Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Olena84']Ja podjade pod poczte dzis i wpłace 30 zł- no niestety tylko tyle moge:([/quote]

To wiele :loveu::multi:

[SIZE=3][COLOR=Red][B]NOWE FOTKI PSA Z MĘTKOWA - > łańcuch wrośnięty w szyję!!!!![/B][/COLOR][/SIZE] :placz::placz::placz: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104591&page=9[/url]

Posted

Poker pieniazki doszly, zapytamy panstwa czy mamy kupic dla nich zwirek dla kotow czy tez wykupic lekarstwo dla psa z pecherzyca. Poinformujemy o tym na watku. Dziekujemy w imieniu panstwa.

Posted

1.u ludzi stosuje sie czesciej inne sterydy ktore mniej zatrzymuja wode i nie ma takiego przyrostu wagi ,chyba u psow tez mozna np.polcortolon
2.na oslone zoladka przed sterydami lepszy od venteru i allugastrinu ,ktory u ludzi wyszedl prawie z uzycia daje sie ranigast,famogast lub lanzule,omeprazole ,controloki w malej dawce i mam tego troche wiec spytajcie weta moge wyslac.

Posted

[quote name='monikusf']1.u ludzi stosuje sie czesciej inne sterydy ktore mniej zatrzymuja wode i nie ma takiego przyrostu wagi ,chyba u psow tez mozna np.polcortolon
2.na oslone zoladka przed sterydami lepszy od venteru i allugastrinu ,ktory u ludzi wyszedl prawie z uzycia daje sie ranigast,famogast lub lanzule,omeprazole ,controloki w malej dawce i mam tego troche wiec spytajcie weta moge wyslac.[/quote]

[quote name='Poker']jeszcze lepszy jest Metypred, a Omeprazol jest tani.[/quote]

OK spytamy weta, a Was dziewczyny bardzo bym prosiła o telefon do państwa, żeby im to wytłumaczyc :) jak już pogadamy z wetem na ten temat.

Posted

[quote name='Olena84']O matko jak fajnie! Ktoś z dogomanii ją adopował?[/quote]

Nie, Punia została wypatrzona na naszej stronce :) Zakochała się w niej młoda mama 2 grzecznych uroczych synków w wieku 3 i 4 latka. Mieszkają w bloku, pańcia nie pracuje i Punia będzie miała czas się oswoić.
Pani Danusia płakała za Punią, nam było przykro ją zabierać, ale Dagmara jest wspaniałą osobą i napewno Punia będzie u niej szczęśliwa. Miałam okazję dobrze ją poznać, bo państwa nie było i czekaliśmy ponad godzinę, chodząc po lesie ;) Więc cierpliwość i determinację także sprawdziliśmy :D Kto inny chyba by nie wytrzymał :D

A Punia i nowa pańcia Dagmara mają identyczny kolor włosków nawet!

Będą fotki i relacja, jesteśmy zaproszeni w odwiedzinki :)

Jeszcze Misio szuka domku. Wysyłam go do Przełomu na ten tydzień.

Posted

Pani Danusia dzwoniła i cieszyła się, że Punia znalazła dobry domek. Już jej przeszedł smutek. Była zadowolona, że chłopczyki takie spokojne i nie zrobią Puni krzywdy napewno, że będzie ona jedynym pieskiem w domu i będzie miała nareszcie całą miłość ludzi tylko dla siebie :loveu:

Tak samo jak p. Danusia, nie mogę doczekać się wieści, jak tam się dziewczynka aklimatyzuje.

Posted

[quote name='monikusf']mam troche lekow czy wyslac na adres fundacji ,bo jesli do panstwa to prosze o adres na pw[/quote]

Ja też dołożę leki do tej paczki. Czekam tylko na wytyczne w sprawie spotkania ;)

Posted

Rozmawiałam z moją doktor na temat encortonu i powiedziała, że pęcherzyca jest takim schorzeniem, że trzeba się cieszyć że ten lek działa. Powiedziała tez że dobrze jest cos podawać osłonowo i robic pr wątrobowe. Encorton ma duzo skutków uboczny ale w praktyce bywa tak, że pieski nie dorzywają ich objawów:(
Wiem, mało pozytywne ale wolałam zapytać.:-(

Posted

[quote name='monikusf']mam troche lekow czy wyslac na adres fundacji ,bo jesli do panstwa to prosze o adres na pw[/quote]

Jak wolisz, może być na adres państwa, bo jak na razie nie przyszło nic od nikogo, więc raczej nie poczują się przeciążeni...
Wysyłam adres na pw.
Dziękujemy :loveu:

[quote name='Edi100']Rozmawiałam z moją doktor na temat encortonu i powiedziała, że pęcherzyca jest takim schorzeniem, że trzeba się cieszyć że ten lek działa. Powiedziała tez że dobrze jest cos podawać osłonowo i robic pr wątrobowe. Encorton ma duzo skutków uboczny ale w praktyce bywa tak, że pieski nie dorzywają ich objawów:(
Wiem, mało pozytywne ale wolałam zapytać.:-([/quote]

Kajtuś czuje się dobrze na razie... Ale to młody piesek, ma tylko 2 lata. Dostaje końskie dawki, po 20mg, inaczej niesamowicie cierpi, wydrapuje sobie nawet oczka...
Teraz ma tylko trochę na nosku i na brzuszku. Nie wiadomo, kiedy znowu mu się pogorszy...

Posted

Dostałam wiadomość z nowego domku Puni :lol:

[QUOTE]hej.dzisiaj bylismy na 2 godzinnym spacerze w lesie..tam czuje sie bezpiecznie biegala jak szalona i nawet szczekala jak nigdy chyba bardzo lubi cisze bo w miescie musze ja nosic na rekach hahaha na szczescie las jest nie daleko takze tam bedziemy chodzic codziennie 2 razy ..w sobote zadzwonie do pani Metkowej i powim jej jak czuje sie Punia..pozdrawiam i sluze pomoca jezeli chodzi o te biedne zwierzeta w tym wiezieniu..pa
[/QUOTE]

Ostatnie zdanie dotyczy jednego z okolicznych schronisk.

Posted

Podczas wizyty z Brutusem u dr-a Gierka w Katowicach spytałam o pęcherzycę. Niestety dr Gierek nigdy tej choroby nie leczył i nie ma doświadczenia, ale polecił mi dr Olender z kliniki w Tychach.
Zadzwonię w tygodniu. Byc może uda się wreszcie zdiagnozowac porządnie Kajtusia i ustalic dla niego lepszy sposób leczenia.

Posted

[quote name='Olena84']Było by super, a Państwo jak trzymają się jakoś?[/quote]

Tak. Cieszą się z interwencji zabrania Rebitka od zwyrodnialców - bo to parę ulic dalej.

Posted

Dogomaniacy jak zwykle wspieraja dobrych ludzi i ich zwierzeta, lista osob ktore wspomogly panstwo z Metkowa:

Aleksandra P. dla panstwa 30 zl.

MTF z Zalesia dla panstwa 100 zl.
razem: --------------
[SIZE=5][B]130 zl.[/B][/SIZE]

Posted

[quote name='Ada-jeje']Dogomaniacy jak zwykle wspieraja dobrych ludzi i ich zwierzeta, lista osob ktore wspomogly panstwo z Metkowa:
Kinga W. na leczenie Dziekiego 50 zl.
Przemek P. na leczenie Dzekiego 50 zl.
Aleksandra P. dla panstwa 30 zl.

MTF z Zalesia dla panstwa 100 zl.
razem: --------------
[SIZE=5][B] 230 zl.[/B][/SIZE][/quote]

Dżeki to Rebit. U państwa jest chory Kajtek. Trzeba spytać te osoby, czy chodziło im o wsparcie dla Rebitka czy dla państwa z Mętkowa.

Tak czy inaczej dziękujemy :loveu: