Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Patosa i Cioteczki oczywiscie.

[B]Marysiu[/B], wspolczuje Ci. Bez takich ludzi jak Ty, ekonomia nie miala by prawa istnienia. Wiem, wiem, ale mi pocieszenie ...
Czasami palne takie "cos" bez glebszego sensu.:oops:

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Miki[/B], ja niestety, nie jestem dobra w takich smutnych sytuacjach. Jezyk mi sztywnieje i nie wiem, co powiedziec. Zycze Wam jednak duzo wytrwalosci i zdrowia.

Posted

[quote name='Freya73']Witam Patosa i Cioteczki oczywiscie.
[B]Marysiu[/B], wspolczuje Ci. Bez takich ludzi jak Ty, ekonomia nie miala by prawa istnienia. Wiem, wiem, ale mi pocieszenie ...
Czasami palne takie "cos" bez glebszego sensu.:oops:[/QUOTE] Freya, czasami jak ktoś tak 'palnie' to chociaż uśmiech można zobaczyć na mojej twarzy. Co w tym okresie jest niezmiernie rzadkie, więc masz swoje zasługi na polu "ekonomii" również.

Posted

[quote name='marysia55'][B]SE[/B] zaglądam do Patoska w dzień .... i co widzę:crazyeye:. No właściwie rzecz w tym, że nic nie widzę :shake:tzn. chciałam powiedzieć NIKOGO nie widzę.:mad::cool1:.[/QUOTE]
myślałam, że superexpressss...:shake:
dogo chodzi, jakby zapomniało..

Posted

Nie bijcie dziewczyny za moją nieobecność, ale w piątek i sobotę waliłam w klawiaturę robiąc ogłoszenia a wczoraj miałam adopcję starszej suni po zmarłej właścicielce i jak wróciłam wieczorkiem do domu to padłam:oops:.
Zlewają mi się dni tygodnia, dzisiaj w nocy jak się obudziłam, to miałam irracjonalne przekonanie, że jest niedziela i w końcu się wyśpię. Nic z tego, dzionek okazał się poniedziałkiem:evil_lol:.
Wczoraj dostałam wyniki badań Patoska od Pana Doktora.
Nadal mamy problem z dwoma wynikami. Pierwszy to poziom luminalu we krwi.
Jak robiliśmy badania w lipcu było 12,04 przy normie 20-40. Zwiększaliśmy wtedy luminal z 0,75 tabletki do całej. Teraz mamy 18,92 i zwiększamy luminal do dawki 1,25 tabletki. Powinno to doprowadzić do uzyskania następnego wyniku już w normie.
Kolejny wynik poniżej normy to T4 czyli tarczyca. Norma jest 1,8-4,6 a Patos ma w tej chwili 1,41. Poprzednio było lepiej -1,69. Ten wynik, może być przyczyną, że Patosek tyje, pomimo, że biega a tyć nie może, ze względu na padaczkę. Wstrzymujemy się jednak z podawaniem leków, bo norma graniczna, przy której wprowadza się leczenie to 1. Reszta wyników jest wzorcowa.
I jeszcze obiecane szczegółowe rozliczenie:
T4 czyli tarczyca 30,00
Fenobarbital ( czyli poziom luminalu) 80,00
Morfologia z biochemią 50,00
Szczepienie 50,00
Wizyta + dojazd 70,00
Razem 280,00

Posted

Jakoś nikt nie 'przybieżał' Cie bić Irenko:lol:, za to ja dziękuje za taki szczegółowy opis (cały czas się na nich kształcę:evil_lol:), no i rozliczenie godne samodzielnej księgowej. Buziaczki dla Ciebie, Patoska no i tych paskudnych ciotek co przestały zaglądać. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy zastój :mad:

Posted

[quote name='Freya73'][B]Miki[/B], ja niestety, nie jestem dobra w takich smutnych sytuacjach. Jezyk mi sztywnieje i nie wiem, co powiedziec. Zycze Wam jednak duzo wytrwalosci i zdrowia.[/QUOTE]

A dzięki bardzo. Jakoś tam będzie, musi być. Córka trenuje judo i jest przede wszystkim miłośniczką zwierząt i przyrody ogólnie. Kto jak nie ona mając 9 lat, dawał naszej suni zastrzyki z insuliny jak musiałam wyjechać i kto siedział z nią prawie całą noc, kiedy tego najbardziej potrzebowała? I kto systematycznie namawia mnie na czwartego psa?

A może Patosek nie koniecznie przybiera na wadze z powodu tej tarczycy? Coś tam przecież mu odpadło a siedzi przecież w boksie. I przecież tak długo był głodny. Może chce się najeść tak na wszelki wypadek?

Posted

A wiesz co Patosku,
wczoraj widziałam jak policjant wypisał mandat takiej starszej pani, co to chodzi z takim miłym pieskiem jak Ty.

Piesek jest bardzo spokojny: do suczek nieśmiało się cieszy, pieski omija szerokim łukiem.

No, ale był bez smyczy i się to panu władzy nie spodobało. Szkoda, że na nich trafiło, a nie na takiego forsiatego mądralę, co tu chodzi z taką bardzo agresywną bokserką.
To niesprawiedliwe, taki grzeczny, posłuszny pies (co z tego, że duży) musi chodzić na smyczy, a postrach ulicy lata, gdzie się jej podoba i gryzie psy i ludzi.

Posted

[quote name='Asior']Maryś, a Ty co?? Czemu telefonów nie odbierasz??? CO?????[/QUOTE]

Asia , telefon mi się sp......l i siedzi na serwisie:evil_lol: a Ty Asiu stęskniłaś się za moim jedwabistym głosem :diabloti:. Jak dziada odbiorę (może jutro) to zadzwonię :p:p:p. A poza tym to co maile i GG nie działają :crazyeye:

Posted

[quote name='marysia55']Jakoś nikt nie 'przybieżał' Cie bić Irenko:lol:, za to ja dziękuje za taki szczegółowy opis (cały czas się na nich kształcę:evil_lol:), [B]no i rozliczenie godne samodzielnej księgowej[/B]. Buziaczki dla Ciebie, Patoska no i tych paskudnych ciotek co przestały zaglądać. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy zastój :mad:[/QUOTE]

Reakcja moja była natychmiastowa!!!:evil_lol:
Kalkulator w dłoń i kolejny raz przeliczyłam kwotę rachunku:oops:
Widzisz jak na mnie działasz?:loveu:

[quote name='Miki']
A może Patosek nie koniecznie przybiera na wadze z powodu tej tarczycy? Coś tam przecież mu odpadło a siedzi przecież w boksie. I przecież tak długo był głodny. Może chce się najeść tak na wszelki wypadek?[/QUOTE]

Być może przybieranie na wadze nie jest związane z tarczycą, ale niepokoi mnie fakt, że wynik badania spadł kolejny raz poniżej normy. Poprzednim razem wskazania naszego doktorka były w kierunku zmiany żywienia.
Muszę to przedyskutować jeszcze z innymi, bo chyba nie ma co czekać aż wynik dojdzie do granicy 1.

[quote name='ewatonieja']a mi spać nie dają już 4 noc z rzędu :( pie**** studenci Patosie chociaż ty śpij dobrze![/QUOTE]

Proponuję urządzić dzisiaj imprezę konkurencyjną;).
Jak chcesz, to mogę przyjechać i dać im popalić:evil_lol:. Pewnie grzeczne zwracanie uwagi nic nie daje?

Posted

Jestem, Patosie! Noc coraz krótsza - nie starcza jej dla wszystkich psiaków. Stąd moja obecność w biały dzień! Zgroza! Piesku, ja cię proszę, przestań się wygłupiać i doprowadź do porządku te swoje wyniki! Za 2 tygodnie wszystkie mają być w normie!

Posted

[quote name='marysia55']Asia , telefon mi się sp......l i siedzi na serwisie:evil_lol: a Ty Asiu stęskniłaś się za moim jedwabistym głosem :diabloti:. Jak dziada odbiorę (może jutro) to zadzwonię :p:p:p. A poza tym to co maile i GG nie działają :crazyeye:[/QUOTE]
aaatam gg używam od wielkiego dzwonu a przez maila to nie to samo.... rozgryzłaś mnie... głosu mi brak Twego było... :eviltong::eviltong: