BBeta Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='gops']akurat po Kaji trochę widać , ma inną budowe :eviltong:[/QUOTE] Ale co widać, nadwagę? :)
evel Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Dużo zależy od budowy, naprawdę - wysklepienie żeber, rozstawienie łap, wcięcie w talii i tak dalej. Zresztą, można sobie zobaczyć na psach rasowych, na zdjęciach z wystawy - stoją obok siebie niejednokrotnie psy/suki tej samej rasy, w zbliżonym wieku, zbliżonej wadze a wyglądają zupełnie inaczej ;)
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='BBeta']Ale co widać, nadwagę? :)[/QUOTE] Kaja, wg mnie, jak na spaniela wygląda bardzo ładnie.. ale to tylko moje zdanie..
gops Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='BBeta']Ale co widać, nadwagę? :)[/QUOTE] nie, bo dajesz za mało zdjęć Kaji :evil_lol: według mnie widać że to całkiem inna budowa . patrząc nawet na jej wcześniejsze zdjęcia. [quote name='evel']Dużo zależy od budowy, naprawdę - wysklepienie żeber, rozstawienie łap, wcięcie w talii i tak dalej. Zresztą, można sobie zobaczyć na psach rasowych, na zdjęciach z wystawy - stoją obok siebie niejednokrotnie psy/suki tej samej rasy, w zbliżonym wieku, zbliżonej wadze a wyglądają zupełnie inaczej ;)[/QUOTE] dokładnie .
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='evel']Dużo zależy od budowy, naprawdę - wysklepienie żeber, rozstawienie łap, wcięcie w talii i tak dalej. Zresztą, można sobie zobaczyć na psach rasowych, na zdjęciach z wystawy - stoją obok siebie niejednokrotnie psy/suki tej samej rasy, w zbliżonym wieku, zbliżonej wadze a wyglądają zupełnie inaczej ;)[/QUOTE] oczywiście masz rację, jednak ja się troszkę przyczepiłem psa Gops, bo to nie jest rasowa suka, tylko kundelek.. ale porównując do psa kumpla, wg mnie nie ma nadwagi, taka budowa akurat..
evel Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='nick_']oczywiście masz rację, jednak ja się troszkę przyczepiłem psa Gops, bo to nie jest rasowa suka, tylko kundelek.. ale porównując do psa kumpla, wg mnie nie ma nadwagi, taka budowa akurat..[/QUOTE] Hihi, ja też mam kundla takiej dziwacznej budowy, nasza trenerka jak usłyszała, ile waży, to jej oczy wyszły na wierzch, bo jej bordery, sporo wyższe od Zu, ważą tylko z 4kg więcej :lol:
gops Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 bo nie ma nadwagi, wystarczy ją na żywo zobaczyć i wszystko jest jasne . dotknąć , żeberka czuć , udka i bary jak skała , a że wygląda jak wygląda, trudno .
BBeta Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='gops']nie, bo dajesz za mało zdjęć Kaji :evil_lol: według mnie widać że to całkiem inna budowa . patrząc nawet na jej wcześniejsze zdjęcia.[/QUOTE] Kaja ma właśnie bardzo podobną budowę do Twojej Misi, niestety :diabloti: Nawet wymiary ma zbliżone :eviltong:
gops Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='BBeta']Kaja ma właśnie bardzo podobną budowę do Twojej Misi, niestety :diabloti: Nawet wymiary ma zbliżone :eviltong:[/QUOTE] dajesz za mało zdjęć , musisz dawać więcej :lol: bo serio tego nie zauważyłam
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='evel']Hihi, ja też mam kundla takiej dziwacznej budowy, nasza trenerka jak usłyszała, ile waży, to jej oczy wyszły na wierzch, bo jej bordery, sporo wyższe od Zu, ważą tylko z 4kg więcej :lol:[/QUOTE] otóż to.. znam bordera rasowego z rodo, waży 22kg.. a wygląda na szczuplutkiego, i taki jest.. nie wiem gdzie on pomieścił te 22kg i gdzie mu to weszlo ale jest kosior, szczuplutki i umięsniony, to 6 letni pies :)
gops Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='evel']Hihi, ja też mam kundla takiej dziwacznej budowy, nasza trenerka jak usłyszała, ile waży, to jej oczy wyszły na wierzch, bo jej bordery, sporo wyższe od Zu, ważą tylko z 4kg więcej :lol:[/QUOTE] no dokładnie jak mnie ktoś pyta ile ona waży mówię k.17kg nawet już jej te 0,5kg dodaje :evil_lol: i nie było nikogo kto by uwierzył , zawsze cooo? na pewno? bo wygląda na przynajmniej 20kg . niech sobie wygląda :lol: siłe ma jak 40 więc dobrze że nie urosła większa :evil_lol:
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 i szczerze? jestem bardzo zdziwiony taką wagą BC, 22kg, moim zdaniem za dużo, ale On naprawdę jest bardzo szczuplutki!! także, wszystko w sumie zależne jest od budowy piesa..
Onomato-Peja Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Osobiście mnie dziwi ocenianie Miśki jako grubej, na niektórych zdjęciach są u niej widoczne żebra, to chyba nie jest wynik otyłości. ;)
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Onomato-Peja']Osobiście mnie dziwi ocenianie Miśki jako grubej, na niektórych zdjęciach są u niej widoczne żebra, to chyba nie jest wynik otyłości. ;)[/QUOTE] zalinkuj fotki, na których widać..
Vectra Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Pies psu nie równy :) Kiedyś pisałam , mam koleżankę , mój wzrost , wiek .... jest prawie obecni 6 kg lżejsza od mła .... tylko w moje ciuchy się nie mieści ... a ja w jej spodniach , mogę się okręcić dwa razy. Nano ludziem nie jestem ;)
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Vectra']Pies psu nie równy :) Kiedyś pisałam , mam koleżankę , mój wzrost , wiek .... jest prawie obecni 6 kg lżejsza od mła .... tylko w moje ciuchy się nie mieści ... a ja w jej spodniach , mogę się okręcić dwa razy. Nano ludziem nie jestem ;)[/QUOTE] w sumie racja.. ja mam 192cm i ważne mniej wiecej 85kg, i dla mnie to stanowczo za malo, chciałbym nabrac trochę masy, ale z drugiej strony, mój kumpel, ma 189cm i waży 83kg, a widać tłuszczyk na brzuchu i bokach - i jak to zrozumieć? waga i wzrost mniej wiecej taka sama.. u mnie widać zeberka u niego, zalegający tłuszcz.
Vectra Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='nick_']w sumie racja.. ja mam 192cm i ważne mniej wiecej 85kg, i dla mnie to stanowczo za malo, chciałbym nabrac trochę masy, ale z drugiej strony, mój kumpel, ma 189cm i waży 83kg, a widać tłuszczyk na brzuchu i bokach - i jak to zrozumieć?[/QUOTE] Geny , kość , przemiana materii , system nerwowy etc etc . Dlatego waga to taka sprawa , mocno orientacyjna ;) należy może kontrolować , ale się zbyt mocno nie sugerować ;)
gops Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 mój brat 188cm wzrostu i 85kg strasznie szczupły , wpieprza za czterech a nie tyję wcale , taki organizm . drugi brat 177cm i 98-100kg , zje więcej zaraz ma brzuch wystaję (ten akurat maniak siłowni więc nie jest gruby a zwyczajnie duży) . każdy człowiek i każdy pies jest inny :)
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Vectra']Geny , kość , przemiana materii , system nerwowy etc etc . Dlatego waga to taka sprawa , mocno orientacyjna ;) należy może kontrolować , ale się zbyt mocno nie sugerować ;)[/QUOTE] dokładnie - masz rację, waga to sprawa orientacyjna, ale akurat, mamy prawie taka samą wagę, a u kolegi widać nadwage, znaczną,, a nie powinno.. ale cóż, bywa i tak..
Vectra Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Trzeba pamiętać , że kilo tłuszczu , to nie tyle samo ilościowo , co kilo mięśnia :) mięśnia jest mniej .. mimo że ważą tyle samo.
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Vectra']Trzeba pamiętać , że kilo tłuszczu , to nie tyle samo ilościowo , co kilo mięśnia :) mięśnia jest mniej .. mimo że ważą tyle samo.[/QUOTE] niby tak..
a_niusia Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 prawda jest taka, ze waga w kg nie ma nic do rzeczy. jak ktos jest za gruby to jest za gruby. jesli komus cos wisi, to mu wisi i tyle:)))
Vectra Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='nick_']Vectra, jesteś z pod Wawy?[/QUOTE] tak :) ............
nick_ Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Vectra']tak :) ............[/QUOTE] a dasz się odwiedzić? :) może będe w oklicach, mam doga, jest meeeeeeeega łagodniutki, aż za bardzo :)
Recommended Posts