Nadziejka Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 16 godzin temu, Anula napisał: Ja już wpłaciłam na Twoje konto. Anulko przybylo na me konto 32 zl Poslalam odrazu teraz do Agnieszki Dziekuje calem sercem Dziekuje 1 Quote
agnieszkal2 Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Ja i Tania bardzo Wam dziekujemy !!!!!!! Wczoraj bylysmy na konsultacji u dr Hildebranda, znanego onkologa. Potwuerdzil zasadność leczenia Palladią. Morfologia krwi , zrobiona wczoraj, ponoć całkiem niezla. Mamy już zapas na 2 tygodnie, potem jestesmy zapisane do kontroli. Koszt wczorajszej wizyty, razem z Palladia i innymi lekami, które obowiązkowo Tania musi dostawać- 600 zł... 2 Quote
agnieszkal2 Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Witamy Was - Tania, ja, Likusia i Marsi! Wlasnie dalam Tani pierwsza dawkę Palladii! 2 Quote
Nadziejka Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Walczcie iskiereczki walczcie pozdrawiamy stokorc do serca tulimy 1 Quote
beataczl Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 oby Palladi pomoglo Tani...juz widze,ze bardziej usmiechnieta psinka ..tak tak,walczcie! 2 Quote
agnieszkal2 Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Dnia 9.03.2021 o 19:21, Anula napisał: Biedna jesteś Ty i Tania.Nie daj Tani męczyć się z bólu bo to jest najgorsze co można zrobić psiakowi. Spróbuj na język kroplę tramalu,jest potwornie gorzki i smak pozostaje bardzo długo w ustach,postaraj się zastąpić innym lekiem.Mój psiak też miał przepisany po operacji tramal,nie było siły aby mu podać,spróbowałam i przekonalam się dlaczego tak walczył. Ja przeleję jakąś kwotę,wspomogę.Konto wzięłam z Twojego postu. Trzymajcie się obie ale to będzie ciężka walka jak są stwierdzone takie schorzenia. Dziekujemy Ci za pomoc, przelew doszedl!!!!!!! Tania tyle przeszła w młodości...prawdopodobnie sila dorwał ja jakis pies, bo była jeszcze dzieckiem, kiedy została znaleziona z dziećmi...Dzieci odeszly w męczarniach na jej oczach..była głodzona...dlugie lata tesknila za swoimi dziećmi, bo kiedy wracałam ze schronu, w którym nosiłam na rękach jakiegoś płaczącego malucha, ona wtulala się w to miejsce na mojej bluzie i plakala...tak,jakby pytała "gdzie są moje dzieci..."...wystarczy tego cierpienia! 2 Quote
agnieszkal2 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 6 godzin temu, beataczl napisał: oby Palladi pomoglo Tani...juz widze,ze bardziej usmiechnieta psinka ..tak tak,walczcie! Beatko, to jest "psowy" lek, więc na pewno nie jest tak odrazajacy w smaku ,jak Tramal... Dalam Tani Palladię w 2 malutkich kawałeczkach parówki ( sa 2 tabletki, jedna niebieska malutka cala i pół dużej ciemnopomarańczowej ), parówki z tą połówka większej natychmiast zabarwiła się na pomarańczowo, jakby była cala w papryce...Tania wszystko dokładnie gryzła i nic. W nagrodę dostala jeszcze jeden maleńki kawaleczek. Gdyby to było gorzkie, to zrobiłaby to, co z tramalem w kroplach - trzepalaby główką na wszystkie strony ze wstrętem . Dobrze, ze jest tramal w kapsułkach i zastrzykach:) a teraz mówimy dobranoc <3 1 Quote
agnieszkal2 Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Tania i ja pozdrawiamy Was wszystkich <3 Wczoraj podjechałyśmy do cioci ulvhedin, ktora w samochodzie wyjęła Tani wenflon i opatrzyła łapkę. Tania samodzielnie szła ze mną po schodach w dół i do góry ( mieszkamy na ósmym, ja nie jeżdżę windą ). Sama chciała, ja w każdej chwili byłam gotowa wziąć ja na ręce. Jak wiecie, Tania 3 razy w tygodniu ma dostawać Palladię, potem do kontroli, a na codzień dostaje antybiotyk 2 razy, probiotyk, lekarstwo przeciw nudnościom i kroplówkę ci drugi dzień. Oprócz tego gotuję jej 3 albo 4 razy dziennie kurczaka z ryżem i marchewką i pozwalam na wszystko:) Pozdrawiamy! Quote
agnieszkal2 Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 A tak Tania śpi w tej chwili, razem z siostrzyczką Likusią..Wszystkie zabawki i plastikowe pudełka wokół to robota naszej najmłodszej Marsi, która ma roczek i rozrabia całymi dniami :) 2 Quote
Nadziejka Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Przecudne ksiezniczunie wszystkie trzy Agniesiowe skarbunie 1 Quote
agnieszkal2 Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Dzielne dziewczynki spokojnej nocy To jest zdjęcie sprzed dwóch lat...czekam na moment, kiedy moja Najukochańsza Taniula będzie się znowu tak ze mną rozwalać w łożu... 1 Quote
Nadziejka Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 Dnia 12.03.2021 o 18:43, beataczl napisał: oby Palladi pomoglo Tani...juz widze,ze bardziej usmiechnieta psinka ..tak tak,walczcie! Dnia 12.03.2021 o 19:12, agnieszkal2 napisał: Dziekujemy Ci za pomoc, przelew doszedl!!!!!!! Tania tyle przeszła w młodości...prawdopodobnie sila dorwał ja jakis pies, bo była jeszcze dzieckiem, kiedy została znaleziona z dziećmi...Dzieci odeszly w męczarniach na jej oczach..była głodzona...dlugie lata tesknila za swoimi dziećmi, bo kiedy wracałam ze schronu, w którym nosiłam na rękach jakiegoś płaczącego malucha, ona wtulala się w to miejsce na mojej bluzie i plakala...tak,jakby pytała "gdzie są moje dzieci..."...wystarczy tego cierpienia! Agnieszko Beatko a zbiorke mozna by sprobowac na pomagam pl lub na zrzutce dla Tanusi Quote
beataczl Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 47 minut temu, Nadziejka napisał: Agnieszko Beatko a zbiorke mozna by sprobowac na pomagam pl lub na zrzutce dla Tanusi dobry pomys Ewuśl, moze znajdzie sie Osoba co potrafi to zrobic, ma jakies zdolnosci i doswiadczenie,wie jak to sie prowadzi..szykuja sie spore wydatki miesieczne :( 1 Quote
agnieszkal2 Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 14 godzin temu, beataczl napisał: dobry pomys Ewuśl, moze znajdzie sie Osoba co potrafi to zrobic, ma jakies zdolnosci i doswiadczenie,wie jak to sie prowadzi..szykuja sie spore wydatki miesieczne :( Nie mam pojęcia, jak się robi zbiórkę na zrzutce, może Wy wiecie? Tania dzis dostala Palladię. Oprócz oczywiście antybiotyku, tramalu, Cerenii ( przeciw nudnościom) i probiotyk,którym często pluje, bo te kapsułki są jak dla słonia... Tania cały czas chce być przy mnie, kiedy nie spi, cały czas patrzy na mnie , wie, że ją kocham najbardziej na świecie!!!!!!! 2 Quote
agnieszkal2 Posted March 18, 2021 Posted March 18, 2021 Tania miala teraz dwa dni przerwy od Palladii... nie jest łatwo podawac jej lekarstwa, bo ona już wie,że w smaczkach cos moze być niemilego.. i zaczęła rozgryzać każdy kawałek kurczaka albo parówki... Teraz wszystko, co Tania robiła przed choroba, tak bardzo nas cieszy... kiedy szczeknie... zamacha ogonkiem ( zwykle ma teraz spuszczony... ), wskoczy na łóżko...prosi o jedzenie ( nie swoje oczywiście )... kiedy Tani jest lepiej, mi i mamie tez! 1 Quote
agnieszkal2 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Tania i ja pozdrawiamy... Tania jest bardzo dzielna... 1 Quote
beataczl Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 pozdrawiamy serdecznie Was i trzymamy kciuki za zdrowko Tani Jestescie bardzo dzielne,bardzo... smutno sie robi jak Tania smutna jest, ale najwazniejsze ze tych okropnych atakow bolu odpukac! nie ma.. 1 Quote
Nadziejka Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 20 godzin temu, beataczl napisał: pozdrawiamy serdecznie Was i trzymamy kciuki za zdrowko Tani Jestescie bardzo dzielne,bardzo... smutno sie robi jak Tania smutna jest, ale najwazniejsze ze tych okropnych atakow bolu odpukac! nie ma.. Z calego serducha i ja pozdrawiam Agnieszko moze wkoncu ktos bedzie umial pomoc z tymi zrzutka lub pomagam pl lub ratujemy zwierzaki pisze jeszcze do kilku osob aby pomogly wytlumaczyly jak sie tam wszystko robi 1 Quote
Tyśka) Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Niestety, nie pomogę. Nigdy nie robiłam zbiórki. Ale najlepiej na ratujemyzwierzaki.pl - nie pobiera prowizji. Bardzo współczuję choroby Tani. Oby podjęte leczenie przyniosło efekt i poprawiło jej jakość życia. 2 Quote
Recommended Posts