marysia55 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 A ciotka Marysia zwyczajowo nocką zagląda :ghost_2: i sprawdza czy nikt snu nie zakłóca:sleep2: Quote
sylwiairys Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Jako że jestem dociekliwa doczytałam się w karcie Patosa że on ma dostawać 100 mg luminalu a dostaje 100 z kawałkiem i doszliśmy razem z Patkiem że spadniemy z wagi i trochę z leków dostaje 100 luminalu od dwóch dni i nic na razie się nie dzieję po za tym że jesteśmy bardziej ożywieni weselsi i trochę więcej nas jest na co dzień a nie tylko spanie i spanie zaraz po jedzeniu :) Quote
wenucja Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='sylwiairys']Jako że jestem dociekliwa doczytałam się w karcie Patosa że on ma dostawać 100 mg luminalu a dostaje 100 z kawałkiem i doszliśmy razem z Patkiem że spadniemy z wagi i trochę z leków dostaje 100 luminalu od dwóch dni i nic na razie się nie dzieję po za tym że jesteśmy bardziej ożywieni weselsi i trochę więcej nas jest na co dzień a nie tylko spanie i spanie zaraz po jedzeniu :)[/QUOTE] no tak to juz z psychotropami niestety jest ze się przymulonym jest po nich :( musi byc teraz słodki, taki radosny :), ojej Patosiku jak ci teraz dobrze :) a teraz pytanie z innej beczki... czy długi Patoska są już całkowicie uregulowane? Quote
majqa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='wenucja'](...) czy długi Patoska są już całkowicie uregulowane?[/QUOTE] Ważne pytanie! Czekamy na Irenkę! Quote
irenaka Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='sylwiairys']Jako że jestem dociekliwa doczytałam się w karcie Patosa że on ma dostawać 100 mg luminalu a dostaje 100 z kawałkiem i doszliśmy razem z Patkiem że spadniemy z wagi i trochę z leków dostaje 100 luminalu od dwóch dni i nic na razie się nie dzieję po za tym że jesteśmy bardziej ożywieni weselsi i trochę więcej nas jest na co dzień a nie tylko spanie i spanie zaraz po jedzeniu :)[/QUOTE] Wiadomość powalająca, ja mam nadzieję, że zadzwoniłaś do naszego Pana Doktorka w sprawie tego dawkowania? Z luminalem nie jest tak do końca, że tylko waga psa brana jest pod uwagę. Robimy również badania z krwi na poziom luminalu i to badanie jest decydujące o zwiększeniu lub zmniejszeniu dawki. Pierwsze badanie krwi wykazało zbyt niski poziom i stąd zwiększenie dawki przez lekarza. W lutym i na koniec sierpnia tego roku, poziom luminalu był już w normie i dlatego ta zwiększona dawka była cały czas utrzymywana. Jak wiesz, pomimo to, Patos we wrześniu miał ataki, więc prawdopodobnie wystąpił jakiś czynnik ( choćby pogodowy), który ataki wywołał. Patos faktycznie może mieć w książeczce wpisaną po pobycie w szpitaliku dawkę 2x100mg. A dlaczego nie jest wpisana zwiększona dawka do książeczki? Chyba tylko z tego względu, że Pan Doktor zapomniał przy kolejnej wizycie w Niepołomicach jej wpisać a wszystkie uwagi i zmiany dawkowania przekazuje ustnie mnie lub Bożenie. Moim zdaniem jest bardzo ryzykowane w tej chwili zmniejszanie tej dawki, zwłaszcza, że miesiąc temu wystąpiły ataki, a atak padaczki nie jest niestety obojętny dla mózgu. Może zadzwoń do Pana Doktora i zapytaj o opinię, masz u siebie wszystkie wyniki. [QUOTE=wenucja;15522227 a teraz pytanie z innej beczki... czy długi Patoska są już całkowicie uregulowane?[/QUOTE] [quote name='majqa']Ważne pytanie! Czekamy na Irenkę![/QUOTE] Długów Patosek nie ma. Wyszłyśmy na prostą dzięki cioteczkom, które wsparły nas pomocą we wrześniu:Rose:. Natomiast co do października, to przerzucę 200,00 z wątku rozliczeniowego Krzyczek, ponieważ zbieram w tej chwili pieniądze na wszystkie psy, więc tak jak zapowiedziałam, te pieniądze będą przeznaczane również na potrzeby Patoska. Myszka1 nie pojawiała się na wątku, więc napiszę pw i wyjaśnię sprawę wpłat i wówczas będziemy mieć już pełny obraz sytuacji. Jeszcze jakieś pytanka?;) Edit: Mam info od Myszki1, że poszło 200,00, więc sytuacja jest opanowana z dużą nawiązką. Quote
majqa Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='irenaka'](...) Może zadzwoń do Pana Doktora i zapytaj o opinię, masz u siebie wszystkie wyniki. (...).[/QUOTE] I to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Quote
magda222 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Odnowiłam krzyczkowskie allegro: [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1272781484[/url] Proszę o reklamowanie i rozsyłanie a także o zakup cegiełek :) Na ostatniej aukcji sprzedało się 139 cegiełek. Jeszcze nie porozsyłałam podziękowań,ale postaram się jak najszybciej to zrobić. Quote
sylwiairys Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Pan doktor nie odbiera telefonu :( ale Patoś ma się dobrze jest wesolutki i spokojny. Stres powoduje różne dolegliwości nawet u zdrowych psów. Tu mamy spokój więc czujemy się dobrze :) Hau hau a jedzonko jest pycha nawet zupka z dyni nauczyłem się juz jeść tylko z miseczki chociaż czasami próbuje coś zwędzić . Najgorzej się dostać do lodówki a tam tyle przysmaków :( ( może ktoś poda łapę ) trzymajcie za mnie kciuki i szukajcie spokojnego domku :) Quote
irenaka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='sylwiairys']Pan doktor nie odbiera telefonu :( ale Patoś ma się dobrze jest wesolutki i spokojny. Stres powoduje różne dolegliwości nawet u zdrowych psów. Tu mamy spokój więc czujemy się dobrze :) Hau hau a jedzonko jest pycha nawet zupka z dyni nauczyłem się juz jeść tylko z miseczki chociaż czasami próbuje coś zwędzić . Najgorzej się dostać do lodówki a tam tyle przysmaków :( ( może ktoś poda łapę ) trzymajcie za mnie kciuki i szukajcie spokojnego domku :)[/QUOTE] Już się nie mogę doczekać wizyty u Was:multi:. A dla wszystkich dziewczyn informacja, dzisiaj jadę poprzytulać Patoska, może jeszcze Sylwia:loveu: się załapie na to przytulanie;). Quote
marysia55 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='majqa']Super, czekamy więc na relację! :-)[/QUOTE] o ile Irenka zdąży wrócić o przyzwoitej porze :evil_lol: Quote
irenaka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='marysia55']o ile Irenka zdąży wrócić o przyzwoitej porze :evil_lol:[/QUOTE] Jako kobieta w wiadomym wieku, próbuję się prowadzić przyzwoicie;) i nocne eskapady mogę uskuteczniać chyba tylko w Twoim towarzystwie, ewentualnie innej szalonej kobiety z tego wątku:evil_lol:. Oczywiście jak się domyślacie, kiedy widzę Patoska, to się rozpływam, nie sposób nie kochać tego psa:loveu:. Jego łagodność, wdzięczność za każdy gest ze strony człowieka i tulenie do szyjki- miodzio:loveu:, może trwać wiecznie i ani Patos, ani ja nie mamy dość. Tyle ciepła, spokoju i dobroci jest w tym psie, że niech żałują Ci, którzy nie mogą go przytulić. Byliśmy dzisiaj razem na krótkim spacerku a później było przytulańsko i dom. Nasz spryciarz ma już doskonale opracowane techniki patrzenia kobitkom w oczy. Na mnie to działa, na Sylwię nie:evil_lol:. Jest ciągle konsekwentna i Patos zachowuje się spokojnie, bez skakania po stole, garnkach. Została mu tylko słabość do lodówki;), tej jeszcze nie odpuszcza i próbuje po niej skrobać. Na spacerach merda ogonkiem do każdego człowieka, każdy z nich to przyjaciel. Pies ideał:loveu:. Sika nadal jak dziewczynka:evil_lol:, co wygląda dość zabawnie, ale taki urok Patoska:loveu:. Oczywiście ostry rygor ;) Sylwii z dietką działa i Patula chudnie i już niebawem, wyślemy Patulkę na wybieg z figurą modela. W nocy śnią mu się koszmary:-(, teraz dopiero chyba odreagowuje dotychczasowe stresy. Sylwia wstaje, głaszcze go i Patos zasypia już spokojnie. Zdjęć nie mam, ale za to mam filmik. Problem w tym, że pożyczyłam kamerką od sąsiadki i muszę jutro spokojnie wszystko zgrać i wyciąć to, co nie nadaje się do publikacji na forum publicznym:evil_lol:. Wytrzymacie?;) Zrobię też rozliczenie pobytu Patoska, bo musiałam odrobinę przesunąć jego datę. Jutro będą wyjaśnienia, bo dziś już padam. Choć z drugiej strony chyba nie zasnę, odkąd Patos jest na DT, to zawsze po spotkaniu ogrania mnie jakaś szalona radość, która pewnie spać mi nie pozwoli:shake:. Patos ciągle czeka na jedno kochające serducho, a ludzie są ślepi:-(. Quote
mysza 1 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ja tu siedzę cały czas tylko milczę ;) Pisałam wcześniej, że umknęło mi, że zlecenie stałe się skończyło dlatego zapłaciłam z opóźnieniem. Powinno być ok :) Quote
marysia55 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Miki']Jejku, jejku, chyba też nie zasnę:loveu:[/QUOTE] ja to chyba w ogóle będę musiała 'coś' zażyć żeby zasnąć. Irenka tak pięknie opowiada o Patosku:loveu:, że nie mogę sobie darować , że to nie jest mój pies:shake:. Quote
agata51 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='marysia55']ja to chyba w ogóle będę musiała 'coś' zażyć żeby zasnąć. [B]Irenka tak pięknie opowiada o Patosku:loveu:[/B], że nie mogę sobie darować , że to nie jest mój pies:shake:.[/QUOTE] Bo o Patosku nie można inaczej. A ja przepraszam, oglądam na okrągło akcję wydobywczą w Chile. Coś takiego przeżyłam tylko raz - 16.07.69. (ubiegłego wieku, ma się rozumieć). Musiałam wczoraj zobaczyć tego pierwszego. Patos, ty nie oglądaj, ty masz swoje chwile wzruszeń - swoją drogą, wszystkie moje psy w mig pojmują, do czego służy lodówka. A propos, mówiłam wam, że mam nowego tymczasika? Quote
wenucja Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 to ja czekam na filmik :P szkoda ze z cenzura ale taki tez dobry :D Quote
magda222 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dotarłam tu dopiero dzisiaj a tu takie super wieści :) Fajnie, że Patula ma się tak dobrze :) Agatko co to za tymczasik? :) Quote
marysia55 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='wenucja']to ja czekam na filmik :P szkoda ze z cenzura ale taki tez dobry :D[/QUOTE] eee tam , może ta cenzura nie będzie taka głęboka:evil_lol: [quote name='magda222']Dotarłam tu dopiero dzisiaj a tu takie super wieści :) Fajnie, że Patula ma się tak dobrze :) [B]Agatko co to za tymczasik?[/B] :)[/QUOTE] no własnie co to za nowy tymczasik?? może jakies zdjęcie wkleisz ?? Patosek na pewno się nie obrazi :evil_lol: Quote
irenaka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Dziewczyny, nie gniewajcie się, ale nie wiem, czy uda się dzisiaj coś z tym filmikiem zrobić. Dopiero ściągamy program, żeby móc popracować na filmem:shake:. Quote
marysia55 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='irenaka']Dziewczyny, nie gniewajcie się, ale nie wiem, czy uda się dzisiaj coś z tym filmikiem zrobić. Dopiero ściągamy program, żeby móc popracować na filmem:shake:.[/QUOTE] wiedziałam , no wiedziałam ... że się będziesz wykręcała :evil_lol: Quote
irenaka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 [quote name='marysia55']wiedziałam , no wiedziałam ... że się będziesz wykręcała :evil_lol:[/QUOTE] Szczerze? Wrzuciłam to na głowę Arturowi, bo miałam dzisiaj zbyt dużo spraw służbowych. Może gdybym sama zajęła się tym przed południem, to byście już pooglądały Patoska. A tak to jest d....:oops: Teraz siedzę i nadal muszę pracować:shake:. Zawaliłam, to fakt, ale muszę popracować, bo jestem bez kasy:shake:. Quote
Recommended Posts