Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jadę z Fryzią za ok. godzinę drugi raz do weta.

Zdenerwowałam się jak nie wiem:mad:

Zauważyłam że Fryzia trochę utyka na przednią łapę, wymacałam, nic nie widzę ( a zresztą mogę się nie znać:roll: ).

Dałam jej jeść i potem za dłuższą chwilę na spacerek. Koo było w niewielkiej części troszkę rzadkawe, ale nie żeby jakaś biegunka.

To pojechałam do weta, ich tam jest kilku. A ten to ja go określam " komunikatywny inaczej " i typowy chirurg. Jak nie ma zapalenia uszu albo czegoś do szycia albo ciachania to z niego wydobyć jakąś informację, czy poprosić o przegląd, to nie za bardzo.

Bardziej przejął się tą koo, dał zastrzyk i na wynos jakies tabletki.

Oczywiście Fryziunia musiała wszystko obwąchać i się przywitać, to nici z pokazówki. A on nawet jej tej łapinki nie dotknął:mad:.

To powiedziałam, ze nagram filmiki i się wrócę :cool1:. A on mnie zaprasza w niedzielę, bo wtedy ma dyżur następny:roll:.

To za chwilę pojadę, tylko kolację sobie zapodam, coby mieć siłę i położę się jak Rejtan, i nie wyjdę dopóki jej dokładnie nie przeglądną:evil_lol:.

Teraz jest ktoś inny na dyżurze:multi:.

Uff, uwyzewnętrzniłam się to mi trochę lepiej...

Posted

No jesteśmy.

Pan doktor sie pytał, co tamten powiedział.

Ja że nic i że miałam się wrócić z filmikami, no tamten nawet jej nie dotknął:mad: i zaprosił nas w niedzielę:roll:. I ja baaaardzo prooooosze o baaaardzo dokładny przegląd:mad:.

I bardzo dobrze, ze nagrałam Fryzię, bo ona musi sie z wszystkimi wycałować:loveu: i za Chiny nie widać wtedy nic. Kręcidoopka jak zwykle;).

A nawet nie spuchnięte, urazów i obcych ciał nie widać.

Rentgen robimy jutro.

Właśnie wgrywam filmik, to za chwile wkleję.

Posted

Pszepraszam za ten dymek na początku filmiku. To niestety jest to co się kupuje w kiosku za 9,20 :oops:

A w ogóle dzisiaj pokichany dzień:placz:

Ja od 4 w nocy prawie do świtania kursowałam do łazienki.( zachciało mi się pasztetu na kolację )

To sie obudziłam po ósmej i do pracy w ciągu trzech lat zdarzyło mi się pierwszy raz być spóźnioną :shake:.

No to idziemy spać, jutro wizyta.

proszę trzymać kciuki za Niunię:loveu:

Posted

Fryzia biedactwo rzeczywiście okulała. Mam nadzieję, że to nic poważnego, może jakieś nadwyrężone ścięgno czy cuś?

[SIZE=1]A co do 9.20 to ja od 22.01.2008 nie palę, a ile kasy zaoszczędziłam :evil_lol:[/SIZE]

Posted

Fryzi nic nie jest:multi:.
Już prawie nie utyka, no będziemy się oczywiście obserwować.

Pojechałam mimo wszystko rano, zmiana inna była:roll:. Akurat taki starszy, z którym się bardzo dobrze znam i on i tak jest prawie codziennie.
" Ale po co prześwietlać, jak już jest dobrze...".

To się nie upierałam, podziękowałam i...........wycieczka do konkurencji:evil_lol:.

Były bardzo miłe wetki, mają niedawno otwarte.
POMACAŁY, OPUSZKI POD POWIĘKSZAJĄCYMI OKULARAMI POOGLĄDAŁY, NA 10-TĄ STRONĘ POWYGINAŁY.

I nic, tak że Fryzia dostała asekuracyjnie zastrzyk przeciwzapalny, spryskały uszy i obcięli też pazurki:lol:.

Tak że [B]izzie[/B] , bardzo mi przykro ale nie będzie pluskania:-(, bo po spreyowaniu uszu nie kąpiemy;) Niunieczki.

Posted

[B]Mureczko:lol:[/B], mam pytanie.

Bo Fryzia miała grzybka na uszach i w srodku też. A zmiany na skórze w innych miejscach też?

Wetki sie trochę zaniepokoiły, bo Fryzia ma taka krótszą sierść po bokach przed tylnymi łapami ( po jednej i drugiej stronie - prawie lustrzane odbicie ). I pytały się o sterylkę, bo czasamijest to związane z hormonami. Jak dla mnie to ona takie miała. Ani się to nie powiększa ani zmniejsza.

W ogóle to bardzo fajne te wetki są.

Moja Santa to całe życie takie miała dokładnie. Własnie grzbiet, nogi i cała resztę szorstkie dłuższe włoski, a boki to takie jakby plackowate króciutkie:roll:.

Wstawię zdjęcie dla rozpoznania terenu;). Trochę mało ostre bo z bliska:oops:

[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/1606/zmiany001m.jpg[/IMG]

Posted

aha, zapomniałam.
Bo wetki się pytały, czy dziury kopie, bo może to od tego.

No Fryzia to może uczestniczyć w zawodach na tą konkurencję:evil_lol:.

Poogladałam świerki i tujki, to normalnie korzenie na wierzchu:roll:. Popracowała, na korzonkach się chłodzi - jak księżniczka na ziarnku grochu - to jej zaszkodziło

Posted

Fryzia miała grzybka na skórze, ale do nas trafiła już wyleczona (tylko w uszkach miała drożdżycę).
Jeśli są to regularne placki z obu stron to stawiałabym na hormony. Ale obserwuj czy się to nie powiększa lub sierść nie wypada.

A narratora to ja się spodziewam :eviltong:

Posted

[quote name='Luna123']Fryzia wypluskana:multi:

Relacja będzie niedługo, ale pojawi się nowy narrator............:razz:[/quote]

i jak kapiel??
jak reaguje na odkurzacz?

Posted

Kąpiel dobrze, narrator obmyśla scenariusz:cool3:, ale w jednym poście się na pewno nie zmieści, bo narrator to gaduła...

Podszepnął mi na ucho, że są zdjęcia i uwaga .......stopniuję napięcie: całe dwa filmiki!!!

A może [B]Torusia[/B] :loveu:zaglądnie na wątek, to też cos doradzi, bo Ona jechała z Fryzią do kliniki. Te zmiany, albo niezmiany:roll: to też widać w poście 799.

Ja wydrukuje też skan rachunku z kliniki, bo wetki chciały tak poglądowo.

Fryzia łupieżu ma troszkę, to się wypluskałyśmy specjalnym szampono-płynem i poza tym dostała suplement minerałowo - witaminowy.

Posted

hau hau:lol:

Pańcia w pracy, to zdam Cioteczkom relację z weekendu.

Czytałam, że my czworołape istoty mamy inteligencję tych na dwóch łapkach.
Jeżeli przedszkolaki mają te: :handy: ( no ja mam koło stodoły tzw. komórkę ) to ja sobie nie poradzę z kompem:user:? Dam radę!!!

A działo się, działo i działo:cool3:.

Najpierw Pani pojechała do mojej ukochanej Cioci, która mówi często: " Całuśna, tylko nie skacz:loveu::mad: " i przywiozła takie srebrne sitko czy cuś.

Ja chodzenie schodami Z POWROTEM opanowałam:multi:. Na początku umiałam tylko TAM.
W związku z powyższym Pani ściągnęła mi obróżkę i kiltiksową obrózkę i zawołała TAM.

Weszłam do pomieszczenia, gdzie Pańcia 2 x dziennie długo przebywa i długo pije. No woda się leje i leje, co Ona nie umie normalnie z miski pić:shake:

Jakiś mutant wielbłąda, że dwa razy dziennie:roll: ?( ale raz podejrzałam i Ona siedzi i pryska się jak nie przesadzając słonik. Bierze taką dłuuuuuugą srebrną trąbę i sie polewa:roll:. )
To niech się zdecyduję do jakich ssaków przyporządkować:stupid:

A to pomieszczenie wygląda tak:

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6633/p5090178.jpg[/IMG]

To kulturnie weszłam do środka, ale to to było zimne i śliskie i w ogóle fe:shake:
Zaczęły mi się łapki trząść. To Pani się wystraszyła, że Ja się wystraszyłam i pozwoliła wyjść:multi:.

To zeszłyśmy Z POWROTEM.

Pani ubrała " Wellingtony ":stupid:, Ona mówi, że to gumiaki;).

Ale tutaj było fajnie: i okno i przezroczyste drzwi.
Tak że usiadłam sobie w oczekiwaniu na , no właśnie na co?

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2382/p5090145.jpg[/IMG]

I Pani wzięła taką srebrną trąbę, podobną jak TAM. To co ona będzie piła a ja sie będę patrzyć:hmmmm::niewiem:

Ale nawet nie. z tej Trąby popłynęła cieplutka woda na moje ciałko:-P.

Pani wzięła jeszcze troche pianki i masowała i masowała:lol:

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6750/p5090148.jpg[/IMG]

jak zawsze wszelkie przyjemności , ta też za krótko trwała :-(

Sie powycierałyśmy z grubsza i na podwórko:Dog_run:
[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/998/p5090158.jpg[/IMG]

Posted

Cos to nie moje zapachy były:shake:. To musiałam się bardzo dobrze jeszcze pooglądać i poobwąchiwaći poo......

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2886/p5090162.jpg[/IMG]

W tak zwanym międzyczasie zaprezentowałam oryginalny, jedyny we swoim FRYZI - rodzaju taniec

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=mQoYfda9-2I"]YouTube - P5090155[/URL]

W tym tak zwanym międzyczasie Pańcia przecierała drzwi i ściany. Bo ten mój oryginalny, jedyny we swoim FRYZI - rodzaju taniec zaczełam w domku:evil_lol:

Za to co Pańcia mruczała pod swoim kulturalnym noskiem:motz:to powinna iść koniecznie sie wyspowiadać;).

Posted

[SIZE=1]( Izzie:loveu:, jeszcze nie było napisów końcowych:placz:;) )[/SIZE]

jeszcze Pańcia wzięła takie małe szare cus i powiało takim cieplutkim wiaterkiem:p.

Z drugiej strony było głaskanie i szczotkowanie. Tez bardzo przyjemne:p.

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/912/p5090169.jpg[/IMG]

I na koniec w nagrodę dostałam medal za wytrwałość i brak dezercji:cool2:, czyli nowy (świeżutki prosto od krowy;) ) SZNUREK!!!:multi:
[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/589/p5090176.jpg[/IMG]

Posted

I ostatni filmik, oczywiście JA w roli głównej.

żeby sie Cioteczki nie martwiły, bo z moją łapka wszystko ok!!!:Cool!:

[FONT=Times New Roman][URL="http://www.youtube.com/watch?v=lVl3POeOaqU"]YouTube - P5090180[/URL][/FONT]

[CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=7][COLOR=red][B]KONIEC[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

[LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=2][COLOR=black]Teraz można się zachwycać. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2][COLOR=black]Za wszystkie komplementy, pochwały itd. itp. z góry dziękuję:Rose:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=1][COLOR=black]( Pani bedzie w domu ok. 16:30, to własnołapkowo odpowiem na wpisy od wielbicieli:cool3: ;))[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]

Posted

[quote name='izzie1983']Niesamowita relacja. A narrator? Miód dla moich uszu (raczej oczu ;)) :loveu:[/quote]

Fryziu, niedobra ciotka znów Ci chciała wejść w narrację, ale się pohamowała... Wcześniejszy błąd też zaraz naprawi :lol:

Ale biegasz! Jesteś niesamowita :loveu: