Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neigh napisał(a):
Waszko a co się przejmujesz:-) 90 % osób sie tam wypowiadających nie brało udziału w akcji.......

w sumie racja bo przecież było Was kilka w tym ulu, ale moje myśli zostały już przez Was wypowiedziane, więc po co się powtarzać - szkoda tylko, że przez takie klocki mogą stracić psy bo wiele ludzi czyta ten wątek...

Posted

[quote name='malawaszka']qrna ja czytam i scyzoryk mi już pociął wszystkie kieszenie od środka

Więc jak się cieszymy to

No i kwestia formalna - mam Teosiowe 70 zł bo nie zdążyłam go w końcu wziąć do fryca - co mam zrobić z tym? może mogę dołożyć do hotelu naszego Benjego sznaucera staruszka, który chyba tam do końca zycia będzie bo nikt go nie chce

Jak dla mnie to bierz na kogo tam potrzebujesz....;)

Posted

Powiedziałam p. Dominice - kilka dni daję Wam spokoj.....ale gdyby coś to niech Pani dzwoni o każdej porze dnia i nocy....

I wiecie co? Cisza:-)

Posted

Mośka napisał(a):
Neigh, wierzę w Twoją intuicję :p

Mnie się Oni wydają bardzo normalnymi i fajnymi ludźmi - a tacy psów nie oddają........no chyba ze jakiś pogrom. Teodor pogromu nie wróży:-)

A poza tym jak to brzmi Maja i Teodor..

Posted

Malawaszko - wysłałaś mi badania Teosiowe? Dzwoniła p. Dominika - Teo był na zabiegach pielęgnacyjnych - obcięcie pazurów itp. Ponoć był całkiem znośny:-)

Ale jest problem - pani wet która rzuciała na niego okiem - nie podobał sie mocznikowy zapach z pyska, jest podejrzenie cukrzycy + zaćma. Szok normalnie.......

W kierunku cukrzycy to byl on badany??? Kto pamięta?

Posted

Dzisiaj je wysłałam

ale przeglądałam i nie widziałam cukru badanego, ale był podwyższony mocznik i kreatynina - to było w marcu jakos - mocznik jest max 45, a on miał jakoś koło 130 - tylko wtedy miał też robione USG i nie było dużych zmian w tych nerkach, tylko stan zapalnych chyba pęcherza z tego co pamiętam

Posted

malawaszka napisał(a):
i co tam u Teosia? bo jak już ochłonęłam, że mogę o nim myśleć z radością a nie z niepokojem co z nim będzie to teraz niech nam nie choruje chłopak!!!

Zobaczymy Ciociu Malawaszko.....Jak tylko przyjdą wyniki badań od Ciebie Pani Dominika pobiegnie z nim do lekarza....Fakt, nerki miał po stanie zapalnym - przy nieodpowiednim żywieniu i trzymaniu w nieodpowiednich warunkach - wilgoć np. - mógł mu sie ten mocznik podnieść. Moja wetka, która jest najlepsza na świecie nawet nie widziała powodu do podawania leków - tylko karmę niskobiałkową. I nie wierzę, że nie zauważyłaby początków zaćmy i cukrzycy.......Spokojnie, poczekajmy co wet powie jak go dokładniej obejrzy.....

Posted

gusia0106 napisał(a):
Zobaczymy Ciociu Malawaszko.....Jak tylko przyjdą wyniki badań od Ciebie Pani Dominika pobiegnie z nim do lekarza....Fakt, nerki miał po stanie zapalnym - przy nieodpowiednim żywieniu i trzymaniu w nieodpowiednich warunkach - wilgoć np. - mógł mu sie ten mocznik podnieść. Moja wetka, która jest najlepsza na świecie nawet nie widziała powodu do podawania leków - tylko karmę niskobiałkową. I nie wierzę, że nie zauważyłaby początków zaćmy i cukrzycy.......Spokojnie, poczekajmy co wet powie jak go dokładniej obejrzy.....

tja...w Katowickim domu raczej go nie rozpieszczali :mad:

Posted

Rozmawiałam z p. Dominiką.......podałam jej adres wątku....to sobie poczyta:-).

A moze się złamie i coś napisze......:cool3:

U Teosia wszystko gra i buczy:-). Kontakty z Majką poprawne, Teoś zaczyna być zachłanny na mizianki. Burczy tylko przy dotykaniu łap. Poza tym ideał.....jak to nasz Teodor.......nooooooo nie JUŻ NIE NASZ:-) UFF

Posted

A medycznie jak?

Z resztą wiesz co, nie pisz, gdyż walczę z Tobą o pierwsze miejsce na Krzyczkowym:diabloti: Maila do Pani Dominiki mam to sobie sama zadam pytanie :eviltong:

Posted

sukces to dopiero teraz - wcześniej same porażki :roll: chociaż zależy jak na to patrzeć, bo wielkim sukcesem było że trafił pod Waszą TWA opiekę :roflt: :evil_lol::diabloti: chociaż po róznych perypetiach ale a końcu wyszło na dobre :loveu::multi:

a ja to już chyba żadnej Ani nie dam psa - bo to już druga, z którą tak wyszło :roll: