Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa']
zawsze robiłam poprzez filtr rendering -> efekty świetlne...
kombinuję, ale coś marnie mi idzie :roll: doszłam do tego, żeby ściemniać rogi w kwadracie/prostokącie, ale ja bym chciała raczej po okręgu :placz:
moge prosic o podpowiedź?[/quote]

ja to robie w gimpie... ale myślę, że analogicznie można w PSie.
tworzysz nową całą białą warstwę leżącą nad głównym zdjęciem, mieszanie warstwy ustawiasz na mnożenie, włączasz narzędzie Gradient i ustawiasz dwa kolory- czarny i biały, i kształt na okrągły, wypełniasz gradientem warstwę i na koniec regulujesz procent pokrywania i gotowe;) wada-winieta jest zawsze idealnie okrągła.

[quote]
uważaj tylko na opuszki. galina kiedyś z braku laku latała po asfalcie i sobie opuszki poobdzierała, a potem bidula wylizywała, bo ją szczypały :-(
a pazury to i na glebie sobie zetrze, wiem po mojej - nigdy jej nie obcinałam ;)[/QUOTE]

będę uważać;) dużo nie biega. A pazurów nie zetrze sobie na ziemi, bo jej za szybko rosną.. tak co 3 miesiące obcinamy.

Posted

[B]gass[/B] wszyscy mi tak słodzicie, juz sie odzwyczaiłam przez ten ostatni miesiąc :evil_lol: :loveu:

[B]kojotku[/B] dziękuję za instruktaż, jutro pokombinuję, bo bez winiety świat nie ma sensu :diabloti:

Posted

takie te foty machnełaś,że jak mamy Ci nie słodzić:loveu::loveu::loveu:aż chyba na jakąś sesje z Gassulą się do Ciebie wproszę:oops:daleko nie mam:diabloti:

Posted

[quote name='gassira']takie te foty machnełaś,że jak mamy Ci nie słodzić:loveu::loveu::loveu:aż chyba na jakąś sesje z Gassulą się do Ciebie wproszę:oops:daleko nie mam:diabloti:[/QUOTE]

zaproaszam zapraszam :cool3:

Posted

[quote name='Justa']
[B]kojotku[/B] dziękuję za instruktaż, jutro pokombinuję, bo bez winiety świat nie ma sensu :diabloti:[/QUOTE]
mam nadzieje, że się choć trochę przyda.

[quote name='gassira']takie te foty machnełaś,że jak mamy Ci nie słodzić:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

co nie?:loveu: jak zawsze na najwyższym poziomie:)

Posted

to Justa nie odpowiedziała?:P Wienieta to takie ciemne obramowanie zdjęcia, zazywczaj okrągłe/owalne. Widoczne na wielu portretach właścicielki galerii;)

A co to winieta na drogach?:lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']to Justa nie odpowiedziała?:P Wienieta to takie ciemne obramowanie zdjęcia, zazywczaj okrągłe/owalne. Widoczne na wiekszości portretów właścicielki galerii;)

A co to winieta na drogach?:lol:[/quote]

dziękujemy za odpowiedz:multi::multi::multi:

a jak tą winete się robi?:oops::oops::oops:

Posted

[quote name='LeCoyotte']
będę uważać;) dużo nie biega. A pazurów nie zetrze sobie na ziemi, bo jej za szybko rosną.. tak co 3 miesiące obcinamy.[/quote]
za szybko? : O ja mojemu tak średnio co miesiąc ciacham, takie mu szpony rosną że nie daj boże..:roll:

[quote name='LeCoyotte']
A co to winieta na drogach?:lol:[/quote]
chyba opłata za wjazd na autostradę:razz:

gassira, kojot opisał jak się robi ;)

Posted

na wszystkie pytania już ktoś za pomnie odpowiedział :eviltong:

więc czas na żałosną fotkę na dzień dobry :lol:
[IMG]http://img170.imageshack.us/img170/120/dsc1659lr1.jpg[/IMG]

Posted

jak tu żałośnie się zrobiło:loveu:

[quote name='Tinka:)']za szybko? : O ja mojemu tak średnio co miesiąc ciacham, takie mu szpony rosną że nie daj boże..:roll:

[B][COLOR="Red"]no za szybko.. Galinie nie trzeba wcale obcinać:razz:[/COLOR][/B]

chyba opłata za wjazd na autostradę:razz:

gassira, kojot opisał jak się robi ;)[/QUOTE]

tak?:evil_lol: nigdy nie wjeżdżałem i nie wjadę na płatna autostradę:evil_lol: pogieło ich:shake:

Posted

[quote]
Na betonie/asfalcie i wszędzie tam gdzie nie ma ciekawych zapachów i mocnych rozpraszaczy uwagi - przynosi juz prawie zawsze:multi: przy okazji sobie pazury sciera.
[/quote]
Denis tak samo, w ogrodzie jak wpadnie na trawe i jest rozbawiony-przynosi, ale juz poza nie bardzo.. ma mniejsza motywacje - wiecej zapachów itd, ale w sumie i tak jak sie bawimy towiekszosc czasu korzystamy z ogrodu, a jak idziemy poza to jednak jakąś rundkę spacerowa robimy:)

a co do pazurków to denis też sobie ściera miał może 2-3 razy obcinane al tylko tylnie, przody ma super, a tyły raz za czas jak ma dłuższe to przy okazji szczepienia mu wet obcina, ale to raz na rok dosłownie nieco skraca.

