gops Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 [quote name='Amber']Czyli w sumie można oszukiwać? ;) I dlatego właśnie nie lubię "sportów", tj rekreacyjnie wszystko fajne, ale często ludziom od sukcesów zaczyna odbijać i może to pójść w bardzo złą stronę.[/QUOTE] pewnie tak ale serio na pit bull show nie ma takich ludzi raczej , tam wygrana nie jest tysiąc złotych czy nie wiadomo co żeby parcie an wygrana było aż tak duże by psa truć , tam się traci pieniądze bo za każda konkurencje płacisz 50-150zł zależy jaka a jak nie uzyskasz pierwszych 3 miejsc to nie dostajesz nic , a za te pierwsze miejsca masz worek żarcia i to nie jakieś super, pucharek i obroża (el perro jakieś 23zł) to jest dla ludzi zabawa , trochę już siedzę tam czytam , raczej nikt tego nie traktuję aż tak poważnie .
gops Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']Steryd to jest oszustwo :) szybki efekt muskulatury , ale ciulowo wygląda. I gołym okiem widać napompowanego koksa szajsem , a wypracowaną masę mięśniową :)[/QUOTE] dokładnie, szybki efekt pudziana , z psa chcuchrowatego nagle robi się pies 3 razy tak szeroki , naturalne mięśnie nigdy nie dadza takiego efektu .
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Unbelievable']Migori, chyba nawet nie mam nawet co ci odpisywać bo się zupełnie nie zrozumiałyśmy ;)[/QUOTE] Zdecydowanie. Ja o zupie , Ty o d... albo odwrotnie.
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Tu jeszcze inna kwestia , dobrze przetoczone charty tu .. chart jest szybki , to jest sprinter , a nie ciężarowiec ... więc jego mięśnie zupełnie inaczej też wyglądają. Wystarczy spojrzeć może na lekkoatletykę ... jak wygląda biegacz , a jak miotacz kulą. I jeden zawodnik i drugi , ma masę mięśniową :) i temu od kuli każcie przebiec 400 metrów , a temu od biegów rzucić kulą :diabloti:
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Mówicie o masie mięśniowej, który pies ma lepiej rozbudowaną... Okej... ale mój mózg laika zastanawia się nad następującą kwestią. Masę mięśniową trzeba mieć z czego budować, tak ? Czyli chudzielec nie jest w stanie rozrosnąć się tak jak osobnik z niewielką tkanką tłuszczową na starcie, dobrze kumam ? Do tego trenując na rozrost masy mięśniowej, powinien przyjmować odpowiednią ilość kalorii tak ? W odpowiednim bilansie... to teraz jakim cudem ktoś chce wyrobić psy mięśnie jak ucina mu żarcie i katuje ćwiczeniami ? Ma to sens?
Unbelievable Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']Mówicie o masie mięśniowej, który pies ma lepiej rozbudowaną... Okej... ale mój mózg laika zastanawia się nad następującą kwestią. Masę mięśniową trzeba mieć z czego budować, tak ? Czyli chudzielec nie jest w stanie rozrosnąć się tak jak osobnik z niewielką tkanką tłuszczową na starcie, dobrze kumam ? Do tego trenując na rozrost masy mięśniowej, powinien przyjmować odpowiednią ilość kalorii tak ? W odpowiednim bilansie... to teraz jakim cudem ktoś chce wyrobić psy mięśnie jak ucina mu żarcie i katuje ćwiczeniami ? Ma to sens?[/QUOTE] a kto ucina żarcie? ja zmieniłam na bardziej kaloryczne w odpowiedniej ilości, plus ruch
a_niusia Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 moj pies starszy ma kolezanke stafficzke. mlodszy ma ja gdzies i udaje, ze jej nie zna. normalny staffik standard: lubi jajo i pilki oraz wisi na szarpaku. ten pies za kazdym razem, jak spotyka moje suki udaje, ze tez jest wyzlem i ostro cisnie za nimi w pole. raz nawet moj facet pokazal jej jak to sie robi z bazantem. niestety nie zakumala i robi w druzynie za plochacza, co rowniez jest funkcja doceniana. pies ten jest w stanie udawac wyzla tak do pieciu gora zrywow. potem pokazujac watrobe kladzie sie w cieniu pod drzewem i zajmuje sie pokazywaniem swiatu wnetrznosci. tak samo z aportowaniem z wody. moja suka jest w stanie to robic caly dzien i to na bardzo dlugie dystanse. stafficzka ma ambicje, ale wiadomo, ze z wytrzymaloscia w wodzie sredniawka. gdyby mojemu starszemu psu kazac na czyms wisiec, uznalaby to totalnie debilny pomysl (a mlodszy wisi do upadlego!!!), gdyby jej przyczepic cos do ciagniecia to by sie obrazila na tego, kto jej to uczynil. moj pies sklada sie tylko z miesni. jest to najbardziej suchy pies jakiego znam. ale jest lekkoatleta i dlugodystansowcem, a nie ciezarowcem.
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']Mówicie o masie mięśniowej, który pies ma lepiej rozbudowaną... Okej... ale mój mózg laika zastanawia się nad następującą kwestią. Masę mięśniową trzeba mieć z czego budować, tak ? Czyli chudzielec nie jest w stanie rozrosnąć się tak jak osobnik z niewielką tkanką tłuszczową na starcie, dobrze kumam ? Do tego trenując na rozrost masy mięśniowej, powinien przyjmować odpowiednią ilość kalorii tak ? W odpowiednim bilansie... to teraz jakim cudem ktoś chce wyrobić psy mięśnie jak ucina mu żarcie i katuje ćwiczeniami ? Ma to sens?[/QUOTE] tłuszcz nie ma nic wspólnego z mięśniami , bo każdy ma mięśnie :) to co jesz ze świnki kotlecika , to jest mięsień , a to na tym smażysz tego kotlecika , to jest tłuszcz. Przeczytaj sobie , jak rozbudowuje się mięsień :) i co do tego mu potrzeba. Mordercze treningi ok , wysokobiałkowa dieta cud miód ... .ale mięśnień potrzebuje też odpoczynku do regeneracji , wtedy rośnie. Bo mięsień rośnie pękając i dobudowując nowy kawałek między rozerwaniami :) Dlatego ja nie odchudzam psów , ograniczając im jedzenie , eliminuje tłuszcz i dodaję dawkę ruchu.
Amber Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [QUOTE]pewnie tak ale serio na pit bull show nie ma takich ludzi raczej , tam wygrana nie jest tysiąc złotych czy nie wiadomo co żeby parcie an wygrana było aż tak duże by psa truć , tam się traci pieniądze bo za każda konkurencje płacisz 50-150zł zależy jaka a jak nie uzyskasz pierwszych 3 miejsc to nie dostajesz nic , a za te pierwsze miejsca masz worek żarcia i to nie jakieś super, pucharek i obroża (el perro jakieś 23zł) to jest dla ludzi zabawa , trochę już siedzę tam czytam , raczej nikt tego nie traktuję aż tak poważnie . [/QUOTE] Hehe to przecież identycznie jak na wystawach psów rasowych a jednak nikt się tam nie kryje, że pies jest odpicowany na maxa. Ludziom nie trzeba worków złota - wystarczy (a nawet czasem to i lepszy doping niż kasa), że pokonają drugiego, szczególnie jeśli go nie lubią :diabloti: Jeżeli sterydy i inne nielegalne środki było tak widać na pierwszy rzut oka, to by sportowcom nie robili kontroli ;)
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Unbelievable']a kto ucina żarcie? ja zmieniłam na bardziej kaloryczne w odpowiedniej ilości, plus ruch[/QUOTE] Ten chory sposób propagowany jest na forach jako "zasuszanie"... No dobrze, w takim razie inaczej zapytam.... Gram ma być lekkoatletą skaczącym wysoko i szybko, zrywnym i zwinnym, więc moim zdaniem nigdy nie będzie miał takiej masy mięśniowej jak terier ciągnący worki z karmą. Inne partie mięśni, ale nadal mięśnie.
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']tłuszcz nie ma nic wspólnego z mięśniami , bo każdy ma mięśnie :) to co jesz ze świnki kotlecika , to jest mięsień , a to na tym smażysz tego kotlecika , to jest tłuszcz. Przeczytaj sobie , jak rozbudowuje się mięsień :) i co do tego mu potrzeba. [/QUOTE] Czaję, w takim razie pies o jakiej budowie ciała szybciej osiągnie rezultat pracy nad masą mięśniową ?
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Jeszcze jedno , staffik NIGDY nie był hodowany jako sprinter :) staffik miał być wytrzymały siłowo :) Walki psów , nie polegały na ganianiu się po polu :evil_lol: Dlatego kochają boomery , dlatego są zajadłe na oponach , dlatego kochają kijek ze sznurkiem , dlatego kochają ciągać coś ciężkiego ... bo takie są predyspozycje tej rasy ..... to jest zapaśnik :) Doskonałe kątowania , wydolność oddechowa , wytrzymałość fizyczna , wola walki do upadłego , to było i jest potrzebne do życia staffikowi ..... chart nie ma siły fizycznej ... ale jest sprinterem ... więc porównywanie staffika do setera , nie ma sensu :) Seter by nie pociągnął tony :) by się udusił na obroży :diabloti: nie był by wstanie wgryźć się w zimową oponę i wisieć na niej kilka godzin ... takie porównania , są bez sensu :)
Unbelievable Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']Ten chory sposób propagowany jest na forach jako "zasuszanie"... No dobrze, w takim razie inaczej zapytam.... Gram ma być lekkoatletą skaczącym wysoko i szybko, zrywnym i zwinnym, więc moim zdaniem nigdy nie będzie miał takiej masy mięśniowej jak terier ciągnący worki z karmą. Inne partie mięśni, ale nadal mięśnie.[/QUOTE] no jasne, dlatego go nie porównuję do staffika, tylko do drugiego Russella (który z drugiej strony ma krótsze udo, więc te mięśnie zawsze będą trochę inaczej wyglądały)
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']Czaję, w takim razie pies o jakiej budowie ciała szybciej osiągnie rezultat pracy nad masą mięśniową ?[/QUOTE] nie otłuszczony i nie zasuszony. Tu duże znaczenie ma też genetyka.
a_niusia Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']Jeszcze jedno , staffik NIGDY nie był hodowany jako sprinter :) staffik miał być wytrzymały siłowo :) Walki psów , nie polegały na ganianiu się po polu :evil_lol: Dlatego kochają boomery , dlatego są zajadłe na oponach , dlatego kochają kijek ze sznurkiem , dlatego kochają ciągać coś ciężkiego ... bo takie są predyspozycje tej rasy ..... to jest zapaśnik :) Doskonałe kątowania , wydolność oddechowa , wytrzymałość fizyczna , wola walki do upadłego , to było i jest potrzebne do życia staffikowi ..... chart nie ma siły fizycznej ... ale jest sprinterem ... więc porównywanie staffika do setera , nie ma sensu :) Seter by nie pociągnął tony :) by się udusił na obroży :diabloti: nie był by wstanie wgryźć się w zimową oponę i wisieć na niej kilka godzin ... takie porównania , są bez sensu :)[/QUOTE] to jest analogiczne porownanie jak twoje: miotacz kula i lekkoatleta. tyle ze twoje ma sens, co nie?:)))))))))))
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Unbelievable']no jasne, dlatego go nie porównuję do staffika, tylko do drugiego Russella (który z drugiej strony ma krótsze udo, więc te mięśnie zawsze będą trochę inaczej wyglądały)[/QUOTE] A ja myślę że tu nie ma co porównywać ;) Bo gołym okiem widać że te psy diametralnie się różnią.
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='a_niusia']to jest analogiczne porownanie jak twoje: miotacz kula i lekkoatleta. tyle ze twoje ma sens, co nie?:)))))))))))[/QUOTE] jak zawsze Twoje :)
LadyS Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']Mówicie o masie mięśniowej, który pies ma lepiej rozbudowaną... Okej... ale mój mózg laika zastanawia się nad następującą kwestią. Masę mięśniową trzeba mieć z czego budować, tak ? Czyli chudzielec nie jest w stanie rozrosnąć się tak jak osobnik z niewielką tkanką tłuszczową na starcie, dobrze kumam ? Do tego trenując na rozrost masy mięśniowej, powinien przyjmować odpowiednią ilość kalorii tak ? W odpowiednim bilansie... to teraz jakim cudem ktoś chce wyrobić psy mięśnie jak ucina mu żarcie i katuje ćwiczeniami ? Ma to sens?[/QUOTE] Generalnie to chyb trochę tak jak z kolegami mojego TŻ :diabloti: Jeden jest grubszy (w sensie - nadwaga), miał dietę o małej ilości kalorii + ćwiczenia odpowiednie, drugi jest za chudy (niedowaga) i miał dietę wysokobiałkową + ćwiczenia. Żaden nie ma mięśni takich o jakich marzył :evil_lol: Bo to nie ma nic wspólnego z tłuszczem (budowanie mięśni, nie chudnięcie w przypadku pierwszego), tylko z białkiem. Choć u nas np. pies je to samo cały czas, a ma więcej ruchu i nie chudnie, tylko buduje mięśnie; ale jemu nie służy karma wysokobiałkowa.
Vectra Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Migori']A ja myślę że tu nie ma co porównywać ;) Bo gołym okiem widać że te psy diametralnie się różnią.[/QUOTE] niech zrobią fotki takie jak pisałam , wtedy to dostrzegą ;) różnica wiekowa też ma znaczenie , Jax jest młody , Gram trochę mniej młody. Trzeba by było inaczej :) by miały równo żarcia i równo trening :) i ocenić który jak się prezentuje.
a_niusia Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']jak zawsze Twoje :)[/QUOTE] sluchaj...zapytam wprost: moj post byl potwierdzeniem tego, co napisalas wyzej. po prostu zgodzilam sie z toba, ze nie ma co porownywac lekkoatlety i miotacza kula. a ty jak zwykle wyskoczylas jak kretyn. czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? czy zatrzymalas sie na poziomie plastusia? bo powaznie...to sie robi z twojej strony juz obsesja.
Unbelievable Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra'] Trzeba by było inaczej :) by miały równo żarcia i równo trening :) i ocenić który jak się prezentuje.[/QUOTE] a to byłoby fajne :evil_lol: szkoda, że się nie da za bardzo
gops Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 [quote name='a_niusia']sluchaj...zapytam wprost: moj post byl potwierdzeniem tego, co napisalas wyzej. po prostu zgodzilam sie z toba, ze nie ma co porownywac lekkoatlety i miotacza kula. a ty jak zwykle wyskoczylas jak kretyn. czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? czy zatrzymalas sie na poziomie plastusia? bo powaznie...to sie robi z twojej strony juz obsesja.[/QUOTE] Ewa już olała temat a TY ciągniesz, wystarczyło by że już nie odpiszesz i byłoby po sprawie a tak sama wszystko nakręcasz ;)
LadyS Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']niech zrobią fotki takie jak pisałam , wtedy to dostrzegą ;) różnica wiekowa też ma znaczenie , Jax jest młody , Gram trochę mniej młody. Trzeba by było inaczej :) by miały równo żarcia i równo trening :) i ocenić który jak się prezentuje.[/QUOTE] Hihi, Jax odpada w przedbiegach, bo on je karmę niskobiałkową (tzn. 24-25% max) i innej jadł nie będzie :lol: A Gram chyba wysoko?
Migori Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Vectra']Trzeba by było inaczej :) by miały równo żarcia i równo trening :) i ocenić który jak się prezentuje.[/QUOTE] Jednak, tak jak mówisz genetyka też ma swoje do powiedzenia. Szkoda, że ja nie mam tyle samozaparcia co Wy. Może zgłoszę się do Was na kolonie odchudzające :roll: Może zrzucę w końcu parę deko.
Asia&Kleo Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 [quote name='Unbelievable']mam nadzieję że nabierze, mimo że nie chcę żeby była ciężka, to głaskanie szkieletu nie jest fajne[/QUOTE] Głaskanie szkieletu to pół biedy, dla mnie straszne jest czesanie takiego psa... Jako że Miśkową spotykam niemalże codziennie, twierdzę, że jej waga jest w sam raz. Nie podoba mi się jej ta jajowata szeroka klata:eviltong:, ale nie mogę powiedzieć, że jest gruba (żebra są wyczuwalne pod normalną warstwą tłuszczu) ;) U Miśki tak jak u Kleo nigdy nie będą dobrze zarysowane mięśnie przez grube kudły ;)
Recommended Posts