Jump to content
Dogomania

Piko.Kurdupelek i grubasek nadmorski.Trojmiasto.MA DOM!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Zwierzatko jest w schronisku od 4 lat.
Wygladalo przez ten czas rozmaicie... na wiosne tak :

na zime troche juz gorzej:

a obecnie chce sie wszystkim podobac,zrzucil zimowa siersc i przygotowuje sie na podboj swiata:"Z nowym futrem do nowego domu"

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On jest mój ulubieniec :loveu:
Pikuliniec kochany, ona taki w typie Pyni i Kanapy.
Tylko on ma wiele twarzy jak widać.

Na ostatniej fotce rzeczywiście jak szczeniuś wygląda :lol:

W górę Piko, niech dogo przyniesie ci dom!

Posted

O kurczaczki wielkanocne!!!!Na zime wygladal jak jaskiniowiec,,,,w sumie pierwsze wrazeie ,,to polaczenie tiny i szczerzuja////Ale pewnie cieplo a wrecz goraco mu przynajmniej bylo!!!
Za to teraz wyglada jak szczeniolek,,,kochany,,,Pamietasz kiedys juz go zrobilysmy i tez sie dziwilysmy ze taki piekny wizerunek ukrywa pod swa szata,,,jednak nikt go wtedy nie wzial,,,Dogomani nie znalysmy ,,,Ale teraz to juz na pewno do domku ruuszy!!!

Posted

kelpie0 napisał(a):
Najpięniejszy zimą ;) ale teraz czas zrzucić zimowe futerko i ruszyć do domku. Na górę ;)

No ja jestem milosniczka dlugiej siersci,,ale zimowy wizerunek nawet mi sie w glowie nie miesci!!!:shake:

Posted

ja go widziałam w schronie zdaje sie ze w tej dlugiej siersci jeszcze i wygladal...jak dla mnie strasznie...na tych zdjeciach ostrzyzonych jest taki wesolutki, wyglada jak szczeniorek, a w boksie...był...dostojny- to jest najlepsze słowo. dostojny, powazny i jakby lekko zamyslony

Posted

no tak,tylko w boksie on nie ma powodow do radosci,a spacer to dla niego wszystko.On ma piekna siersc,pamietam,gdy przyszedl,byla lejaca sie,lsniaca i bez tego szarego podszerstka.Ale wiadomo,zima w schronisku,jego siersc musiala zgestniec i przystosowac sie do spartanskich warunkow...wiem,ze w domu siersc wroci do kondycji sprzed schroniska-ot domowe ciepełko,regularne czesanie,dobre zywienie.W schronisku musi byc dwa razy do roku strzyzony,bo inaczej wyglada jak kula kudłow.

Posted

dom bez dzieci,no chyba,ze beda to pietnastolatki.Piko pieknie sie zachowywal przy strzyzeniu-bal sie,ale po chwili akceptowal.Troche sie wiercił,chwytal mnie za rece,ale delikatnie,delikatnie,kontrolowal nacisk.
Jest sama radoscia zycia,podskakuje radosnie,uwielbia spacery,w domu szybko schudnie,gdy bedzie mial ruch.
Wprew pozorom nie jest lakomy-je powoli,delikatnie bierze smakołyki.
On w swojej glowie pozostal szczeniakiem, ma duzo szczeniecych zachowan i ze slodkim uporem usiluje postawic na swoim np :nie,nie,nie nie bedziesz mnie czesac.
To nie jest typ pieska dla ludzi,ktorzy chca sie realizowac w psim sporcie.Typowy mieszczuch,stworzony do kochania i wygody.

z czym moze byc problem? Gdy trafi na histerycznych lub nerwowych ludzi.Piko ma odruch chwytania za rece,gdy chce zaprotestowac,ale wystarczy mu powiedziec,zeby tego nie robił lub pisnac.Z tego wzgledu niewskazane jest dla niego towarzystwo dzieci.

Co ma do zaoferowania? Nikt tak sie nie cieszy,jak on :) no i ta uroda maskotki robi swoje.

Piko jest wykastrowany.

Posted

kaerjot napisał(a):
Szczeniol z przedłużoną gwarancją

idealne okreslenie.CZUJE,ZE PIKO POJDZIE DO DOMU.Teraz sie komus spodoba.W czasie strzyzenia zdal test na 4+,a to bardzo dobrze.