Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa']
A wiecie co jest najlepsze - że to wszystko na własne życzenie ;)[/QUOTE]

Nooo i ja właśnie o tym mówię, żeś szalona! :)
Ja całkowicie porzuciłam myśl o weterynarii po dzisiejszej sekcji jeszcze ciepłego żółciutkiego kurczaczka...

Posted

Dziekuję wszystkim za kciuki. Jedynego czego sama nie mogę sobie zapewnić na tych studiach to wsparcie.. Więc cieszę się, że mam Wasze ! :)

[B]Bzikowa[/B], kurczaka też mieliśmy, robiliśmy mu mikrobiologiczną sekcję. Nawet mam jakieś nieudolne zdjęcia.. Nie podobało Ci się? Czemu? To fajne zobaczyć jak to wszystko w środku wygląda..

Właśnie, minęła godzina 2.. W sumie wstaję za 5 godzin. Mikrobiologia mnie przygniotła, przytłoczyła i zmiażdżyła. Chyba po prostu 3 kolokwia z 3 najgorszych przedmiotow na tym roku w jednym tygodniu to za dużo. Więc trzeba wybierać, co w I, co w II terminie, bo az tak zdolna żeby zdać wszystko nie jestem.
Za dużo, za dużo.

Kieruję się w stronę łóżka.

A teraz trzymajcie kciuki, żeby poprawy poukłądali lepiej niż 1 terminy ;) Dobranooooc.

Posted

Justa podziwiam Twoje samozaparcie, ja już pewnie dawno bym spała i mówiła sobie co będzie to będzie :diabloti: Dlatego wybrałam zarządzanie, bo tam nawet z niczego można zrobić coś:evil_lol:, a u Ciebie to wyższa szkoła jazdy.Podziwiam i ja:cool3:

i oczywiście kciukasy trzymam kto ma to zdać jak nie TY:loveu:

Posted

czesc Justynko.
Tak racja, zima to ciezka sprawa dla nas wszystkich. Wiele sie odpuszcza bo za zimno, ogarnia zniechecenie i zmeczenie. No i brrr zimno.
Podziwiam Cie Justynko ze tak chce Ci sie uczyc mimo wszystko, mimo łez i chwilowego zwątpienia. Na pewno bedziesz dobrym lekarzem! :) czego Ci życze.

A pieski sa teraz biedne, nie tylko Twoja jest troszku zaniedbana. Tosia tez ma teraz mniej spacerkow. Ostatnio chodze po 22-jak wroce z warszawy i sie ogarne- na wielkie pole sniegowe- gdzie ie ma latarni ale od sniegu ejst jasno jakby tam one były ;) pobiega psina troche .

Trzymam kciuki za dalsza nauke i za niepoddawanie sie w dążeniu do celu :)

Posted

[quote name='Justa']D
[B]Bzikowa[/B], kurczaka też mieliśmy, robiliśmy mu mikrobiologiczną sekcję. Nawet mam jakieś nieudolne zdjęcia.. Nie podobało Ci się? Czemu? To fajne zobaczyć jak to wszystko w środku wygląda..[/QUOTE]

Nie wiem, może jestem po prostu mięczakiem ;) Niby nic strasznego (to były kurczęta - samce, z hodowli niosek, samce i tak się je 'utylizuje' zaraz po urodzeniu bo są po prostu niepotrzebne) ale jednak było to coś dość niefajnego, mały żółciutki jeszcze ciepły kurczaczek , którego trzeba osobiście pokroić. No , mi się ręce trzęsły. Nie każdy się nadaje do takich rzeczy ;)
Ale rzeczywiście to jest najlepszy sposób , żeby się nauczyć 'co tam w środku siedzi' bo okazuje się, że książki a rzeczywistość to 'drobna' różnica. Ale u mnie to wiesz, za tydzień jeszcze ssaki i koniec zoologii ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']
Ale rzeczywiście to jest najlepszy sposób , żeby się nauczyć 'co tam w środku siedzi' bo okazuje się, że książki a rzeczywistość to 'drobna' różnica. Ale u mnie to wiesz, za tydzień jeszcze ssaki i koniec zoologii ;)[/QUOTE]

jako ciekawostkę apropo napiszę, że w białymstoku, na drugim roku medycyny, jedna osoba, najlepsza z roku, dostaje wyróżnienie w postaci obejrzenia (niekoniecznie zrobienia) sekcji zwłok człowiekowi. I tacy ludzie mają nas później leczyć...

ja oczywiście jak zwykle trzymam kciuki i podziwiam nie za upór, ale za chęć uczenia się, poszerzania wiedzy, umiejętności...

Posted

Justa, musisz zdać, bo ja potrzebuję dobrego veta;-)

Pewnie już wiesz, że między 2 a 14 lutym nie ma mnie w Wawce:shake: Ferie zimowe spędzam w Zakopanem. Ale jak tylko wrócę i znajdziesz chwilkę wolnego czasu, to zrobimy Galusi te śliczne łapulki:loveu:;)

Posted

Przybywam z porządnymi fotkami dzieciaka naszego - już nie z komórki ;)

Pół tygodnia spędzam ostatnio na Ursynowie. Jeszcze tyolko 2 zaliczenia i koniec przedsesji ;)

[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/3052/dsc0846k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img69.imageshack.us/img69/2224/dsc0670.jpg[/IMG]

[IMG]http://img51.imageshack.us/img51/5779/dsc0770.jpg[/IMG]

Mam nadzieje, że w sesji lub po niej bedzie trochę więcej czasu, to i naprodukuję się tutaj i fotki będą i pies będzie odpicowany. Jeszcze tylko trochę, ale nie przestawajcie trzymać kciuków !

Trzymajcie się :loveu:

Posted

Fotki takie sobie, ISO 1600 bo w mieszkaniu ciemnica, a dzieciak może dopiero za 2 tygodnie zacząć wychodzić oglądac świat. Ale zawsze lepsze niż z telefonu ;)
Jest dranna, że hoho.. i złośliwa, ale i tak ją kochamy :loveu:

Posted

[quote name='Justa']
Mam nadzieje, że w sesji lub po niej bedzie trochę więcej czasu, to i naprodukuję się tutaj i fotki będą i pies będzie odpicowany. Jeszcze tylko trochę, ale nie przestawajcie trzymać kciuków !
[/QUOTE]

powodzenia w spełnianiu marzeń:kciuki: przecież nie ma innej opcji, żeby się nie spełniły:cool3:
I dobrze, że pamiętasz jeszcze o Mironie... pozdrów go ode mnie:diabloti:

Posted

[quote name='LeCoyotte']powodzenia w spełnianiu marzeń:kciuki: przecież nie ma innej opcji, żeby się nie spełniły:cool3:
I dobrze, że pamiętasz jeszcze o Mironie... pozdrów go ode mnie:diabloti:[/QUOTE]

Opcja jest, zawsze może się nie udać, ale ja się tak łatwo nie dam i nie poddam. Inni mogą, więc przepraszam bardzo, ale ja również mogę :diabloti:

A Miron wyciągnięty pierwszy raz od huhuhuuu października :mdleje:

[quote name='Infortune.']Podziwiam i w zasadzie zazdroszczę! Trzymam kciuki bardzo mocno! :kciuki:

Bardzo fajne stworzonko :loveu:[/QUOTE]

Nie ma co podziwiać jak już wiele razy mówiłam, ale za kciuki bardzo dziękuję :)

Stworzonko jest niemożliwe, ale o tym za chwilkę ;)

Moi mili, dzisiaj jest wyjątkowy dzień - mianowicie CAŁY dzień odpoczywam. Wstałam o 13, wypiłam pyszną kawę przed telewizorem oglądając powórki serialów. Przeczytałam zaległości gazetowe z ostatnich 3 tygodni, Upiekłam lasagne i NIC NIC NIC sę nie uczyłam.
Aż mi tak jakoś niewygodnie i dziwnie w środku :evil_lol:

Wczoraj kupiłam sobie ciepłe, ultra tchnologiczne skarpetki narciarskie, za 110zł :loveu: :mdleje: A w zasadzie za bon o wartości 100zł. No dobrze, w zasadzie to TZ mi je kupił :cool1:
Mam nadzieję, że moje stopny nie zaznają już skostnienia. Dzisiaj je przetestuję :diabloti:

Galina jest brzydka, zarośnięta, niewybiegana, niedopieszczona i wogóle jestem złą pańcią :placz:
Po sesji doprowadzę ją do porządku, to nawet może zdjęcia porobię :cool3:

Jeśli chodzi o naszego Dzieciaka, czyli Freciaka Venuśkę.. To jest niemożliwa, jest złośliwa przepotwornie i powiem Wam, że nie sądziłam, ze one są takie inteligentne :-o Ona dobrze wie, czego od niej wymagamy, ale nie robi tego bo wciąż nas testuje czy może czy nie może - zupełnie jak szczeniak.
Wymaga anielskiej cierpliwości, dosłownie.
Wczoraj miała ewidentnie dzień na 'nie' i gryzła aż miło - może nie będę pokazywać swoich pogryzionych dłoni w związku z tresurą FEEE - przyciskam do podłogi za kark. Za chwilę to samo FEEE przyciskanie. I tak w kółko. Podchodzi i ma ochotę ugryźć, ta złość w jej oczach mnie rozwala - podchodzi, syczy wkurzona, chociaż leciutko skubnie, no musi..
To dzikie zwierzątko, nie wychowamy jej jak psa, taka jest prawda. Ale ma dopiero niecałe 6 miesięcy, do roku powinna sie podobno uspokoić nieco. Okres buntu daje się we znaki, aż miło.
nauczyła sie otwierać klatkę :mdleje: Wchodzi na sufit klatki, zdejmuje pokrywke na poidełko, znosi sobie na dół. Wchodzi spowrotem i wielka radość, bo może całą głowę sobie umoczyć w poidełku i popuszczać bąbelki :eviltong: Kradnie długopisy, wkłada wszędzie swój pusty łepek - oczy człowiek musi mieć dookoła głowy.
Ale jest kochana mimo swojej wredności.

Fotki fotki fotki.
[IMG]http://img503.imageshack.us/img503/8638/dsc0887j.jpg[/IMG]

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/3034/dsc0841.jpg[/IMG]

[IMG]http://img638.imageshack.us/img638/5772/dsc0757.jpg[/IMG]

[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/4826/dsc0742.jpg[/IMG]

[IMG]http://img205.imageshack.us/img205/1311/dsc0628e.jpg[/IMG]

Idę leniuchwać dalej. House nowy czeka :loveu:

Posted

A więc PRZEDSESJA rozwalona i już z glowy :loveu:
A dzisiaj oficjalnie zaczęła się SESJA WŁAŚCIWA i jakby to ująć.. mam nadzieję, że sprawdzający będą łaskawi w sprawdzaniu moich wywodów na temat pomieszczeń dla owiec, zastosowaniu kur ozdobnych tudzież pogłowiu koni na świecie :diabloti:
Także pozostały 2 egzaminy, jestem na finiszu :eviltong:

Skarpetki cieplutkie :loveu:

• 2 weeks later...