Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojej pani już nie ma. Miałem dobre życie, jedzonko, spacerki, wylegiwałem się na kanapie, spałem razem z moją panią. Potem pamiętam tylko wielkie zamieszanie, obcy ludzie w moim domu, zabrali moją panią... Nie rozumiałem, co się stało, słabo widzę i niedosłyszę... Potem był tylko strach, ból, straszny hałas szczekających psów, obcy ludzie, straszne miejsce... Miejsce, skąd takie pieski jak ja, już nie wychodzą...Byłem przerażony tym miejscem. Zostałem sam, za kratami, na twardej podłodze. Bałem się.
Położyłem się, zwinąłem w kłębek i chciałem odejść...za Tęczowy Most, do mojej pani...

Niki, lat 14...

tel 793 046 770

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nikt do dziadunia nie zagląda... :-(
Dziaduś na pewno miał dobry dom, do schroniska trafił w ładnym skórzanym puszorku, sierść zadbana, do puszorka przyczepiona blaszka z numerkiem od podatku i wygrewarowanym imieniem..

co ten pies musi przeżywać... :shake::placz:

Posted

Z dziadkiem trzeba w schronisku wychodzić kilka razy dziennie na krótki spacerek... W przeciwnym razie, gdy dziadek siedział w boksie cały dzień, tak mu się łapy zastały, że nie mógł wstać, zrobił kilka kroków i się przewrócił :roll: Potem z każdym spacerkiem było lepiej...

Biedny dziadziuś... kto go przygarnie?

Posted

fundacja niemiecka zadeklarowała że Dziadka zabierze w marcu :)
mogliby go wziąć już w lutym, ale niestety te cholerne terminy szczepień przestrzegane na granicy...

chociaż jedna dobra wiadomość dzisiaj...

także potrzebny tymczas na miesiąc dla dziadka, żeby nie męczył się w schronisku.... PROSZĘ....