Jump to content
Dogomania

Fruzia, sparaliżowana kotka, nie żyje :-((((((((((((((

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto Fruzinka w potrzebie !!!
[B]Wciąż jeszcze zbiera pieniądze na swoją rehabilitację !!![/B]

Za dotychczasową pomoc bardzo dziękuje !!!!

Liczymy oczywiście na kolejne informacje o tym, jak u Fruzi z samopoczuciem i zdrówkiem !!!

Posted

Z bazarków dla Fruzi uzbierało się 128,16 zł wpłaconych. Jeśli Fruzinka ma rezerwę to może przelać je na Zojkę lub Finkę, albo może jakoś podzielić?
Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Margo05']Z bazarków dla Fruzi uzbierało się 128,16 zł wpłaconych. Jeśli Fruzinka ma rezerwę to może przelać je na Zojkę lub Finkę, albo może jakoś podzielić?
Co o tym myślicie?[/quote]

Wg mojego pobieżnego rzutu okiem na konto to Fruzia ma już około 2000 zł w skarpetce (zrobimy dzisiaj lub jutro rozliczenie, jak tylko ciotka Green odeśpi nocne pranie wykładziny;)). Dlatego jeśli można prosić o przelanie tej kwoty na "koty Krk" to byłabym wdzięczna, bo u nich w skarpetce pustki a jedna i druga panna tzn zwłaszcza druga będzie pewnie potrzebować tyle co Mruczek na operację:shake:

Posted

[quote name='Tweety']Wg mojego pobieżnego rzutu okiem na konto to Fruzia ma już około 2000 zł w skarpetce (zrobimy dzisiaj lub jutro rozliczenie, jak tylko ciotka Green odeśpi nocne pranie wykładziny;)). Dlatego jeśli można prosić o przelanie tej kwoty na "koty Krk" to byłabym wdzięczna, bo u nich w skarpetce pustki a jedna i druga panna tzn zwłaszcza druga będzie pewnie potrzebować tyle co Mruczek na operację:shake:[/QUOTE]

Tak właśnie pomyślałam. Więc pójdzie na "Koty Krk" Pozostałe bazarki są już szykowane pod kątem tychże fiterek :)

A ja niesmiało wspomnę, że za niedługo pojawi się bazarek dla "Klubu Zieleń Lubiących" :evil_lol:

Posted

[quote name='Margo05']

A ja niesmiało wspomnę, że za niedługo pojawi się bazarek dla "Klubu Zieleń Lubiących" :evil_lol:[/quote]

czekam z utęsknieniem:loveu:

Posted

dwa nowe bazarki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9870706#post9870706[/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9872405#post9872405[/URL]

Posted

Dziękujemy za bazarki !!!

Zmysł - Green z Tweety wczoraj w nocy robiły jakieś rachunkowości... Pewnie będzie info, jak tylko się pojawi któraś z Nich.
[B]
Fruzieńka przypomina o sobie !!!!
I też w przyszłości potrzebny jest dla niej stały domek !!!
[/B]

Posted

Zmysł, zrobiłybyśmy w pełni rozliczenie gdyby ciotka Green nie połamała sobie binokli i robiła je na ślepo więc cześć przeniosłyśmy na dzisiaj, jak juz przestała widzieć całkiem, wieczorem skończymy

dziękuje za kolejne bazarki, bo to co weekend to ja się biję z myślami gdzie wcisnąć i za co leczyć kolejne nieszczęście:shake: jeszcze się nie zdarzyło, żeby któryś był spokojny

Posted

Cześć.

Sorry, że się nie odzywam,ale mamy sporo problemów osobistych, więc sami rozumiecie :roll: U Fruzieńki naprawdę dobrze. Pupa wygląda coraz lepiej, cała martwice już zeszła i chyba zaczyna powolutku odrastać skóra (piszę chyba, bo się natym kompletnie nie znam :)). Pani Halina uważa, że jest naprawdę super, więc jej wierzę. Zauważyliśmy też, że zwieracze lepiej działają, tzn. widać, że już pracują. Fruzia co prawda nadal robi w pieluszki, ale to dobry znak, bo widać efekty naszej pracy. Z chodzeniem niestety jest gorzej, bo Fruzia nadal nie chodzi, ale schodzi jej spastyka, tzn. nie ma już takich mocno wyprostowanych łapek i zaczynają przypominać normalne łapunie. Ćwiczymy z nią chodzenie, ma takie nosidełko domowej roboty i łazi sobie po domu (oczywiście w cudzysłowiu, bo tego jeszcze nie można nazwać chodzeniem, ale raczej nauką chodzenia). Widać, że ma zachowaną pamięć ruchową,a to dobry znak. Potrafi nawet postać przy misce, ale trzeba ją podtrzymywać. Jesteśmy dobrej myśli, mimo iż długa droga przed nami.
Co do chorej wątroby, to Fruzia codziennie rano bez większych sprzeciwów zażywa lek, zaś karmę hills`a je całkiem dobrze, czasem tylko wybrzydza, to jej mieszczamy z czymś bardziej smakowitym, żeby zjadła. Dobrze dogaduje się z naszymi futrami, a i Sheridan jest w stosunku do niej dźentelmenem :D

W zeszły poniedziałek Komitet Pomocy dla Zwierząt przywiózł dla Fruzi wiele potrzebnych prezentów, tj. mnóstwo pieluszek, chusteczek dla niemowląt, żel do smarowania pupuli, szamponik do kąpieli, koce, ręczniki, wielki podkład i olbrzymie legowisko :) Wszyscy jej go zazdroszczą :D Zamówili też dla Fruzi 20 puszek Hills`a :crazyeye: Obiecali pomagać nadal :) Są cudowni i bardzo im dziękujemy w imieniu naszym i Fruzi :)

Aha. My wczoraj na wystawie kotów w Chorzowie zdobyliśmy dla Fruzi nieco specjalnych pieluszek :D Nawet nie wiedziałam, że produkują pieluchy dla zwierząt :crazyeye:

To chyba tyle. Pozdrawiamy Was.

Posted

Bardzo dziękujemy za wieści !!!!
Fruzieńka się stara... To takie budujące, że chce sobie pomóc !!!!

Tak niewiele przyjemnych informacji było ostatnio...
Ines - Wasze są zachwycające !!!
Poprawa stanu zadka Fruzinki jest dużym osiągnięciem !!!!
Ja wciąż mam nadzieję, że koteczka jednak stanie na nóżki !!!
Macie z nią naprawdę masę pracy !!! Jednak to przyjemne, kiedy widać efekty !!! Wiem - łatwo to napisać... Ale ja szczerze jestem Wam wdzięczna - bez Was Fruzieńka by nie dostała szansy...

Pieluchy dla zwierzaków widziałam niedawno w necie. Też mają różne rozmiary. Nie pamiętam tylko, jakie były ceny.

I dziękuję Komitetowi Pomocy dla Zwierząt !!!
Zawsze byłam przekonana, że to jedna z nielicznych Fundacji, która naprawdę poświęca swój czas tym najbardziej potrzebującym !!!
[SIZE=1](dlatego -wybacz AFN-ie (!)- mój 1% co roku dostaje właśnie ta Fundacja...)[/SIZE]

Posted

Ines, wspaniale!:multi: Jak to dobrze, że są na świecie ludzie o tak wielkich sercach jak Ty, coś czuję, że jeszcze nadejdzie czas i nasza kocinka stanie na wszystkie 4 łapki:loveu:
Tak się spytam z głupia frant - czy Fruzia miała (np. przy okazji jakiejś operacji) robioną sterylkę? Bo nie wyobrażam sobie w jej stanie rujki albo czegoś więcej...

Posted

[quote name='Lemoniada']Ines, wspaniale!:multi: Jak to dobrze, że są na świecie ludzie o tak wielkich sercach jak Ty, coś czuję, że jeszcze nadejdzie czas i nasza kocinka stanie na wszystkie 4 łapki:loveu:
Tak się spytam z głupia frant - czy Fruzia miała (np. przy okazji jakiejś operacji) robioną sterylkę? Bo nie wyobrażam sobie w jej stanie rujki albo czegoś więcej...[/quote]

Przepraszam cię, ale to faktycznie tak z głupia...

Przecież ta biedota została skopana przez imbecyla, gdy była w ciąży !!!!
Małe nie przeżyły, [U]Fruzia musiała mieć sterylkę !!!!![/U]
Pozostał paraliż !!!!

To wszystko jest w pierwszych postach...

Posted

[quote name='przyjaciel_koni']Przepraszam cię, ale to faktycznie tak z głupia...

Przecież ta biedota została skopana przez imbecyla, gdy była w ciąży !!!!
Małe nie przeżyły, [U]Fruzia musiała mieć sterylkę !!!!![/U]
Pozostał paraliż !!!!

To wszystko jest w pierwszych postach...[/quote]
Przepraszam cię, ale nie mam niezawodnej pamięci ani twardego dysku w miejscu mózgu. O niezliczonej ilości wolnego czasu na czytanie po raz dziesiąty tych samych wątków nie wspominając.

Posted

Kiepsko...
Ja takową pamięć jeszcze mam... Przynajmniej do tych wątków, które czytałam... Tylko równie marnie z czasem... Chociaż nie na czytanie mi potrzebny...

[B]Wciąż pilnie potrzebne tymczasy dla kocinek !!!!

Mocno zablokowany jest szpitalik !!! Nie ma gdzie zabierać chorych !!!
[/B]

Posted

Nadal bardzo liczymy na pomoc Dogo !!!
I nie tylko w kwestii pomocy finansowej, ale również w sprawie poszukiwania domu stałego dla Fruzieńki !!!

[B]Przypomnę o ciężkiej sytuacji w szpitalu dla zwierząt w Krakowie !!!!
Brakuje już miejsc dla kocinek !!!!
Pilnie potrzebne domy tymczasowe !!!!
[COLOR=Red]
Każde miejsce na wagę kociego życia !!!![/COLOR]
[/B]