a żałosna fotka wcale nie taka żałosna a pięknie oddaje charakter sznaucera:) a mu w środe jedziemy na działkę na tydzien i będzie potem duużo zdjęć denisa więc założe mu wtedy galerie i będzie co oglądać już w jego wątku:) A wczesniej może mi się uda z nim jutro wbić do jakiegoś fryzjera bliżej mnie (jak nie to Kraków ale tam terminy dopiero na za tydzien...) - mam nadzieje że jak bede pilnowała to zrobia mi tak jak chcę;)

a korzystając jeszcze z okazji i gościnności w tej galerii jeszcze jednego Deniska wstawie, juz NIECO lepszej jakości bo aparatem, ale nadal kiepsko-wiem...;/
[IMG]http://i250.photobucket.com/albums/gg242/magdzior/100B6940.jpg[/IMG]

Posted

[B]madziasto, matusz, kojot [/B] dziękujemy za komplementy :loveu:

[B]madziorko[/B] Denis faktycznie ma uszy potwornie zarośnięte :diabloti: uważaj, bo sie chłopak ejszcze zapalenia ucha nabaw, grzybki i bakterie kochają ciepełko w zarośniętych klapniętych ucholkach :shake:

A ja właśnie Galeństwo wykąpałam, wysuszyłam, wyczesałam i popodcinałam tu i ówdzie. Jest śliczna, puszysta i pachnąca - daje jej czas takiego stanu do następnego spaceru :evil_lol:

Posted

[quote name='"Justa"']
[B][B]madziorko[/B] Denis faktycznie ma uszy potwornie zarośnięte :diabloti: [/B]
[/quote]
[B]A[/B] ja się musze pcihwaliż, że to już PRZESZŁOŚĆ;d;d aaa Denis ma ostrztżone uszy i wewn i na zewn:)) Bo okazało się, ze jutro jeziemy na działke na tydzien, a Denis zarośnięty oczywiście nie liczyłam ze gdzies uda mi sie z nim isc bo wszedzie terminy na przyszły tydzien, ale zadzwoniłam do pobliskiego fryzjera i sie okazało (po moich prośbach), że nas wciśnie na 19 dzisiaj no to pojechaliśmy, ale nie liczyłam na dużo. CWazne było, zeby mu grzbiet ostrzyc bo upały a on z tyloma kłakami to tragedia. Pierwszy raz zostawiłam go samego u fryzjera, ale w sumie facer (fryzjer) wyglądał na w miare sensownego iw iedzącego co robi, a faktycznir na pewno był (Denis) spokojniejszy gdy nie widział nas obok i nie chciał do nas schodzić. I okazało się, że udało się mu ostrzyc uszka:) Co prawda z pewnych rzeczy jestem niezadowolona ale stwierdziłam, ze to mniejsze zło bo uszyska były najwazniejsze. Grzbiet ma ładnie, łapki też, troche mu tylne musze wyrównac, ale troche tragicznie mu brode zrobił....;/ Nie pomyslałam by zwrocic na to uwage zeby mu ostrzygł policzki tylko do granicy z oczami a on mu jeszcze ciachnął dalej i w ogóle jakoś z jednej mniej z drugiej wiecej.. jutro albo pojutrze na spokojnie musze mu to obejrzec i jakos wyrównać ale broda odrośnie.... a jemu jest chłodno:))
Ha i teraz okazało się jak mu sie nieco przytyło przez moje maturalne zabieganie i brak czasu:) (spacerki były ale nieco krótsze) więc teraz trzeba to nadrobić i odbudowac kondycje:)

No i mam nazieje że jeszcze przed moim jutrzejszym wyjazdem znjdzie sie tutaj jakieś śliczne zdjęcie Galinki:)

Posted

[B]madziorko[/B] przywieź dużo dużo fotek !!! ja w tym roku wakacji mieć chyba jako takich nie będę, to chociaż Waszymi wspominkami się pocieszę..

Od dzisiaj jestem bezrobotna. Właśnie minął ostatni dzień w pracy, a mnie to wcale nie cieszy specjalnie.
Związałam się z ludźmi, przyzwyczaiłam do tego, że rano muszę wstać i robić coś konkretnego, że codziennie spotykam tylu ludzi, że wciąż gdzieś się spieszę. Od dziś nie mam nic konkretnego do roboty.
Teraz jak to mówi pojęcie wakacji powinnam zabrać się za nicnierobienie, wstawać w południe i marnować czas. W sumie tylko to człowiekowi pozostało w takie upały.
Wogóle nic mi się ostatnio nie chce układać :shake: No ale cóż, trzeba poczekać na lepsze czasy najwidoczniej.

W sobotę jadę na 3 długie dni na wieś, przywiozę fociszki - nowe świeże, wręcz nie dam się odlepić od aparatu.

Działka..
[IMG]http://img337.imageshack.us/img337/6343/dsc1314qs2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img337.imageshack.us/img337/7159/dsc1337nx2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img76.imageshack.us/img76/3785/dsc1339ko0.jpg[/IMG]

Galątko
[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/8343/dsc1156lw7.jpg[/IMG]

Miłego dnia :multi:

Posted

No na pewno ma trochę starte, w końcu dzielnie ich używa już od ponad 5 lat ;) Ale żeby jakoś specjalnie - nie zauważyłam.

Uśmiech od jaszczury :p
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/1599/dsc1416tu4.jpg[/IMG]