Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halo, halo, czy te moje wiadomosci tylko ja widze? wiem, nie jestem jedna z Was, nie jestem wolontariuszka w schronisku, ale tez bym mu chciala pomoc, tylko moglibyscie dac mi szanse....

ponawiam pytanie: czy pisac, ze nie mozna go laczyc z innymi psami? czy Waszym zdaniem hotelik moze to zmienic?

Posted

Ze Stefanem jest różnie są psy które akceptuje ale są psy których nie akceptuje .Myślę że najlepiej na ten temat nic nie pisać ,jeśli podajesz namiary na mnie to jak ktoś w jego sprawie zadzwoni to wszystko wyjaśnię

Posted

ok, na razie nic tam nie ma, najgorsze jest to, ze na tym milosnicy zwierzat kazdy tylko pisze, ze piekny piesek, szkoda go itd... gdyby mial smutniejsza historie to moze... ludzi bardziej rusza, kiedy np byl topiony, bity itd, a tu "tylko" 5 lat w schronie, wszystkie lapy ma i do tego piekny, jednak jest w tej historii cos bardzo smutnego: jak taki cudny, wspanialy pies mogl byc tyle lat nie zauwazony?!?!

a skopiowany jest pierwszy post, lacznie z tym kontem i prosba, zeby na hotelik wplacano, jeszcze tam dopisalam w komentarzach, ze widzialam go, bylam dla niego obca, a jednak tulil mi glowke do nog, ze jest lagodny w stosunku do ludzi, wesoly, zywiolowy, wspanialy... echh, trzeba wierzyc, jeszcze osoba, ktora prowadzi profil :"zwierzeta potrzebuja pomocy" powiedziala, ze zrobi wielka akcje, wrzuci to foto, informacje, bedzie rozsylac linki po znajomych, do cioci tez napisalam i czekamy na odzew, nawet nie na cud, tylko na to, zeby pies juz nie mial takiego pecha.

sama bym tez wyslala mu pieniadze na hotel, ale powaznie teraz nie mam, zaraz znow wyjezdzam i bede sie starala dalej pomoc netowo.

pozdrawiam

Posted

no to jeszcze troche brakuje, niedlugo powinno Wam przyjsc troche pieniazkow (ale nie deklaracje miesieczne, tylko pojedyncze wplaty), bo tam na nk cos tam pisali, ze wplacaja lub wplacili, a jedna z dziewczyn, ktora prowadzi te profile, mowila, ze ma tam pare osob, ktore chetnie by wplacily jakas kase na psa i podsunie im Stefana

Posted

to ja raz jeszcze, przepraszam, ze tak Wam sie wtryniam, ale napisalam ogloszenie na nk, aby ludzie wplacali na hotelik (postanowilam napisac jako Stefan, bo sama wiem po sobie, ze mnie takie hostorie najbardziej chwytaja za serce)

Witam wszystkich

Mam na imie Stefan, podobno mam 7 lub 8 lat, nikt tego nie wie, a ja sam nie pamiętam, ponieważ od pieciu lat mieszkam w schronisku i każdy dzien wydaje się taki sam… przestalem już liczyc i dni i na to, ze ktos mnie pokocha… a przeciez ja tak bardzo kocham ludzi! Nie narzucam się, jestem grzeczny lecz za chwile pieszczot oddałbym wszystko. Mowia, ze jestem bardziej żywiołowy niż niejeden mlody piesek w schronisku. Moja historia może nie wydawac Wam się tragiczna, bo przeciez podobno jestem urodziwy i madry, nie jestem kaleka, a jednak cierpie… Cierpie, bo nikt mnie nie dostrzega, tylko wolontariusze bardzo kochaja, a ja odwdzięczam się im, oddajac cale moje psie serduszko w ich dobre i czule rece. Co ja bym dal, żeby moc komus udowodnic, ze zasluguje na milosc, zasluguje na swojego pana, bylbym najlepszym przyjacielem na dobre i na zle. Ostatnio wolontariusze wpadli na pomysl, aby wyciągnąć mnie z tego wiezienia do hoteliku, dzieki czemu ktos w koncu moglby mnie zauważyć! Jest tylko jeden problem: brakuje pieniążków, czy troche ponad 100 zlotych to tak duzo, kiedy chodzi o moja wolność, o moje szczescie? Proszę wiec Was, dobrzy ludzie, wpłaćcie choc symboliczna sume na konto ludzi, którzy mi pomagaja. Spojrzcie w moje psie oczy i zechciejcie pomoc… A za uratowane zycie będę Wam wdzieczny do konca moich psich dni

Pieniądze na hotel dla Stefana prosimy przesyłać na konto:
Fundacja
"Pomagajmy Razem -
Zwierzęta w Potrzebie"

KRS: 0000311656
NIP: 9820355770
REGON: 100563496

Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993

z dopiskiem : darowizna dla Stefana

czy podoba Wam sie taki tekst?

Posted

Kessi, tekst przepiękny, taki prosto z psiego serca, wzruszył mnie aż do łez.
Jak to jest, że jedni potrafią pisać takie cudneteksty, a ja niestety nie :oops:.

Posted

jupiii, dziala, na milosnikach zwierzat wrzucili na nowo z tym tekstem i jest juz pierwszy komentarz(nie- piekny piesek, szkoda go):
pomogę Ci Stefanku!
wziąć cię nie mogę, ale chociaż wpłacę na twój hotelik. :D:D:D

Posted

witam

czy dochodza jakies nowe wplaty na Stefcia? bo mam nadzieje, ze sie nie chwalili tylko :mad:

poza tym mam prosbe: kto z Was ma nk i w znajomych te rozne profile prozwierzece? poniewaz ja wyjezdzam do Anglii i nie wiem, czy bede miala czas siedziec na necie, a chodzi mi o to, zeby ich napastowac, aby przynajmniej raz w tyg na nowo wrzucali fote, polecali itd

poza tym napisalam jeszcze do paru osob i juz maja Stefcia w galerii

uznalam, ze to moze pomoc, bo nasza klasa to kopalnia informacji i moglaby nie sluzyc jedynie do sledzenia znajomych, ale takze do zrobienia czegos dobrego

sama sie dowiedzialam o dogomanii z nk po tych historiach Amona, Czajki itd weszlam tu i sie uzaleznilam ;)

pozdrawiam serdecznie