izzie1983 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Zauważył zauważył :lol: Miłego wieczorku! Czekam na sobotę ;) Quote
Luna123 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Jadę z Fryzią za ok. godzinę drugi raz do weta. Zdenerwowałam się jak nie wiem:mad: Zauważyłam że Fryzia trochę utyka na przednią łapę, wymacałam, nic nie widzę ( a zresztą mogę się nie znać:roll: ). Dałam jej jeść i potem za dłuższą chwilę na spacerek. Koo było w niewielkiej części troszkę rzadkawe, ale nie żeby jakaś biegunka. To pojechałam do weta, ich tam jest kilku. A ten to ja go określam " komunikatywny inaczej " i typowy chirurg. Jak nie ma zapalenia uszu albo czegoś do szycia albo ciachania to z niego wydobyć jakąś informację, czy poprosić o przegląd, to nie za bardzo. Bardziej przejął się tą koo, dał zastrzyk i na wynos jakies tabletki. Oczywiście Fryziunia musiała wszystko obwąchać i się przywitać, to nici z pokazówki. A on nawet jej tej łapinki nie dotknął:mad:. To powiedziałam, ze nagram filmiki i się wrócę :cool1:. A on mnie zaprasza w niedzielę, bo wtedy ma dyżur następny:roll:. To za chwilę pojadę, tylko kolację sobie zapodam, coby mieć siłę i położę się jak Rejtan, i nie wyjdę dopóki jej dokładnie nie przeglądną:evil_lol:. Teraz jest ktoś inny na dyżurze:multi:. Uff, uwyzewnętrzniłam się to mi trochę lepiej... Quote
Luna123 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 No jesteśmy. Pan doktor sie pytał, co tamten powiedział. Ja że nic i że miałam się wrócić z filmikami, no tamten nawet jej nie dotknął:mad: i zaprosił nas w niedzielę:roll:. I ja baaaardzo prooooosze o baaaardzo dokładny przegląd:mad:. I bardzo dobrze, ze nagrałam Fryzię, bo ona musi sie z wszystkimi wycałować:loveu: i za Chiny nie widać wtedy nic. Kręcidoopka jak zwykle;). A nawet nie spuchnięte, urazów i obcych ciał nie widać. Rentgen robimy jutro. Właśnie wgrywam filmik, to za chwile wkleję. Quote
Luna123 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 I filmik [URL="http://www.youtube.com/watch?v=mJirexxqx7w"]YouTube - f 001[/URL] Quote
Luna123 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Pszepraszam za ten dymek na początku filmiku. To niestety jest to co się kupuje w kiosku za 9,20 :oops: A w ogóle dzisiaj pokichany dzień:placz: Ja od 4 w nocy prawie do świtania kursowałam do łazienki.( zachciało mi się pasztetu na kolację ) To sie obudziłam po ósmej i do pracy w ciągu trzech lat zdarzyło mi się pierwszy raz być spóźnioną :shake:. No to idziemy spać, jutro wizyta. proszę trzymać kciuki za Niunię:loveu: Quote
izzie1983 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Fryzia biedactwo rzeczywiście okulała. Mam nadzieję, że to nic poważnego, może jakieś nadwyrężone ścięgno czy cuś? [SIZE=1]A co do 9.20 to ja od 22.01.2008 nie palę, a ile kasy zaoszczędziłam :evil_lol:[/SIZE] Quote
Murka Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Ojej, faktycznie Fryzia kuleje. Może to tylko ubicie? Mam nadzieję, że RTG nie wykaże nic groźnego. Quote
Kaaasiaaa Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 niom, biedna Fryzia ale ogonek dalej merda ;) :cool3: Quote
Luna123 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Fryzi nic nie jest:multi:. Już prawie nie utyka, no będziemy się oczywiście obserwować. Pojechałam mimo wszystko rano, zmiana inna była:roll:. Akurat taki starszy, z którym się bardzo dobrze znam i on i tak jest prawie codziennie. " Ale po co prześwietlać, jak już jest dobrze...". To się nie upierałam, podziękowałam i...........wycieczka do konkurencji:evil_lol:. Były bardzo miłe wetki, mają niedawno otwarte. POMACAŁY, OPUSZKI POD POWIĘKSZAJĄCYMI OKULARAMI POOGLĄDAŁY, NA 10-TĄ STRONĘ POWYGINAŁY. I nic, tak że Fryzia dostała asekuracyjnie zastrzyk przeciwzapalny, spryskały uszy i obcięli też pazurki:lol:. Tak że [B]izzie[/B] , bardzo mi przykro ale nie będzie pluskania:-(, bo po spreyowaniu uszu nie kąpiemy;) Niunieczki. Quote
Luna123 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [B]Mureczko:lol:[/B], mam pytanie. Bo Fryzia miała grzybka na uszach i w srodku też. A zmiany na skórze w innych miejscach też? Wetki sie trochę zaniepokoiły, bo Fryzia ma taka krótszą sierść po bokach przed tylnymi łapami ( po jednej i drugiej stronie - prawie lustrzane odbicie ). I pytały się o sterylkę, bo czasamijest to związane z hormonami. Jak dla mnie to ona takie miała. Ani się to nie powiększa ani zmniejsza. W ogóle to bardzo fajne te wetki są. Moja Santa to całe życie takie miała dokładnie. Własnie grzbiet, nogi i cała resztę szorstkie dłuższe włoski, a boki to takie jakby plackowate króciutkie:roll:. Wstawię zdjęcie dla rozpoznania terenu;). Trochę mało ostre bo z bliska:oops: [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/1606/zmiany001m.jpg[/IMG] Quote
Luna123 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 aha, zapomniałam. Bo wetki się pytały, czy dziury kopie, bo może to od tego. No Fryzia to może uczestniczyć w zawodach na tą konkurencję:evil_lol:. Poogladałam świerki i tujki, to normalnie korzenie na wierzchu:roll:. Popracowała, na korzonkach się chłodzi - jak księżniczka na ziarnku grochu - to jej zaszkodziło Quote
izzie1983 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 No to się cieszę, że z Fryziunią ok :multi: Przeboleję te zdjęcia ;) Quote
Luna123 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 :splat:ale przecież Fryziuni tylko uszu nie powinno się moczyć. To mam plan:thinkerg: wyszorujemy od szyi do ogona;):sweetCyb: Quote
Luna123 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Fryzia wypluskana:multi: Relacja będzie niedługo, ale pojawi się nowy narrator............:razz: Quote
izzie1983 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Nie wiem jak inni, ale ja już się nie mogę doczekać :D Quote
Murka Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Fryzia miała grzybka na skórze, ale do nas trafiła już wyleczona (tylko w uszkach miała drożdżycę). Jeśli są to regularne placki z obu stron to stawiałabym na hormony. Ale obserwuj czy się to nie powiększa lub sierść nie wypada. A narratora to ja się spodziewam :eviltong: Quote
Kaaasiaaa Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 [quote name='Luna123']Fryzia wypluskana:multi: Relacja będzie niedługo, ale pojawi się nowy narrator............:razz:[/quote] i jak kapiel?? jak reaguje na odkurzacz? Quote
Luna123 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Kąpiel dobrze, narrator obmyśla scenariusz:cool3:, ale w jednym poście się na pewno nie zmieści, bo narrator to gaduła... Podszepnął mi na ucho, że są zdjęcia i uwaga .......stopniuję napięcie: całe dwa filmiki!!! A może [B]Torusia[/B] :loveu:zaglądnie na wątek, to też cos doradzi, bo Ona jechała z Fryzią do kliniki. Te zmiany, albo niezmiany:roll: to też widać w poście 799. Ja wydrukuje też skan rachunku z kliniki, bo wetki chciały tak poglądowo. Fryzia łupieżu ma troszkę, to się wypluskałyśmy specjalnym szampono-płynem i poza tym dostała suplement minerałowo - witaminowy. Quote
Luna123 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 hau hau:lol: Pańcia w pracy, to zdam Cioteczkom relację z weekendu. Czytałam, że my czworołape istoty mamy inteligencję tych na dwóch łapkach. Jeżeli przedszkolaki mają te: :handy: ( no ja mam koło stodoły tzw. komórkę ) to ja sobie nie poradzę z kompem:user:? Dam radę!!! A działo się, działo i działo:cool3:. Najpierw Pani pojechała do mojej ukochanej Cioci, która mówi często: " Całuśna, tylko nie skacz:loveu::mad: " i przywiozła takie srebrne sitko czy cuś. Ja chodzenie schodami Z POWROTEM opanowałam:multi:. Na początku umiałam tylko TAM. W związku z powyższym Pani ściągnęła mi obróżkę i kiltiksową obrózkę i zawołała TAM. Weszłam do pomieszczenia, gdzie Pańcia 2 x dziennie długo przebywa i długo pije. No woda się leje i leje, co Ona nie umie normalnie z miski pić:shake: Jakiś mutant wielbłąda, że dwa razy dziennie:roll: ?( ale raz podejrzałam i Ona siedzi i pryska się jak nie przesadzając słonik. Bierze taką dłuuuuuugą srebrną trąbę i sie polewa:roll:. ) To niech się zdecyduję do jakich ssaków przyporządkować:stupid: A to pomieszczenie wygląda tak: [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6633/p5090178.jpg[/IMG] To kulturnie weszłam do środka, ale to to było zimne i śliskie i w ogóle fe:shake: Zaczęły mi się łapki trząść. To Pani się wystraszyła, że Ja się wystraszyłam i pozwoliła wyjść:multi:. To zeszłyśmy Z POWROTEM. Pani ubrała " Wellingtony ":stupid:, Ona mówi, że to gumiaki;). Ale tutaj było fajnie: i okno i przezroczyste drzwi. Tak że usiadłam sobie w oczekiwaniu na , no właśnie na co? [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2382/p5090145.jpg[/IMG] I Pani wzięła taką srebrną trąbę, podobną jak TAM. To co ona będzie piła a ja sie będę patrzyć:hmmmm::niewiem: Ale nawet nie. z tej Trąby popłynęła cieplutka woda na moje ciałko:-P. Pani wzięła jeszcze troche pianki i masowała i masowała:lol: [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6750/p5090148.jpg[/IMG] jak zawsze wszelkie przyjemności , ta też za krótko trwała :-( Sie powycierałyśmy z grubsza i na podwórko:Dog_run: [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/998/p5090158.jpg[/IMG] Quote
Luna123 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Cos to nie moje zapachy były:shake:. To musiałam się bardzo dobrze jeszcze pooglądać i poobwąchiwaći poo...... [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/2886/p5090162.jpg[/IMG] W tak zwanym międzyczasie zaprezentowałam oryginalny, jedyny we swoim FRYZI - rodzaju taniec [URL="http://www.youtube.com/watch?v=mQoYfda9-2I"]YouTube - P5090155[/URL] W tym tak zwanym międzyczasie Pańcia przecierała drzwi i ściany. Bo ten mój oryginalny, jedyny we swoim FRYZI - rodzaju taniec zaczełam w domku:evil_lol: Za to co Pańcia mruczała pod swoim kulturalnym noskiem:motz:to powinna iść koniecznie sie wyspowiadać;). Quote
Luna123 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 [SIZE=1]( Izzie:loveu:, jeszcze nie było napisów końcowych:placz:;) )[/SIZE] jeszcze Pańcia wzięła takie małe szare cus i powiało takim cieplutkim wiaterkiem:p. Z drugiej strony było głaskanie i szczotkowanie. Tez bardzo przyjemne:p. [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/912/p5090169.jpg[/IMG] I na koniec w nagrodę dostałam medal za wytrwałość i brak dezercji:cool2:, czyli nowy (świeżutki prosto od krowy;) ) SZNUREK!!!:multi: [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/589/p5090176.jpg[/IMG] Quote
Luna123 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 I ostatni filmik, oczywiście JA w roli głównej. żeby sie Cioteczki nie martwiły, bo z moją łapka wszystko ok!!!:Cool!: [FONT=Times New Roman][URL="http://www.youtube.com/watch?v=lVl3POeOaqU"]YouTube - P5090180[/URL][/FONT] [CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=7][COLOR=red][B]KONIEC[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=2][COLOR=black]Teraz można się zachwycać. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=2][COLOR=black]Za wszystkie komplementy, pochwały itd. itp. z góry dziękuję:Rose:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=Times New Roman][SIZE=1][COLOR=black]( Pani bedzie w domu ok. 16:30, to własnołapkowo odpowiem na wpisy od wielbicieli:cool3: ;))[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT] Quote
izzie1983 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 [quote name='izzie1983']Niesamowita relacja. A narrator? Miód dla moich uszu (raczej oczu ;)) :loveu:[/quote] Fryziu, niedobra ciotka znów Ci chciała wejść w narrację, ale się pohamowała... Wcześniejszy błąd też zaraz naprawi :lol: Ale biegasz! Jesteś niesamowita :loveu: Quote
Recommended Posts