Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleństwo jest już jakiś czas w DT, na łańcuch długo nie było. Ale że było, to pewne.
Dalej szukamy domu. Wizyta OK, pani fajna, dzieci aniołki, ale schodów za dużo (2. piętro w starej kamienicy), a to jamnik dłuuuugaśny jest.

• 3 weeks later...
Posted

Dwie wiadomości:
1. najpierw ta dobra (chyba) - Maleństwo ma dom zapewniony, ale pod waruniem, że nie okaże się... No właśnie, patrz pkt. 2
2. jest podejrzenie, że Maleństwo ma zmianę nowotworową (guzek na grzbiecie, na kręgosłupie).

I jedna prośba: Czy ktoś może pomóc i przywieźć Maleństwo na badanie (biopsję) z Otrębusów na Białobrzeską? Jeśli byłoby to wieczorem, mogłabym sunię zawieść do hotelu spowrotem

• 2 weeks later...
Posted

Nikogo chętnego nie było, żeby Maleństwo podrzucić do doktora. Na szczęście pojechałą z nią Grażyna (właścicielka hotelu). Niebezpieczeństwo zażegnane. Nowotworu nie ma, ale domu też nie.

Posted

Dostałam maila w sprawie Figi, która ma już dom.
Zapytałam wstępnie, czy są zainteresowani adopcją innego psiaka i dostałam taką odpowiedź:

Interesowałby nas jakiś mały piesek albo sunia(płeć nie ma znaczenia)ponieważ chcielibyśmy trzymać go w domu. Co prawda mieszkamy w domku jednorodzinnym w Sochaczewie, ale już mieliśmy suczkę rasową husky,którą trzymaliśmy na podwórku i została skradziona(synek bardzo to przeżył,bo przywiązał się do suni!!!). Ze względu na dziecko piesek nie może być agresywny. Wiek psa albo suni max. Do 2 lat.
Jesteśmy w stanie zapewnić pieskowi dobre warunki(ciepły dom i własne
podwórko) i dać mu dużo miłości. Poza tym mieszkamy blisko rzeki, więc na spacery jest gdzie chodzić, żeby mógł się porządnie wybiegać i popływać jeśli lubi pływać.
Serdecznie pozdrawiam Aga

Posted

Dzięki Hop!. Podeślij mi adres tych zainteresowanych. Mamy przecież poza Maleństwem jeszcze Tosię, Zolkę (od wczoraj także w Otrębusach), Tinkę, Dudusia, Antosia - oj jest wybór

Posted

Fela napisał(a):
Dzięki Hop!. Podeślij mi adres tych zainteresowanych. Mamy przecież poza Maleństwem jeszcze Tosię, Zolkę (od wczoraj także w Otrębusach), Tinkę, Dudusia, Antosia - oj jest wybór

Pomyślałam o Maleństwie, bo jest jamnikowate i wykluczyłaś w jego przypadku domek, gdzie trzeba chodzić po schodach. Trzeba pamiętać, żeby psiak był przyjaźnie nastawiony do dzieci, bo w tym domu jest pięcioletni chłopiec.
Poinformowałam zainteresowanych, że odezwiesz się do nich w najbliższych dniach - zaraz prześlę Ci maila na PW. Fela, tylko zrób to w miarę szybko, bo zauważyłam, że masz tendencje do niedotrzymywania słowa - obiecujesz, a potem nie wywiązujesz się z obietnic. :cool3:

Posted

Jeśli mi nie wierzysz, możesz osobiście przekazać im info o malństwie i innych naszych podopiecznych. Podjechac z ludźmi do Otrębusów - tam mamy wiuększośc psów (a po drodze w Pruszkowie Tosię)
Jeśli chodzi o Maleństwo, nie znamy jego stosunku do dzieci, ale z moich obserwacji wynika, że nie koniecznie lubi krzyki, gwałtowne ruchy i wrzaski, które może wydawać z siebie mały człowiek.
Ps
Hmmm... powiem tak: byłoby świetnie, gdyby każdy przynajmniej starał się dotrzymywać słowa i tyle robił, ile ja robię. Nie będę w takim razie więcej nic obiecywać. Bo i po co?

Posted

Fela napisał(a):
Jeśli mi nie wierzysz, możesz osobiście przekazać im info o malństwie i innych naszych podopiecznych. Podjechac z ludźmi do Otrębusów - tam mamy wiuększośc psów (a po drodze w Pruszkowie Tosię)
Jeśli chodzi o Maleństwo, nie znamy jego stosunku do dzieci, ale z moich obserwacji wynika, że nie koniecznie lubi krzyki, gwałtowne ruchy i wrzaski, które może wydawać z siebie mały człowiek.
Ps
Hmmm... powiem tak: byłoby świetnie, gdyby każdy przynajmniej starał się dotrzymywać słowa i tyle robił, ile ja robię. Nie będę w takim razie więcej nic obiecywać. Bo i po co?

Wysłałam Ci prywatną wiadomość.
Jeżeli nie wykorzystasz kontaktu do wstępnie zainteresowanych, to przekaż go komuś innemu. To nie jest sprawdzony domek, ale może okazać się na tyle dobry, że trafi do niego psiak w potrzebie.

Posted

hop, to czy pies się dogada z dzieckiem zależy głównie od rodziców. Jeśli pozwolą dziecku na piszczenie na sam widok psa, to żaden pies tego nie zniesie. A jeśli dziecko zachowuje się normalnie, to i pies będzie się zachowywać w porządku.
Mamy trzy suczki szczeniaczki, które wyrosną na małe pieski, i które muszą już iść do domów - nie tylko ze względów finansowych, ale też ze względu na socjalizację z człowiekiem. Na razie mieszkają w kojcu, a to nie bardzo sprzyja oswajaniu z człowiekiem. Tutaj jest ich wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108398
Jeśli państwo się zdecydują, to mogę z nimi pojechać, choć z sochaczewa to kawał drogi.

Posted

Wypali, co ma nie wypalić.... Dom raczej sprawdzony. Z grubsza.
Trzeba tylko kupić piękną czerwoną kokardę i zawiązać Maleństwu na szyi na tę okolicznść ;-)