Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki mam tymczasowe rozwiązanie. Udało się załatwić krótki tymczas u Pani, która zajmuje się na naszym osiedlu kotami.
Obiecała, że przetrzyma go na trochę. Nie wiem na jak długo, obiecałyśmy z mamą jej pomoc finansową lub że będziemy jej dostarczac karmę. No i oczywiście że szybko znajdziemy dla niego domek. Oby ta ostatnia obietnica miała pokrycie w faktach.

Agaciu, dziękuję za chęć pomocy w sfinansowaniu hoteliku. Myślałam nad tym, ale sama z mamą nie dam rady. W takim razie może zostawmy sobie alternatywę gdyby Pani od kotków jednak już nie mogła Lucka dłużej trzymać.

I już pierwsze co wiemy, pies ma lekko rozprute jajka i pogryzione uszyska. W poniedziałek wędrujemy do weta. Niech go obejrzy. Może wypowie się co do jego wieku.

Dziesiejszą noc jednak spędził na dworze. Wieczorem nie było po nim śladu, myślałyśmy, że tym razem ktoś inny pozwolił mu przetrzymać noc na klatce. I faktycznie jedna Pani zaprowadziłą go na portiernie (nie wiem jaką) ale tam nie spędził podobno całej nocy. Dobrze, że chociaż teraz ma cieplutko.

Acha i jeszcze mi się przypomniało. Lucek pięknie reaguje na koty, żeby nie powiedzieć, że w ogóle nie reaguje. Koty chodzą mu po głowie,a on nic.
Kto pokocha Lucka????????????

Posted

Dziewczyny to teraz jest możliwość odchuchania go trochę, tzn wykapania, wyczesania, określenia jego wieku i zrobienia fotek. I trzeba ogłaszać Lucka. Chyba trzeba go odrobaczyć i zaszczepić.

Posted

szajbus napisał(a):
Dziewczyny to teraz jest możliwość odchuchania go trochę, tzn wykapania, wyczesania, określenia jego wieku i zrobienia fotek. I trzeba ogłaszać Lucka. Chyba trzeba go odrobaczyć i zaszczepić.

Dokładnie tak. Chcąc niuńkowi pomóc trzeba zrobić z niego eleganckiego Pana Lucjana. Szysiu zabierając go do weta, jeśli dasz radę, załatw mu tabl.na odrobaczenie i szczepienie p/wściekliźnie. 30zł (tyle narazie mogę) dorzucę się do wydatku. Trudno by na Ciebie spadło wszystko.

Posted

Hejki,
Wspaniale, ze Lucek vel Pan Lucjan nie musi juz marznác na ulicy.
Oczywiscie dokladam sié do kosztów pieska, z tym ze dopiero po 26-tym.
I trzymam kciuki za domek.

PS. Jedziecie do Wa-wy 3 marca?

Posted

Ok. W takim razie od poniedziałku działamy, najpierw wet, ocena stanu zdrowia, odrobaczenie i szczepienia. Zajmę się fotkami. Te nocne nie są specjalne, ale wtedy tylko takie udało się zrobić.

Dziękuję Wam wszystkim za zaangażowanie.:calus:

Wrócviłąm ze spacerku i znacznie lepiej czuje się ze świadomością, że Lucek nie arznie dzisiejszej nocy.

Emilia a co się dzieje w Wawie 3 marca?
Bo ja nie w temacie. Kurza twarz.

Posted

Szysiu, a tak w ogóle to jeśli możesz walnij mu fotki przed i po pielęgnacyjnej odmianie. Dla ogłoszeń krótkich to pikuś ale wątkowych (np. takim fajnym portalem poza dogo jest vegie, gdzie uaktualniasz informacje)
może mieć znaczenie, gdy ludzie zobaczą istotny kontrast.

Posted

Ok. Postaram się w poniedziałek zrobić chociaż w lecznicy przy oświetleniu kilka fotek, mnie się w ogóle wydawało ostatnio, że on troszkę jest obolały. Może to te jąderka.... No nie wiem, zobaczymy co powie doktor.

Posted

Mama poszła do lekarza sama, także zdjęć dziś nie będzie. Przepraszam, ale nie czuje się dziś najlepiej i nie dałam rady.

W każdym razie dużo juz wiemy.
Pies ma zapalenie jąder, dostał leki przeciwzapalne, przeciwbólowe i antybiotyk o przedłużonym działaniu. W czwartek kolejna wizyta, jak go podleczymy bierzemy się za odrobaczenie i szczepienia.
Pani obejrzała go dokładnie i stwierdziła, że ogólnie jest w dobrym stanie i ma około 6 lat.
DOstał dziś nową obróżkę i smyczkę. Bardzo ladnie chodzi na smyczy. Mama odprowadziła go potem do domu Pani, która dała mu schronienie i miał ochotę potem z nią wracać spowrotem.
Pani opowiadała, że rano delikatnie szturcha ją noskiem pokazując, ze chce isć na dworek.
Mamy nadzieję, że Pani tak pokocha tego psiaka że już nie pozwoli mu odejść. Ale to tylko nadzieja.

Acha i nasz Lucek reaguje na imię Misiek:evil_lol: