Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Smutasek:shake:[/quote]

Prawda jaki smutasek?
Patosku nie martw się, będzie dobrze, zobaczysz.

Wpłaty - w lutym nie wpłaciłam deklarowanej kwoty:oops::mad:, ale się poprawiam i dziś wyślę za luty i marzec.
Patos będzie miał stówkę więcej. Poproszę o mizianko ode mnie:loveu:

Posted

Niedługo się uśmiechniesz, pieseczku. :lol:

Tak sobie myślę, że P.M. (Mój TŻ) i Bolesław M. (mój syn) to ja. Po prostu nie mam własnego konta i przelewy robione są z firmowego. Firma rodzinna, więc może się dziać! W każdym razie na pewno były ode mnie dwie wpłaty.

Posted

[quote name='mysza 1']Smutasek:shake:[/quote]
Chciałam Was uspokoić. Patos nie jest takim całkiem smutaskiem.
Trochę wszystkich nabiera;).
Prawda jest taka, że był karmiony jak zdjęcia robiłam, żarełko się skończyło i stąd taka minka.
Jest zdecydowanie w lepszej kondycji niż był.
Tylko z jedzonkiem jest ciągle tak samo:shake:.
Każda ilość to zbyt mało:shake:.

Posted

[quote name='mysza 1']A jakis tekst masz może? Nie mam weny i nie bardzo wiem o nim za duzo. Zrobię mu allegro.[/quote]
Iwonko!
Ja mam tekst, bo robię też Patoskowi ogłoszenia:

Patos- uciekł z Krzyczek- teraz szuka domu!
[CENTER]Pewnego dnia skrajnie wygłodzone, przerażone psie dziecko spotkano w lesie. Niby nic dziwnego - wiele szczeniaków trafia na ulicę. Tego jednak psiaka spotkano w lesie w okolicach zniesławionych Krzyczek. Miejsca, gdzie do niedawna mieściło się coś co nazywano „schroniskiem”, gdzie psy umierały z głodu bądź były mordowane... Uciekł?Udało mu się jakimś cudem wydostać? Odprowadzenie go tam równało się skazaniu go na powolną śmierć głodową. W najlepszym razie zagryzienie. Został więc odwieziony do innego schroniska. Życie jednak nie uśmiechało się do niego. Nikt nie wypatrzył go wśród schroniskowej nędzy. Może dlatego, że wychudzony, osłabiony Patos nie miał siły przepychać się do krat – a tylko wdzięczenie się do przychodzących tam z rzadka ludzi oznacza wolność, ciepło ludzkich rąk, własną obrożę – oznacza nowe życie. Razy od kolegów „z celi”, pogryzienia, przepędzanie – taka była codzienność Patosa. Ze strachu bał się nawet wchodzić do budy – dzielonej z innymi psami – rzeczywistość przepełnionych schronisk. Z dnia na dzień bardziej wychudzony, osłabiony , śpiący na betonie , zapomniany - niechciany pies. W końcu gdy wystające kości zaczęły przebijać skórę zorientowano się, Patos nie ma najmniejszych szans na przeżycie zimy. Wiele osób zaangażowało się w akcję ratowania mu życia. Psiak przebył długą drogę zza Warszawy do Niepołomic – hoteliku opłacanego przez ludzi o wrażliwych sercach. Tu „wyjdzie na psa”.Już dowiedział się co oznacza słowo „codzienna micha”, „spacer”, dowiedział się, że ma imię, ba dostał własną piłkę :) Hotel to nie jest dom. To tylko tymczasowy przystanek, a Patos to młody psiak, najwyżej póltoraroczny– jest łagodny, przyjacielski, zaczyna cieszyć się światem. Przed nim jeszcze wiele lat życia – oby jak najlepszego.
Prosimy o odpowiedzialny kochający dom dla Patosa.

[SIZE=4][B]Kontakt w sprawie adopcji[/B] [/SIZE]
[SIZE=4][B][U]tel:[/U][/B] 012 641-97-02 lub 500-18-19-20
[B][U]email:[/U][/B] [email][email protected][/email][/SIZE]
[/CENTER]

Posted

Wyróznione allegro [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=575023529"][B][COLOR=#2040ab]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=575023529[/COLOR][/B][/URL]
Na przyszłośc, mogę prosić o więcej zdjęć takich nie za bardzo smutnych, bo wiem, że ona taki smutny to na pewno nie jest;)

Posted

[quote name='agata51']O to chodziło? Str. 73, post 726.

[/quote]

o tak tak !! To moje dzieło, bardzo proszę o wykorzystywanie w plakacikach, aukcjach, ogłoszeniach...:lol::lol::lol:

Posted

Słuchajcie, marzec leci, domu nie widać - musimy zebrać kasę na kwiecień.
Ja wiem, że nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, ale czas leci i za chwilę będzie koniec marca.

Czy osoby od stałych wpłat mogłyby potwierdzić deklarację swoich stałych wpłat? Bądź się z nich wycofać.....

Proszę, roześlijcie informację, że znieramy na hotel, że kończą się nam pieniądze - w zasadzie już się skończyły.

Może nie ma jeszcze co panikować, ale trzeba zacząć działać już bo o kasę jest naprawdę coraz trudniej.

Mimo mnóstwa ogłoszeń - nikt się nie odzywa, nie pyta, nie dzowni....

Posted

Dziękuję Gusia.
Mamy chyba duży a właściwie ogromny problem.
W tej chwili już wiem, że nie mam pieniędzy na 5psów z Krzyczek które wcześniej do Niepołomic przyjechały.
W przypadku Patosa z tego co pamiętam, pobyt jest opłacony do 23.03.
Pieniądze wpłaciła Pani Zofia P. 100,00.
Agatka 51 wpłaca regularnie.
To nie wystarczy na opłacenie nawet pobytu a co dopiero kastracji.
Sama w tej chwili szukam 1500,00 na potrzeby Krzyczek czy ktoś na tym wątku mi pomoże z Patosem?
Sześć psów na mojej głowie to zbyt dużo.

Posted

Irenko,
na pewno na głowie Ci Patosa nie zostawię. Z Krzyczkowymi też pomogę.
Kombinuję, nie piszę o tym, bo po co - ale jakaś kasa powinna na Krzyczkowe wpłynąć.

Jeśli Zosia wpłaciła 100 zł to pobyt Patosa powinien być opłacony do końca marca. Musimy się teraz zebrać i wpłacić za kwiecień.

Wygląda tylko na to, że z kastracją będziemy musieli się wstrzymać.
Jeśli możesz i masz wiedzę, napisz proszę Kochana, jaki jest orientacyjny koszt kastracji u Was.

Wiem ile masz na głowie i jak podcinają skrzydła deklaracje "pewniaki", które okazują się być niczym.

W każdym bądź razie Patosa zdejmij sobie z głowy - to mój problem żeby zorganizować pieniądze dla niego.

Wystawię dziś allegro cegiełkowe, poproszę znajomych, no i trzeba reklamować wątek jak się da.

Może ktoś mógłby przeznaczyć coś na bazarek??