Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morfologia - tragiczna
EKG - tragiczne

Nikuś wychodzi na spacerki, a reszte dnia spi i odpoczywa na swoim posłaniu w pokoju. Wreszcie w schronisku trafil iw jego upodobania kulinarne, bo był jakis czas temu okres, że nie chciał nic jeśc - ani suche, ani puszka, nawet eukanuba, purina, z ryzem nie, z makaronem nie, sama puszka tez nie... nic mu nie podchodziło. tylko wędlinka z kanapki, chleb z masłem , nawet jajka miał gotowane :p Wreszcie przypadkiem odkryto ... Chappi mięsne roladki :evil_lol: i dziadek zwariował na ich punkcie - zaczął mieć apetyt!

W czwartek wyjazd...

Posted

Dziadzius nie pojechał.Niestety w jego stanie taka podróz to bezpośrednie zagrożenie życia. Z dnia na dzien jest z nim coraz gorzej. Ostatnie 3 dni to były tragedia. Nie chciał wychodzic, na spacerze sie przewracał, nie chciał jeść. Leżał całe dnie i charczał.
Już mieli w schronisku mu ulżyć ostatnim zastrzykiem...

Dzisiaj jest troszkę lepiej, zjadł trochę i wyszedł na spacerek. Więc sobie zyje w pokoju...
Niestety, na wiek nie ma lekarstwa, on cały czas ma kaszel, prawdopodobnie od serca, bo wyniki fatalne.

Posted

Domek w Łodzi najlepiej, okolice takze, nawet Warszawa...

Domek musi sie liczyc z tym, że jego dni są naprawde policzone, on może pozyc miesiąc, a może i tydzień... Ostatnio było tak źle że w schronisku poważnie była brana pod uwage eutanazja.

Posted

Napisałam pw,
czekam niecierpliwie na odpowiedź... nie wiem czy to co mogę zaoferować jest dobrym rozwiązaniem, na pewno ryzykownym, niestety. Nie chcę też skazywać go 'niepotrzebnie' na stres związany z transportem, przy jego słabym serduszku.
Spoglądam co chwilę na zdjęcia z pierwszego postu, straszna bida, a dopiero teraz doczytałam że właściciel umarł:-( nie wyobrażam sobie co psy- staruszki muszą w takich sytuacjach przeżywać. A ludzie przechodzą obok nich obojętnie, bez najmniejszej empatii.
Trzymaj się, Niki. Zobaczymy, co powie Modliszka:razz: