Jump to content
Dogomania

Psie dziecko z worka!JUŻ W NOWYM SUPER DOMU!Nowe zdjęcia str. 28!Nie dacie wiary...

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='andzia69']mnie nie wygląda to na chorobe skóry - właśnie bardziej jak wycięcie (zbyt regularne to jest), wytarcie czy cos takiego....boshe :shake: mnie to juz nic nie zdziwi....[/quote]

ja też jak tylko go zobaczyłam pomyślałam, że jest wycięty... najgorsze, że nie widzę, bo jest ciemno....
Rozmawiałam z wetem, przyjedzie dopiero pojutrze. Nie jesteśmy zgrani czasowo :shake:.... i ja i on pracujemy rano...

Psiul dostał jeść, ryż z kurczakiem (o mały włos nie zjadł mnie i gara :-()..... Jeny.. sama skóra i kości....

Posted

[quote name='Doda_'](...) dlaczego wolal wsadzic psa do worka i wyrzucic, zamiast oddac do schroniska??[/quote]
...bo nie miał połaczenia między mózgiem i sercem...:angryy: lub w tym znalazł radość. Mam nadzieję, że sam skończy w worku i to takim, którego nikt nie rozsupła. Też mam psa z worka, zamotanego w nim i wyrzuconego do kontenera na śmieci. :-(

[SIZE=3][COLOR=blue][B]Wątek w górę! Potrzebny DT (lub S) dla psiaka!!![/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]

Posted

[quote name='xxxx52']piesek nie moze trafic do schroniska:placz::placz::placz:
co za kanalie sa ludzie:mad::mad::mad:
co tej slicznosci zlego uczynili:placz::placz:
rany wygladaja na: albo poparzenie,pogryzieniea,lub od pobicia
Dobrze by bylo zeby ta sierotka poszla na konsultacje do wet.i otrzymala specjalistyczna pomoc.[/quote]

nie może... zgadzam się... :placz:
ale co mogę zrobić więcej :-( jestem bez kasy!!!!! A psiul potrzebuje jedzenia i weta! Qrcze... niech to szlag ..........co mam robić :shake:
A jeśli chodzi o skórę, to jutro za dnia obejrzę i wkleję nowe zdjęcia. Teraz nawet boję się malucha wziąć do domu, bo nie wiem co mu jest a mam dzieciaki, trzy psy i dwa koty. Boję się, żeby się CZYMŚ (?) nie pozarażały....

Posted

[quote name='majqa']...bo nie miał połaczenia między mózgiem i sercem...:angryy: lub w tym znalazł radość. Mam nadzieję, że sam skończy w worku i to takim, którego nikt nie rozsupła. Też mam psa z worka, zamotanego w nim i wyrzuconego do kontenera na śmieci. :-(

[SIZE=3][COLOR=blue][B]Wątek w górę! Potrzebny DT (lub S) dla psiaka!!![/B][/COLOR][/SIZE]
[/quote]

Majga... jesteś! Dzięki :calus:! Zawsze mogę na Ciebie liczyć ;)!

Posted

[quote name='DIF']A jeśli chodzi o skórę, to jutro za dnia obejrzę i wkleję nowe zdjęcia. Teraz nawet boję się malucha wziąć do domu, bo nie wiem co mu jest a mam dzieciaki, trzy psy i dwa koty. Boję się, żeby się CZYMŚ (?) nie pozarażały....[/quote]

Nie sądzę, aby brak sierści był wynikiem jakiejś choroby (oczywiście mogę się mylić, bo żaden ze mnie znawca), ale jak to mówią "przezorny zawsze ubezpieczony", a kojec z pewnością i tak jest lepszy od worka.

Posted

DIFuś dzwoniłaś, a ta zakichana komórka :angryy:, jutro ją wybebeszam. Wybacz proszę. Domyśliłam się, że coś jest na rzeczy. Już mi się łeb zagotował.

Obfoć go jutro, za dnia "do bólu", zrób zbliżenia do tych ran.
Co tylko uda Ci się zaobserwować od zachowania po wszystko inne wpisuj na wątek. Zrobię mu tekst ogłoszeniowy tylko widzę w tym jedno "ale".
Albo trafi się "wariat" z dogo (lub z poza dogo) naszego pokroju i da psu szansę choćby DT albo dooopa. :-( Jak ktoś zobaczy te rany, skórę, to z durną wyobraźnią z banału nawet (choć to mi banalnie nie wygląda - wet konieczny) wypatrzy u psa syndrom ptasiej grypy, HIV i co tam jeszcze. Słowem, mimo litości będzie się bał zaryzykować. Tak sobie gdybam, poprawcie mnie ale...może na ten moment i potrzeby chwili zmienić tytuł, by w nim podać pilność kasy na weta??? Diabli wiedzą co temu biedakowi jest.

Posted

Na zdjęciu widać, że ma ciepłą budę z zasłonką w wejściu, dobrze mu będzie, choć zimno dziś, nie zmarznie. I żyje, to najważniejsze!
Ja finansowo teraz nie pomogę (remont generalny), ale popytam tu i ówdzie, może ktoś coś będzie miał, wiesz Aniu, że ja od tej strony zawsze coś znajdę.
Daj nr konta na PW, coś tam się znajdzie.

Posted

[quote name='zdrojka']Na zdjęciu widać, że ma ciepłą budę z zasłonką w wejściu, dobrze mu będzie, choć zimno dziś, nie zmarznie. I żyje, to najważniejsze!
Ja finansowo teraz nie pomogę (remont generalny), ale popytam tu i ówdzie, może ktoś coś będzie miał, wiesz Aniu, że ja od tej strony zawsze coś znajdę.
Daj nr konta na PW, coś tam się znajdzie.[/quote]

Zdrojka! Na Ciebie też zawsze mogę liczyć :lol:!!!

Buda jest! Ocieplana, z przedsionkiem......A ja tak bardzo chcę mu pomóc!!!
To psie dziecko przecież :placz::placz::placz: i nie zasłużył sobie na taki los, na śmierć pod kołami samochodu! Wredni ludzie!!!!!!!!!

Posted

I jeszcze zdjęcia z dzisiaj, dla zachęty: ;)

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/157/1202b8d0c5c6db5d.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/166/229c669bce148854.jpg[/IMG][/URL]

[U][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/157/0a8cad05078d1377.jpg[/IMG][/URL]
[/U]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/157/0ce74de729ed00be.jpg[/IMG][/URL]

Posted

A teraz przymknijcie oczy i wyobraźcie go sobie wykąpanego, bez ubytków sierści, tego lęku w oczkach, w pełni wyprostowanego u boku człowieka...
To będzie przepiękny pies tylko trzeba dać mu szansę.

Posted

[quote name='Ziutka']Aniu...daj mi jakiś krótki tekst do ogłoszeń, powrzucam niunia na stronki jakie znam. I namiary na siebie oczywiście.[/quote]

A mogę jutro? Ocenię go za dnia: sierść, zęby, skóra... Wiarygodnie czyli :loveu:!
A namiary na mnie:
tel: 0-600-968-755, mail: [email][email protected][/email]
Dzięki bardzo!!!!!

Posted

[COLOR=Red][B][SIZE=3]Kochani!
Z uwagi na zapytania na pw o numer konta do wpłat na piesia podaję:

77 1240 2148 1111 0010 1518 0042
Anna Adamska

[SIZE=2]Konto jest założone tylko i wyłącznie do rozliczeń z dogomaniakami! Do wglądu dla wszystkich!![/SIZE]
[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='DIF']A mogę jutro? Ocenię go za dnia: sierść, zęby, skóra... [/quote]
Pewnie, ze możesz jutro....dla mnie to nawet lepiej bo dzisiaj i tak pewnie bym nie dała rady - za dużo mam do ogłaszania :diabloti: jakoś tak wszyscy piszą :evil_lol:

Posted

[quote name='Ziutka']Pewnie, ze możesz jutro....dla mnie to nawet lepiej bo dzisiaj i tak pewnie bym nie dała rady - za dużo mam do ogłaszania :diabloti: jakoś tak wszyscy piszą :evil_lol:[/quote]

bo dużo psiej bidy na świecie :-(! niech to szlag...

Posted

[quote name='DIF']bo dużo psiej bidy na świecie :-(! niech to szlag...[/quote]
O wiele za dużo - masz rację...niech to szlag qrwa, że tak powiem :shake:

Posted

[quote name='Ziutka']O wiele za dużo - masz rację...niech to szlag qrwa, że tak powiem :shake:[/quote]

Byłoby mniej, gdyby nie ..."ludzie"...
Jak można psa wsadzić do worka i tak po prostu ... wypieprzyć.... :placz::placz::placz:. Mój TZ jest zdania, że może jakiemuś "chłopu" spadł "z woza" w drodze na targ ... nie jest to usprawiedliwienie, oczywiście :angryy: Teraz to już nieistotne... ważne, że pies żyje!