Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

RudaPaskuda napisał(a):
Jest chętna osobą na Yodę :D Tak na razie na 80%
Ma domek z ogrodem.W domku dwa koty, ale one nie wychodza na dwór, a i Yoda ma koty głęboko gdzieś.

Potrzebny jest teraz transport do Częstochowy oraz ewentualnie kogoś kto mogłby sprawdzić ten domek :D

Z Częstochowy jest Truskawa,podała swój telefon na publicznym forum, więc tez podaję 509253442

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

żarło, żarło i zdechło...Kobiecie coś wyskoczyło i jej nie bedzie w niedzielę w domu (jedzie teraz do Zabrza) wiec teraz jej nie moze wziąc.To tylko SMS wiec nie wiem czy wogole jej nie moze wziąć czy tylko teraz....Ale transport przepadł..:(

Posted

przeciez ona do schronu nie wroci!!!!!!!!Potrzeba pilnie DT lub DS.Przeciez ktoś chyba moze pomóc,nie?

ja jestem załamana bo coraz bardziej czuje nóż na gardle....

suńka jest przekochana,spokojna,ułozona, nie niszczy,nie brudzi...Cud miód,ale coraz czesciej są kłótnie w domu o nią(chociaż nei wiem z jakiej przyczyny bo chodzi ze mną do pracy i rzadko zostaje w domu z moją matka,ale wojny są:angryy:)

Posted

jaoda nadaje sie do osoby umiarkowanie aktywnej.Daje rade na rowerku(nawet 10 km), ale takim spokojnym tempem.Spacery tez znosi wspaniale i słucha sie najbardziej na świecie.W pracy wszyscy sa nią zachwyceni, ale wszyscy co tam przychodzą to już mają psy, albo koty i jej nie mogą zabrac:/

niech ja ktoś zauwazy!!!

Posted

napisałam ogłoszenie..bede wieszać nauczelni, w lecznicach

Ta puchata istotka została znaleziona rok temu i przyprowadzona do schroniska. Była zadbana. Myśleli ze się ktoś po nią zgłosi, ale niestety... O jej przeszłości nikt nic nie wie. Można tylko wyczytać smutną historię zapisaną w psim spojrzeniu i zachowaniu.

„...pozbyli się mnie, bo już spłaciłam swoją cenę szczeniakami. Pozbyli bo sama wybrałam sobie partnera, a to już było nie po ich myśli. Nie miałam im za złe, ze trzymali mnie w klatce. Dostawałam w niej jeść i pić. Mogłam się tam schronić przed dziećmi Chociaż i tak je najbardziej lubiłam bo obdarzały mnie pieszczotami, których tak mi brakowało w te samotne dni. Nie szczekałam, nie wyłam... Byłam sobie po prostu. I stałam się zbędna. Tak mi było przykro, jak mnie wyrzuciliście z samochodu. Wiedziałam, ze już nigdy nie będzie jak dawniej...

Trafiłam do schroniska. Do tego tłumu szczekających i rozwydrzonych psów. Do psów nie znających praw natury i zasad rządzących stadem. Ktoś musiał przejąć kontrolę nad tym chaosem. W końcu mogłam być ważna. Ale ludziom się to nie podobało, chcieli się pozbyć definitywnie problemu „szarej suki”...

I kolejny raz historia się nagle zmienia. Pamiętam smycz, ulewę, autobus, nowy dom, nowe zapachy i wielki strach...

Po paru tygodniach czuję znowu, ze niedługo się coś zmieni..”

Yoda jest ok.5 letnią elkhundką. Wyrwałam ją śmierci, nauczyłam nie bać się autobusów, samochodów. Już nawet chętnie podróżuje. Lgnie do ludzi i prosi o najmniejszą pieszczotę, chociażby o skrawek dotyku. Wybitnie cierpliwa do dzieci. W domu i pracy grzeczna, nie niszczy, nie przeszkadza. Zazwyczaj sobie śpi. Na dworze radosna i energiczna.

Świetnie nadaje się na piesze i rowerowe wyprawy. Wytrzymała, ale nie sprinter. Niezmiernie usłuchana. Nawet od wiewiórki da się ją odwołać. Prawie w ogóle nie linieje(poza okresem zmiany włosa, gdzie wyczesanie i kąpiel wystarczają).Ma charakter i jakiekolwiek działanie na siłę, lub przymus nie przynoszą efektu...wystarczy poprosić lub zachęcić.

Dziewczynka jest po sterylizacji .Adopcja wyłącznie po podpisaniu umowy adopcyjnej i sprawdzeniu warunków. Musi trafić do najlepszego domku bo zajęła dużą część w moim sercu.

Kontakt: kom. 0 698 705 463, mail:[email protected]

Yoda pilnie szuka domu!!!