Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co sie tutaj wypisuje to jeden wielki cyrk. Az przykro się to wszystko czyta ale zapewniam wszystkich tych wpalacjacych i tych czytajacych i tych bez sensu komentujacych i wszystkich ktorych naparwde interesuje los STEFANa,ze[B] pies ma się swietnie i włos mu z glowy nie spada.Jest szczesliwy, wybiegany, nakarmiony, szczepiony i odrobaczony.[/B]
[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/7861/stefanimirka004.jpg[/IMG]

[IMG]http://img146.imageshack.us/img146/985/stefanimirka007.jpg[/IMG]

Posted

dzisiaj potwierdziła sie informacja, że osoba opiekująca się Stefanem wyjechała (nie wiadomo kiedy wróci i czy wogóle) a psy karmi córka sąsiadów Stefan i Mirabelka maja w wiadrze wodę i w misce suchą karmę, ponawiam pytanie jakie koszty ponosi Fundacja obecnie w zw. z utrzymaniem Stefana? czy podejmuje jakies kroki by sytuacja Stefana uległa polepszeniu? jeśli tak to jakie? zwykła ludzka uczciwość wymaga podania takich informacji osobom zainteresowanym losem Stefana

Posted

załamany, porzucony, zabidzony z depresją Stefan pozdrawia ciotki

[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/1243/stefanimirka014.jpg[/IMG]

[IMG]http://img38.imageshack.us/img38/7875/stefanimirka006.jpg[/IMG]

i rowniez MIRKa biedna, wychudzona i nieszczesliwa :)

[IMG]http://img196.imageshack.us/img196/8640/stefanimirka016.jpg[/IMG]

[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/6204/stefanimirka001.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ewatonieja']a nie ma takich fotek na trawce z piłeczka z ładnym widokiem w tle? na prawde krajobrazy są tam urokliwe i byłoby co wstawiac w ogłoszenia[/QUOTE]

Natalia jesli nie będzie bezsensownego gadnia to i będa takie ładne zdjecia- zapewniam -ktore pomoga nam go wspolnie oglosic i znalezc mu dom -dom ktory juz mial miec ale jakos ktos zapomnial o obietnicy chyba :(

Posted

Dzisiaj 20:18 #2257
[URL="http://www.dogomania.../members/19544-ruda76"][B]ruda76[/B][/URL]

"Natalia jesli nie będzie bezsensownego gadnia to i będa takie ładne zdjecia- zapewniam -ktore pomoga nam go wspolnie oglosic i znalezc mu dom -dom ktory juz mial miec ale jakos ktos zapomnial o obietnicy chyba [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] "

gdyby nie było ukrywania prawdy nie byłoby pytań uwazasz za bezsensowne pytania o wysokośc aktualnych kosztów? kazdy m, aprawo wiedziec na co ida jego pieniadze tak jest napisane na waszej stronie że wpłacający ma prawo zapytać a ja pytam w imieniu Oli która nie jest zarejestrowana na dogo i w swoim bo jesli koszty karmy i "hotelowania" sa mniejsze od przychodu to na co idzie reszta? ludzie z własnej kasy wyróżniaja Stefanowi ogłoszenia a mogło by to zostac pokryte z wpływów na Stefana
za duzo ukrywacie i wzbudzacie podejrzenia dlatego musiałam tam pojechać nie krzywdzcie Stefana- krytka i pytania na tym wątku nie moga miec wpływu na podejmowanie/zaniechanie przez was wszelkich możliwych działań na rzecz promocji psa ( lepsze zdjęcia, fryzjer) to byłby czysty obłęd

Posted

Jestem szczesliwy
[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/4076/stefan17.jpg[/IMG]

[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/9085/stefan12.jpg[/IMG]

Nie stój za brama człowieku. Wejdź i pogłaszcz mnie!

[IMG]http://img580.imageshack.us/img580/6231/stefan28.jpg[/IMG]

czemu odchodzisz człowieku????

[img]http://img514.imageshack.us/img514/2774/stefan22.jpg[/img]

Posted

[quote name='ewatonieja']Dzisiaj 20:18 #2257
[URL="http://www.dogomania.../members/19544-ruda76"][B]ruda76[/B][/URL]

"Natalia jesli nie będzie bezsensownego gadnia to i będa takie ładne zdjecia- zapewniam -ktore pomoga nam go wspolnie oglosic i znalezc mu dom -dom ktory juz mial miec ale jakos ktos zapomnial o obietnicy chyba [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] "

gdyby nie było ukrywania prawdy nie byłoby pytań uwazasz za bezsensowne pytania o wysokośc aktualnych kosztów? kazdy m, aprawo wiedziec na co ida jego pieniadze tak jest napisane na waszej stronie że wpłacający ma prawo zapytać a ja pytam w imieniu Oli która nie jest zarejestrowana na dogo i w swoim bo jesli koszty karmy i "hotelowania" sa mniejsze od przychodu to na co idzie reszta? ludzie z własnej kasy wyróżniaja Stefanowi ogłoszenia a mogło by to zostac pokryte z wpływów na Stefana
za duzo ukrywacie i wzbudzacie podejrzenia dlatego musiałam tam pojechać nie krzywdzcie Stefana- krytka i pytania na tym wątku nie moga miec wpływu na podejmowanie/zaniechanie przez was wszelkich możliwych działań na rzecz promocji psa ( lepsze zdjęcia, fryzjer) to byłby czysty obłęd[/QUOTE]

Natalia ile razy Ty ile reszta kolezanek była w hotelu??????????
Ile razy wyprowadzilas psa na spacer??????????????????
Ile ktokolwiek razy prze ten czas spacerował z psem???????????ile

Posted

coś ci mówi cytat " bedziesz odpowiedzialny za to co oswoiłes" chyba kompletnie nic co widac i tu i na watku Miarbelki, która nadal utyka na nóżkę i nie ma ani wirtualnego opiekuna ani konkretnych deklaracji i co do końća życia zostanie kaleką?
jak Wam sie wykruszą (nie daj Boże) deklaracje to zobaczysz, że nie jesteście samowystarczalne utrzymujecie zwierzęta z datków
[B]
[/B]

Posted

[quote name='olgaj']A moze zabierzecie Stefana w inne miejsce?

Fundacja przeleje wam ta kupe kasy, ktora jest na jego koncie.

A najlepiej do Agi 123. :)[/QUOTE]

Agi123? PUDŁO!!! Ale przynam, ze spodziewałam się, ze pójdziecie tym tropem.Lubicie iśc po najmniejszej linii oporu.
Kto wyciągał Stefana ze schronu? Pod czyja opieka jest Stefan?
Kto na niego zbierał i zbiera pieniądze? Chcecie sie teraz go pozbyc , bo stal sie niedochodowy????
Za dużo się szajbuska dowiedziała?
Ustaliłam adres ( to wcale nie było takie trudne) podjechałam po Natalke i wybrałyśmy sie w to wasze tajne miejsce. Faktycznie to jest SPA!

Posted

[quote name='ruda76']Natalia ile razy Ty ile reszta kolezanek była w hotelu??????????
Ile razy wyprowadzilas psa na spacer??????????????????
Ile ktokolwiek razy prze ten czas spacerował z psem???????????ile[/QUOTE]

dobre pytanie może ty podasz liczbę twoich spacerów, spacerów olgaj Niewiasty i Ciapuś ze Stefanem? czekam tak samo jak na odpowiedzi na moje poprzednie pytania

Posted

[quote name='ewatonieja']dobre pytanie może ty podasz liczbę twoich spacerów, spacerów olgaj Niewiasty i Ciapuś ze Stefanem? czekam tak samo jak na odpowiedzi na moje poprzednie pytania[/QUOTE]

Natalia daj mi spokoj bo ja nie mam czasu na Twoje słowne przepychanki mam swoje bullowate pod opieką i swoje prywatne.
To byla ostatnia rzecz jaka mialam w tym temacie do wyjasnienia

Posted

To nie jest Wasze prywatne miejsce do kłótni. Chcecie sobie oczyścic atmosfere to spotkajcie sie na zapasach w tym błocie koło Stefana :) Skonczcie te durne posty , sprawa jest prosta i można to załatwic w 1 wiadomosci a nie indorzyć sie.

1. Osoby które zabrały Stefana macie w obowiązku napisać:
- dlaczego ?
- gdzie ( lub podać konkretne dane do kontaktu ) ? Może do sąsiadów, skoro właściciela nie ma ...
- jakie są koszty utrzymania
- nie pisac bzdur typu ""Natalia jesli nie będzie bezsensownego gadnia to i będa takie ładne zdjecia"
CO MA GADANIE DO ZDJĘĆ ??? Wywiozłyście psa to zrobcie jakies porządne choc 10 zdjec, nie komórką na której widac miniature pas ...
- Myślicie, ze jak pies nieostrzyżony ( a ma możliwość ) , biegajacy luzem po jakims trawniku ze zdjeciami m.in w środku nocy znajdzie właściciela to chyba liczycie na krasnoludki ?

I PRZESTAŃCIE MIEĆ PRETENSJE , ze ludzie chcą tych informacji, możecie pisać, ze pies ma życie jak w niebie ( to w sumie po co mu nowy właściciel ? ) i kłocić sie zamiast odpowiadac, ale wybaczcie przez to głupie motanie nie dziwcie sie ze ludzie myślą, ze może ściagnełyscie sobie na pusta posesje pare piesków, kasa wpada, psy jedzą marchewke a wy chodzicie do SPA :) I nie pisze ze tak JEST tylko próbuje Wam uzmysłowić jak Wasze zachowanie jest odczytywane ... wiec weźcie sie w garść i skoro zrobiłyście takie zamieszanie, raz , KONKRETNIE sie wytłmuaczcie i zróbci ze STEFANEM porządek, bo naprawdę guzik wiekszość osób tu interesuje co Wy myslicie , kazdy moze miec odmienne zdanie, a tu nie chodzi o WAS TYLKO O STEFANA, wiec jak są opcje , ostrzyc to załatwcie to lub spytajcie kto podjedzie i go zabierze a nie tłumaczcie ze nie trzeba ( może kijem przez tylek dostał i nie jest do pokazania .... ? ,,,i takie mysli bedą wciaz dopoki nie zaczniecie sie zachowywac jak DOROSŁE osoby ).

Pozdrawiam WAS i STEFANA. Wierze, ze jest mu dobrze i macie dobre serca, ale teraz to w prosty sposób udowodnijcie.

Posted

Stefan ma systematycznie ponawiane ogłoszenia na co najmniej 20 portalach mniej więcej raz w miesiącu.
Od kiedy został zabrany ze schroniska ma wyróżnione allegro na stronie fundacji.
W tym czasie ukazało się 2 krotnie jego ogłoszenie w gazecie w Krakowie, oraz w gazecie w Łodzi.
Teraz jest ponownie wpisany w kolejce na ogłoszenie w Krakowie.
Z ogłoszeń zgłosił się jeden domek ,niestety Stefan nie polubił mieszkającego tam dziecka i musiał wrócić.
Ogłaszamy też Stefana w niemieckiej [FONT=Verdana]Fundacji Hundehilfe Polen [/FONT]
[FONT=Verdana]Przez kilka miesięcy był w hoteliku na Malowniczej za który płaciliśmy 450zł + karma
Teraz przebywa w DT za który płacimy 300zł + karma
Co jakiś czas otrzymujemy karmę więc nie jest ona kupowana co miesiąc a tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba.
Stefan jest zabezpieczony przeciwko kleszczom .
Pełne rozliczenie jest w pierwszym poście (staram się je podawać raz w tygodniu jeśli są jakieś wpłaty)
Z Olą która dzielnie wspiera Stefana finansowo jestem w kontakcie.
[B]Wszystkie wpłaty na Stefana są dobrowolne ,jeśli ktoś ma ochotę się z nich wycofać proszę to napisać.[/B]
Jednocześnie informuje że nasza fundacja utrzymuje się jedynie z darowizn i nie ma żadnego dofinansowania a wszystkie osoby w niej działające nie pobierają z tego tytułu żadnego wynagrodzenia.
[/FONT]

[B][COLOR=red]Deklarowane wpłaty miesięczne - dziękujemy[/COLOR][/B]
[COLOR=blue]Ola (Aleksandra R) - 100 zł[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]wpłacono (100, 200, 150,150,200, 150,200)[/COLOR]
[COLOR=blue]Samoglow - 20 zł[/COLOR][COLOR=deepskyblue]wpłacone VIII, IX,X,XI,XII.[/COLOR][COLOR=blue]I,II,III.IV
rita60 - 20 zł [/COLOR][COLOR=deepskyblue]wpłacone VIII,IX[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]X,XI[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]XII[/COLOR],[COLOR=blue] I,II.III,IV[/COLOR],V
[COLOR=blue]m orsetti - 30 zł[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]wplacone VIII[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]IX[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]X.XI,XII[/COLOR] ,[COLOR=blue]I,II[/COLOR],I[COLOR=blue]II,IV,V[/COLOR]
[COLOR=blue]agata51 - 20 zł[/COLOR][COLOR=deepskyblue] wpłacone VIII, IX,X[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]XI,XII[/COLOR], [COLOR=blue]I,II,III,IV[/COLOR]
[COLOR=blue]jurmar - 50 zl [/COLOR][COLOR=mediumturquoise]w[/COLOR][COLOR=deepskyblue]płacone VIII,IX,X,XI [/COLOR][COLOR=red]zalega 200 zł za XII, I, II,III[/COLOR][COLOR=blue]
zuzia63 - 30 zł[/COLOR][COLOR=deepskyblue]wpłacone VIII,IX[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]X[/COLOR] [COLOR=red]zalega 150 zł za XI, XII, I, II, III[/COLOR]
[COLOR=blue]jasioslowianka - [/COLOR][COLOR=deepskyblue]20 wpłacone za VIII[/COLOR],[COLOR=mediumturquoise]IX[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]X[/COLOR],[COLOR=deepskyblue] XI, XII[/COLOR][COLOR=blue]. I ,II.III[/COLOR]
[COLOR=blue]beka - 20 zł[/COLOR]-[COLOR=deepskyblue] wpłacone za VIII[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]IX,X.XI[/COLOR],[COLOR=deepskyblue]XII,[/COLOR] [COLOR=navy]I[/COLOR][COLOR=blue].II,III.IV[/COLOR]
[COLOR=blue]amica-( Agnieszka P)[/COLOR]- [COLOR=blue]10 zł[/COLOR][COLOR=deepskyblue](od III do VI 2010)[/COLOR] [COLOR=blue]III,IV[/COLOR]
----------------
[B][COLOR=red]razem 320 zł[/COLOR][/B] [B][COLOR=red]
PROSIMY O UREGULOWANIE ZALEGŁYCH, DEKLAROWANYCH WPŁAT PRZEZ KTÓRE STEFAN MA ZADŁUŻENIE
[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkorchid]Na konto Fundacji dla Stefana wpłynęło:[/COLOR][/B]

[COLOR=blue]ALEKSANDRA R. - 100zł - na ogłoszenie
ALEKSANDRA R. - 200zł wpłata jednorazowa
Aleksandra R - 150 zł+150+200 z[/COLOR]ł[COLOR=blue]+ 150 zł+200 zł + 150 zł+ 150 zł[/COLOR], [COLOR=blue]150 zł[/COLOR]
[COLOR=blue]agata51 - 180 zł[/COLOR]
[COLOR=blue]ZUZIA 63 - 90zł[/COLOR]
[COLOR=blue]( jasioslowianka) KarolinaP - 160 zł[/COLOR]
[COLOR=blue]RITY60 - 200 zł[/COLOR]
JOANNA U. - 10zł
MAGDALENA G.- 50zł
[COLOR=blue]m_orsetti - 300 zł[/COLOR]
DOMINIK W. 140zł
[COLOR=blue]jurmar - 200 zł[/COLOR]
[COLOR=blue]SAMOGLOW - 180zł[/COLOR]
Bazarki ciapuś 88 zł
[COLOR=blue]Beka 180 zł[/COLOR]
Anna G-K - 30 zł
kessi- 100 zł
Talcott - 30 zł
[COLOR=blue]madcat1981 - 45,20 zł przekazane ze skarpety Baranka[/COLOR]
JADWIGA J. - 50zł
MARTA P - 50zł
PIOTR S - 10zł
[COLOR=blue]amica - 20 zł[/COLOR]
KRYSTYNA T. - 10zł
AGNIESZKA S - 15zł
MARZENA M -10zł
MALGORZATA224 - 20zł
KAMELLI - 10zł
BEATAPOSLUSZNA - 20zł
KAOKINKA - 10zł
ANNA J. - 10zł
ZATOPIONA - 10zł
MyrkurDagur - 200zł
drucikowski - 10zł
KATARZYNA B - 5zł
MAGDALENA MARIA D - 40zł
Papryka 30 zł
-----------------------------------------

[B][COLOR=red][FONT=&quot]Razem 4113,20 zł

[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][FONT=&quot]wydatki[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=red][FONT=&quot]

- 95 zł karma (15 kg)
- 390 zł hotelik za sierpień
- 450 zł za hotelik za wrzesień
- 450 zł za hotelik za październik
- 80 zł karma
- 465 zł hotel za listopad
- 465 zł hotel za grudzień
- 465 zł hotel za styczeń
- 405 zł hotel za luty
- 300 zł hotel za marzec
- 40 zł karma
- 300 zł hotel za kwiecień
- 80 zł karma
- 21 zł preparat p. pchłom i kleszczom
------------------------
4006 zł

[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][FONT=&quot]zostało: 4113,20 --4006 =107,20[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=red][FONT=&quot]
DZIĘKUJEMY W IMIENIU STEFANA[/FONT][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Trident']To nie jest Wasze prywatne miejsce do kłótni. Chcecie sobie oczyścic atmosfere to spotkajcie sie na zapasach w tym błocie koło Stefana :) Skonczcie te durne posty , sprawa jest prosta i można to załatwic w 1 wiadomosci a nie indorzyć sie.

1. Osoby które zabrały Stefana macie w obowiązku napisać:
- dlaczego ?
- gdzie ( lub podać konkretne dane do kontaktu ) ? Może do sąsiadów, skoro właściciela nie ma ...
- jakie są koszty utrzymania
- nie pisac bzdur typu ""Natalia jesli nie będzie bezsensownego gadnia to i będa takie ładne zdjecia"
CO MA GADANIE DO ZDJĘĆ ??? Wywiozłyście psa to zrobcie jakies porządne choc 10 zdjec, nie komórką na której widac miniature pas ...
- Myślicie, ze jak pies nieostrzyżony ( a ma możliwość ) , biegajacy luzem po jakims trawniku ze zdjeciami m.in w środku nocy znajdzie właściciela to chyba liczycie na krasnoludki ?

I PRZESTAŃCIE MIEĆ PRETENSJE , ze ludzie chcą tych informacji, możecie pisać, ze pies ma życie jak w niebie ( to w sumie po co mu nowy właściciel ? ) i kłocić sie zamiast odpowiadac, ale wybaczcie przez to głupie motanie nie dziwcie sie ze ludzie myślą, ze może ściagnełyscie sobie na pusta posesje pare piesków, kasa wpada, psy jedzą marchewke a wy chodzicie do SPA :) I nie pisze ze tak JEST tylko próbuje Wam uzmysłowić jak Wasze zachowanie jest odczytywane ... wiec weźcie sie w garść i skoro zrobiłyście takie zamieszanie, raz , KONKRETNIE sie wytłmuaczcie i zróbci ze STEFANEM porządek, bo naprawdę guzik wiekszość osób tu interesuje co Wy myslicie , kazdy moze miec odmienne zdanie, a tu nie chodzi o WAS TYLKO O STEFANA, wiec jak są opcje , ostrzyc to załatwcie to lub spytajcie kto podjedzie i go zabierze a nie tłumaczcie ze nie trzeba ( może kijem przez tylek dostał i nie jest do pokazania .... ? ,,,i takie mysli bedą wciaz dopoki nie zaczniecie sie zachowywac jak DOROSŁE osoby ).

Pozdrawiam WAS i STEFANA. Wierze, ze jest mu dobrze i macie dobre serca, ale teraz to w prosty sposób udowodnijcie.[/QUOTE]

@Trident masz 100 % racji. Ja ogłaszam psa w Niemczech tam, gdzie mogę. Na forach zamkniętych, otwartych, zgłosiłem go 'swojej' zaprzyjaźnionej fundacji, pokazuję go prywatnie swoim znajomym. Próbuję również w kraju. Nie jest to jedyny pies, z którym 'chodzę' w sprawie znalezienia mu docelowego domu. Jednak obecnie jest to jedyny przypadek, z którym mam problem w wytłumaczeniu ludziom po tamtej stronie, również tym piszącym i czytającym w naszym języku - a takich jest dużo, o co chodzi organizacji formalnie sprawującej opiekę nad Stefanem. Dlaczego jest nietransparentna i dlaczego trzeba ją nieustannie monitować o przekazywanie informacji, w tym zdjęć o Stefanie. Otóż ja nie mam zamiaru tłumaczyć się za fundację lub jej członków. Fundacjo, to co robicie podlega ocenie wszystkich i wysokim brakiem kultury i dyplomacji są wręcz odwetowe próby dokonywania rozliczeń przez członków fundacji osób zainteresowanych losem Stefana z ich jakoby faktycznego zaangażowania (posty @olgaj i @ruda76 - skandaliczne). Przypominam fundację założono w konkretnym celu i bez nacisków, i zmuszania kogokolwiek do czegokolwiek, woluntariusze natomiast pomagają dobrowolnie i ich zbójeckim prawem jest pytać, zwłaszcza jeśli wpłacają datki na konto fundacji. Jak Wam się fundacjo to nie podoba to zakończcie swój żywot formalny i stańcie się woluntariuszami. Dopada Was fundacyjna choroba wszystkowiedzy i omnipotencji, ja to nazywam arogancji i braku sztuki dyplomacji. Żadne śmieszki i uśmieszki niczego tu nie wyjaśniają. Proponuję się nie puszyć i zacząć naprawdę współpracować z osobami chętnymi. Jak zostaniecie sami to będzie Wasz wstyd, ale i ból zwierząt, które macie pod opieką.
I na przyszłość proponuję więcej myśleć, dogo to nie jest tylko nasz, krajowy grajdołek, już dawno nie.

PS. Duża szkoda, że Szajbus nie doprowadziła do spotkania ws. adopcji - i nie widzę tu Jej winy.

Posted

[COLOR=Black][FONT=Verdana]Agnieszko, ależ my to wszystko wiemy. To już pisałaś odpisujac m-orsetti. Nadal jednak nie otrzymujemy odpowiedzi na zadane później pytania[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]1.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Kto i dlaczego bez poinformowania darczyńców przeniósł Stefana w inne miejsce i skrzętnie je ukrywa? Nawet gdyby chodziło o koszty, to do dobrego tonu należy informować osoby wpłacające o takim ruchu.[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]2.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego miejsce pobytu Stefana jest takie tajne? [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Mnie się jednak udało je ustalić- szkoda, że po czasie[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Gdyby nie wasz upór i jakieś osobiste niesnaski być może pies miałby dom?[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]3.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego ironicznie zaprzeczyłyście moim pytaniom [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]dot. obecnej opieki nad psem?[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]4.[/FONT][/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego kłamiecie? Byłam dziś i widziałam na własne oczy. [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Stefan i Mirabelka są na opuszczonej , zamkniętej posesji i jest tak jak opisała to Natalia. Karmi go córka sąsiada. Czemu zaprzeczałyście tym faktom? Na dowód, że tam byłam wstawiłam zdjęcia na wątku. Na świadka wzięłam Natalię. [/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]5.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego jest o Stefanie tak mało informacji na wątku. Tłumaczenie, że nie możecie tak często do niego jeździć jakbyście chciały nie jest usprawiedliwieniem szczególnie gdy psy są same na zamkniętej posesji.[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]6.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Z waszych rozliczeń wygląda, że dotychczasowy opiekun [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Stefana dostawał za opiekę nad psem 300 zł miesięcznie + karmę. Ile teraz wynosi opieka nad psem, skoro opiekun wyjechał do Niemiec i komu przelewacie te pieniądze?[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Mam nadzieje, ze osoba wsypująca karmę psom do miski i lejąca wodę do wiadra nie bierze za tą usługę 300 zł?[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Jeśli płacicie pani, za pomieszczenia to powinna wam wystawić fakturę, bo chyba prowadzi stajnie i wystawienie rachunku nie jest jakimś problemem. Z tego co wiem zawsze na wszystko wołacie faktury.
Nie sadze, że ktoś wam wynajmuje jakaś posesję na ładne oczy.
[/FONT] [/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]7.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego nie potraficie przyjąć konstruktywnej krytyki, [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Przyznać się do błędu, tylko atakujecie na oślep[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]osoby zadające pytania[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]8.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Dlaczego Olgaj występująca na forum jako przedstawiciel [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Fundacji zraża osoby, które chcą nieść konkretną pomoc waszym psom, a nawet w swych chorych domysłach stara się uwikłać w sprawę osobę nie mającą z nią nic wspólnego?[/FONT]
[/COLOR][B][COLOR=Black][FONT=Verdana]9.[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=Black][FONT=Verdana]Czy jako fundacja kiedykolwiek próbowałyście promować psa [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]w regionalnej telewizji?[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana] [B]10.[/B] Dlaczego nie podjęłyście tematu proponowanego na wątku [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana] dot założenia psiakowi bloga, co dawałby mu zwiększenie [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana] szansy na znalezienie domu.[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana][B]11.[/B]Dlaczego nie skorzystałyście z propozycji darmowego [/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana] fryzjera, o którym wspomniała Natalia. Nie znam co prawda sprawy, ale Stefan ma sfilcowaną sierść, w której jest sporo liści i przydałaby mu się odnowa.[B]
12. [/B]Na miejscu nie widziałam bud, psy chodziły po terenie, kładły się na ziemi. Gdzie psy chowają się podczas deszczu lub nocą?
[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Chcę tu podkreślić wyraźnie, że nie chodzi mi tu o jakieś przepychanki, bo dobro psa jest tu na pierwszym miejscu. Uważam, że nie ma niczego wstydliwego przyjąć krytykę, przyznać się nawet do błędu ( bo nie robi ich ten, kto nic nie robi) i iść do przodu. Tymczasem wy nie tylko zaprzeczacie faktom, ale robicie wszystko, żeby robić ludziom z mózgu wodę, zniechęcić osoby wpłacające na psa czy nieść mu pomoc w inny sposób.[/FONT]
[/COLOR][COLOR=Black][FONT=Verdana]Na wątku Mirabelki Olgaj mi podziękowała za ogłoszenia, stwierdzając, że fundacja radzi sobie sama. Tu zaznaczyła, że moja pomoc jest jej do niczego potrzebna. Tak się nie robi! [/FONT]

Tu widać jak brudną, sfilcowaną sierść ma pies, pełną liści, wiec proszę mi nie mówić, że nie wymaga zabiegów pielęgnacyjnych, bo podejrzewam, że głupiej szczotki nie widział od miesięcy. Jednak usługę darmowego fryzjera zdecydowanie i bez powodów odrzuciłyście. Mamy maj, wiec warunki pogodowe nie są przeszkodą.
[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/8500/stefan2.jpg[/IMG]
[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/4205/stefan16.jpg[/IMG]

[/COLOR]

Posted

"Agi123? PUDŁO!!! Ale przynam, ze spodziewałam się, ze pójdziecie tym tropem.Lubicie iśc po najmniejszej linii oporu.
Kto wyciągał Stefana ze schronu? Pod czyja opieka jest Stefan?
Kto na niego zbierał i zbiera pieniądze? Chcecie sie teraz go pozbyc , bo stal sie niedochodowy????"

aga 123 przyznała sie do podania wam informacji.

Fundacja ponosi pełną odpowiedzialność za psa. Zarówno za Stefana jak i za Mirabelkę.
Agnieszka udzieliła wszystkich informacji na temat psa, rozliczen i calej reszty.
Koniec komentarzy z naszej strony.

Posted

bo to nie powinno być tajemnicą gdzie pies przebywa
nie bedzie komentarza odnośnie kosztów jakie ponosicie trzymając psy na terenie bez opiekuna? wirtualni opiekunowie mają uwierzyć, że nadal jest to 300 zł plus koszty karmy i szczepień? jeśli tak to szastacie pieniędzmi

Posted

I nadal wychodzi twoja buńczuczność Olgaj! Gdzie w tym wszytskim jest pies i rzeczowe odpowiedzi na moje pytania?
Moja droga, to co wam powiedziała Aga najmniej mnie interesuje, bo z ta panią nie mam kontaktu i nie wiem czy chce go mieć.
Robisz śledztwo, skąd wiem takie rzeczy? Powodzenia!
Ja nie zdradzę swojego źródła informacji, a wiem bardzo dużo. I jeszcze raz powtarzam, żebyś nie zaprzątała sobie główki. PUDŁO!

No faktycznie, ponosicie odpowiedzialność za psa pod waszą opieka. Macie się nawet czym szczycić. Pies brudny, sfilcowany, bez należytego kontaktu z człowiekiem ale odpchlony i najedzony.
Jedyne co dobrego go tam spotkało, to to, że ma dożo swobody, której mu brakowało w schronie.

Posted

na prawde czekam na przełom z Waszej strony, ale widac, że tamat was przerasta a pomaganie zwierzętom nie idzie w parze z byciem uczciwym

[url=http://www.dogomania.pl/threads/106611-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-Stefan-5-lat-w-schronie.Ju%C5%BC-w-hotelu.-Nadal-potrzebne-wsparcie!/page227][img]http://img225.imageshack.us/img225/3084/spojrzeniea.jpg[/img][/url]