majqa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Gdybyś potrzebowała mojej pomocy to łap mnie jutro na kom. Quote
Szyszka Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Dzięki Izuś. Jak będę coś wiedziała to dam Ci znać. Quote
Agata69 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 szyszka, a może do jakiegoś dobrego hoteliku go, ja się dołożę. Quote
Szyszka Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Cioteczki mam tymczasowe rozwiązanie. Udało się załatwić krótki tymczas u Pani, która zajmuje się na naszym osiedlu kotami. Obiecała, że przetrzyma go na trochę. Nie wiem na jak długo, obiecałyśmy z mamą jej pomoc finansową lub że będziemy jej dostarczac karmę. No i oczywiście że szybko znajdziemy dla niego domek. Oby ta ostatnia obietnica miała pokrycie w faktach. Agaciu, dziękuję za chęć pomocy w sfinansowaniu hoteliku. Myślałam nad tym, ale sama z mamą nie dam rady. W takim razie może zostawmy sobie alternatywę gdyby Pani od kotków jednak już nie mogła Lucka dłużej trzymać. I już pierwsze co wiemy, pies ma lekko rozprute jajka i pogryzione uszyska. W poniedziałek wędrujemy do weta. Niech go obejrzy. Może wypowie się co do jego wieku. Dziesiejszą noc jednak spędził na dworze. Wieczorem nie było po nim śladu, myślałyśmy, że tym razem ktoś inny pozwolił mu przetrzymać noc na klatce. I faktycznie jedna Pani zaprowadziłą go na portiernie (nie wiem jaką) ale tam nie spędził podobno całej nocy. Dobrze, że chociaż teraz ma cieplutko. Acha i jeszcze mi się przypomniało. Lucek pięknie reaguje na koty, żeby nie powiedzieć, że w ogóle nie reaguje. Koty chodzą mu po głowie,a on nic. Kto pokocha Lucka???????????? Quote
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Lucek, spokojny, nieduży pieszczoch, akceptujący koty, szuka domku! Quote
szajbus Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Dziewczyny to teraz jest możliwość odchuchania go trochę, tzn wykapania, wyczesania, określenia jego wieku i zrobienia fotek. I trzeba ogłaszać Lucka. Chyba trzeba go odrobaczyć i zaszczepić. Quote
Agata69 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 podtrzymuje ofertę dołozenia się do hotelu, ale mam nadzieję że znajdzie domek szybciej Quote
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 szajbus napisał(a):Dziewczyny to teraz jest możliwość odchuchania go trochę, tzn wykapania, wyczesania, określenia jego wieku i zrobienia fotek. I trzeba ogłaszać Lucka. Chyba trzeba go odrobaczyć i zaszczepić. Dokładnie tak. Chcąc niuńkowi pomóc trzeba zrobić z niego eleganckiego Pana Lucjana. Szysiu zabierając go do weta, jeśli dasz radę, załatw mu tabl.na odrobaczenie i szczepienie p/wściekliźnie. 30zł (tyle narazie mogę) dorzucę się do wydatku. Trudno by na Ciebie spadło wszystko. Quote
szajbus Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 I fotki.Potrzebne nam będą fotki do ogłoszeń odpicowanego pana Lucjana Quote
emilia2280 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Hejki, Wspaniale, ze Lucek vel Pan Lucjan nie musi juz marznác na ulicy. Oczywiscie dokladam sié do kosztów pieska, z tym ze dopiero po 26-tym. I trzymam kciuki za domek. PS. Jedziecie do Wa-wy 3 marca? Quote
Szyszka Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Ok. W takim razie od poniedziałku działamy, najpierw wet, ocena stanu zdrowia, odrobaczenie i szczepienia. Zajmę się fotkami. Te nocne nie są specjalne, ale wtedy tylko takie udało się zrobić. Dziękuję Wam wszystkim za zaangażowanie.:calus: Wrócviłąm ze spacerku i znacznie lepiej czuje się ze świadomością, że Lucek nie arznie dzisiejszej nocy. Emilia a co się dzieje w Wawie 3 marca? Bo ja nie w temacie. Kurza twarz. Quote
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Szysiu, a tak w ogóle to jeśli możesz walnij mu fotki przed i po pielęgnacyjnej odmianie. Dla ogłoszeń krótkich to pikuś ale wątkowych (np. takim fajnym portalem poza dogo jest vegie, gdzie uaktualniasz informacje) może mieć znaczenie, gdy ludzie zobaczą istotny kontrast. Quote
Szyszka Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Ok. Postaram się w poniedziałek zrobić chociaż w lecznicy przy oświetleniu kilka fotek, mnie się w ogóle wydawało ostatnio, że on troszkę jest obolały. Może to te jąderka.... No nie wiem, zobaczymy co powie doktor. Quote
majqa Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 On może mieć uogólniony stan zapalny od tych jąderek.:-( Quote
majqa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Szysiu puść mi na PW, mailem lub gg pełne dane to zrobię Ci przelew na Lucka. Quote
Kasia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Od razu przepraszam za offa :oops: ale bardzo prosimy o pomoc w głosowaniu w Krakvecie na Greven i Jej zwierzyniec... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105760 Będziemy wdzięczni za oddane głosy. Liczymy na Was.:loveu: Quote
Szyszka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Mama poszła do lekarza sama, także zdjęć dziś nie będzie. Przepraszam, ale nie czuje się dziś najlepiej i nie dałam rady. W każdym razie dużo juz wiemy. Pies ma zapalenie jąder, dostał leki przeciwzapalne, przeciwbólowe i antybiotyk o przedłużonym działaniu. W czwartek kolejna wizyta, jak go podleczymy bierzemy się za odrobaczenie i szczepienia. Pani obejrzała go dokładnie i stwierdziła, że ogólnie jest w dobrym stanie i ma około 6 lat. DOstał dziś nową obróżkę i smyczkę. Bardzo ladnie chodzi na smyczy. Mama odprowadziła go potem do domu Pani, która dała mu schronienie i miał ochotę potem z nią wracać spowrotem. Pani opowiadała, że rano delikatnie szturcha ją noskiem pokazując, ze chce isć na dworek. Mamy nadzieję, że Pani tak pokocha tego psiaka że już nie pozwoli mu odejść. Ale to tylko nadzieja. Acha i nasz Lucek reaguje na imię Misiek:evil_lol: Quote
majqa Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Wobec tego pies imion dwojga, Lucjan Misio??? :evil_lol: Quote
szajbus Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 No jak ma zapalenie jader to ma niezły ból. Super, ze wet obejrzał chłopaka. Quote
Kasia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Fajnie by było gdyby mógł u tej Pani zostać...;) Jeśli nie to znajdzie mu sie najlepszy domek pod słońcem!!!!! Quote
Recommended Posts