar w 3 ujęciach Aresik :razz: Quote
justynaz87 Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Blacky - jak to możliwe, że młody śliczny pies jeszcze marnuje się w tym schronisku Model i modelka Quote
KWL Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Ostatni wczorajszy spacer - PL CXXIX. Awanturnik Zeke - dziura we łbie, duża i świeża - odprowadzony na leczenie. Pan brygadzista w trakcie obdukcji "no on jest chyba leczony" po czym się bardzo zdziwił że to pies z PL. No coments. Sunia w tym samym boksie chyba szczenna...też zgłoszone. Quote
APSA Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 migdalena napisał(a):Apsa,ładne stworzenie sfotografowałaś.Już widzę,w jakim typie ta psina-moim ulubionym.Myślę,że jest Twój i dlatego się nim chwalisz.:evil_lol: A gdzie ten cudak siedzi? Ja mam już trochę swoich. Wyszło mi, że mam procentowo zbyt duży udział terierów, więc kolejny odpada :p Siedzi w pawilonie 3, narożna klatka (chyba Ż) magdyska25 napisał(a):Tylko do kogo jest podobny Cezar? Karina? Bursztyn? itd:razz: Biszkoptory rottweiler, collie którkowłosy, owczarek australijski :eviltong: Boks Zeke :roll: Dobrze, że akurat wreszcie (po miesiącu?) udało nam się do nich zebrać. Zeke ze świeżą dziurą - na pogryzienie nie wygląda (a suni nie podejrzewam), Uderzył się tak? Obtarł? Dziwne. Sunia na pierwszym spacerze. W boksie dzikuska, ledwo ją wyciągnęłam z budy, co dla żadnej z nas nie było przyjemne. Na spacerze okazała się bardzo miłym stworzeniem. Śliczna. I szczenna :roll: Quote
justynaz87 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Psy po spacerach. Wszystkie powychodziły, trochę wyczesane i dokarmione czekają w schronisku na Swój szczęśliwy dzień. Ich zdjęcia: Herki Sony Quote
Recommended Posts