Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lovefigaro napisał(a):
No ja myślę, że w dniu zakończenia kwarantanny.. Nie widzę powodu, dla którego miałby tam siedziec chocby o dzień dłużej;)
Zdaje się, ze kwarantanna kończy się 5 marca, tak?

Lovefigaro, chcesz zabac tez tego psiaka? Sunia z Krzyczek to juz moze byc nie lada wyzwanie, czy Ty jestes juz o tym przekonana?

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Daisy trafi na początku na małą kwarantannę do szpitala w Poznaniu. Będzie tam tydzień. Doba w takim szpitaliku to 25zł, ale uważam, ze skoro to psiak z Krzyczek, to nigdy nie wiadomo, jakie choroby w nim siedzą.. Poza tym po ostatniej "przygodzie" z Foksiem wiem, że nie należy ufać krzyczkowskiemu weterynarzowi, który zalecał nam FLAVAMED (syrop na kaszel dla dzieci) na leczenie psa z objawami nosówki..
Już wcześniej pisałam, ze jeżeli okaże się, ze Daisy ma grzybicę lub inne zakaźne problemy skórne, to trafi do znajomej Weroniki, która nie ma w domciu żadnych innych zwierząt. Jeśli natomiast Daisy okaże się być tylko osłabiona to będzie w mieszkaniu mojej mamy, która mieszka tóż koło mnie. NIe martwcie się, mam takie szczeście, ze pracuje w domu, tak więc opieka nad nimi to dla mnie żaden problem..
Zresztą i tak od rana do wieczora siedzę na DOGO..

Posted

Poker napisał(a):
widzę,że lovefigaro się rozpędziła i zbiera bidy na DT gdzie się tylko da.Mimo wszystko jak sobie poradzisz?

Raczej próbuje jakąś przygarnąć.. Żadna do mnie jeszcze nie dojechała..
Foksiu zmarł w SGGW nie doczekawszy się domku, mała Lusia, po którą już się wybierałam, znalazła niespodziewanie prawdziwy domek :multi:, Daisy cały czas jest w Krzyczkach.. Snoopy też nadal na kwarantannie..
To fakt, rozpędziłam się..:roll:, ale gdzie nie spojrze to jakiś bidulek potrzebuje domciu.. Kurcze, niestety nie mam jeszcze domu z ogrodem, ale moze to i lepiej, bo wtedy to bym sie dopiero rozpedzila..
Daisy i tak trafi do szpitalika najpierw.. Uważam, ze powinna odbyć prawdziwą kwarantannę.. Nie ufałabym opinii weterynarza z Krzyczek..
Co do Snoopiego, to nie chcę zapeszać, ale też się chyba zbyt długo nim nie nacieszę, bo już mam pewną panią, która o niego pyta..:loveu:

Posted

Nigdy wcześniej nie miałam kontaktu z pudelkiem.. To może od razu zapytam.. Czy one mają jakieś szczególne wymagania, np żywieniowe?:cool3:
Mój pies (yorkshire terier) je tylko gotowane piersi z ryżem i burakami.. Niczego innego nie ruszy! Od czasu do czasu zje kilka groszków suchej karmy Royal Canin, ale to już na prawde musi mieć dobry dzień..;)

Posted

tylko nie golic jak juz pudel bedzie u ciebie zagadaj do mnie na gg powiem szczegolowo jak go obciac chyba ze wczesniej pojdze do fryziera to juz nie bede potzrebna

Posted

pati napisał(a):
tylko nie golic jak juz pudel bedzie u ciebie zagadaj do mnie na gg powiem szczegolowo jak go obciac chyba ze wczesniej pojdze do fryziera to juz nie bede potzrebna

Dziękuję, ale nigdy bym się nie zabrała sama za obcinanie czy golenie.. Jestem zielona jeśli o to chodzi..:oops: Razem z Modliszką pojedziemy do pani fryzjerki, która juz obiecała pomóc.. Chociaż muszę się pochwalić, że 10 marca rozpoczynam kurs strzyżenia psów w Łodzi u pani Grabowskiej:eviltong:
Moim marzeniem jest psi salonik piękności połączony ze sklepem zoologicznym i gabinetem weterynaryjnym.. Wtedy wszystkie psiaki ze schroniska będą piękne i zdrowe.. Oczywiście GRATIS!:loveu:
Znowu się rozpędziłam..;) Na początek będę strzygła w domciu..

Posted

Dziewczyny, bardzo mi przykro, ale nie mam już transportu!!!
Mój dotychczasowy kierowca ma egazminy w tych dniach i nie może jechać ze mną! Będę szukała oczywiście innego, ale prosze - wy też szukajcie!

Posted

Sama niestety nie moge :shake: ale daje 50 zl na paliwo. modliszka84, jakby co, to poprosze tylko nr. konta na priva. Biedna psinka,nie wiem jak to bedzie z tym obcinaniem :shake: potrzebna naprawde fachowa rada, bo siersc jak widac na zdjeciu jest w strasznym stanie i doprowadzenie jej do jako takiego porzadku bedzie nielada wyzwaniem.Przykro mi, ze nie moge inaczej pomoc.

Posted

modliszka84 napisał(a):
haaloo Lovefigaro, odpisz na mojego PW :roll:

Juz jestem! Przepraszam! Wszystko jak najbardziej aktualne! Cały czas tylko nie mam transportu. Dwa dni temu cudemm udało mi się nakłonić kierowcę, zeby jechał ze mną po sunię do Końskich (koło Kielc) i po tej wyprawie kategorycznie powiedział NIE !!:shake:
Jeśli udałoby się nam uzbierać na transport, to być może udaloby mi się kogoś namówić.. Wiem, ze Mrowa jezdzi odpłatnie też..:roll: