hanka456 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 To prawda Stefan atakuje inne psy. Gdy wyciągałam jedną małą sunię z boksu, była na moich rękach, zblizyłam się do Stefana za bardzo, a on błyskwicznie złapal ją zebami za łapę tak mocno szarpnął, ze wypadła miz rąk, myslałam, ze już będzie po niej. Dosłownie walczyłam o nią. On nie może być z innym psem. I trzeba zwsze będzie uważać aby nie miał kontaktu. ewentualni przyszli własciciele będą musieli o tym wiedzieć. Quote
szajbus Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Stefan ty zadzioro, a ja myślałam , ze z ciebie prawdziwy gentlemen. Sio do domu! Quote
elmira Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 szajbus napisał(a):Stefan ty zadzioro, a ja myślałam , ze z ciebie prawdziwy gentlemen. Sio do domu! A to cholernik. Wyłazi z niego terierrowata zadziora:shake: A moze on próbuje na siebie tak zwrócić uwagę? No nie wiem:shake: Ale z tego, co czytałam, jak on sie zachowuje do człowieka, to dobry pies. Oczywiście potencjalny właściciel powinien wiedzieć o jego wyskokach, ale przypuszczam, że w stałym domu wszystko mogło by się zmienić/unormować. Quote
ciapuś Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Stefan jest idealnym psem do pilnowania :razz: Quote
Onaa Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Anka25 napisała:Dogo07 jesli jestes z Łodzi to zapraszam, mozesz osobiscie poznac stefka a nawet wziac go na spacer, zalatwie to bez problemu. Dzięki za zaproszenie ale mogę zabrać Stefanka jedynie na wirtualny spacerek.:lol: Mieszkam kawałek ;) od Łodzi bo w małopolsce. Quote
Onaa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Myśle że w ogłoszeniach Stefana powinno być zaznaczone że nie toleruje innych psów. Obawiam się że ta zadziorność tego ślicznego psiaka może trochę utrudniać adopcję - niełatwo się żyje z psem który atakuje inne psy. Miałam kiedyś airedale teriera - i była bardzo łagodnym psem - do innych psów także. Możliwe że to wcześniejsze doświadczenia Stefana tak na niego wpłynęły - przecież nic nie wiadomo o jego przeszłości przed trafieniem do schroniska. Myślę że najlepiej żeby się trafił jakiś odpowiedzialny opiekun który nie zrazi się charakterem Stefana i który będzie wiedział jak z nim postępować, i który będzie miał możliwości i chęci żeby zabrać psa ewentualnie do behawiorysty żeby jakoś złagodzić tę jego "zadziorność" . Quote
Onaa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Stefanek jeszcze na : e-zwierzak.pl mojpupil.pl przygarnijzwierzaka.pl Quote
elmira Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Dogo07 napisał(a):Stefanek jeszcze na : e-zwierzak.pl mojpupil.pl przygarnijzwierzaka.pl Dogo07 SUPER:multi: Niech ktos go wypatrzy! Quote
marysia55 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 elmira napisał(a):A to cholernik. Wyłazi z niego terierrowata zadziora:shake: A moze on próbuje na siebie tak zwrócić uwagę? Ale z tego, co czytałam, jak on sie zachowuje do człowieka, to dobry pies. Oczywiście potencjalny właściciel powinien wiedzieć o jego wyskokach, ale przypuszczam, że w stałym domu wszystko mogło by się zmienić/unormować. Wydaje mi sie że elmira ma rację. Psy w schroniskach zachowują się często tak irracjonalnie. Spowodowane jest to ich strachem, lękiem, bezradnością, frustracją, sytuacja ich przerasta, nie radzą sobie z tym co je otacza i próbują za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Faktem jest, że przyszły właściciel powinien o tym wiedzieć aby miał świadomość, że ma doczynienia z psem, którego reakcji nie można przewidzieć do końca. Faktem tez jest, że bardzo często takie psy wyciągnięte ze schronu przechodzą swoistą metarmorfozę i pokazują nam tę swoją piękniejszą stronę. Quote
Aska25 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Wiecie co ja mysle, ze to nie do konca tak moze byc. Stefan jest typowym dominatorem, on nawet nie wacha sie z psami tylko od razu sie rzuca, na suki tez. Stefek jest kastratem, wiec jesli to nie utemperowalo jego chrakterku to moze sie juz nie zmienic. Stefek bedzie napewno super psem, ale obawiam sie ze przyszly dom musi byc na 100% bez zwierzat i raczej spacerki bez smyczy odpadna, no chyba ze beda gdzies jezdzic do lasu gdzie nie ma innych psow. Pisze to dlatego, ze sama mam takiego gnoja co sie rzuca i na spacery jezdzimy do lagiewnik, bo to jedyne miejsce gdzie moge go spuscic bez smyczy... Quote
szajbus Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Aśka, ale nie wiemy jak by się zachował bez tak dużej konkurencji. Tam walczy o swoje, o względy, o żarcie o wszystko Prawie 5 lat w schronie robi swoje. Quote
ewatonieja Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Harnas też nie był aniołem ,niektóre psy potrzebują wyjśc za mury żeby odżyć i pokazać na co je stać (w pozytywnym sensie tego wyrażenia:) ) Quote
elmira Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='ewatonieja']Harnas też nie był aniołem ,niektóre psy potrzebują wyjśc za mury żeby odżyć i pokazać na co je stać (w pozytywnym sensie tego wyrażenia:) )[/q Pewnie, a co tu spekulować nad zachowaniem psa w schronisku? Opcja TVP3 sprawdzona :) Organizujcie transport na sobotę kolejną! Quote
Aska25 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Elmira jaka operacja, czyzby stefek jechal do telewizji?? Quote
elmira Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Aska25 napisał(a):Elmira jaka operacja, czyzby stefek jechal do telewizji?? Asiu z mojej strony to tylko propozycja. Moim zdaniem Stefan jest bardzo pięknym psem i dlatego widzę jego szansę w TVP. Czekam na odzew opiekunek :) Quote
Aska25 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Moje gg 5764090, stefek nie ma opiekunki swojej :placz: My go czasem zabieramy na spacerki to wszystko, nie dajemy juz rady, z kazda wizyta gromada nam sie powieksza. Ale oferuje pomoc ze stefkiem. Quote
Onaa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 To psiak jedzie do telewizji w Łodzi , tak? Quote
ciapuś Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 elmira napisał(a):Asiu z mojej strony to tylko propozycja. Moim zdaniem Stefan jest bardzo pięknym psem i dlatego widzę jego szansę w TVP. Czekam na odzew opiekunek :) Ja juz kilka stron wcześniej odpowiedziałam że chętnie ze Stefanem pojadę tylko nie mam auta. Quote
szajbus Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Da rade zabrac tam tez Rabbiego??????? PROSZĘ :modla::modla: Quote
Aska25 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A haniego blagam, jemu 7 rok w schronie leci, Mruczce tez :modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
elmira Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A może w Łodzi się dowiedziec, czy nie ma możliwości sfilmowania w Łodzkim Ośrodku Telewizyjnym. Odpadł by wtedy problem z transportem. Quote
anovip1 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Stefan [SIZE=2]już tak długo czeka na swoją szansę. Quote
Ania i Kajber Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Teraz,jak jest mało psów przy budach, a w sobotę i niedzielę bywa więcej wolontariuszy,Stefanek wychodi w weekendy na spacerki-była z nim Beatka,chyba też Monika, sporo czasu spedzili też z Nim Kasia z Mężem. Quote
anovip1 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pojawiły się na wątku różne opinie na temat Stefana. Nie neguję opinii ,iż jest agresywny w stosunku do innych psów, być może. Każdy z nas będąc w schronisku ma okazję zobaczyć psa w różnych sytuacjach i takie również są jego reakcje. Wiemy dokładnie wszyscy czym jest dla psa pobyt w schronisku,więc nie ma się co dziwić,że nagle pies łagodny jak baranek przeobraża się w bestię i na odwrót. Samotność, ciągły stres , walka o przetrwanie sprawiają ,że reakcja psa czasami jest niespodziewana. Dziś w schronisku obserwowałam jego zachowanie. Jest w innej budzie ,natomiast w budzie obok umieszczono psa wydawałoby się niesamowicie agresywnego. Stefcio ,ze strachu niemal nie wychodził z budy. Wyszedł tylko na moje zawołanie. Wytarmosiłam go gdy stał blisko budy, dalej nie odchodził. Gdy tamten ujadał, Stef cały czas przesiedział w budzie ,tylko nochal mu wystawał. Uważam ,że nie możemy szufladkować Stefcia jako agresora. Tak długi pobyt w schronisku dał mu się we znaki ,pewnie tak w jedną ,jak i w drugą stronę. Co najważniejsze .... myślę że każdy to potwierdzi , iż Stefan kocha kontakt z człowiekiem i jest SUPER PSEM. Quote
Recommended Posts