eliza_sk Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 [quote name='Czoko']Skończyły się już cegiełki!!! W jaki sposób można wkleić banerek do własnego podpisu np. na miau - tam nie udaje mi się niczego przekopiować...byłby potrzebny adres w innej postaci - linka.[/quote] Dziękujemy wszystkim za pomoc w każdej postaci :loveu::loveu::loveu: [B]Wystawiłam właśnie nowe cegiełki: [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=652846255]LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (652846255) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/B] A co do linka na miau, to niestety, ale nie pomogę, wiem, że było to dość skomplikowane :roll: Quote
jogi Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Czoko klikasz na banerek, dajesz kopuj skrót i wklejasz na miau jako link Quote
irysek Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 drogie te dzialki u was jak cholera, my kupujemy wlasnie 2,5tys metrow dzialki budowlanej z podciagnietymi mediami (i to pod wroclawiem). doznalam szoku, ze u was, prosze o wybaczenie na zapupiu, ceny sa tak wysokie. chyba warto przeznaczyc, ile sie da, z ciegielek na ta dzialke. dolozyc do tych 50 tys zl i spokoj. tylko najlepiej na takim terenie, zeby w planie zagospodarowania zaden "przyjemny" sasiad nie mial prawa sie pojawic. wspolczuje wam z calego serca. psiakom tym bardziej. co zrobi ten pan jerzy z 14 dzikimi psami? to mnie trapi, bo te wasze rozeszly sie jak swieze buleczki (na szczescie). znikam zamykac okna, bo u nas burza z piorunami :) Quote
Potter Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='irysek']chyba warto przeznaczyc, ile sie da, z ciegielek na ta dzialke. dolozyc do tych 50 tys zl i spokoj. wspolczuje wam z calego serca. psiakom tym bardziej. co zrobi ten pan jerzy z 14 dzikimi psami? to mnie trapi, bo te wasze rozeszly sie jak swieze buleczki (na szczescie).[/quote] Ale my nie mamy tych 50 tys. zł... 50 tys. to jest górna kwota jaką ustaliłam wydać na działkę. I od roku usiłujemy ją uzbierać. Ale jeszcze mnóstwo nam brakuje. [LEFT]A nasze psy do świeżych bułeczek zupełnie niepodobne. Z wielkim trudem udało się upchnąć gdzieś 9 sztuk, nadal nie mamy co zrobić z 4 ([B]Tyś, Maniek, Cygan, Kora[/B]).[/LEFT] Quote
GoskaGoska Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 dobra biorę się za Tysia - ale proszę napiszcie co znaczy ze ma problemy z socjalizacją??? Quote
Saphira Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Znalazłam jakąś dzialke za 16.000,to chyba tanio. Ponad 9000 m [url=http://jedrzejow.olx.pl/sprzedam-dzialke-rolna-tanio-iid-32137168]Sprzedam działkę rolną- Tanio! - Jędrzejów - Działki Potok Wielki[/url] Quote
Potter Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='GoskaGoska']dobra biorę się za Tysia - ale proszę napiszcie co znaczy ze ma problemy z socjalizacją???[/quote] [B][SIZE=3]TYŚ, MORETA I HORKA:[/SIZE][/B] Problemy z socjalizacją Tysia oznaczają, że prawdopodobnie jako kilkutygotniowy szczeniak przeżył z własnym rodzeństwem na tyle traumatyczne przeżycia, że wywarły one piętno na nim i na jego rodzeństwu na całe życie. Tyś i pozostała szóstka szczeniąt trafiły do nas przerażone i w ogóle nie kontaktujące z człowiekem. Przez ten rok 4 szczeniaki udało nam się o dziwo wyadoptować do domów, które z nimi pracują, Tyś, Moreta i Horka nadal pozostają u nas. Są bojaźliwe, nieufne, na pewno nie podejdą do głaskania, unikają kontaktu z człowiekiem, chowają sie wtedy po budach i trzeba się nieźle napracować, żeby je stamtąd wydłubać, np. w celu zaszczepienia. Równocześnie są łagodne i nigdy nie wykazywały najmniejszej agresji do człowieka - w końcu przydybane pozwalają się nosić na rękach i zrobić ze sobą wszystko. Na tej podstawie zakładam, że do pełnego otwarcia się potrzebują tylko własnego domu, ciągłego kontaktu z człowiekiem i odrobiny pracy z jego strony nad psem (wiem to też na podstawie zachowania tych psów z rodzeństwa, które już poszły do domów). Niestety, ja w warunkach azylowej siermięgi i samodzielnego zajmowania się psami, nie byłam w stanie zapewnić im tego wszystkiego. Tyś, Moreta i Horka prezentują mniej więcej ten sam rys psychologiczny, przy czym Moreta jest najbardziej z nich otwarta i ciekawa świata i człowieka, najbardziej wycofana natomiast Horka. Quote
Potter Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Saphira']Znalazłam jakąś dzialke za 16.000,to chyba tanio. Ponad 9000 m [URL="http://jedrzejow.olx.pl/sprzedam-dzialke-rolna-tanio-iid-32137168"]Sprzedam działkę rolną- Tanio! - Jędrzejów - Działki Potok Wielki[/URL][/quote] Dzięki Saphira, sprawdzę tę działkę. Nie znałam wcześniej tego ogłoszenia, ukazało się 3 dni temu, kiedy już zaczęła się zawierucha z eksmisją. Quote
irysek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 napisalam, ze jak swieze bulki, bo jednego dnia czytam, ze potrzeba tyle i tyle domow, a tu nagle, ze ten ten ten i ten juz upchniete reszta na dniach. gdzie u bozeny wahl psy gnija miesiacami, mimo ze tez jest zle i ciezko jest im cos znalezc. w zakupie dzialki wam niestety nie pomoge, zeby to jeszcze bylo kolo nas gdzies to ok, ale za daleko. takze moge tylko podniesc, kibicowac i trzymac kciuki :) Quote
_ogonek_ Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Słuchajcie, czy macie środki na opłacenie hoteliku? Bo mam kilka namiarów na hoteliki.Dla których psów jeszcze ich potrzebujecie? Quote
mtf zalesie Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku Quote
eliza_sk Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='A&S']Słuchajcie, czy macie środki na opłacenie hoteliku? Bo mam kilka namiarów na hoteliki.Dla których psów jeszcze ich potrzebujecie?[/quote] [B]Potrzebujemy miejsca dla czterech psiaków - Kory, Cygana, Tysia, Mańka.[/B] [B]Kasa na ten czas jest z cegiełek.[/B] [LEFT][B]I kobix potrzebuje hoteliku z zadaszonym kojcem dla Borysa-łazipłota.[/B][/LEFT] [CENTER][U]Jeżeli macie jakieś namiary na hoteliki to proszę o informacje, bo do tej pory nie musiałyśmy z tego korzystać i zupełnie się w tym nie orientujemy:shake:[/U] [B][SIZE=3][COLOR=Blue] Jeszcze jedno - potrzebna osoba do sprawdzenia tymczasu dla jednego z psiaków, ale aż w Sopocie ...[/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER] Quote
GoskaGoska Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 zrobcie wszytsko zeby psiaki nie szly do hotelikow, a jak juz to chociaz zeby cen nie mieli wygrowanych, bo jak krzkna 400-500zl za psa, to bedzie ciezko co miesiác tyle placic Quote
eliza_sk Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='GoskaGoska']zrobcie wszytsko zeby psiaki nie szly do hotelikow, a jak juz to chociaz zeby cen nie mieli wygrowanych, bo jak krzkna 400-500zl za psa, to bedzie ciezko co miesiác tyle placic[/quote] Gosiu, ale co możemy zrobić poza ogłoszeniami trzymaniem kciuków za to, żeby ktoś cię zgłosił :placz: ? Quote
irysek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 a ja moge napisac prosbe o sprawdzenie domu w sopocie :) tylko podaj watek psa, lub co mam napisac o jakiego psa chodzi i gdzie ten dom dokladnie. Quote
eliza_sk Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='kika22']Borys i Tupteka maja swoj osobny watek:loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/targowickie-psiaki-pilnie-dt-zagrozone-dyminami-tuptek-borys-szukaja-domow-106264/index53.html[/URL] Eliska moge Ci zdobyc kontakt do hoteliku Murki, Wiosny i Mosi:loveu:[/quote] Murkę już mamy - jadą do niej dwa psy, do wiosny właśnie dzwoniłam - jest kolejka, ale czarna żaba odstąpiła nam swoje miejsce (jest pierwsza w kolejce), napisałam na wątku wiosny prośbę, może ktoś pomoże jeszcze. Dawaj Kikuś Mosi :loveu: Quote
eliza_sk Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='mtf zalesie']kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku[/quote] Tuptek już u kobix, a Borys szuka zadaszonego kojca. Quote
irysek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ja jeszcze wiem o jednym hotelu Ania Mila i Ulver ma hotelik czy jakos takiego ma nicka, tez fajnie tam u niej, jest od niedawna wiec moze byc miejsce. Quote
rufusowa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='eliza_sk'][B]Potrzebujemy miejsca dla czterech psiaków - Kory, Cygana, Tysia, Mańka.[/B] [B]Kasa na ten czas jest z cegiełek.[/B] [LEFT][B]I kobix potrzebuje hoteliku z zadaszonym kojcem dla Borysa-łazipłota.[/B][/LEFT] [CENTER][U]Jeżeli macie jakieś namiary na hoteliki to proszę o informacje, bo do tej pory nie musiałyśmy z tego korzystać i zupełnie się w tym nie orientujemy:shake:[/U] [B][SIZE=3][COLOR=Blue] Jeszcze jedno - potrzebna osoba do sprawdzenia tymczasu dla jednego z psiaków, ale aż w Sopocie ...[/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER] [/quote] może Niepołomice? Patos z Krzyczek tam przebywa i warunki podobne jak u Was...psy bardzo ładnie wychodzą tam na prostą, tylko nie wiem czy są wolne miejsca. Można zapytać irenaka - jest w stałym kontakcie z hotelikiem i z pewnością ma namiary Quote
rufusowa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 jeszcze jest hotelik(?) u missieek - malawaszka z pewnością ma namiary i wie co i jak Quote
rufusowa Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='kika22'][SIZE=3][COLOR=black]Wiosna - [B]506 935 278[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Murka -[B]503 68 30 50[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Mosi - [B]724 294 485[/B] [/COLOR][/SIZE][/quote] Mosi do tego pracuje z psami, wiec moze te najbardziej potrzebujące socjalizacji mogłyby do niej iść :razz: Quote
kika22 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='mtf zalesie']kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku[/quote] Borys i Tupteka maja swoj osobny watek:loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/targowickie-psiaki-pilnie-dt-zagrozone-dyminami-tuptek-borys-szukaja-domow-106264/index53.html[/URL] Eliska moge Ci zdobyc kontakt do hoteliku Murki, Wiosny i Mosi:loveu: Quote
irysek Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 warto na pierwszej stronie zaznaczyc, ktore juz sa odstawione na nowe miejsce, a ktore nadal czekaja, bo dla osoby ktora pierwszy raz sie pojawia moze byc to zagadka. nie wiem czy wskoczyl post o hotelu u Ani Mili i Ulver... warto takze do niej pisac. jest jeszcze met, ale wszyscy wiedza, ze u niej to sie cuda dzieja ze zwierzetami. Quote
kika22 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [SIZE=3][COLOR=black]Wiosna - [B]506 935 278[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Murka -[B]503 68 30 50[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Mosi - [B]724 294 485[/B] [/COLOR][/SIZE] Quote
Recommended Posts