Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Czoko']Skończyły się już cegiełki!!!

W jaki sposób można wkleić banerek do własnego podpisu np. na miau - tam nie udaje mi się niczego przekopiować...byłby potrzebny adres w innej postaci - linka.[/quote]

Dziękujemy wszystkim za pomoc w każdej postaci :loveu::loveu::loveu:

[B]Wystawiłam właśnie nowe cegiełki:
[url=http://allegro.pl/show_item.php?item=652846255]LIKWIDACJA psiego AZYLU - EKSMISJA 27 psów-POMOCY (652846255) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/B]

A co do linka na miau, to niestety, ale nie pomogę, wiem, że było to dość skomplikowane :roll:

Posted

drogie te dzialki u was jak cholera, my kupujemy wlasnie 2,5tys metrow dzialki budowlanej z podciagnietymi mediami (i to pod wroclawiem). doznalam szoku, ze u was, prosze o wybaczenie na zapupiu, ceny sa tak wysokie. chyba warto przeznaczyc, ile sie da, z ciegielek na ta dzialke. dolozyc do tych 50 tys zl i spokoj. tylko najlepiej na takim terenie, zeby w planie zagospodarowania zaden "przyjemny" sasiad nie mial prawa sie pojawic.
wspolczuje wam z calego serca. psiakom tym bardziej.
co zrobi ten pan jerzy z 14 dzikimi psami? to mnie trapi, bo te wasze rozeszly sie jak swieze buleczki (na szczescie).
znikam zamykac okna, bo u nas burza z piorunami :)

Posted

[quote name='irysek']chyba warto przeznaczyc, ile sie da, z ciegielek na ta dzialke. dolozyc do tych 50 tys zl i spokoj.

wspolczuje wam z calego serca. psiakom tym bardziej.
co zrobi ten pan jerzy z 14 dzikimi psami? to mnie trapi, bo te wasze rozeszly sie jak swieze buleczki (na szczescie).[/quote]

Ale my nie mamy tych 50 tys. zł... 50 tys. to jest górna kwota jaką ustaliłam wydać na działkę. I od roku usiłujemy ją uzbierać. Ale jeszcze mnóstwo nam brakuje.

[LEFT]A nasze psy do świeżych bułeczek zupełnie niepodobne. Z wielkim trudem udało się upchnąć gdzieś 9 sztuk, nadal nie mamy co zrobić z 4 ([B]Tyś, Maniek, Cygan, Kora[/B]).[/LEFT]

Posted

Znalazłam jakąś dzialke za 16.000,to chyba tanio. Ponad 9000 m

[url=http://jedrzejow.olx.pl/sprzedam-dzialke-rolna-tanio-iid-32137168]Sprzedam działkę rolną- Tanio! - Jędrzejów - Działki Potok Wielki[/url]

Posted

[quote name='GoskaGoska']dobra biorę się za Tysia - ale proszę napiszcie co znaczy ze ma problemy z socjalizacją???[/quote]

[B][SIZE=3]TYŚ, MORETA I HORKA:[/SIZE][/B]

Problemy z socjalizacją Tysia oznaczają, że prawdopodobnie jako kilkutygotniowy szczeniak przeżył z własnym rodzeństwem na tyle traumatyczne przeżycia, że wywarły one piętno na nim i na jego rodzeństwu na całe życie. Tyś i pozostała szóstka szczeniąt trafiły do nas przerażone i w ogóle nie kontaktujące z człowiekem. Przez ten rok 4 szczeniaki udało nam się o dziwo wyadoptować do domów, które z nimi pracują, Tyś, Moreta i Horka nadal pozostają u nas. Są bojaźliwe, nieufne, na pewno nie podejdą do głaskania, unikają kontaktu z człowiekiem, chowają sie wtedy po budach i trzeba się nieźle napracować, żeby je stamtąd wydłubać, np. w celu zaszczepienia. Równocześnie są łagodne i nigdy nie wykazywały najmniejszej agresji do człowieka - w końcu przydybane pozwalają się nosić na rękach i zrobić ze sobą wszystko. Na tej podstawie zakładam, że do pełnego otwarcia się potrzebują tylko własnego domu, ciągłego kontaktu z człowiekiem i odrobiny pracy z jego strony nad psem (wiem to też na podstawie zachowania tych psów z rodzeństwa, które już poszły do domów). Niestety, ja w warunkach azylowej siermięgi i samodzielnego zajmowania się psami, nie byłam w stanie zapewnić im tego wszystkiego.

Tyś, Moreta i Horka prezentują mniej więcej ten sam rys psychologiczny, przy czym Moreta jest najbardziej z nich otwarta i ciekawa świata i człowieka, najbardziej wycofana natomiast Horka.

Posted

[quote name='Saphira']Znalazłam jakąś dzialke za 16.000,to chyba tanio. Ponad 9000 m

[URL="http://jedrzejow.olx.pl/sprzedam-dzialke-rolna-tanio-iid-32137168"]Sprzedam działkę rolną- Tanio! - Jędrzejów - Działki Potok Wielki[/URL][/quote]

Dzięki Saphira, sprawdzę tę działkę. Nie znałam wcześniej tego ogłoszenia, ukazało się 3 dni temu, kiedy już zaczęła się zawierucha z eksmisją.

Posted

napisalam, ze jak swieze bulki, bo jednego dnia czytam, ze potrzeba tyle i tyle domow, a tu nagle, ze ten ten ten i ten juz upchniete reszta na dniach. gdzie u bozeny wahl psy gnija miesiacami, mimo ze tez jest zle i ciezko jest im cos znalezc.
w zakupie dzialki wam niestety nie pomoge, zeby to jeszcze bylo kolo nas gdzies to ok, ale za daleko. takze moge tylko podniesc, kibicowac i trzymac kciuki :)

Posted

[quote name='A&S']Słuchajcie, czy macie środki na opłacenie hoteliku? Bo mam kilka namiarów na hoteliki.Dla których psów jeszcze ich potrzebujecie?[/quote]

[B]Potrzebujemy miejsca dla czterech psiaków - Kory, Cygana, Tysia, Mańka.[/B] [B]Kasa na ten czas jest z cegiełek.[/B]

[LEFT][B]I kobix potrzebuje hoteliku z zadaszonym kojcem dla Borysa-łazipłota.[/B][/LEFT]

[CENTER][U]Jeżeli macie jakieś namiary na hoteliki to proszę o informacje, bo do tej pory nie musiałyśmy z tego korzystać i zupełnie się w tym nie orientujemy:shake:[/U]

[B][SIZE=3][COLOR=Blue]
Jeszcze jedno - potrzebna osoba do sprawdzenia tymczasu dla jednego z psiaków, ale aż w Sopocie ...[/COLOR][/SIZE][/B]
[/CENTER]

Posted

[quote name='GoskaGoska']zrobcie wszytsko zeby psiaki nie szly do hotelikow, a jak juz to chociaz zeby cen nie mieli wygrowanych, bo jak krzkna 400-500zl za psa, to bedzie ciezko co miesiác tyle placic[/quote]

Gosiu, ale co możemy zrobić poza ogłoszeniami trzymaniem kciuków za to, żeby ktoś cię zgłosił :placz: ?

Posted

a ja moge napisac prosbe o sprawdzenie domu w sopocie
:) tylko podaj watek psa, lub co mam napisac o jakiego psa chodzi i gdzie ten dom dokladnie.

Posted

[quote name='kika22']Borys i Tupteka maja swoj osobny watek:loveu:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/targowickie-psiaki-pilnie-dt-zagrozone-dyminami-tuptek-borys-szukaja-domow-106264/index53.html[/URL]

Eliska moge Ci zdobyc kontakt do hoteliku Murki, Wiosny i Mosi:loveu:[/quote]

Murkę już mamy - jadą do niej dwa psy, do wiosny właśnie dzwoniłam - jest kolejka, ale czarna żaba odstąpiła nam swoje miejsce (jest pierwsza w kolejce), napisałam na wątku wiosny prośbę, może ktoś pomoże jeszcze.

Dawaj Kikuś Mosi :loveu:

Posted

[quote name='mtf zalesie']kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku[/quote]

Tuptek już u kobix, a Borys szuka zadaszonego kojca.

Posted

ja jeszcze wiem o jednym hotelu
Ania Mila i Ulver ma hotelik czy jakos takiego ma nicka, tez fajnie tam u niej, jest od niedawna wiec moze byc miejsce.

Posted

[quote name='eliza_sk'][B]Potrzebujemy miejsca dla czterech psiaków - Kory, Cygana, Tysia, Mańka.[/B] [B]Kasa na ten czas jest z cegiełek.[/B]

[LEFT][B]I kobix potrzebuje hoteliku z zadaszonym kojcem dla Borysa-łazipłota.[/B][/LEFT]

[CENTER][U]Jeżeli macie jakieś namiary na hoteliki to proszę o informacje, bo do tej pory nie musiałyśmy z tego korzystać i zupełnie się w tym nie orientujemy:shake:[/U]

[B][SIZE=3][COLOR=Blue]
Jeszcze jedno - potrzebna osoba do sprawdzenia tymczasu dla jednego z psiaków, ale aż w Sopocie ...[/COLOR][/SIZE][/B]
[/CENTER]
[/quote]

może Niepołomice? Patos z Krzyczek tam przebywa i warunki podobne jak u Was...psy bardzo ładnie wychodzą tam na prostą, tylko nie wiem czy są wolne miejsca. Można zapytać irenaka - jest w stałym kontakcie z hotelikiem i z pewnością ma namiary

Posted

[quote name='kika22'][SIZE=3][COLOR=black]Wiosna - [B]506 935 278[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Murka -[B]503 68 30 50[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Mosi - [B]724 294 485[/B]
[/COLOR][/SIZE][/quote]

Mosi do tego pracuje z psami, wiec moze te najbardziej potrzebujące socjalizacji mogłyby do niej iść :razz:

Posted

[quote name='mtf zalesie']kobix pisze ze dostala krotszy termin na zabranie borysa i tuptka one tez szukaja dt a znikly z watku[/quote]

Borys i Tupteka maja swoj osobny watek:loveu:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/targowickie-psiaki-pilnie-dt-zagrozone-dyminami-tuptek-borys-szukaja-domow-106264/index53.html[/URL]

Eliska moge Ci zdobyc kontakt do hoteliku Murki, Wiosny i Mosi:loveu:

Posted

warto na pierwszej stronie zaznaczyc, ktore juz sa odstawione na nowe miejsce, a ktore nadal czekaja, bo dla osoby ktora pierwszy raz sie pojawia moze byc to zagadka.
nie wiem czy wskoczyl post o hotelu u Ani Mili i Ulver... warto takze do niej pisac.
jest jeszcze met, ale wszyscy wiedza, ze u niej to sie cuda dzieja ze zwierzetami.

Posted

[SIZE=3][COLOR=black]Wiosna - [B]506 935 278[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Murka -[B]503 68 30 50[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Mosi - [B]724 294 485[/B]
[/COLOR][/SIZE]